Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

Publicat

Semnul Onorific in Serviciul Patriei sau Meritul Militar ( la militari) se acorda primul la -15 ani vechime daca ai in ultimi 4 ani calificativul  anual de cel putin Bine. Daca ai un calificativ inferior ( corespunzator), anii respectivi nu se i-au in calcul. Urmatorul la 20 ani vechime si ultimul la 25 ani vechime ( la fel trebuie sa ai in ultimi 4 ani calificativul de cel  putin Bine). Semnul Onorific iti foloseste la pensie respectiv:

Primul  ( 15 ani) mareste pensie cu 10 la suta. Al doilea ( 20 ani) vechime mareste pensie cu ( 15 la suta) Ultimul ( 25 ani) vechime cu 20 la suta. Nu se cumuleaza. Da ca l-ai primit pe ultimul la calcul final al pensie se adauga 20 la suta.

• Apreciez 3
Publicat (modificat)

Buna. Am si eu o întrebare am lucrat in perioada 10.12.1990-01.01.2001in MApN (MAC) gr.1 01.01.2001-27.10.2005 tot MAC dar nu știu exact grupa 27.10.2005-15.04.2006 somer 15.04.2006 si pana in prezent politist o p . Sunt născut 27.10.1970. Armata nu o am pe cartea de munca. Cand pot ieși la pensie dar ce ma interesează mai mult la calcularea pensiei cum se ia in calcul perioada lucrata in armata, se adauga ca si cum as avea continuitate la cascheta sau se calculează separat?

Modificat de Mayer2020
Publicat

Rog politistii care s-au pensionat in anul 2013 pe caz de boala (pensie de invaliditate gr.1, 2, 3), sa-mi comunice ce scrie pe decizia lor medicala la rubrica"hotararea comisiei"-incadrare, paragraf, grupa, barem medical, etc. De asemenea, legatura cauzala a bolii sau accidentului...ex.: " boala obisnuita "(lg. 263/16.12.2010, art. 68, pct.1, lt.c) sau " boala a fost contractata in timpul si din cauza indeplinirii serviciului in politie".
Are cunostinta cineva de castigarea in instanta a vreunei hotarari la H.G. 1083/2008 - privind asigurarea despagubirilor de viata, sanatate si bunuri ale politistilor pentru cei pensionati dupa 01.01.2011? Daca da, va rog sa-mi comunicati in ce conditii. Multumesc anticipat.

• 3 săptămâni mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...
Publicat

pai si ce era sa facem?sa mai stam sa ne mareasca Ponta salariile? :))

stie cineva la ce luna s-a ajuns cu calculul dosarelor de pensie?

Publicat

@boieruuu, eu am iesit cu 15 iulie 2011, iar in decembrie am primit o decizie provizorie, in care era trecuta suma de 800 lei ca ajutor social si se specifica titlul de decizie provizorie, iar in aprilie 2012 am primit decizia definitiva. Deci dureaza 8-9 luni. Iar prima pensie(ajutorul social de 800 lei) am primit-o dupa 3 luni insa retroactiv si pe lunile august-septembrie!

Publicat

S-au schimbat lucrurile. Dupa circa 3 luni de zile primesti decizia definitiva si pensia din urma. In Normele de aplicare a Legii 263/2010  ( HG 257/2011 art. 74 si 75)se specifica ca  in 15 zile se trimite dosarul de la unitatea unde ai lucra la Casa de pensie.  In 45 zile Casa de pensii emite decizia definitiva ,  dupa care in termen de 5 zile o trimite prin scrisoare recomandata .

Publicat

da s au schimbat lucrurile\\\1ajutorul de care spuneai nu se mai da,eu am iesit cu data de 31 07 2013 si pana acum nu se stie nimic/am iesit pe caz de boala si dupa 23 de ani de munca o sa iau probabil 1200,1300 de lei daca am noroc.va multumesc ptr raspunsuri si va urez o seara minunata

Publicat

Stimati colegi cum fac sa aflu nr dosarului de pensie?am fost la fosta unitate si am intrebat si mi-au spus ca nu stiu!Nu era normal ca atunci cand l-au trimis sa aiba un numar?Si rog un coleg care a iesit la pensie in iulie 2013 sa=mi spuna daca i-a venit decizia de pensionare sau daca are habar cand ar putea veni!va multumesc!

Publicat

Stimati colegi cum fac sa aflu nr dosarului de pensie?am fost la fosta unitate si am intrebat si mi-au spus ca nu stiu!Nu era normal ca atunci cand l-au trimis sa aiba un numar?Si rog un coleg care a iesit la pensie in iulie 2013 sa=mi spuna daca i-a venit decizia de pensionare sau daca are habar cand ar putea veni!va multumesc!

boieruuu, ai fost la Casa Teritorala de Pensii(sau ma rog cum s-o numi)? Acolo, sunt sigur ca vei gasi raspunsul cu privire la dosarul tau de pensionare! Cei de la cadre de la fosta ta unitate au trimis dosarul cu un numar si acel dosar primeste un alt numar de la casa de pensii.

S-au schimbat lucrurile. Dupa circa 3 luni de zile primesti decizia definitiva si pensia din urma. In Normele de aplicare a Legii 263/2010  ( HG 257/2011 art. 74 si 75)se specifica ca  in 15 zile se trimite dosarul de la unitatea unde ai lucra la Casa de pensie.  In 45 zile Casa de pensii emite decizia definitiva ,  dupa care in termen de 5 zile o trimite prin scrisoare recomandata .

Ce spui tu e doar teoretic, nu au cum sa emita in 45 de zile o decizie definitiva! Singurul lucru adevarat e ca nici o unitate nu incalca legea privind trimiterea dosarului catre casa de pensii, in rest...doar teorie, practica ne omoara!

Publicat (modificat)

Cred ca o noua lege a pensiilor militare nu se va vota prea curand sau chiar deloc. Oamenii politici si chiar cei din casele de pensii si din directiile financiare sunt satui de ceea ce a insemnat tavalugul care a venit peste ei dupa 2011 si nu isi mai doresc o noua experienta cu luarea tuturor pensiilor “la mana”. Dupa Legea 241 situatia s-a linistit. Agitatiile care mai sunt nu pun niciun fel de presiune.
Nicio lege nu multumeste pe toata lumea.
Legea 164, in ultimii ani de viata a produs destul de multe aberatii (ma refer la cuantumul smecherit) care m-au scandalizat, vorba poetului Toparceanu. Au scandalizat multa lume. Pana la aparitia Legii 241 acestia erau cei mai vocali (si cei mai pilosi). Acum s-au linistit, constieni fiind ca rezolvare mai buna pentru ei decat Legea 241 nu exista.
Legea 119, respectiv 263 nu este nici ea o incanntare, dar macar are o logica: cat ai muncit, cat ai castigat (ca venituri) se reflecta in pensie.
Legea 263 va fi mai echitabila intre corpuri avand in vedere diferentele de solde existente acum intre corpuri si intre grade, diferente existente in prezent in plata si, de asemenea, mentionate in legea salarizarii. Dar pana atunci va mai trece ceva timp.
Deci, dupa toate datele, sunt atatea probleme in prezent incat o nou lege a pensiilor este mai degraba o himera. Vocalii s-au scos cu Legea 241. S

http://paginajuridicascmd.blogspot.ro/p/proiectul-legii-pensiilor-militare-de.html

Modificat de Leonidas67
Publicat

Ce părere aveți despre acest proiect?

Mie îmi convine acest proiect,numai de s-ar păstra procentele,pentru că am mai văzut un proiect asemănător dar cu 10 procente mai  mici,nu operau reducerile din vârsta pentru condițiile de muncă și pensia nu putea depăși 100% baza de calcul.

Publicat

Acest proiect de lege este mai convenabil pentru cei cu salarii mari(pentru ofiteri), pentru noi ceilalti ne avantajeaza mai mult calculul la punctul de pensie cu conditia sa ai vechime in sistem...

Publicat

aveti idee dupa cat timp iese decizia de pensionare?va multumesc!

Ai primit decizia de pensionare ?

Publicat

da am primit-o pe data de 2 decembrie!stie cineva de unde imi pot recupera pensia?eu sunt plecat din tara pana in februarie si nu o pot ridica!e prima pensie pe care o iau!va multumesc celor ce imi vor raspunde!va doresc multa sanatate voua si familiilor si sarbatori fericite!

Publicat

Buna seara,

Spuneti-mi, va rog, cand pot iesi la pensie la limita de varsta sau anticipat dupa noua lege promulgata de Basescu tinand cont de urmatoarele date:

Data nasterii - septembrie 1967

- 2 ani si 7 luni - angajat civil;

- 1 an si 4 luni - stagiu militar;

-  20 ani si1 luna (pana in septembrie2011) - angajat al MAI in conditii speciale de munca dupa care 12 luni am primit un ajutor fiind disponibilizat in urma reorganizarii unitatii;

- din februarie 2013  pana in octombrie 2013 - angajat civil.

Va multumesc anticipat!

Publicat

Cand ai stagiul de cotizare minim 26 de ani iar din grupele de munca mai poti aduna inca 13 ani. Anticipat.

La limita de varsta pentru politisti .

Pentru civili nu m-a interesat, dar stiu ca normal, nu anticipat, varsta este 65 de ani si cateva luni.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.