Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

Publicat

Pentru cei cu vechime in sistem avem zic eu o portita aici:

,,Art. 122
În termen de 3 ani de la data intrării în vigoare a prezentei legi, persoanele cărora li se deschide dreptul la pensie pot
opta pentru modul de calcul al pensiei în baza prezentei legi sau a Legii nr. 263/2010, cu modificările şi completările
ulterioare.
Art. 123
Prezenta lege intră în vigoare la data de 1 ianuarie 2016."

Publicat
On 12/6/2015, 4:16:45, culebra a scris:

IN ATENTIA MEMBRILOR SNPPC, TUTUROR POLITISTILOR SI NU NUMAI.ASTEPT COMENTARIILE DUMNEAVOASTRA LA ACEASTA POSTARE.SA NU MAI AUD DE ALTE SINDICATE DIN POLITIE IN AFARA DE S.N.P.P.C.

După ce am citit  varianta de proiect de hotărâre de urgență a guvernului privind MODIFICAREA Legii nr. 223/2015, consider că nici eu nu vreau să mai aud de S.N.P.P.C. Celelalte sindicate au acționat foarte inteligent când nu au participat la așa zisele negocieri și v-au lăsat singuri. Numai așa s-a putut vedea cât de incompetenți sunteți cei din conducerea S.N.P.P.C.

Așteptam să apară o metodologie de APLICARE a unei legi care și așa era varză, dar a apărut o ordonanță de urgență care MODIFICĂ acea lege și o face lături pe care nici porcii nu o mănâncă. Foarte bine au făcut cei de la M.Ap.N că v-au ținut la poartă. Varianta lor poate ar fi fost mai bună. Am să încerc să postez legea cu modificările pe care vreți să le faceți. Nu credeam ca după ce am criticat legea nr. 263, considerând-o proastă pentru noi ca polițiști, să ajung să o consider mai bună decât cea care o va înlocui.

• Membru
Publicat

Iav, acest proiect de hotarare privind modificarea Legii 223/2015 este real, este asumat de cineva. Pun intrebarea asta deoarece am gasit la o alta sursa urmatoarea precizare:"

la modificarile propuse a fi aduse Art. 28, dupa ce se precizeaza ca baza de calcul este media soldelor/salariilor lunare brute, acelasi articol precizeaza ca din soldele/salariile in cauza nu fac parte: diurne, compensatii chirie, valoarea normelor de hrana etc. Numai ca respectivele diurne, compensatii chirie, valoarea normelor de hrana etc. nu fac parte oricum din solde/salarii! Si nici nu au facut parte vreodata!"

Iar precizarea asta e corecta in logica ei, nu? Pana la urma cum e, se modifica sau nu? Sau sunt intoxicari cu scop bine stabilit?
  • Membru
Publicat

Dar cand a fost media veniturilor brute realizate ca suma de referinta?Exemplu: eu am total brut realizat 2.000 de  lei, din acestia se scad CASS CASI impozit retineri pensie de intretinere pentru 15 copii etc si mai raman cu 5 lei.La astia 5 lei se adauga norm,a de hrana in valoare de 960 lei, deci venitul meu va fi 965.DIn acesti 965 se calculeaza pensia?E un rationament gresit cel cu veniturile brute.

Publicat

Legea nr 223 din 2015 prevede astfel:

Art. 28 
  (1) Baza de calcul folosită pentru stabilirea pensiei militare de stat este media tuturor veniturilor brute realizate în 6 luni consecutive, din ultimii 5 ani de activitate, actualizate la data deschiderii drepturilor de pensie, la alegerea persoanelor prevăzute la art. 3 lit. a)-c). La media obținută se adaugă un spor de până la 15% în condițiile stabilite prin ordin comun al conducătorilor instituțiilor din domeniul apărării naționale, ordinii publice și securității naționale.

• Moderator
Publicat

Un articol în Jurnalul Naţional:

Citat:

Guvernul Cioloş taie din pensiile speciale ale militarilor şi ale poliţiştilor

09 Dec 2015

Pensiile militarilor nu vor mai fi calculate în funcție de venitul total al acestora, ci numai în funcție de salariul de bază.

Potrivit ordonanței de urgență, din salariul de bază vor fi excluse şi alte avantaje precum diurne, indemnizaţii de hrană sau de transport. Excluzând aceste sporuri, salariul de bază este foarte mic şi la el se va raporta pe viitor calculul pensiei pentru militari, informează antena3.ro. 

Mai mult, pensia specială va fi redusă de la 80% din venit, la 65%.

Aceste prevederi, care îi afectează şi pe poliţişti, au fost incluse într-o ordonanţă de urgenţă.

Încă o victorie a super-specialiştilor, mari negociatori şi luptători din SNPPC. "Salutări cordiale" pentru stimabilul Coarnă şi compania, cei care se lăudau că au participat la negocieri zilele anterioare.

• Apreciez 2
Publicat

Sa modifici o lege organica la cateva luni printr-o ordonanta de urgenta......Romania te iubesc!

Publicat
21 minute în urmă, Elvis a scris:

Sa modifici o lca la cateva luni printr-o orincdonanta de urgenta......Romania te iubesc!

Era de asteptat ! Multi dintre noi nu am inteles inca  ,! Avem sindicate care strang cotizatii de la noi, dar apara interesele Guvernului, in momentul de fata, Guvernul F.M.I.

On Sunday, November 01, 2015 at 10:33, Leonidas67 a scris:

Poate ca ati citit presa si ati afllat de majorarea de 60% trasa pe sest de catre finantisti! Si poate ca mai ati aflat ca noi plitistii nu vom beneficia de nici  majorare anul acesta! Sunt tare curios sa aud ce nemernicii vor scoate pupatorii de stele din sindicate despre acest fapt !

Publicat

Potrivit proiectului salarizarii pe 2016:

"

Art. 29. - (1) Cuantumul pensiei de serviciu se determină în

procente din baza de calcul, astfel:

a) militarii, polițiștii şi funcționarii publici cu statut special, cu vechime cumulată conform art. 3 lit. f) de cel puțin 25 de ani, beneficiază, la împlinirea vârstei prevăzute de lege, de pensie de serviciu, în cuantum de 65% din baza de calcul prevăzută

la art. 28;

b) pentru fiecare an care depășește vechimea prevăzutăla lit. a), la cuantumul pensiei se adaugăcâte 1% din baza de calcul prevăzută la art. 28."

Publicat

Așa ne trebuie dacă menținem în funcții de conducere la sindicate toți pensionarii. Nu suntem în stare să-i schimbăm și să-i trimitem să stea la pensie și să nu mai hotărască în locul nostru.

• Apreciez 4
Publicat

Ura! Traiasca tehnocratii, impreuna cu liderii de sindicat, in frunte cu ministrul afacerilor interne, politist original care lupta pentru bunastarea subordonatilor si care cu totii ne-au rezolvat din punct de vedere oral. Nu o sa mai vrea nimeni la pensie, poate atunci cind alta solutie nu va mai fi si o sa vedeti in strada politisti de 52-55 de ani care plini de avint, sprinteni, imediat dupa ce isi vor lua tratamentul medical, vor lupta inversunat cu infractorii. Acum ramine de vazut daca si inving sau se lasa prada spondilozei, lombosciaticii, crampelor musculare, tensiunii arteriale sau altor afectiuni specifice tineretii. Sa vezi surpriza cetateanului care va solicita interventia prompta si eficienta a politistului, plin de energia virstei sarite de 50 de ani, cind i se va solicita respectuos sa astepte citeva minute pentru ca vajnicul aparator al legii tocmai si-a luat cokteilui de pastile si dureaza pina isi face efectul sau ca datorita unei miscari bruste i s-a intepenit un sold si dureaza pina se amelioreaza situatia.

• Apreciez 3
Publicat

Referitor la baletul ultimilor ani cu privire la Legea pensiilor militare: noi suntem o simpla masa de manevra, perceputi din pacate, de acum, doar prin prisma unor cheltuieli bugetare, care la unison, toate formatiunile politice le vreau cat mai mici, iar suplimentar, accelerarea iesirii pe cale naturala( cinica) din sistem. Se manifesta un real cinism si lipsa de recunostinta celor care au depus un legamant de sange pentru apararea acestei tari, a cetatenilor si legilor ei. Pacat ca generatiile tinere de politicieni nu sesizeaza penibilul si pericolul unor precedente care pot periclita spiritul de corp al politistilor si militarilor Romaniei cu toate efectele devastatoare aferente, pentru toti. Pacat ca Politia si Armata Romaniei a devenit o marota a unor vremelnici iresponsabili. Pacat ca nu suntem suficienti de uniti si nu avem voci incisive pe masura statutului nostru. Toate bune.

Publicat

Il vazui pe cred, ministrul ap.nationale, nu are importanta pentru mine numele lui si de la care auzii si aflai, ca 65% din ceva este mai mult decit 80% din alceva, mai mare dupa cum spunea el. Parca tehnocrat insemna ceva legat de tehnica si implicit matematica. DOAMNE, ce a mai evoluat matematica! In alta ordine de idei, sindicatele mai exista sau au emigrat, ca nu am vazut nici o parere autorizata sau au promise ceva functii de ofiter pentru protejati din cele ce se vor scoate la bataie?

Publicat

sorinel@, să știi că recent am fost la un curs, unde am avut colegi sub 40 ani, care nu au reușit să alerge 1500 m., abandonând după prima tură și nici să facă 20 de flotări, pe când eu la 53 de ani am reușit 45 fără ca să mă pregătesc prea mult și am mai terminat și cei 1500 m., așa că nu înseamnă că dacă ai sub cincizeci de ani ești bun, iar peste 50 ești expirat. Acum doi sau trei ani, un elev de 19 sau 20 ani, de la o școală de poliție, care se afla în practică, a făcut infarct în autospeciala cu care patrula alături de unul din colegii mei și să ne mai amintim și de elevul de la școala de agenți din Cîmpina care a murit în sala de sport. Boala și moartea lovesc la orice vârstă.

Publicat
în urmă cu 7 ore, sorinel a scris:

Il vazui pe cred, ministrul ap.nationale, nu are importanta pentru mine numele lui si de la care auzii si aflai, ca 65% din ceva este mai mult decit 80% din alceva, mai mare dupa cum spunea el. Parca tehnocrat insemna ceva legat de tehnica si implicit matematica. DOAMNE, ce a mai evoluat matematica!

Ai dreptate. Matematica a evoluat foarte mult. Azi văzui ( nu fac mișto, sunt oltean) pe intranet o chestie postată de un mare lider de sindicat, referitoare la modul de calcul a pensiei după Legea nr.223/2015 tocmai modificată, în care se adună, se scade, se înmulțește și se împarte iar rezultatul final dă ceva de ordinul a 101- 102% din salariu.  Stimabilul lider de sindicat a făcut acele calcule fără ca să cunoască exact prevederile Legii nr.223/2015 și nici nu specifică că acel 101-102% reprezintă brutul, din care se scade 16% din ce depășește 1000 lei, reprezentând impozitul pe venit ( deși nu știu de ce se consideră pensia un venit, pentru că eu plătesc lunar o sumă din salariu pentru această pensie) și 5,5% din ce depășește 750 lei reprezentând contribuția la asigurări de sănătate.

Atașez mai jos link-ul cu calculul pensiei făcut de acel mare lider de sindicat:https://www.facebook.com/snppc.ro/photos/pcb.973116339416261/973116309416264/?type=3&theater.

• Apreciez 1
Publicat

o intrebare.sunt in sistem de 24 de ani.din 91 pana in 2004 am fost sergent angajat.acum in formula de calcul se pomeneste si de acel Merit Militar.eu nu am auzit de asa ceva sa imi fi dat in acesti ani.trebuie sa ma interesez la MRU?

Publicat

Meritul Militar nu se acorda decât maiștrilor militari și subofițerilor. În calitate de sergent angajat nu ai făcut parte din corpul maiștrilor militari și subofițerilor, așa că cu ai beneficiat de aceste ordin. Meritul Militar se acorda ca și actualul În serviciul Patriei la 15,20 și 25 de ani, deci dacă tu nu ai avut decât 13 ani sigur nu ai cum să-l ai. 

Publicat (modificat)

Grefierii, dacă au avut lideri de sindicat care au știut să negocieze, au obținut 80% din baza de calcul, care este media salariilor ultimele 12 luni și nici nu au limită la pensie,

Legea nr. 130/2015 pentru completarea Legii nr. 567/2004 privind statutul personalului auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lângă acestea şi al personalului care funcţionează în cadrul Institutului Naţional de Expertize Criminalistice În vigoare de la 25.07.2015

Modificat de Marius
Elimină formatarea textului, nu mai posta decât text cu mărime normală.
  • Apreciez 1
Publicat (modificat)
în urmă cu 2 ore, iav a scris:

Meritul Militar nu se acorda decât maiștrilor militari și subofițerilor. În calitate de sergent angajat nu ai făcut parte din corpul maiștrilor militari și subofițerilor, așa că cu ai beneficiat de aceste ordin. Meritul Militar se acorda ca și actualul În serviciul Patriei la 15,20 și 25 de ani, deci dacă tu nu ai avut decât 13 ani sigur nu ai cum să-l ai. 

Nu stiu cum sa o spun...pe noi cei din PFR, mare majoritate proveniti din MABC cred ca ne mazilesc si asta datorita slugarnicilor de la conducerea sindicatelor care ne-au tot aburit pe acest subiect! Dar...si este un dar..nu stiu cum o vor da la intors cu marea majoritate a efectivelor armatei care asa cum bine stim este compusa doar din militari profesionisti !

Modificat de Leonidas67
Publicat

Militarii, astia profesionisti, se pare ca au cam miriit, vis-a-vis de pensiile astora din MAI, care erau mai mari datorita sporului de SDSL, care la ei nu prea este, ca nu ai ce sa faci la serviciu, toti melitarii in cazarma, numai permanentele. Rezboaie nu prea sint si pericolele din cazarma sint cam asa si asa.

Am mai vazut pe intrapol neste simulari de calcul al pensiei pentru politisti cu diferite vechimi si, daca este vreuna dintre acestea corecta, ma mai inscriu o data in sindicat si imi bag si nevasta si copii!

Publicat

Înscrie-te,dar când îți va veni prima pensie, o să trebuiască să-ți iei armură metalică, așa cum aveau teutonii ca să te aperi de polonicele, lingurile și făcălețele pe care le vor arunca ceilalți membri de sindicat din familia ta și nici mâncare caldă nu vei mai mânca până ce nevastă-ta nu va amortiza valoarea cotizației plătite la sindicat, prin economia la gaz.  Sau poate ești singur și ai zis chestia aia la vrăjeală. 

Publicat

"Coane", inchipuieti ca nu o sa ma reped ca sa prind locul 1. Am rabdare sa vad ceva palpabil si apoi om mai vedea, mai ales ca mai am timp de gindire si deja am in monitorizare un coleg mai bine pregatit d.p.d.v. intreprinderial, daca ma intelegi, si care a spus ca, oricum de la 1 feb.2016, ne saluta din mers, deoarece nu mai suporta programul si tensiunea, cumulate de la afaceri(care oficial nu le are) si de la serviciu.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.