Jump to content
POLITISTI.ro
 • Welcome!

  In order to be able to use all the functions and to benefit from all the facilities offered by this site, it is necessary to register a member account. Please fill in your email address carefully, as it is required later in the membership account validation process. If you already have a member account, feel free to sign in.
   

Marius
Marius

Pensiile poliţiştilor NU sunt pensii speciale

Situaţia REALĂ este cu totul alta decât cea prezentată în ultima perioadă prin tot felul de minciuni şi manipulări de către guvernanţi şi jurnalişti. Adevărul este că pensiile poliţiştilor şi cele militare NU sunt pensii speciale, pentru că cele două categorii de pensii sunt reglementate de legi distincte.

În cazul "pensiilor speciale" există: Legea nr. 223/2007 privind Statutul personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviația civilă din România, Legea nr. 567/2004 privind Statutul personalului auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lângă acestea, Legea nr. 7/2006 privind Statutul funcţionarului public parlamentar, Legea nr. 216/2015 privind acordarea pensiei de serviciu membrilor Corpului diplomatic şi consular al României, Legea nr. 303/2004 republicată, privind Statutul judecătorilor și procurorilor, Legii nr. 94/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii de Conturi, Legea nr. 47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale şi Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor.

În schimb, pentru poliţişti şi militari există doar Legea 223/2015 privind pensiile militare de stat, iar acestea nu fac parte din sistemul public de pensii, ci sunt plătite din bugetele ministerelor de resort, prin intermediul caselor sectoriale de pensii, unde tot militarii şi poliţiştii cotizează în perioada de activitate. 

S-au spus în ultimele zile o mulţime de minciuni, vehiculându-se informaţii şi cifre aberante în total dezacord cu realitatea. În realitate peste 95% dintre pensiile poliţiştilor şi militarilor au un cuantum între 2500 - 3000, nicidecum sumele vehiculate prin media. Pensiile poliţiştilor şi ale militarilor, care repet, nu sunt pensii speciale, sunt acordate către aproximativ 155.000 de persoane - circa 85.000 - MApN. 55.000 - Interne, 15.000 servicii.

Într-adevăr, cuantumul pensiilor speciale este destul de mare (valoarea medie a unei pensii speciale depăşeşte 8.000 de lei), dar acestea nu au nicio legătură cu veniturile şi pensiile poliţiştilor, cei mulţi şi tăcuţi, cei demni, cei care sunt de ani şi ani de zile direct afectaţi de nedreptăţile şi inechităţile existente în aceste instituţii. Ăştia sunt cei care îşi pierd viaţa şi sănătatea la serviciu, sunt cei care în ciuda tuturor neajunsurilor, strâng din dinţi şi merg mai departe indiferent de pericole ori de vreme.

Revenind la pensiile speciale şi în acest caz politicienii mint cu neruşinare şi manipulează, pentru că realitatea este cu totul alta. În prezent sunt aprox. 8600 pensii speciale, care reprezintă doar 0.1% din bugetul naţional de pensii, ce sunt acordate următoarelor categorii profesionale: parlamentari, diplomați, magistrați, grefieri, personal aeronautic, auditori ai Curţii de Conturi, judecători CCR şi funcţionari parlamentari.

În justificarea modificării legii pensiilor poliţiştilor şi militarilor, se tot vorbeşte de o pensie de 34 000 lei, fără să se precizeze că există o singură pensie de acest fel şi că aceasta aparţine unui magistrat, pensionat în baza legii de pensionare a magistraţilor şi nu în baza legii pensiilor militare, lăsând falsa impresie ca toate pensiile poliţiştilor şi militarilor ar fi aşa mari. Se manipulează şi se minte cu neruşinare, pentru că nici nu e posibil aşa ceva din moment ce aprox. 60% din personalul Poliţiei Române este plătit cu salarul minim pe economie.

User Feedback

Recommended Comments

 • Moderator
Marius

Posted

"De vineri (28 iulie 2017) până astăzi (marţi 1 august 2017) au depus cereri de pensionare 700 de poliţişti. De la începutul anului au solicitat ieşirea la pensie peste 3.200 de angajaţi ai MAI. Printre cei care au solicitat ieşirea la pensie sunt şi 16 chestori. Media de vârstă la pensionare la chestori este de 55 de ani. Pentru alţi 11 chestori sunt demersuri în curs la Administraţia Prezidenţială. Pensia medie în luna august, la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, se cifrează la 3.123 de lei.", a declarat ministrul Carmen Dan, într-o intervenţie la TV.

Link to comment
Share on other sites

 • Member
Generalu75

Posted (edited)

Foarte bine argumentat materialul privind diferenta dintre pensiile speciale si cele ale politistilor......felicitari ptr modul profesionist de abordare a subiectului.

Nu ar strica sa fie teansmis si catre retelele de socializare si media ptr a fi prezentata si realitatea  problemelor excesiv de gresit prezentate in aceste zile.

Felicitari!!!!!!

Edited by Generalu75
 • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

ileaalexandru

Posted

Cine a facut afirmatia ca pensiile politistilor sunt pensii speciale acela a fost prost informat si nu stie cat ii ceasul in Politia Romana.

Link to comment
Share on other sites

Cine a facut afirmatia ca pensiile politistilor sunt pensii speciale acela a fost prost informat si nu stie cat ii ceasul in Politia Romana.

Link to comment
Share on other sites

Eu am o pensie de 2599 ron. Se considera pensie speciala, dupa 30 de serviciu militar?
Multumesc statului roman pentru onoare!!!🤮🤮🤮
Cate misiuni externe am avut??? N-are rost!!!

Link to comment
Share on other sites

 • Active member

Zilele trecute s-a pus în dezbatere un proiect de lege privind pensiile în care se stipulează eliminarea tuturor pensiilor "speciale" printre care și cele ale polițiștilor, cu excepția militarilor. 

Pe lângă faptul ca polițiștii nu au pensie speciala, asa cum, cu rea-intenție sau din prostie, tot vorbesc unii și alții în spațiul public, ci pensie militara/de serviciu, aceasta categorie a ajuns sa fie asimilata unui funcționar de la primărie. 

Nu ma interesează pensia, nu m-a interesat niciodată (mai am mult pana atunci), dar nu ai cum sa nu observi discriminarea și modul în care polițiștii sunt desconsiderati.

Politistii au aproape aceleași restricții ca și militarii, cu excepția drepturilor la un sindicat și la protest, viata lor, sănătatea, integritatea fizica a fost pusa în pericol de mult mai multe ori decât a unui militar care toată viata lui a stat numai în unitate și a tras cu arma numai în poligon. 

Nu mai vorbesc de discriminarea care se face în interiorul ministerului. Un jandarm care a stat numai în umbra polițistului cu care a fost în patrula și al căruia singur stres a fost cum sa dea cu tonfa mai bine și nu zecile de dosare pe care le are un polițist în lucru, va avea pensie militara, iar polițistul nu. 

Repet, nu urmăresc nicio pensie, poate ca modul de calcul actual nu e unul corect, dar nici discriminarea care are loc acum. 

 • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

AdrianSerea

Posted

Colegii de la MApN trag tare în contextul PNRR, pentru scoaterea polițiștilor din Legea pensiilor militare de stat. Spun, pe bună dreptate, că polițiștii nu sunt militari cu civili.

Ați auzit ceva că pe forumurile MApN este agitație!

Link to comment
Share on other sitesCreate an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.