Jump to content
POLITISTI.ro

Neplata pensiei intretinere -solutii legale

Deli32

Recommended Posts

Buna ziua!

Va rog foarte mult sa ma ajutati cu un sfat. Incepand cu luna ianuarie 2016 am obtinut o decizie judecatoreasca prin care fostul meu sot este obligat la plata pensiei de intretinere in favoarea fiicei noastre in varsta de 3 ani.Pentru ca nu a platit nimic pana in prezent, in data de 10 iulie 2016 am depus o plangere impotriva lui la Politia oraseneasca. Pana acum am fost de 3 ori sa intreb in ce stadiu se afla plangerea mea si mi s-a spus ca au foarte multe dosare, dar ca l-au contactat telefonic pe fostul meu sot si si-a luat angajamentul ca va plati pensia.Sunt aproape 3 luni de zile in care eu nu am primit niciun raspuns. va rog sa-mi spuneti ce ar trebui sa fac eu in acest caz? sunt negate si amanate drepturile unui copil.

va multumesc foarte mult!

• 3 months later...

Buna ziua,

Tatal minorului nu a platit niciodata pensie alimentara, desi exista o sentinta definitiva si irevocabila in acest sens. A fost dat in judecata, si s-a instituit poprire pe conturi (goale), pentru ca si-a mutat din timp bunurile pe numele altor rude. Ducea o viata de lux dar nu are venituri declarate. In prezent este in puscarie pentru infractiuni legate de bani, inselaciune. Prin urmare instanta de judecata a aratat ca a avut venituri si l-a obligat la plata sumelor obtinute prin inselaciune. Cu toate astea nu are nimic in cont si nimic pe numele lui. Este recasatorit, nu mai are minori in intretinere. Ce pot face in aceasta situatie? Doresc sa depun plangere penala dar care este procedura in cazul acesta, cand este in puscarie si urmarit de creditori? 

Buna ziua,

Tatal minorului nu a platit niciodata pensie alimentara, desi exista o sentinta definitiva si irevocabila in acest sens. A fost dat in judecata, si s-a instituit poprire pe conturi (goale), pentru ca si-a mutat din timp bunurile pe numele altor rude. Ducea o viata de lux dar nu are venituri declarate. In prezent este in puscarie pentru infractiuni legate de bani, inselaciune. Prin urmare instanta de judecata a aratat ca a avut venituri si l-a obligat la plata sumelor obtinute prin inselaciune. Cu toate astea nu are nimic in cont si nimic pe numele lui. Este recasatorit, nu mai are minori in intretinere. Ce pot face in aceasta situatie? Doresc sa depun plangere penala dar care este procedura in cazul acesta, cand este in puscarie si urmarit de creditori? 

Are sens sa depun plangere?

Va multumesc!

Edited by Andra1
adaugare detalii si multumire