Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

Publicat

sper din tot sufletul sa am ce afla!ca de obicei se ascund atunci cand ai de luat ceva!mai vreau sa va intreb ceva,stimati colegi!anul acesta ies la pensie pe caz de boala.Mai am din concediul de odihna 38 de zile pe care nu le mai pot lua din cauza concediului medical.In momentul lichidarii cei de la financiar ar trebui sa-mi dea toate drepturile pe anul 2013 si aici ma refer la banii de concediu(ptr ca nu l-am efectuat)si banii de echipament!Asa e,sau ma insel?Imi poate spune cineva?va multumesc!

Publicat

vei lua proportional cu cate luni ai lucrate pe anul in curs si nu toata suma alocata pentru anul 2013.

• 3 săptămâni mai târziu...
  • 4 săptămâni mai târziu...
Publicat

Am citit mai sus in postarile vechi ca  stagiul militar, scoala militara, cursuri, invoiri, concediu fara plata, puneri la dispozitie,  nu se adauga la grupa. Ce alte perioade nu se adauga la grupa de munca ? Concediile medicale se adauga la grupa ?   Multumesc !!

• 2 săptămâni mai târziu...
Publicat

Buna ziua tuturor!Am si eu o intrebare!In momentul cand imi iese decizia medicala ce se intampla,mi se intrerupe contractul de munca sau nu?va multumesc!

• 3 săptămâni mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...
Publicat

S-a emis OUG 29/06.09.2013 -la art. 6 se mentioneaza urmatoarele:

Art. 6. - Prevederile art. 18 si 19 ale art. II din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 80/2010 pentru completarea

art. 11 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 37/2008 privind reglementarea unor masuri financiare in domeniul bugetar, precum si pentru instituirea altor masuri financiare in domeniul bugetar, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 283/2011, se aplica in mod corespunzator si in anul 2014

Adica pe romaneste. Nici in anul 2014 nu se acorda salarii compensatorii prevazute in lege la iesirea la pensie. :emo-box:

Publicat

Si noi saracii ne faceam iluzii ca vor da astia in toamna ordonanta de urgenta cu salarii compensatorii pentru iesire la pensie...

Publicat

Buna seara,

Am si eu o intrebare, cand as putea iesi la pensie si in ce conditii, tinand cont de urmatoarele:

Data nasterii - septembrie 1967

- 2 ani si 7 luni - angajat civil

- 1 an si 4 luni - stagiu militar

- 20 ani si 1 luna (pana in septembrie 2011) - angajat al M.A.I. in conditii de munca speciale dupa care 12 luni am primit un ajutor fiind disponibilizat in urma reorganizarii unitatii  :( 

- din feb. 2013 -  angajat civil.

Va rog, un raspuns urgent si concret.

Va multumesc!! :)

Publicat (modificat)

Pt  Caramel: Conform L263/2010 (daca nu se va modifica) peste 3,10 ani cind o sa aveti virsta de  48,8 ani.

In prezent aveti vechime totala de 24 ani. Conform anexei 6 din Lege trebuie sa aveti vechime totala de 27,10ani . In specialitate aveti 20,1 ani(numai daca ii aveti pe toti in conditii speciale grupa I) conform tabelului de la art 54, lit b,se face o reducere de 10 ani din virsta cind trebuia sa iesiti la pensie adica 58,6 ani conform anexei 6 . In consecinta trebuia sa iesiti la virsta de 48,6 ani, insa nu aveti vechimea completa de 27, 10. In concluzie trebuie sa mai lucrati 3,10 ani socotiti din februarie 2013, cind v-ati angajat ( sa fie cu Contract de munca) si sa nu se modifice Legea 263/2010. Succes.

Modificat de LYXEUG
Publicat

Scuze:  conform Anexei 6 . trebuie sa aveti o vechime totala de 27,10 ani ,  deci sa mai lucrati 3,10 luni. 

Publicat (modificat)

Vedeti cu reducerea varstei de pensionare ca au schimbat astia in L263/2010 acolo nu poate fi mai mica de 50 de ani , ca inainte nu putea fi mai mica de 45 de ani .(art 56, aliniat 4) .

Modificat de cernegura
Publicat

nu se ia in considerare si perioada ajutorului de care am beneficiat (1 an) in urma trecerii in rezerva in cadrul procesului de reorganizare institutionala? :hmmmt:

Publicat

Pt. Cernegura: 45 ani, daca ai stagiul complect conform anexei 6 si stagiul minim 20 ani in specialitate. citeste art. 60, alin.2, din Lega 263/2010 actualizata.

Publicat

pentru LIXEUG.......sa iti fie rusine ca ai parasit structurile active, pensionarule!   ai scazut mult in ochii mei....

Publicat

Mersi si pensie lunga, am fost si eu indus in eroare-se mai intampla...

Publicat

Perioada in care o persoana primeste ajutor de somaj se considera vechime in munca .

Publicat

Somajul este vechime in munca numai in cazul stabilirii stagiului de cotizare pentru pensii, fiind perioada contributiva. Nu  se ia in considerare pt. gradatie de vechime.  si numai cind  iesi la pensie.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.