Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

Publicat

Buna seara.

Am o mare rugaminte,daca puteti sa-mi faceti si mie calculul pentru pensia anticipata.

Sunt nascut iulie 1966

3,6 ani lucrati in civilie 1984-1987;

2 ani scoala de politie 1987-1989;

1989 - prezent 25 ani in politie in conditii deosebite post politie rurala

Ma pot incadra?

Va multumesc!

Publicat

Buna seara.

Am o mare rugaminte,daca puteti sa-mi faceti si mie calculul pentru pensia anticipata.

Sunt nascut iulie 1966

3,6 ani lucrati in civilie 1984-1987;

2 ani scoala de politie 1987-1989;

1989 - prezent 25 ani in politie in conditii deosebite post politie rurala

Ma pot incadra?

Va multumesc!

Întrucât suntem din aceiași promoție de milițieni,am să încerc să te lămuresc eu atât cât mă pricep:

1.conform Anexei nr.6 din Legea nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice întrucât ești născut în iulie 1966,te poți pensiona la 58 de ani și 6 luni în anul 2025.Atunci va trebui să ai un stagiu minim de cotizare de 27 ani din care 18 ani și 6 luni vechime în specialitate.

2.conform art.3 ,lit.p din aceiași lege „stagiu de cotizare perioada de timp pentru care s-au datorat contribuții de asigurări sociale la sistemul public de pensii, precum si cea pentru care asigurații cu declarație individuala de asigurare sau contract de asigurare sociala au datorat și plătit contribuții de asigurări sociale la sistemul public de pensii;” și;

lit.q „stagiu de cotizare în specialitate perioada în care o persoana din sistemul național de apărare naționala, ordine publica și siguranță națională, precum și din sistemul administrației penitenciare s-a aflat în una dintre următoarele situații:

1. a avut calitatea de cadru militar în activitate; 

2. a îndeplinit serviciul militar ca militar în termen, militar cu termen redus, elev al unei școli militare/școli de agenți de politie sau student al unei instituții de învățământ din sistemul de apărare națională, ordine publica și siguranță naționala pentru formarea cadrelor militare, polițiștilor și funcționarilor publici cu statut special din sistemul administrației penitenciare, cu excepția liceului militar; 

3. a fost concentrata sau mobilizata ca rezervist; 

4. a fost în captivitate; 

5. a avut calitatea de funcționar public cu statut special în instituțiile din sistemul de apărare națională, ordine publică și siguranță națională, precum și din sistemul administrației penitenciare; 

6. a avut calitatea de militar angajat pe baza de contract și/sau de soldat și gradat voluntar;”

Deci tu ai până acum 3,6( în civilie)+25(miliție + poliție)=28,6 ani stagiu de cotizare și 27 ani stagiu de cotizare în specialitate(pct.1+2+5 de mai sus).

3.conform art.55,alin.1,lit.b,din aceiași lege de mai sus,întrucât ai cei 25 ani lucrați în condiții speciale și grupa I(și nu condiții deosebite),beneficiezi de o reducere a vârstei de pensionare cu 12,6 ani(din care se scad însă învoirile,permisiile,concediile de studii și cele fără plată,cursurile,reciclările),deci 58,6-12,6=46 ani .Tu în prezent ai 48 ani.

Așa că nu văd de ce să te pensionezi anticipat când de fapt te poți pensiona la limită de vârstă la cerere.

Unde ai terminat? la Câmpina sau Slatina?

• Apreciez 2
Publicat

Multumesc frumos pentru sprijin.

Am terminat la Campina bat.6,comand.Cpt.Paraschiv,

Publicat

Eu la Slatina, dar am colegi care au terminat la Câmpina.

O să-i întreb și poate am să-ți găsesc și ceva colegi.

Ținem legătura.

• 3 săptămâni mai târziu...
Publicat

Buna ziua!Va rog respectuos daca imi poate raspunde cineva la urmatoarea intrebare!Din iunie 1014 iau pensia pe card.De atunci nu mi au mai venit cupoanele de pensie acasa!Imi poate spune ceva ce se intampla sau unde ma pot adresa?Va multumesc!

Publicat (modificat)

Te poti adresa cu o cerere scrisa catre domnul director al Casei de Pensii Sectoriala a M.A.I., pe care o poti expedia fie prin posta, fie prin fax sau pur si simplu pe mail, in care aduci la cunostinta situatia si soliciti sa ti se comunice motivul pentru care nu mai primesti cupoanele. In solicitare se impune sa precizezi numarul de decizie si/sau de mandat  dupa care poti fi identificat mai usor de lucratorul caruia ii va fi repartizata lucrarea. De regula cupoanele care nu ajung in posesia pensionarului, din diverse motive(schimbarea adresei de domiciliu...etc) se reintorc la Casa de Pensii Sectoriala a M.A.I. cu specificatia''lipsa destinatar domiciliu'', iar in urma solicitarii tale ti se vor retrimite la ultima adresa comunicata de tine . Daca ti-ai schimbat domiciliul si nu ai comunicat in scris acest fapt Casei Sectoriale de la emiterea ultimei decizii, fa-o,  pentru a nu se va mai repeta situatia descrisa de tine.

Modificat de marius25byu
  • 4 săptămâni mai târziu...
  • Moderator
Publicat

Dacă vrei să ştii când poţi să să ieşi la pensie ori care e vârsta de pensionare, există pe site-ul oficial al Casei Naţionale de Pensii Publice (www.cnpp.ro) un serviciu ce permite utilizatorilor aflarea acestor date.

Pe prima pagina a site-ului găsiţi o rubrică denumită "Când mă pot pensiona?", iar după accesarea acesteia veţi fi direcţionaţi către o pagină unde se găseşte aplicaţia de calcul, sau daţi click aici: Când mă pot pensiona?

Trebuie să introducerţi data naşterii, apoi să introduceţi mai jos un cod de verificare, iar pe ecran vor fi afişate datele legate de anul în care persoana respectivă se poate pensiona la limită de vârstă, anul în care poate ieşi la pensie anticipat sau anticipat parţial, respectiv stagiul minim de cotizare pe care trebuie să îl aibă atunci, la vremea la care iese la pensie.

• Apreciez 1
  • 2 luni mai târziu...
Publicat

Noutati,ceva despre proiectul pensiilor militare.Trebuia sa fie in dezbaterea Camerei Deputatilor, in 02 octombrie 2014,dar insii de acolo alergau care incotro sa isi promoveze presedintele.

Publicat

Nimic deocamdată. Primă dată să-și facă parlamentarii pe a lor, că de sunt foarte obosiți după unu,două sau mai multe mandate. Crezi că este ușor și pentru ei să doarmă pe scaunele ălea incomode, să lipsească de la ședințele în care trebuie să dezbată tocmai legea noastră de pensionare?

Publicat

Anul viitor nu vor fi acordate nici ajutoarele sau indemnizaţiile la ieşirea la pensie, retragere, încetarea raporturilor de serviciu ori la trecerea în rezervă. Prevederile nu se aplică în situația încetării raporturilor de muncă sau serviciu ca urmare a decesului angajatului.

De asemenea, cuantumul compensaţiei băneşti, respectiv al alocaţiei valorice pentru drepturile de hrană şi, respectiv, valoarea financiară anuală a normelor de echipare, precum şi valoarea financiară a drepturilor de echipament vor fi îngheţate la nivelul din acest an.

"În anul 2015, pentru personalul militar, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare, indemnizaţiile, compensaţiile, primele, ajutoarele, plăţile compensatoare, despăgubirile, compensaţiile lunare pentru chirie şi alte drepturi acordate potrivit actelor normative în vigoare, care nu fac parte din solda lunară brută/salariul lunar brut, se stabilesc în raport cu nivelul bazei de calcul al acestora utilizat pentru luna decembrie 2009. Prin excepţie, cuantumul drepturilor acordate personalului militar, poliţiştilor, funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare şi personalului civil din instituţiile publice de apărare, ordine publică şi securitate naţională, care execută lucrări de excepţie sau misiuni speciale, apreciate ca atare de conducătorii acestora, se stabileşte în condiţiile prevăzute de Legea-cadru 284/2010, pe baza normelor metodologice aprobate prin ordin al ordonatorului principal de credite. Baza de calcul al drepturilor o reprezintă solda lunară/salariul de bază prevăzute de legislaţia în vigoare la data de 31 decembrie 2009", se mai arată în document.

Publicat

Ne-au pus-o și de data asta. Nici măcar nu pun în aplicare prevederile legii unice de salarizare. La calculul salariului de bază nu iau în calcul salariul minim pe economie, dar iau în calcul acest salariu la stabilirea punctajului mediu lunar și anual în cazul stabilirii dreptului la pensie și uite așa ne-o trag de două ori. Liderii de sindicat  își văd de afacerile lor.

• 1 lună mai târziu...
  • Moderator
Publicat

Pentru cei interesaţi:

Comunicat pensii militare de stat

Vicepremierul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea a convocat astăzi, la sediul Guvernului României, o întâlnire a reprezentanților Guvernului cu cei ai asociațiilor cadrelor militare în rezervă și în retragere și ai sindicatelor din domeniul apărării, ordinii publice și securității naționale, având ca subiect proiectul legii privind pensiile militare de stat.

Respectivul proiect de lege are ca obiect reintroducerea sistemului pensiilor ocupaționale pentru militari.

Încă de la începutul întâlnirii de lucru, vicepremierul Gabriel Oprea a susținut că obiectivul principal al proiectului legislativ este acela de a promova un cadru legislativ unitar și bine definit în domeniul pensiilor militare, în care niciun angajat al sistemului de apărare, ordine publică și securitate națională să nu piardă drepturile deja câștigate.

Proiectul de lege a fost realizat de specialiști din cadrul Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Român de Informații, Serviciului de Informații Externe, Serviciului de Protecție și Pază, Serviciului de Telecomunicații Speciale și ai Ministerului Justiției.

Beneficiarii acestui sistem de pensii militare urmează să fie cadrele militare, așa cum sunt definite de Legea 80/1995, soldaţii şi gradaţii profesionişti, prevăzuţi de Legea nr.348/2006, poliţiştii, așa cum sunt definiţi de Legea nr.360/2002, funcționarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare, conform Legii nr.293/2004.

Conform proiectului de lege, categoriile de pensii care vor compune sistemul pensiilor militare de stat, vor include pensia de serviciu pentru limită de vârstă, pensia de invaliditate și pensia de urmaș.

În această formă, proiectul de lege privind pensiile militare de stat a fost prezentat reprezentanților asociațiilor pensionarilor și rezerviștilor militari, sindicatelor cadrelor militare sau ale angajaților din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională, urmând să fie definitivat la nivel de specialiști.
După discuțiile la nivelul specialiștilor, varianta finală a proiectului va fi înaintată Guvernului și, ulterior, promovată în Parlament.

La întâlnirea convocată astăzi de către vicepremierul Gabriel Oprea au participat ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, ministrul Finanțelor Publice, Darius Vâlcov, secretari de stat cu atribuții în domeniu din ministerele și instituțiile inițiatoare ale proiectului de lege, reprezentanți ai conducerii Serviciului Român de Informații, Serviciului de Informații Externe, Serviciului de Protecție și Pază, Serviciului de Telecomunicații Speciale, directorul general al Administrației Naționale a Penitenciarelor, șefii departamentelor financiare, juridice și resurse umane din structurile sistemului de apărare, ordine publică și securitate națională, președintele Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate (S.C.M.D.), Mircea Dogaru, președintele Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere (ANCMRR), Mihai Iliescu și președinții sindicatelor reprezentative din Ministerul Afacerilor Interne: Iulian Surugiu (SNAP), Toader Paraschiv (vicepreședinte confederație Cartel ALFA), Florin Vâlnei (Sed Lex), Gruia Marin (SNPPC) și Vasile Lincu (ProLex).

Direcţia Informare şi Relaţii Publice - Ministerul Afacerilor Interne

• Apreciez 1
Publicat

Proiectul poate fi văzut pe site-ul s.n.a.p- ului.

Proiectul poate fi văzut pe site-ul s.n.a.p- ului.

• Displace 1
Publicat

sa faca cineva, care se pricepe, o simulare, sa vada daca talpasul(agentul fara salariu de merit sau/si deexcelenta) e avantajat sau nu de cuantumul pensiei vis-a-vis de noua lege fata de lg.263/2010!

Publicat

Rectific și vă aduc la cunoștință că după ce am studiat proiectul și am făcut un calcul am ajuns la concluzia că pălmașii fără studii, salariu de merit, spor de funcție, e.t.c, o cam luăm iar în mână pentru că în proiect spune că baza de calcul o constituie salariul funcției de bază la care se adaugă salariul de grad, fără gradații.

Publicat

QED! multumim din inima sindicatelor! se pare ca agentii care indeplinesc conditiile, sa sara repede cu pensionarea, pina nu se aproba legea asta noua, ca asta-i lege pentru lupi nu pentru oi! 

si scuze ca uitai-FELICITARI SNAP, un sindicat care lupta pentru drepturile agentilor dar care are ca membri si ofiteri(sic) si care  a studiat impactul noi legi asupra membrilor sai si considera ca e bine! :pfft:

Publicat

Au făcut un proiect de te doare mintea. Singura chestie bună este reducerea vechimii la 25 ani. În rest pauză. Având în vedere că salariul funcției de bază al unii agent care iasă la pensie( agent șef principal) este undeva la 1500- 1600 lei, iar salariul de grad este undeva la 250 lei și din suma celor două se calculează procentul de 74% ( asta în cazul că a lucrat în grupa a - I - a sau condiții speciale), pensia, cu toate sporurile ( 2%/an > de 25 ani și contribuție la pensie suplimentară 5% > 25 ani) nu poste să sară de 1600 lei.

Publicat

Exact ce spuneam unor colegi cu ceva timp in urma cind se bateau unii cu caramida in piept cu legea pensiilor militare, care este plagiata in mare parte dupa fosta lg.171 parca, si care avantaja smecherii cu salarii mari(functii +salarii de merit, excelenta, s.a.m.d.) in majoritate ofiterii si ii defavorizeaza pe amaritii de agenti care si cu cele mai bune functii, daca nu au alte plusuri, ies in pierdere; se pare ca usor-usor ne lamurim cu noua conducere si cu sindicatele care spuneau ca o sa multumesca si motiveze politistul din strada! Asa ca daca se adopta in forma asta, agentii la iesirea la vor lua o mare teapa!

Publicat

Cei care au stat o viață la căldurică în birouri, vor trage iar sforile și vor pleca pe funcții de șefi de post pentru 6 luni, din care 3 în c.m, una în c.o și restul mai văd ei, după care vor ieși cu pensie bunicică.

Publicat

Agentii cu vechime completa care se vor pensiona dupa legea ce o fac ei acum, vor pierde in jur de 4-500 de lei lunar fata de cei care sunt deja la pensie calculata dupa actuala lege, care dupa parerea mea era mai echilibrata si mai justa .

Publicat (modificat)

Pe facebook am văzut un alt proiect al noii legi de pensionare care circulă pe la M.Ap.N.

Modificat de iav
Publicat

PROIECT LEGE PRIVIND PENSIILE MILITARE

11 Noi
PARLAMENTUL  ROMÂNIEI

SENATUL ROMÂNIEI                                                          CAMERA DEPUTAŢILOR

LEGE

privind pensiile militare de stat

Parlamentul României adoptă prezenta lege.

CAPITOLUL I

Dispoziţii generale

Art. 1. – Dreptul la pensii şi asigurări sociale pentru militari, poliţişti şi funcţionari publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare este garantat de stat şi se exercită, în condiţiile prezentei legi, prin sistemul pensiilor militare de stat şi alte drepturi de asigurări sociale din domeniul apărării naţionale, ordinii publice şi siguranţei naţionale, denumit în continuare sistemul pensiilor militare de stat.

https://pvaslui.wordpress.com/2013/11/11/proiect-lege-privind-pensiile-militare/

Publicat

O intrebare: daca indeplinesc varsta de pensionare, stagiul minim de cotizare, dar nu indeplinesc stagiul complet de cotizare din anexa 6 din L263/2010,(in tabel sint 28 ani, iar eu am 25), in aceste conditii pot iesi la pensie pt limita de varsta?

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.