Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

Publicat

@ sindicalistul

Pentru colegul dvs :

Acesta indeplineste conditiile de pensionare cu pensie intreaga si poate iesi la cerere oricand, conform legii de pensionare, dar sa nu se grabeasca ca nu se acorda anul acesta ajutoarele.

Daca va iesi legea cu restructurarile si amendamentele propuse vom mai discuta.

Numai bine!

Cu stima,

Publicat

Dl.Radu Sandu va adresez o intrebare aici,chiar daca in acest topic se discuta alt subiect,legata de o intrebare pusa de un coleg de etnie maghiara:

-colegul intentioneaza sa aplice pt obtinerea cetateniei maghiare si obtinerea pasaportului maghiar,are un frate un sua si intentioneaza sa-l viziteze,cetatenii maghiari obtinand viza fara dificultati.

Inrebarea este-obtinerea si a cetateniei maghiare o sa-i creeze probleme la locul de munca?Legea prevede vre-o incompatibilitate pt cei cu doua cetatenii?

Va multumesc.

Publicat

Dupa ce spui tu agent daca esti roman si iesi la pensie in Germania nu vei primi pensie fiindca nu esti german.

Ce treaba are dubla cetatenie cu serviciul?

Eu as avea o problema cu votul.

De ce?

Pentru ca poate vota la doua maini, in Romania si Ungaria.

Publicat

Elvis .....intrebarea era simpla-esti dat afara din serviciu daca obtii si o alta cetatenie?.,iar motivul pt care colegul doreste cealalta cetatenie e simplu-vrea sa-si viziteze fratele in sua si asa primeste viza mai sigur.Oricum ,fara suparare intrebarea nu iti era tie adresata.

Publicat (modificat)

Mii de scuze agent ca m-am bagat in seama .

Iti promit ca nu se va mai intampla.

Asteapta sa iti raspunda domnul radusandu.

Mi-au mai spus pe aici ca vorbesc prea greu.

,,Toata lumea se plânge că nu are memorie, dar nimeni nu se vaită că nu are logica." (La Rochefoucault)

Modificat de Elvis
Publicat

@ sindicalistul

Pentru colegul dvs :

Acesta indeplineste conditiile de pensionare cu pensie intreaga si poate iesi la cerere oricand, conform legii de pensionare, dar sa nu se grabeasca ca nu se acorda anul acesta ajutoarele.

Daca va iesi legea cu restructurarile si amendamentele propuse vom mai discuta.

Numai bine!

Cu stima,

Raspunsul ti-l poate da cineva de la MRU. Legea specifica in mod expres ca politistul trebuie sa fie cetatean roman, dar nu exclude ca un politist sa aibe doua cetatenii. E posibil ca problema sa fie reglementata printr-un OMAI ultra-secret asa cum se obisnuieste in frumoasa noastra tara, sau e posibil ca la nivel neoficial sa nu fie tolerati in sistem cei cu dubla cetatenie. Adica nimeni nu o sa-ti spuna ca nu ai voie, dar dupa obtinerea celei de-a doua cetatenii sa iti fie retras accesul la documente secrete si sa primesti ceva calificative care sa te scoata din sistem.

Apropo, daca nu ai acces la documente secrete, teoretic si practic, nu iti poti desfasura activitatea ca politist.

Te sfatuiesc sa faci pasul doar daca ai vreo treaba prin SUA care sa te retina urmatorii 30-40 de ani pe acolo.

Publicat

off topic: Dubla-cetatenie nu este acceptata pentru înaltii functionari de stat,ministri,personalul M.Ap.N si M.A.I.

Publicat

Kelly vezi ca ,,inaltii" functionari publici cu origini prin Covasna si Harghiata au declarat public ca isi vor lua a doua cetatenie, adica maghiara.

Publicat

Buna seara.Am si eu o intrebare.Sunt "apt limitat" si in cazul in care as fi concediat, in ce masura m-ar ajuta L 284/2010, anexa Vll, art.21, al.1 si 2, sau m-ar dezavantaja L 285/2010, art. 13, al. 2. Momentan lucrez operativ la frontiera, sau ar fi mai avantajos in cazul concedierii, pensionarea pe caz de boala?

Publicat

@dacul

Scuze de intarziere. Sa asteptam legea disponibilizarii.

Cu stima,

Publicat

Revin cu o intrebare cu referire la faptul ca doresc sa ma pensionez in septembrie cand implinesc 50 de toamne,si intrebarea mea este,daca voi fi penalizat ,sau ar fi indicat sa ies la pensie pe caz de boala ,poate voi primi soldele conform statutului.

Multumesc. :emo-yessir:

Publicat

Doresc precizari privind calculul functiei de baza conform legii 285/2010. la financiar nu stiu. Daca se poate baza legala.

Publicat

@radu1

Scuze de intarziere, dar am fost prins cu alet probleme, etc.

Este o nebuloasa. S-a facut conform legii nr. 285/2010 si o dispozitie a IGPR, deoarece OMAI care a fost inaintat spre studiu si consultare nu a mai fost aprobat pana acum.

Atasez 2 file din PROIECT.

post-274-055307900 1306475724_thumb.png

post-274-072207600 1306475737_thumb.png

Publicat

Multumesc pentru raspuns. In acest moment la inspectorate se lucreaza la noi state. Daca sunt in concediu medical pot fi restructurat ? Conform codului muncii sau Statutuli politistului ? Multumesc.

Publicat

Buna ziua. Va rog sa-mi comunicati ; in situatia in care indeplinesc conditiile pentru pensiae limita de virsta si am peste 25 ani in grupa speciala ,o sa primesc la iesirea la pensie cele 15 solde/salarii prevazute in Legea salarizarii unitare Anexa IV/2 art.2 (1)si daca da, la cit timp dupa iesirea la pensie. Va multumesc.

Publicat

Pentru anul 2011 nu se acorda aceste solde. Aceasta presupune ca dreptul respectiv nu este abrogat suspendat sau anulat si se poate acorda la anul. Dreptul in cauza se acorda intr-o singura exceptie, celor pensionati pe caz de boala. Iti recomand , daca nu este pressat de alte probleme, sa astepti anul viitor cand este posibil sa se revina.

Publicat

Corect, Elvis ! Ai o bila verde.

Se pare ca am epuizat bilele pe azi, dar voi reveni .

Publicat

Am nevoie de o informatie; Ce inseamna vechime in specialitate, conform Legii unitare a pensiilor art.2 lit.q, pct.2,;respectiv in ce grupa de munca (normala, deosebita sau speciala) se incadreaza Scoala militara, avind in vedere ca eu am absolvit Scoala de subofiteri 2 ani,Cimpina promotia 1986. Va multumesc.

Publicat

Vechime în specialitate, înseamnă specialitatea armei , iar vechime în domeniu înseamnă, ministerul ! Şcoala militară, armata se încadrează în grupa specială!

• 3 săptămâni mai târziu...
Publicat

Buna ziua .Am si eu o intreabre am iesit la pensie anul acesta mai concret 10.03.2011 .Benificiez de salarii compensatorii, indemnizatii la iesirea la pensie cu prezicarea ca am iesit de drept la varsta de 55 de ani cu vechime de 30 ani in cadrul ministerului de justitie . Va rog sa-mi spuneti cum e cu legile 284 si 285 ...! si concret primesc sau nu indemnizatii ?Va multumesc anticipat!

Publicat

Buna ziua .Am si eu o intreabre am iesit la pensie anul acesta mai concret 10.03.2011 .Benificiez de salarii compensatorii, indemnizatii la iesirea la pensie cu prezicarea ca am iesit de drept la varsta de 55 de ani cu vechime de 30 ani in cadrul ministerului de justitie . Va rog sa-mi spuneti cum e cu legile 284 si 285 ...! si concret primesc sau nu indemnizatii ?Va multumesc anticipat!

Se mai lucreaza pe site !

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.