Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

Publicat

Inca nu au inceput dezbaterile.Poate nu se stie.Dar din 23.03.2015,Legea pensiilor militare a trecut de Camera deputatilor.

Citez,

Propunerea legislativa privind pensiile militare de stat este inregistrata la Camera Deputatilor cu nr. BP 313/18.03.2015. La data de 23.03.2015 propunerea legislativa a fost prezentata in Biroul Permanent al Camerei Deputatilor, fiind inaintata in aceeasi zi, Senatului, pt. adoptare (Senatul este camera decizionala in acest caz).

Publicat

Oprea si Dogaru sunt pusi de perciunatul plagiator dovedit  Naum sa tina apasat capacul la oala sub presiune adica sistemul militar actual precum si pe cel al functionarilor publici cu statut special .Unii politisti pensionati inainte de 2011 primesc pensii militare dar neindexate pe viitor . fara grupe ,,iar altii pensionati dupa 2011i pe legea 263  ca civili cu pensii derizorii si mai ales fara grupa de munca  alte conditii [desfintata ] pe legea slugoiului trepanat BOC .E bataie de joc pe fata. Politisti treziti-va ca plagiatorul nu are scrupule si nici cuvant sau onoare la fel ca izmenarul Oprea sau slugoiul Boc .

• Displace 1
Publicat

PS. Camera deputatilor e camera decizionala la aceasta lege nu senatul cum a scris gresit 20val

Publicat

vis a vis de vechime totala, vechime ca politist si baza de calcul a pensiei, ca sa fiu mai exact deosebirea intre cel ce are 25 ani vechime totala ca politist si a avansat corect si smecherii care au intrat in politie direct si au tot 25 ani vchime dintre care 15 ca politist si au acelasi grad si salariu ca primul, daca nu mai mare; unde e corectitudinea legii fata de cei ce au sacrificat mai mult din viata lor? nu cumva ultimii sunt un pic avantajati? daca gresesc imi cer , scuze! dar daca am dreptate?

vis a vis de vechime totala, vechime ca politist si baza de calcul a pensiei, ca sa fiu mai exact deosebirea intre cel ce are 25 ani vechime totala ca politist si a avansat corect si smecherii care au intrat in politie direct si au tot 25 ani vchime dintre care 15 ca politist si au acelasi grad si salariu ca primul, daca nu mai mare; unde e corectitudinea legii fata de cei ce au sacrificat mai mult din viata lor? nu cumva ultimii sunt un pic avantajati? daca gresesc imi cer , scuze! dar daca am dreptate?

• 3 săptămâni mai târziu...
Publicat

Buna ziua! Am o intrebare,vis-a vis de pensionare,daca ma puteti ajuta cu un raspuns lamuritor.

Deci:

-sunt nascut pe 10.12.1067

-stagiu militar 1 an

-scoala militara de agenti 6 luni la Campina

-vechime anterioara din viata civila 8 ani si 10 luni cu carte de munca.

-vechime in politie 20 ani si 4 luni,din care 15 ani la S.A.S.(mascatii pansati).

INTREBARE: pot beneficia de pensie ?

Multumesc.

Publicat (modificat)

După  care lege? cea actuală sau cea viitoare?

Modificat de iav
Publicat

,,

Art. 28. – (1) Baza de calcul folosită pentru stabilirea pensiei militare de stat este media soldelor funcţiei de bază/salariilor funcţiei de bază corespunzătoare funcţiilor îndeplinite în 6 luni consecutive, din ultimii 5 ani de activitate, actualizate la data deschiderii dreptului la pensie, la alegerea persoanelor prevăzute la art. 3 lit. a) – c), mai puţin solda de grad/salariul gradului profesional. La media obţinută se adaugă solda de grad/salariul gradului profesional avut la data trecerii în rezervă/încetării raporturilor de serviciu.''

Ce au promis si ce-o sa iese... (De pe siteul SNPPC varianta finala proiect lege pensii militare).

Publicat (modificat)

Au observat ca e teapa(pentru agenti, ca la ofiteri e super) si au venit acum in ceasul al 12-lea, cu propuneri de modificare a articolului(vezi pe Intrapol), dar nu au observat(sic!) art.108-(1) În perioada de aplicare etapizată a prevederilor Legii–cadru nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, cu modificările ulterioare, la baza de calcul prevăzută la art. 28 din prezenta lege se utilizează solda lunară/salariul de bază la care se adaugă sporul pentru păstrarea confidenţialităţii în legătură cu informaţiile clasificate, prevăzute de legislația în vigoare la 31.12.2009. A ajuns anul 2009 o obsesie pentru noi.

Modificat de sorinel
  • 1 lună mai târziu...
Publicat (modificat)

Azi am văzut că cei de la S.n.p.p.c se bat cu cărămida în piept că au obținut o mare victorie și anume:cică au negociat ca bază de calcul să fie salariul brut,dar au tăcut sub tăcere faptul că a mai fost aprobat un amendament care prevede limitarea pensiei la nivelul salariului anulând astfel practic prevederile cu cei 2% pentru ce depășește 25 ani, în sensul că poți să ai și 200 de ani vechime că tot nu vei depăși salariul, iar după ce ți se oprește impozitul și c.a.s- ul rămâi și cu mai puțin decât salariul. Mă gândesc la modul cel mai serios să mă retrag din S.n.p.p.c, întrucât constat că în loc să negocieze în favoarea polițiștilor, ei țin cu ursu.

Modificat de iav
  • Apreciez 1
Publicat

Nu am spus că a fost scos acest procent, numai că el are o aplicabilitate limitată, în sensul că spre exemplu dacă am lucrat 30 ani în condiții speciale și grupa 1,cu sporul de 6 luni/an aș avea în total 45 ani deci 20 ani peste cei 25, pentru care cu cei 2% ar trebui să am circa 40% din bază de calcul,pe care să-i adaug la cei 80% și deci fac 120% depășind salariul cu 20% adică 10 ani sunt moca și din acești ani 5 ani sunt lucrați moca. Nu mai spun că același lucru se întâmplă și cu Ordinul în Serviciul Patriei cl. a-I- a pentru care ar trebui să primesc încă 20% și care la fel trece în contul omeniei. Mulțumesc Leonidas67 pentru proiect.

Publicat

Buna, am si eu o nelamurire,din interpretarea textului de lege reiese ca se poate iesi la pensie anticipat la 45 de ani varsta si minim 20 ani grupa I de munca ?Multumesc.

Publicat

În proiect se prevedea că se socoteau inclusiv cu sporul pentru condiții și grupe, dar, prin amendamentul aprobat și despre care vajnicii negociatori din s.n.p.p.c tac mâlc, toată vechimea nu mai are niciun rost.

Publicat

Si faptul ca se face calculul in functie de venitul brut este f.important pentru noi. Daca se merges pe salariul de baza agentii pierdeau mult.

Publicat

Da și acest calcul este important,  dar limitarea pensiei la salariu este cea mai mare pierdere. Nici în actuala lege nu este un nivel maxim la care se poate ajunge. Totul este și în funcție de vechime.

Publicat

Dragoş, unde scrie ca se face calculul în funcţie de venitul brut ???  Proiectul de lege postat mai sus de Leonidas67 spune că "baza de calcul folosită pentru stabilirea pensiei militare de stat este media soldelor funcţiei de bază/salariilor funcţiei de bază corespunzătoare funcţiilor îndeplinite în 6 luni consecutive.........".

Publicat

Dupa cate stiu de fapt SNAP (domnul Surugiu)doreste limitarea la salariul de baza, dar ma sper sa nu-l ia nimeni in seama.

Publicat (modificat)

Da s.n.a.p-ul a propus, dar singurul negociator(așa cum se laudă pe facebook și în presa scrisă și audio-vizuală), respectiv s.n.p.p.c, au fost de acord cu un amendament în care se prevede această limitare a pensiei la salariu. Dar ei se laudă doar cu baza de calcul și trec restul sub tăcere.

Modificat de Marius
Te rog nu mai cita postarea anterioară, pentru că e inutil.
Publicat

Azi am găsit amendamentele la viitoarea lege a pensiilor militare, le atașez aici și o să vedeți că cei care au negociat, nu au gândit ce fac.

Citiți cu atenție la pag.6, pct.13( ghinion)

post-5239-0-27839500-1435080074_thumb.jp

post-5239-0-87556100-1435080124_thumb.jp

post-5239-0-45544100-1435080144_thumb.jp

post-5239-0-33688700-1435080169_thumb.jp

post-5239-0-83744200-1435080211_thumb.jp

post-5239-0-64373700-1435080230_thumb.jp

post-5239-0-10830900-1435080252_thumb.jp

post-5239-0-60431800-1435080272_thumb.jp

post-5239-0-49789300-1435080293_thumb.jp

post-5239-0-59015500-1435080315_thumb.jp

post-5239-0-79498200-1435080335_thumb.jp

post-5239-0-56286000-1435080357_thumb.jp

Publicat

Poate cineva sa lamureasca dilema de la art. 29, lit. a, care spune ca  ,,militarii, politistii.....care au o vechime in munca, mai mare de 25 de ani....,,

se refera la vechimea in serviciu sau vechimea efectiva ? 

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.