Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

Publicat

Adresa privind problema pensionarilor anticipate are nr. 183908/SFP/C/19.10.2012, emisa de IGPR- Directia M.R.U.

Publicat (modificat)

Zice lumea ca acea adresa este o facatura privind pensionarile anticipate.

Posteaza sa vedem si noi.

Modificat de Elvis
Publicat (modificat)

Am incercat sa fac rost de ea, dar pensionarilor le este mai greu :)...si mie mi-ar fi de ajutor, dar pentru instanta. Insa din alte sapaturi se pare ca este intradevar o mica petarda.

Modificat de kelly
  • 1 lună mai târziu...
Publicat

Nici in anul 2013 nu se acorda salarii compensatorii la iesirea la pensie. Vezi OUG 84/13.12.2012, art. 2, care face trimitere la OUG 80/2010 art.9.

Publicat

N-au nici un interes sa acorde asa ceva pentru ca stiu ca sunt destui care stau cu gemantanele pregatite si asteapta.....!

• Apreciez 2
  • 4 săptămâni mai târziu...
Publicat

Dar daca se iese la pensie pe caz de boala se mai dau compensatoriile?Va multumesc!

Publicat (modificat)

data nasterii 30.09.1968

stagiu militar 15.09.1987 - 16.01.1989

profesor suplinitor 01.09.1989 - 31.08.1990

m.a.c. 24.06.1991 - 15.10.2003

15.10.2003 si pana in prezent politist de frontiera

Asi dori daca se poate sa imi comunicati daca ma incadrez la pensie pentru limita de varsta sau daca intrunesc conditiile de iesire la pensie anticipata

Modificat de Tarul
Publicat (modificat)

Tarul, mai ai de bagat pana la 48 de ani pentru iesire anticipata !

Modificat de Leonidas67
Publicat

Pt. Taurul:PT. limita de virsta fara penlizari:. Cind o sa aveti vechime totala de 28,8 ani( inclusiv armata si civilie). Conditia este ca perioada cit a-ti fost mac si peioada lucrata la politie sa fie incadrata in grupa speciala ( gupa I ) pntru a putea beneficia de reucerea virstei. conform Anexei 6 din Legea 263/2010. Ex daca aveti 26 ani lucrati in grupa I se face reducere maxima de 13 ani. DVS in mod normal daca nu aveti grupa trebuie sa iesiti in ianuarie 2028.

Publicat

Grupa se recunoaste conform ultimelor rectificari in legislatie la fel si recunoasterea ca vechime in munca ca cadru al MAI , repet, ca varsta de pensionare la anticipat este 48 de ani

Publicat

NU. Fiecare post este incadrat intr-o anumita grupa de munca. Verifica la SMRU si in fisa postulu in ce grupa sunteti incadrat si de cind. Se i-a in considerare grupa de munca si din civilie, numai ca trebuie sa aduci la SMRU Cartea de munca sau Adeverinta in care sa se specifice ca in urma cu X ani ai N ani vechime si in ce grupa de munca ai fost incadrat..

PT. Taurul .Cind o sa aveti 28,8 ani vechime totala, din care 24-25 ani sa fie in grupa speciala ( grupa I ) pute-ti sa iesiti cind vreti la pensie la LIMITA DE VIRSTA.

Publicat

NU.Nici in anul 2013 nu se acorda nici fel de compensatorii la iesirea la pensie, indiferent de pensie(medical, anticipat sau la limita de virsta) , Vezii OUG 84/13.12.2012, art. 2, care face trimitere la art. 9 din OUG 80/2010, unde se specifica clar acest lucru,

Publicat (modificat)

Exista la aceasta adresa ceea ce intereseaza pe multi ,, www.lapensie.com '', cat despre ajutoarele pentru iesire la pensie(cum le spune in lege)regimul Boc scria ca in anul 2012,,nu se acorda'', astia care sunt acum la putere nu mai zic asa doar fac referire la ordonanta lui Boc.

Modificat de cernegura
  • Apreciez 1
Publicat

Exact OUG 84/13.12.2012, face trimitere la OUG 80/2010 art.9. Spune ca nu se acorda aceste drepturi,(pina cind? sunt suspendate, aminate? nu se specifica) care sunt prevazute in legea salarizarii.

Publicat

De obicei pe anul mentionat(2013) binenteles nu se acorda, ca-n decembrie dau ei alta sa nu se acorde pentru 2014...

Publicat

Da asa s-a intimplat din anul 2010. La sfirsitul anului pac o Ordonanta ca in anul urmator sa nu se acorde drepturile legale prevazute in lege. I

Publicat

ns.06.1969, din iulie 1987 angajat pana in 15.09.1987...stagiu militar 15.01.1989, dupa continuarea angajarii pana in 1994 cand in 01.04.1994 cursuri formare politist 6 luni, si pana in 05.10.2011. (fix 17 ani) agent operativ II, disponibilizat cu data de 05.10.2011...concediu medical din 01.10.2011 pana in 25.11.2011, probleme medicale, motive serioase ptr pensionare...nu mi s-a aprobat dosarul fiind presiuni negative pe comisii de la Buc. in comunicarea de la inspectorat mi s-au trecut ca vechime 18ani 10 luni si 23 zile, si in total 24ani si 6luni cu anii din civilie. se pune si anul in care am primit ajutorul de 60% la vechime in M.A.I.?...cum pot sa beneficiez de pensie, eventual anticipata, la ce varsta? ptr ca angajari se fac numai in vis, in cazul nostru...Va multumesc.

Publicat

Conform Legii 263/2010 trebuia sa aveti 20 ani vechime in specialitate. Numai medical puteti sa iesiti la pensie. Ajutorul primit timp de 1 an de zile nu se ia in considerare . Daca se schimba Legea 263/2010 cum am auzit in presa si se revine la 15 ani vechime in specialitate puteti sa iesiti la pensie cu vechimea pe care o aveti anticipat. Succes.

• Apreciez 1
  • 1 lună mai târziu...
Publicat

eu am iesit la penie de invaliditate gr 2 in anul 2011 si am luat cele 10 salarii compensatorii in luna martie 2012 iar pentru celelalte drepturi care se cuvin i-am actionat in judecata dar pana in prezent judecatorul nu a fost de acord urmand sa fac recurs si voiam sa stiu daca cineva a castigat procesul cu ei si daca sau dat banii

• 2 săptămâni mai târziu...
Publicat

buna ziua ! daca se poate sa imi calculati si mie varsta de pensionare, 14 februarie 69, angajat din iunie 1987, septembrie 87, ianuarie 89 stagiu militar, pana in ianuarie 1995 angajat civil iar de atunci pana in prezent politist operativ. multumesc mult !

• 3 săptămâni mai târziu...
Publicat (modificat)

Exista unele zvonuri despre o posibila ordonanta pentru iesire la pensie incepand cu 1 ianuarie 2014, care stie ceva concret sa spuna aici pe forum...!

Modificat de cernegura
  • Apreciez 1
Publicat

daca guvernul lasa sa intre in vigoare legea salarizarii unice(284/2010) si nu modifica legea pensionarii(263/2010) nu mai e nevoie de nici o ordonanta!

Publicat

Adica ? nu am studiat legea salarizarii unice, ce legatura are cu legea pensionarii?

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.