Jump to content
POLITISTI.ro

NewsBot

Recommended Posts

În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere.

Detalii: Flux de stiri MAI

Link to comment
 • 3 weeks later...
 • Replies 26
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

 • NewsBot

  27

În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere.

Detalii: Flux de stiri MAI

Link to comment

În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere.

Detalii: Flux de stiri MAI

Link to comment
 • 2 months later...

În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere.

Principalele evenimente înregistrate:

Frontiera cu Serbia:

6 migranţi reţinuţi la frontieră în ultimele 24 ore

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectoarelor Poliţiei de Frontieră Lunga şi Sânnicolau Mare, judeţul Timiş, au depistat noaptea trecută, în zona de competenţă, două grupuri de migranţi, formate din şase bărbaţi, cetăţeni din Bangladesh, Algeria şi Maroc, cu vârste cuprinse între 18 şi 37 de ani, care fie încercau să intre ilegal în România din Serbia, fie să treacă frontiera ilegal în Ungaria.

În toate cazurile au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere, respectiv tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

Persoana de contact: Agent principal de poliţie Leş Mihaela, tel: 0746.125.168

Frontiera cu Republica Ungaria:

Migranţi reţinuţi la frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Borş, judeţul Bihor, au depistat într-un autoturism Dacia Logan înmatriculat în România care circula în regim de taxi patru persoane de sex masculin, cetăţeni afgani, cu vârste cuprinse între 18 şi 33 de ani, fără documente de identitate.

Din cercetări s-a stabilit că cei patru bărbaţi intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria şi de aici mai departe pentru a-şi găsi un loc de muncă.

Şi poliţiştii de frontieră din cadrul S. P. F. Valea lui Mihai, judeţul Bihor, au depistat şi reţinut, într-o casă părăsită dintr-o localitate situată la aproximativ 800 metri de frontieră, un grup format din 10 zece bărbaţi, cetăţeni afgani cu vârste cuprinse între 19 şi 30 ani care intenţiona să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

Poliţiştii de frontieră le-au întocmit persoanelor în cauză actele premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

Persoana de contact: comisar de poliţie Lazăr Dan, tel: 0744.828.341

Cu trenul spre Germania

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Curtici, judeţul Arad, au depistat şi reţinut două persoane de sex masculin, cetăţeni marocani, care încercau să treacă ilegal frontiera romano-ungară pentru a ajunge în Germania, ascunse pe platforma inferioară a unui vagon care transporta automobile pe ruta Timişoara - Germania.

Pe numele persoanelor în cauză au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

2400 ţigarete confiscate la frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac, judeţul Arad, au descoperit 2400 ţigarete pe care un cetăţean român în vârstă de 31 ani din judeţul Timiş intenţiona să le introducă ilegal în ţară.

Întreaga cantitate de ţigarete a fost reţinută deoarece depăşea limita legală şi a fost predată către D.R.A.O.V. Timiş în vederea continuării cercetărilor.

Fals depistat la frontieră

Poliţiştii de frontieră de la S.P.F. Curtici, judeţul Arad, au depistat într-un tren Inter Regio care circula pe ruta Braşov - Budapesta un cetăţean turc, în vârstă de 42 ani, care a încercat să iasă ilegal din România, folosindu-se de o carte de identitate bulgărească falsă, pentru care a plătit 1200 euro.

Lucrătorii noştri au luat măsura întreruperii călătoriei persoanei în cauză şi cercetării acesteia sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals privind identitatea, uz de fals şi tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor sa fie dispuse măsurile legale ce se impun.

Persoană de contact: comisar de poliţie Iancu Daniel, tel: 0746.080.439

Frontiera cu Republica Moldova:

Migranţi reţinuţi la frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oancea, judeţul Galaţi, acţionând în baza unei informaţii primite de la grănicerii moldoveni, au reţinut doi bărbaţi din Bangladesh care au trecut înot râul Prut din R. Moldova în România, pentru a ajunge ilegal în Spaţiul Schengen.

Lucrătorii noştri au întocmit bărbaţilor lucrare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de intrare în ţară prin trecere ilegală a frontierei de stat.

Cercetările continuă în comun cu autorităţile de graniţă ale statului vecin.

Lucrare penală pentru braconaj piscicol la Brăila

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brăila au depistat, pe timpul desfăşurării unei acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol, un cetăţean român care intenţiona să pescuiască în fluviul Dunărea în perioada de prohibiţie şi folosind unelte interzise de lege.

Lucrătorii noştri i-au întocmit bărbatului lucrare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de producerea, importul, comercializarea, deţinerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârselor, vintirelor, precum şi altor tipuri de unelte de pescuit comercial.

Persoana de contact: inspector principal de poliţie Denis Lazar, tel: 0756.053.723

Ţigări de contrabandă depistate într-un autocar

În urma unei acţiuni desfăşurate pe linia prevenirii şi combaterii traficului ilicit cu ţigări desfăşurată în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca, judeţul Botoşani, echipa comună de control formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali români precum şi lucrători vamali şi poliţişti de frontieră moldoveni, a descoperit, ascunsă şi nedeclarată, în diverse locuri din autocar, cantitatea de 6500 ţigarete diferite mărci, cu timbru de acciză R. Moldova.

Conform reglementărilor legale în vigoare, lucrătorii vamali au ridicat ţigaretele în valoare de 1412 lei în vederea confiscării şi au sancţionat şoferul autocarului, căruia îi aparţineau ţigaretele, cu amendă contravenţională în valoare de 5.000 lei.

Persoana de contact: inspector de poliţie Racnea Minodora, tel: 0762-651063

Frontiera cu Bulgaria:

Bunuri susceptibile a fi contrafăcute reţinute la Bechet

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Bechet, judeţul Dolj, au descoperit, în două autocamioane conduse de cetăţeni bulgari, 1.171 perechi pantofi sport şi 216 flacoane cu apă de toaletă, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute, pe care cei doi intenţionau să le introducă ilegal în ţară.

Bunurile au fost reţinute în vederea expertizării, iar persoanele în cauză sunt cercetate penal pentru punerea în circulaţie fără drept de bunuri purtând menţiuni false privind mărcile.

Autoturisme neînmatriculate depistate la frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectoarelor Poliţiei de Frontieră Calafat şi Bechet, judeţul Dolj, au depistat în zona de competenţă, două autoturisme marca Opel şi marca VW Golf, conduse de doi cetăţeni români, care figurau ca fiind neînmatriculate.

Lucrătorii noştri au întocmit persoanelor în cauză acte premergătoare de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de punere în circulaţie sau conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat.

Persoana de contact: inspector de poliţie Ghionea Ionuţ, tel: 0763.659.910

La volan fără permis de conducere

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu au depistat în zona de competenţă un cetăţean bulgar şi un cetăţean român care conduceau două autoturisme marca Opel Corsa şi marca Dacia 1310, fără a poseda permise de conducere.

Persoanelor în cauză li s-au întocmit acte premergătoare de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Comercializare de plase monofilament şi pescuit în perioada de prohibiţie

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu au desfăşurat o acţiune specifică pe linia combaterii braconajului piscicol, ocazie cu care au depistat zece persoane de sex masculin care comercializa plase monofilament respectiv pescuiau în perioada de prohibiţie.

Lucrătorii noştri au întocmit persoanelor în cauză dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de comercializare, deţinere de către persoanele neautorizate a altor tipuri de unelte de pescuit comercial şi deţinerea, comercializarea uneltelor de plasă de tip monofilament, de pescuit în apele continentale şi în apele maritime interioare în perioada de prohibiţie şi în zonele de protecţie şi de producere, import, comercializare, deţinere sau folosire la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârşelor, vintirelor, precum şi a altor tipuri de unelte de pescuit comercial.

Persoana de contact: Subinspector de poliţie Simion Mihaela, tel: 0724257749

Garda de Coastă:

Unelte de pescuit interzise de lege confiscate

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat, în intervalul 20-22.04.2012, mai multe acţiuni pe linia combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, ocazie cu care au depistat nouă cetăţeni români care deţineau unelte de pescuit interzise de lege sau transportau cantităţi de peşte fără documente de provenienţă.

Uneltele de pescuit, în lungime totală de aproximativ 1.500 metri, au fost ridicate în vederea confiscării, iar cantitatea de peşte, în valoare de aproximativ 60 de lei a fost predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil.

Împotriva celor nouă cetăţeni români poliţiştii de frontieră au luat toate măsurile legale ce se impun.

Furt de motorină în Portul Constanţa Sud-Agigea

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, Grupul de Nave Constanţa au descoperit în interiorul unui autoturism marca Opel Astra, condus de un cetăţean român, domiciliat în municipiul Constanţa, cantitatea de 90 litri de motorină sustrasă de la vagoanele staţionate în zona Portului Constanţa Sud – Agigea.

Pe numele şoferului a fost întocmită lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 209, alin.1 din Codul Penal.

Marfă cu acte nereale descoperită la Agigea

O echipă mixtă formată din poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrători vamali a efectuat controlul fizic asupra unui container sosit din China, referitor la introducerea în ţară a unor bunuri cu acte nereale, descoperind 506 colete care au fost declarate eronat autorităţilor vamale.

Bunurile descoperite, reprezentând accesorii de bucătărie, veioze şi oglinzi cu o valoare de aproximativ 25.000 lei, au fost reţinute de lucrătorii vamali şi lăsate în custodia comisionarului vamal, administratorului fiindu-i întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de folosire de acte nereale la autoritatea vamală.

Infracţiune pe drumurile publice

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, au depistat în trafic un autoturism marca Fiat, înmatriculat în Cehia care figura radiat din circulaţie ce era condus de un cetăţean român în vârstă de 23 ani.

Şoferul este cercetat penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.

Persoana de contact: agent principal de poliţie Marius Niculescu, tel: 0757.067.283

I.G.P.F. - Biroul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment
 • 2 months later...

În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere.

Principalele evenimente înregistrate:

Frontiera cu Republica Ungaria:

Doisprezece algerieni reţinuţi la frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac, judeţul Arad, au depistat şi reţinut douăsprezece persoane de sex masculin, cetăţeni algerieni, cu vârste cuprinse între 17 şi 50 de ani, care încercau să treacă ilegal frontiera romano-ungară, pe jos, pentru a ajunge în Spaţiul Schengen.

Lucrătorii noştri au întocmit persoanelor în cauză actele premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Persoană de contact: Comisar şef de poliţie Lazăr Dan, tel : 0744.82.83.41

Frontiera cu Serbia:

Urmărit general reţinut de poliţiştii de frontieră mehedinţeni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I au depistat, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român în vârstă de 36 ani, care era urmărit general în vederea extrădării în Austria, pe numele acestuia existând un mandat european de arestare din luna noiembrie a anului 2011 pentru săvârşirea mai multor infracţiuni de furt calificat pe teritoriul acestei ţări.

C. Cătălin a fost predat unei echipe operative din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale aparţinând Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi.

Persoana de contact : Comisar şef de politie Pera Valeriu, tel.0252/208026; 0723507624

Opt migranţi reţinuţi la frontiera ”verde”

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectoarelor Poliţiei de Frontieră Lunga şi Jimbolia, judeţul Timiş, au depistat în zona de competenţă, trei grupuri de migranţi, formate din opt persoane de sex masculin, cetăţeni algerieni, pakistanezi, afgani şi marocani, cu vârste cuprinse între 19 şi 37 de ani, care intenţionau să intre fraudulos în România prin trecerea ilegală a frontierei peste câmp, pe jos, din Serbia.

Pe numele persoanelor în cauză au fost întocmite lucrări penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

La plimbare cu un autoturism neînmatriculat

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa, judeţul Timiş, au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de punere în circulaţie pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat pe numele unui cetăţean român care conducea pe comunicaţia Gherman - Percosova, un autoturism marca Ford Escort care figura în bazele de date ca fiind neînmatriculat.

Persoana de contact: agent de poliţie Mihaela Les, tel: 0746.125.168

Frontiera cu Ucraina:

360 litri motorină confiscaţi la frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Siret – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei, împreună cu lucrătorii vamali, au descoperit ascunse si nedeclarate, sub podul remorcii unui automarfar condus de un cetăţean bulgar, 15 canistre ce conţineau 360 litri de motorină, în valoare de 2.160 lei.

Motorina a fost ridicată în vederea confiscării de către autoritatea vamală iar conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

Persoana de contact – inspector de poliţie Radu Lungu – 0756.048.309

Frontiera cu Republica Moldova:

Peste 12.000 de ţigarete depistate în trei autoturisme

Poliţiştii de frontieră din cadrul C.C.M.I.I.T./ S.P.F. Iaşi au desfăşurat o acţiune specifică pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei şi evaziunii fiscale, pe raza municipiului Iaşi, ocazie cu care au depistat, ascunse în locaşuri special amenajate la compartimentul motor a trei autoturisme, peste 12.000 ţigarete cu timbru de acciză R. Moldova.

Autoturismele şi şoferii acestora au fost conduse la sediul I.T.P.F. Iaşi pentru continuarea cercetărilor, totodată au fost anunţaţi lucrătorii din cadrul D.R.A.O.V. Iaşi, care au luat măsura ridicării ţigaretelor şi a autoturismelor în vederea confiscării.

Persoana de contact: inspector principal de poliţie Denis Lazar, tel: 0756.053.723

Ţigări de contrabandă descoperite pe raza municipiului Galaţi

Poliţiştii de frontieră din cadrul S.T.P.F. Galaţi, împreună cu reprezentaţi ai Gărzii Financiare, pe timpul desfăşurării unei acţiuni specifice pe linia comercializării de către agenţii economici din municipiul Galaţi a produselor de tutun de provenienţă R.Moldova au descoperit 4.300 ţigarete cu timbru de acciză R. Moldova, pe care o persoană de sex feminin, cetăţean român, administratorul unei firme, le comercializa direct din autoturismul personal.

Poliţiştii de frontieră au întocmit pe numele femeii lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

Persoana de contact: subcomisar de poliţie Irimia Ion, tel: 0747-452649

Frontiera cu Bulgaria:

Autoutilitară şi remorcă neînmatriculate depistate la I.T.P.F. Giurgiu

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu au depistat în zona de competenţă o autoutilitară marca Mercedes Vito şi o remorcă marca Tago care figurau ca fiind neînmatriculate în România, respectiv în Bulgaria.

Şoferilor li s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de punere în circulaţie sau conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat respectiv de tractare pe drumurile publice a unei remorci neînmatriculate şi cu număr fals de înmatriculare.

Persoana de contact: Subinspector de poliţie Simion Mihaela, tel: 0724.257.749

I.G.P.F. - Biroul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment
 • 1 month later...

Sinteza evenimentelor la frontieră în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere.

Principalele evenimente înregistrate:

Frontiera cu Serbia:

16 migranţi reţinuţi la frontiera de vest

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectoarelor Poliţiei de Frontieră Lunga şi Sânnicolau Mare, judeţul Timiş, au depistat în zona de competenţă, cu ajutorul sistemului de supraveghere a frontierei, şaisprezece persoane care încercau să intre fraudulos în România prin trecerea ilegală a frontierei, pe jos, din Serbia.

Imediat s-a procedat la reţinerea şi conducerea persoanelor în cauză la sectoarele poliţiei de frontieră pentru cercetări, ocazie cu care s-a stabilit că sunt cetăţeni din Tunisia, Algeria, Libia, Liban, Pakistan şi Afganistan, cu vârste cuprinse între 19 şi 37 de ani şi intenţionau să ajungă în Spaţiul Schengen.

Poliţiştii de frontieră au întocmit celor şaisprezece bărbaţi actele premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere ilegală a frontierei de stat.

Persoană de contact: Subinspector de poliţie Maghiar Iasmina – tel.0256-306340, 0746125168

Frontiera cu Bulgaria:

Armă cu aer comprimat descoperită la Calafat

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj, au depistat, pe sensul de intrare în ţară, o armă cu aer comprimat pe care o persoană de sex masculin, cetăţean polonez, intenţiona să o introducă ilegal în România, neposedând documente de achiziţionare sau autorizare a deţinerii.

Lucrătorii noştri au întocmit persoanei în cauză dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă calificată şi de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor, iar arma cu aer comprimat a fost reţinută în vederea expertizării şi continuării cercetărilor.

Comercializare de peşte fără documente legale

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Olteniţa, judeţul Călăraşi, au desfăşurat o acţiune specifică pe linia combaterii braconajului piscicol, ocazie cu care au depistat o persoană de sex masculin, cetăţean român, care comercializa peşte fără a deţine documente legale.

Persoanei în cauză i s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere şi comercializare a peştelui fără documente legale.

La volan cu document fals

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Piscu Vechi, judeţul Olt, au depistat în zona de competenţă, o persoană de sex masculin, cetăţean român, care conducea un autovehicul marca Iveco având talonul pentru inspecţie tehnică periodică fals, motiv pentru care i-au întocmit persoanei în cauză acte premergătoare de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals.

Persoana de contact: Subinspector de poliţie Coman Bogdan, tel: 0766539830

Frontiera cu Republica Ungaria:

Minoră ascunsă, depistată la frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Vărşand – jud. Arad, au descoperit o persoană de sex feminin, în vârstă de 12 ani, ascunsă pe bancheta din spate a unui autoturism, printre bagaje şi acoperită cu o pătură de mama ei pentru a o scoate ilegal din ţară, întrucât nu avea acordul tatălui minorei.

În cauză s-au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei şi complicitate la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, la finalizare urmand a fi luate masurile legale ce se impun.

Persoană de contact: Comisar şef de poliţie Lazăr Dan, tel : 0744.82.83.41

Garda de Coastă:

Încălţăminte susceptibilă a fi contrafăcută

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii faptelor de punere în circulaţie a produselor contrafăcute, în zona de competenţă, ocazie cu care au depistat un cetăţean român care oferea spre comercializare articole de încălţăminte purtând însemnele unei firme cunoscute susceptibilă a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală.

Lucrătorii noştri au ridicat în vederea confiscării bunurile, cu o valoare de aproximativ 1.820 lei dacă ar fi fost originale, iar persoanei în cauză i s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.

Deşeuri feroase sustrase din Portul Constanţa

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat doi cetăţeni români care transportau cu un autoturism 600 de kilograme de deşeuri feroase pe care le sustrăseseră de la o societate comercială din Portul Constanţa.

Pe numele celor doi au fost întocmite actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 208 şi 209, alin. 1 Cod Penal, iar cantitatea de fier vechi sustrasă a fost predată societăţii comerciale păgubite.

Persoana de contact: agent principal de poliţie Marius Niculescu, tel: 0757.067.283

Frontiera cu Republica Moldova:

Autoturism „capitonat” cu ţigări de contrabandă

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier împreună cu inspectorii vamali au descoperit ascunse şi nedeclarate, în rezervorul, pragurile, tavanul, banchetele, portierele şi într-un locaş special amenajat in lonjeroanele unui autoturism VW, peste 38.000 de ţigarete, pe care un cetăţean român intenţiona să le introducă ilegal în ţară.

Autoritatea vamală a luat măsura reţinerii ţigaretelor şi a autoturismului, în valoare totală de 21.600 lei, în vederea confiscării şi a sancţionat contravenţional persoana în cauză cu suma de 10.000 lei.

Doi bărbaţi din Brăila s-au ales cu lucrare penală

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brăila au depistat, pe timpul desfăşurării unei acţiuni specifice pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol, doi bărbaţi, cetăţeni români, care desfăşurau activităţi de pescuit comercial pe fluviul Dunărea, dintr-o barcă din fibră de sticla tip Laguna, fără a deţine documentele legale.

În cauză, lucrătorii noştri au întocmit lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de producerea, importul, comercializarea, deţinerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârselor, vintirelor, precum şi altor tipuri de unelte de pescuit comercial.

Persoana de contact: subcomisar de poliţie Irimia Ion, tel: 0747-452649

I.G.P.F. - Biroul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment

Sinteza evenimentelor la frontiera in ultimele 24 de ore

In ultimele 24 de ore, politistii de frontiera de la granita cu Ucraina au desfasurat actiuni pe linia combaterii traficului ilegal cu tigari in zona de competenta, in urma carora au fost confiscate peste 16.200 pachete de tigari ce urmau a fi introduse ilegal in tara.

In data de 15.08.2012, pe timpul executarii unei misiuni specifice, politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Brodina - jud. Suceava au observat, in apropierea frontierei, un grup de persoane care se deplasa dinspre Ucraina spre interiorul Romaniei, transportand mai multe colete voluminoase.

Persoanele in cauza au fost somate verbal de politistii de frontiera, insa au ignorat avertismentul si au incercat sa fuga, profitand de intuneric, reusindu-se astfel retinerea unui barbat, Catalin A. in varsta de 23 de ani, din orasul Vicovu de Sus.

La cercetarea terenului au fost descoperite 16 baxuri ce contineau 7.700 pachete cu tigari de provenienta R.Moldova, in valoare de 69.300 lei.

Din cercetarile efectuate a rezultat faptul ca la activitatea de contrabanda au mai participat Ionut A. de 20 ani si Catalin C., de 25 ani, domiciliati in localitatea Vicovu de Sus, respectiv localitatea Corlateni.

Politistii de frontiera le-au intocmit persoanelor in cauza acte premergatoare sub aspectul savarsirii infractiunilor de contrabanda in forma agravanta si trecere ilegala a frontierei de stat.

Intreaga cantitate de tigari a fost retinuta in vederea confiscarii de catre politistii de frontiera.

Si politistii de frontiera din cadrul Sectorului P.F. Halmeu - jud. Satu Mare au surprins in flagrant, in seara zilei 15 august a.c., un grup de persoane, care a incercat sa introduca ilegal in Romania peste frontiera de stat 5.000 pachete cu tigari de provenienta ucraineana.

Lucratorii nostri au procedat la interceptarea si somarea prin voce a barbatilor, moment in care acestia au abandonat coletele incercand sa fuga.

In urma actiunii a fost retinut un cetatean roman, Pal S. de 36 ani, domiciliat in localitatea Cidreag-jud.Satu Mare, celelalte persoane retragandu-se pe teritoriul statului ucrainean.

Totodata, la cercetarea terenului au fost descoperite 10 colete ce contineau 5.000 pachete tigari marca Viceroy de provenienta ucraineana in valoare de peste 22.500 lei.

Barbatul este cercetat de politistii de frontiera pentru savarsirea infractiunii de contrabanda.

Intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii.

Cercetarile continua impreuna cu autoritatile de frontiera ucrainene pentru probarea intregii activitati infractionale depistarea si retinerea altor persoane implicate.

Politistii de frontiera maramureseni au descoperit ascunse intr-un autoturism, condus de catre un cetatean roman, aproximativ 3.000 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, fara documente legale.

In data de 15.08.2012, in jurul orei 14.30, politistii de frontiera din cadrul Sectorului P.F. Sighetu Marmatiei au semnalizat regulamentar pentru a opri la control, pe raza localitatii Tisa, un autoturism suspectat ca transporta tigari de provenienta ucraineana.

Conducatorul autoturismului a ignorat semnalele lucratorilor nostri continuandu-si deplasarea in mare viteza spre localitatea Sighetu Marmatiei, fapt pentru care politistii de frontiera au trecut la urmarirea acestuia folosind semnalele acustice si luminoase.

Dupa o urmarire de aproximativ 1 km., autoturismul a fost blocat, moment in care conducatorul auto a incercat sa fuga, acesta fiind retinut si imobilizat de politistii de frontiera.

La controlul efectuat asupra masinii, p olitistii de frontiera au descoperit in portbagaj 6 baxuri ce contineau 3.000 pachete cu tigari de provenienta ucraineana in valoare de 27.100 lei, pentru care barbatul nu a putut prezenta niciun document de provenienta.

In prezent barbatul este cercetat de politistii de frontiera sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda.

Intreaga cantitate de tigari provenita din contrabanda a fost ridicata in vederea confiscarii.

Politistii de frontiera din cadrul Sectorului P.F. Valea Viseului au descoperit in bagajele a doua persoane, care circulau cu trenul Sighetu Marmatiei - Cluj Napoca, 530 pachete cu tigari de provenienta ucraineana.

Din primele verificari s-a constatat ca tigarile apartin numitilor Gheorghe C de 22 ani si Vasile O. De 21 ani, domiciliati in localitatea Bistra.

Cei doi barbati sunt cercetati pentru savarsirea infractiunii de contrabanda.

I.G.P.F. - Biroul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment
 • 3 weeks later...

Douăzeci şi patru de migranţi depistaţi la frontieră în ultimele 24 de ore

Poliţiştii de frontieră au depistat şi reţinut, în ultimele 24 ore, 6 grupuri de migranţi formate din douăzeci şi patru persoane, cetăţeni algerieni, afgani, somalezi şi pakistanezi, care au încercat să treacă ilegal frontiera de stat a României. Majoritatea migranţilor au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră în timp ce încercau să intre, respectiv să iasă ilegal din ţară pe la ”frontiera verde”. De asemenea, opt migranţi au fost depistaţi la Nădlac ascunşi în două automarfare, care transportau role de oţel pentru Germania, respectiv cherestea răşinoase pentru Ungaria.

* Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectoarelor Poliţiei de Frontieră Lunga, şi Sânnicolau Mare, judeţul Timiş, au depistat în apropierea frontierei de stat, patru grupuri de migranţi, formate din şaisprezece persoane de sex masculin, care fie încercau să intre ilegal în România din Serbia, fie să treacă frontiera ilegal în Ungaria.

În urma verificarilor s-a stabilit că persoanele depistate sunt cetăţeni din Algeria, Somalia şi Pakistan, cu vârste cuprinse între 20 şi 41 de ani şi intenţionau să ajungă în Spaţiul Schengen.

* În data de 03.09.2012, poliţiştii de frontieră de la P.T.F. Nădlac, judeţul Arad, au descoperit şi reţinut opt cetăţeni, trei algerieni, patru afgani şi un pakistanez, ascunşi în compartimentele marfă, între podea şi o ladă pentru europaleţi respectiv printre marfa transportată, în două automarfare.

Automarfarele erau conduse de doi cetăţeni români şi transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, 17.227 kg role de oţel pentru Germania, respectiv cherestea răşinoase pentru Ungaria.

Din cercetări, a rezultat că persoanele intenţionau să ajungă ilegal în Spaţiul Schengen.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră le-au întocmit celor douăzeci şi patru de persoane actele premergătoare în vederea începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, respectiv trecere ilegala a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

I.G.P.F. - Biroul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment

Sinteza evenimentelor la frontieră în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere.

Principalele evenimente înregistrate:

Frontiera cu Serbia:

5 migranţi reţinuţi în ultimele 24 de ore

Poliţiştii de frontieră timişeni au depistat în ultimele 24 de ore, două grupuri de migranţi formate din cinci persoane de sex masculin, cetăţeni din Bangladesh şi Algeria, cu vârste cuprinse între 17 şi 28 de ani, care au trecut ilegal frontiera din Serbia în România.

În ambele cazuri au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

Autoturism de lux furat din Italia indisponibilizat de poliţiştii de frontieră mehedinţeni

Un autoturism de lux marca BMW, seria 5, în valoare de aproximativ 20.000 de euro, a fost indisponibilizat aseară de către poliţiştii de frontieră mehedinţeni din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I, după ce fusese semnalat ca fiind furat din Italia. Autoturismul era condus de cetăţeanul român L. Vasile în vârstă de 34 de ani, domiciliat în judeţul Olt, care dorea să iasă din România.

În cauză, faţă de L. Vasile s-a întocmit lucrare penală în care se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire la furt .

A condus până în România cu un permis de conducere fals

Poliţiştii de frontieră timişeni au depistat, la intrarea în ţară, în PTF Cenad, un cetăţean român, Dumitru P. în vârstă de 31 ani, care conducea un autoturism în baza unui permis de conducere bulgăresc fals.

Din verificări s-a stabilit că bărbatul nu era deţinător de permis de conducere în România, acesta declarând că a obţinut permisul în Bulgaria, însă nu ştia că este fals.

Bărbatului i s-au întocmit acte premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără a avea permis de conducere, complicitate la fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

Şofer fără permis şi cu autoturism neînmatriculat

Poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Cruceni, jud. Timis, au depistat în trafic, pe raza localităţii Pustinis, un bărbat, Valentin M, cetăţean român în vârstă de 36 ani, din judeţul Timiş, care conducea un autoturism înmatriculat în Spania. Din verificări s-a stabilit că bărbatul nu deţine permis de conducere valabil şi că autoturismul condus de acesta este radiat din circulaţie din data de 02.07.2012.

Bărbatului i s-au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană care nu posedă permis de conducere şi conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.

Persoana de contact: Inspector de poliţie Gaica Romana, tel: 0746.125.168

Încălţăminte sport susceptibilă de a fi contrafăcută confiscată de poliţiştii de frontieră mehedinţeni

Poliţiştii de frontieră mehedinţeni din cadrul Biroului de Combatere a Migraţiei Ilegale şi Infracţionalităţii Transfrontaliere aparţinând Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi, împreună cu lucrători ai Gărzii Financiare Mehedinţi, au indisponibilizat, în urma unei acţiuni de combatere a contrabandei, pirateriei şi contrafacerilor, 238 de perechi încălţăminte inscripţionată cu numele unor firme ca NIKE, ADIDAS, LACOSTE şi PUMA, în valoare de 10.000 lei .

Bunurile se aflau într-un autoturism Dacia condus de R. Vasile în vârstă de 23 de ani, din municipiul Bucureşti.

Lui R. Vasile i s-a întocmit lucrare penală în care se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de punere in circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate şi oferirea produselor sau comercializarea ori deţinerea lor în acest scop şi omisiunea în tot sau în parte a evidenţierii în actele contabile ori în alte documente legale a operaţiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate.

Persoana de contact: Comisar şef de politie PERA VALERIU – tel.0252/208026; 0723507624

Frontiera cu Ucraina:

4.500 pachete ţigări confiscate de către poliţiştii de frontieră

Poliţiştii de frontieră cadrul SPF Sighetu Marmaţiei au descoperit şi ridicat în vederea confiscării 4 baxuri care conţineau cantitatea de 2.000 pachete ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 17.900 lei.

Ţigările au fost transportate în România de două persoane, H.P. de 15 ani, din localitatea Tisa, respectiv A. Ionel, de 18 ani, din Sighetu Marmaţiei, care au trecut apa râului Tisa, din Ucraina în România.

Celor doua persoane li s-a întocmit lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă iar în continuare, se fac cercetări pentru identificarea tuturor persoanelor implicate şi documentării întregii activităţi infracţionale.

În aceeaşi zi, poliţiştii de frontieră sătmăreni au depistat, în urma controlului efectuat asupra unui autoturism marca Skoda Octavia, condus de M. Ioan, de 37 ani, domiciliat in judetul Bihor, ascunsă sub bancheta şi în spoilerul din spate, respectiv în pavilionul autoturismului, cantitatea de 2500 pachete ţigări în valoare de aproximativ 10.700 lei.

Celui în cauză i s-a întocmit lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi evaziune fiscală.

Autoturismul în valoare de 17.000 lei şi cantitatea de 2500 pachete ţigări au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Imagini video pe www.ijpfmm.ro

Persoana de contact :Agent principal de poliţie Iulia Stan, tel: 0756-048309

Frontiera cu Republica Ungaria:

Carte de identitate bulgarească falsă, depistată la frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borş, judeţul Bihor, au depistat un bărbat care a încercat să treacă ilegal frontiera de stat folosind o carte de identitate bulgărească falsă.

Din verificari s-a stabilit ca bărbatul este un cetăţean bulgar, în vârstă de 44, care a declarat că, deoarece avea documentul personal expirat, a apelat la un conaţional care i-a procurat o carte de identitate falsa, având incluse datele sale de identitate.

Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei cetăţeanului bulgar şi cercetării acestuia sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals, complicitate la fals material şi tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor sa fie dispuse măsurile legale care se impun.

Conducător auto cu permis de conducere suspendat

Poliţiştii de frontieră bihoreni au depistat în zona de competenţă, un cetăţean român, Cornel G., în vârstă de 34 ani, care conducea un autoturism marca ”Citroen”, înmatriculat în Franţa, având permisul de conducere suspendat.

Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanei în cauză şi cercetarea acesteia sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoana al cărui permis de conducere i-a fost suspendat.

Persoană de contact: Comisar şef de poliţie Lazăr Dan, tel : 0744.82.83.41

Garda de Coastă:

Braconaj piscicol la Tulcea

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, în urma cărora au identificat un cetăţean român, care pescuise ilegal, folosind unelte interzise de lege - 4 plase monofilament - cantitatea de 39 kg peşte.

Întreaga cantitate de peşte, în valoare de 151 lei, a fost ridicată în vederea confiscării şi predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil, iar plasele de pescuit cu o lungime totală de 200 m au fost confiscate în vederea continuării cercetărilor. Persoanei în cauză i-au fost întocmite documentele de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere a uneltelor de plasă tip monofilament.

Persoana de contact: Comisar şef de poliţie Petrişor Irimia, tel: 0757.067.283

Frontiera cu Bulgaria:

Fără licenţă de transport

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu au depistat, în zona de competenţă, doi cetăţeni români, cu vârste de 24, respectiv 53 ani, domiciliaţi în judeţele Călăraşi, respectiv Olt, care conduceau fiecare câte un autovehicul, un autocamion marca Roman şi o autoutilitară marca Marsa, cu care transportau produse agricole, respectiv nisip, fără a poseda licenţă de transport.

Poliţiştii de frontieră au întocmit şoferilor acte premergătoare de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de efectuare a transportului rutier public de mărfuri fără licenţă de transport.

La volan fără permis şi cu tractor neînmatriculat

Poliţiştii de frontieră teleormăneni au depistat în zona de competenţă un cetăţean român, Daniel M., în vârstă de 31 ani, domiciliat pe raza judeţului, care conducea, fără a poseda permis de conducere, un tractor marca U 650 neînmatriculat în România.

Persoanei în cauză i s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere şi de punere în circulaţie sau conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat.

La volan cu documente false

Poliţiştii de frontieră doljeni au depistat în zona de competenţă, cu ocazia efectuării controlului specific, trei cetăţeni români, cu vârste cuprinse între 36 şi 58 ani, toţi domiciliaţi în judeţul Dolj, care au prezentat pentru autoturismele pe care le conduceau, un autoturism marca Chrysler Voyager, un Land Rover Freelander şi un Fiat Ducato, taloane pentru inspecţie tehnică false.

Persoanelor în cauză li s-au întocmit acte premergătoare de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals.

Persoana de contact: Subinspector de poliţie Simion Mihaela, tel: 0724.257.749

I.G.P.F. - Biroul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment

Sinteza evenimentelor la frontieră în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere.

Principalele evenimente înregistrate:

Frontiera cu Bulgaria: Armă cu aer comprimat descoperită la Bechet

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Bechet, judeţul Dolj, au organizat şi desfăşurat o acţiune specifică pe linia prevenirii şi combaterii infracţionalităţii transfrontaliere, ocazie cu care au depistat o armă cu aer comprimat cu lunetă pe care un cetăţean englez nu a declarat-o la controlul de frontieră.

Cetăţeanul englez conducea un autoturism marca BMW cu care tracta o remorcă în care lucrătorii noştri au descoperit, ascunsă şi nedeclarată, arma cu aer comprimat cu lunetă, marca West Lake.

Poliţiştii de frontieră au întocmit persoanei în cauză dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă calificată şi de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor, iar arma cu aer comprimat a fost reţinută în vederea expertizării şi continuării cercetărilor.

Microbuz cu ITP fals

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Calafat, judeţul Dolj, au oprit în trafic un microbuz, marca Daewoo, condus de un cetăţean român, alături de care se afla şi proprietarul microbuzului, cetăţeanul român Ion M., în vârstă de 39 ani.

Cu ocazia controlului documentelor poliţiştii de frontieră au constatat că talonul pentru inspecţie tehnică era fals, motiv pentru care proprietarului microbuzului i s-au întocmit acte premergătoare de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals.

Persoana de contact: Subinspector de poliţie Simion Mihaela, tel: 0724.257.749

Frontiera cu Republica Ungaria: Doi cetăţeni turci reţinuţi în tentativă de trecere ilegală a frontierei

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac, judeţul Arad, au depistat şi reţinut două persoane de sex masculin care se deplasau pe jos, peste câmp, spre frontieră.

Persoanele au fost reţinute la aproximativ 5 m faţă de linia frontierei şi conduse la sediul sectorului, unde în urma verificărilor efectuate s-a stabilit că este vorba de doi cetăţeni turci, cu vârste de 24 ani şi 42 de ani, care intenţionau să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria.

Pentru cele două persoane, poliţiştii de frontieră au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

La volan cu permis de conducere suspendat

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Diosig, judeţul Bihor, au depistat în zona de competenţă un cetăţean român care conducea un autoturism marca Ford, deşi avea permisul de conducere suspendat.

Lucrătorii noştri au luat măsura întreruperii călătoriei persoanei în cauză şi cercetării acesteia sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoana al cărui permis de conducere i-a fost suspendat.

Persoană de contact: Comisar şef de poliţie Lazăr Dan, tel : 0744.82.83.41

Garda de Coastă: Plase monofilament şi peste 100 kilograme de peşte confiscate

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, în urma cărora au identificat un cetăţean român care transporta 29 de plase monofilament, în lungime de aproximativ 1.500 metri şi 104 kilograme peşte din speciile caras şi babuşcă, cu o barcă pe lacul Sinoe.

Lucrătorii noştri au ridicat în vederea confiscării plasele, o barcă din tablă, două rame din lemn, un motor de barcă marca Evinrude şi un rezervor pentru combustibil, iar cantitatea de peşte, evaluată la aproximativ 280 lei, a fost predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil.

Persoana în cauză este cercetată pentru săvârşirea infracţiunilor de deţinere şi transport a peştelui fără documente legale şi deţinere şi utilizare a plaselor monofilament.

Articole de papetărie susceptibile a fi contrafăcute

O echipă mixtă formată din poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrători vamali a efectuat controlul fizic asupra unui container sosit din China în P.P.F. Constanţa Sud Agigea, referitor la punerea în circulaţie de produse contrafăcute, ocazie cu care au depistat 426 articole de papetărie, bunuri susceptibile de a aduce atingere unor drepturi de proprietate intelectuală.

Bunurile descoperite, reprezentând penare şi agende tip jurnal pentru copii cu însemnele unor mărci cunoscute, cu o valoare de aproximativ 16.000 lei dacă ar fi fost originale, au fost ridicate în vederea confiscării.

Pe lângă aceste bunuri, echipa de control a mai descoperit în containerul respectiv marfă nedeclarată constând în 600 de mape port documente şi 768 seturi de cretă colorată, cu o valoare de aproximativ 4.000 lei.

Pe numele administratorilor societăţii comerciale, doi cetăţeni români cu reşedinţa în Bucureşti, a fost întocmită lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, respectiv pentru prezentarea de acte nereale autorităţilor vamale.

Autovehicule cu acte false şi expirate, depistate în P.T.F. Negru Vodă

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat în Punctul de Trecere a Frontierei Negru Vodă, judeţul Constanţa, un cetăţean român şi unul ucrainean care au încercat să iasă din ţară cu autovehicule care nu îndeplineau condiţiile legale.

Cetăţeanul român conducea un autoturism marca Opel Zafira înmatriculat în R. Bulgaria pentru care a prezentat un certificat de înmatriculare al autovehiculului şi un tichet de inspecţie tehnică care prezentau indicii de falsificare.

Cetăţeanul ucrainean conducea un microbuz Volkswagen cu remorcă, în urma controlului rezultând faptul că numerele de înmatriculare ale remorcii erau expirate din data de 02.09.2012.

Persoanelor în cauză li s-au întocmit documente legale în vederea cercetării pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals, respectiv de punere în circulaţie a unei remorci neînmatriculate.

Persoana de contact: agent principal de poliţie Marius Niculescu, tel: 0757.067.283

Frontiera cu Republica Moldova: Ţigări ascunse între bancheta din spate şi portbagajul unui Opel

Poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Fălciu, judeţul Vaslui, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au observat un autoturism marca Opel ce se îndrepta dinspre frontieră către localitatea Cârja, pe un drum neamenajat, fapt pentru care au procedat la oprirea acestuia.

În urma controlului efectuat asupra autoturismului condus de un cetăţean român au fost descoperite, între bancheta din spate şi portbagaj, 5.860 ţigarete, cu timbru de acciză R. Moldova.

Potrivit prevederilor legale, poliţiştii de frontieră au solicitat prezenţa unei echipe a Biroului Vamal Vaslui, care a aplicat cetăţeanului o sancţiune contravenţională în valoare de 20.000 lei, ţigaretele în valoare de 660 lei fiind ridicate în vederea confiscării.

Persoana de contact: inspector principal de poliţie Gheuca Mirica Irina , tel: 0766.509.078

I.G.P.F. - Biroul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment

Situaţia la frontieră, în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, în zonele de competenţă - punctele de trecere şi “frontiera verde” - poliţiştii de frontieră au constatat:

• 37 fapte ilegale (14 infracţiuni şi 23 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români cât şi străini;

• valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la 6.500 lei;

• au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 25.200 lei;

• traficul de persoane şi mijloace de transport prin punctele de trecere a fost de aproximativ 112.200 treceri persoane, atât pe sensul de intrare cât şi pe cel de ieşire din ţară şi de peste 31.600 treceri mijloace de transport. Nu s-a permis intrarea în ţară unui număr de 5 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea din România unui număr de 20 cetăţeni români din diferite motive legale.

NOTA : cazurile semnificative vor fi prezentate, pe larg, în cadrul unor ştiri de presă distincte.

I.G.P.F. - Biroul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment

Situaţia la frontieră, în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, în zonele de competenţă - punctele de trecere şi “frontiera verde” - poliţiştii de frontieră au constatat:

• 71 fapte ilegale (19 infracţiuni şi 52 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români cât şi străini;

• valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la 7.400 lei;

• au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 220.800 lei;

• traficul de persoane şi mijloace de transport prin punctele de trecere a fost de aproximativ 110.600 treceri persoane, atât pe sensul de intrare cât şi pe cel de ieşire din ţară şi de peste 28.700 treceri mijloace de transport. Nu s-a permis intrarea în ţară unui număr de 9 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea din România unui număr de 22 cetăţeni români din diferite motive legale.

Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră - Biroul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment

Sinteza evenimentelor la frontieră în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere.

Principalele evenimente înregistrate:

Frontiera cu Republica Moldova:

Opriţi din drumul ilegal spre Italia

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectoarelor Poliţiei de Frontieră Oancea şi Huşi - ITPF Iaşi au depistat, cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, respectiv cu ajutorul sistemului de supraveghere ce funcţionează pe principiul termoviziunii, şase persoane de sex masculin, cetăţeni din R. Moldova, cu vârste cuprinse între 24 şi 30 ani, care trecusera înot râul Prut cu scopul de a ajunge în Italia pentru a-şi găsi un loc de muncă.

Lucrătorii noştri au întocmit persoanelor în cauză dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de intrare în ţară prin trecere ilegală a frontierei de stat.

Imagini video pe www.politiadefrontiera.ro

Conserve cu tutun

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galaţi, împreună cu inspectorii vamali, au descoperit, disimulate în borcane de conserve şi în pâine, aproximativ 5.000 de ţigarete de provenienţă R. Moldova, pe care un cetăţean român, în vârstă de 23 ani, intenţiona să le introducă ilegal în ţară.

Inspectorii vamali au luat măsura reţinerii ţigaretelor în valoare de 1.107 de lei, în vederea confiscării şi au sancţionat contravenţional persoana în cauză cu suma de 5.000 lei.

Imagini foto pe site-ul www.politiadefrontiera.ro

Persoana de contact: subcomisar de poliţie Irimia Ion, tel: 0747-452649

3.000 de ţigarete descoperite ascunse în bara de protecţie a unui autocamion

Echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa, judeţul Vaslui, a descoperit ascunse şi nedeclarate, în bara de protecţie a unui autocamion condus de un cetăţean român, 3.000 de ţigarete cu timbru de acciză Republica Moldova, pe care acesta intenţiona să le introducă ilegal în România

Autoritatea vamală a luat măsura reţinerii ţigaretelor în vederea confiscării şi l-a sancţionat pe şofer cu amendă contravenţională în valoare 6.000 lei.

Persoana de contact: inspector principal de poliţie Gheuca Mirica Irina , tel: 0766.509.078

Ţigări ascunse în plafonul maşinii

Echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca, judeţul Botoşani, a descoperit ascunse şi nedeclarate, în plafonul unui autoturism, 4.500 de ţigarete Plugarul, pe care un cetăţean din Republica Moldova intenţiona să le introducă ilegal în România.

Autoritatea vamală a luat măsura ridicării ţigaretelor în valoare de 500 lei şi a sancţionat persoana în cauză cu amendă contravenţională în valoare de 5.000 lei, iar poliţiştii de frontieră au luat măsura anulării vizei de intrare în România.

Garda de Coastă:

Plase interzise de lege confiscate şi transport neautorizat de peşte

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, în urma cărora au identificat şapte cetăţeni români care pescuiau fără a îndeplini condiţiile legale, respectiv transportau cu un autoturism o cantitate de peşte fără documente justificative.

Persoanele în cauză sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de nedeţinere a licenţei de pescuit comercial, deţinere şi utilizare a plaselor monofilament, transport al peştelui fără a poseda documente legale şi furt piscicol.

Lenjerie intimă pentru copii susceptibilă a fi contrafăcută

O echipă mixtă formată din poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă

şi lucrători vamali a efectuat controlul fizic asupra unui container sosit din China în P.P.F. Constanţa Sud Agigea, referitor la punerea în circulaţie de produse contrafăcute, ocazie cu care au depistat 16.800 articole lenjerie intimă pentru copii, bunuri susceptibile de a aduce atingere unor drepturi de proprietate intelectuală.

Bunurile descoperite, având imprimate însemnele unor mărci cunoscute, cu o valoare de aproximativ 120.000 lei dacă ar fi fost originale, au fost ridicate în vederea confiscării.

Pe numele administratorului societăţii comerciale, un cetăţean român domiciliat în localitatea Turnu Măgurele, a fost întocmită lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.

Peste 100 de litri de motorină furaţi de la o societate comercială

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat doi cetăţeni români care transportau cu un autoturism 115 litri de motorină fără a deţine documente de provenienţă, care în urma cercetărilor s-a dovedit a fi achiziţionată în mod ilegal de la doi paznici angajaţi ai unei societăţi comerciale din judeţul Tulcea

Motorina a fost ridicată în vederea confiscării, iar cele patru persoane sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de furt şi furt calificat.

Persoana de contact: agent principal de poliţie Marius Niculescu, tel: 0757.067.283

Frontiera cu Serbia:

12 migranţi reţinuţi la frontieră noaptea trecută

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectoarelor Poliţiei de Frontieră Jimbolia, Lunga şi Sânnicolau Mare, judeţul Timiş, au depistat noaptea trecută, patru grupuri de migranţi, formate din douăsprezece persoane de sex masculin, cetăţeni din Algeria, Congo şi Maroc, cu vârste cuprinse între 19 şi 41 de ani, care fie încercau să intre ilegal în România din Serbia, fie să treacă frontiera ilegal în Ungaria.

În toate cazurile au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere, respectiv tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

Imagini video pe www.politiadefrontiera.ro

Persoana de contact: agent de poliţie Mihaela Les, tel: 0746.125.168

Frontiera cu Bulgaria:

Aproximativ 200 motofierăstraie cu documente false descoperite la Giurgiu

Poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Giurgiu au descoperit, cu ocazia controlului de frontieră, 184 motofierăstraie pe care un cetăţean bulgar intenţiona să le introducă ilegal în ţară – destinatarul era o altă firmă decât cea trecută în documentele de însoţire.

Întreaga cantitate de bunuri, în valoare de aproximativ 46.000 lei, a fost reţinută în vederea continuării cercetărilor, iar persoana în cauză este cercetată penal pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals.

Autoturism neînmatriculat depistat la Călăraşi

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Călăraşi au depistat în zona de competenţă un autoturism marca VW Passat care figura ca fiind neînmatriculat în România.

Şoferului, un cetăţean român, în vârstă de 22 ani, i s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de punere în circulaţie sau conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat şi de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul cu numere false de înmatriculare.

Persoana de contact: Subinspector de poliţie Popescu Alexandra, tel:0752138167

Frontiera cu Republica Ungaria:

Autoturism BMW, căutat de autorităţile elveţiene, depistat la frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Nădlac, jud. Arad, au depistat un cetăţean român, în vârstă de 33 ani, care conducea un autoturism marca BMW, înmatriculat în Elveţia, ce figura în bazele de date ca fiind „bun căutat pentru confiscare” de către autorităţile elveţiene.

Faţă de cele constatate, persoana în cauză a declarat că autoturismul a fost închiriat de la o firmă de leasing până în luna iulie a.c, plătind pentru acesta o garanţie de 5.000 CHF, dar că nu avea cunoştinţă despre faptul că proprietarul firmei nu a primit garanţia pentru autoturism.

Poliţiştii de frontieră au luat măsura cercetării persoanei în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz de încredere, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale ce se impun, autoturismul fiind indisponibilizat la sediul sectorului până la clarificarea situaţiei.

Cetăţean turc cu document bulgăresc

Poliţiştii de frontieră de la P.T.F. Nădlac, jud. Arad, au depistat un cetăţean turc, în vârstă de 26 ani, care a încercat să iasă ilegal din România folosindu-se de o carte de identitate bulgărească falsă.

Lucrătorii noştri au luat măsura întreruperii călătoriei persoanei în cauză şi cercetării acesteia sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals privind identitatea şi tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

Persoană de contact: Comisar şef de poliţie Lazăr Dan, tel : 0744.82.83.41

I.G.P.F. - Biroul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment

Situaţia la frontieră, în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, în zonele de competenţă - punctele de trecere şi “frontiera verde” - poliţiştii de frontieră au constatat:

• 55 fapte ilegale (23 infracţiuni şi 32 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români cât şi străini;

• valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la 3.600 lei;

• au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 150.700 lei;

• traficul de persoane şi mijloace de transport prin punctele de trecere a fost de aproximativ 98.700 treceri persoane, atât pe sensul de intrare cât şi pe cel de ieşire din ţară şi de peste 29.900 treceri mijloace de transport. Nu s-a permis intrarea în ţară unui număr de 8 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea din România unui număr de 16 cetăţeni români din diferite motive legale.

Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră - Biroul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment

Sinteza evenimentelor la frontieră în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere.

Principalele evenimente înregistrate:

Frontiera cu Serbia: Foc de armă pentru reţinerea a doi contrabandişti

Poliţiştii de frontieră din cadrul STPF Caraş-Severin au depistat doi cetăţeni români care transportau peste frontiera verde 2.210 pachete ţigări de contrabandă cu timbru sârbesc, pentru reţinerea cărora au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare, fiind tras un foc de avertisment în plan vertical.

Pe numele celor doi au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă în formă calificată, evaziune fiscală şi trecere ilegală a frontierei de stat.

Întreaga cantitate de ţigări, evaluată la suma de 22.100 lei, a fost ridicată în vederea confiscării.

Persoana de contact: agent de poliţie Tanasescu Alina, tel: 0746137342

12 afgani, egipteni şi algerieni reţinuţi la frontiera cu Serbia

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectoarelor Poliţiei de Frontieră Moraviţa, Lunga şi Jimbolia, judeţul Timiş, au depistat în ultimele 24 de ore trei grupuri de migranţi, formate din douăsprezece persoane de sex masculin, cetăţeni din Afganistan, Egipt şi Algeria, cu vârste cuprinse între 20 şi 35 de ani, care intenţionau să intre fraudulos în România prin trecerea ilegală a frontierei, pe jos, din Serbia.

În cadrul primelor cercetări cu toţii au declarat că intenţia lor este de a ajunge într-o ţară din Spaţiul Schengen şi au recurs la această metodă pentru că nu posedau viză.

Pe numele persoanelor în cauză au fost întocmite lucrări penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii trecere ilegală a frontierei de stat.

Persoana de contact: agent de poliţie Mihaela Les, tel: 0746.125.168

Frontiera cu Ucraina: Român urmărit internaţional depistat la frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Petea, judeţul Satu Mare, au depistat şi reţinut un cetăţean român, în vârstă de 20 ani, din Târgu Jiu, urmărit internaţional, pe numele lui fiind emis un mandat european de arestare de către autorităţile din Portugalia.

Persoana în cauză a fost predată de poliţiştii de frontieră unui echipaj din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale al IPJ Satu Mare în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

Persoana de contact: agent de poliţie Iulia Stan, tel: 0756.048.309

Frontiera cu Republica Moldova: Autovehicul în valoare de 170.000 lei furat, descoperit la Albiţa

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa, judeţul Vaslui, au depistat un cap tractor marca Daf declarat furat în Germania, pe care şoferul, un cetăţean român, în vârstă de 48 ani, intenţiona să-l scoată din ţară.

Cu privire la cele constatate, şoferul a declarat că nu avea cunoştinţă despre faptul că autovehiculul este furat.

Persoana în cauză este cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de furt, iar autovehiculul, în valoare de 170.000 lei, a fost indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor.

Persoana de contact: inspector principal de poliţie Gheuca Mirica Irina , tel: 0766.509.078

Lucrare penală pentru contrabandă

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni, judeţul Iaşi, au întocmit ieri, 25.09.a.c., lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă unei persoane de sex feminin, cetăţean român, care a fost depistată a doua oară în decursul unui an încercând să introducă ilegal în România ţigarete de contrabandă.

Persoana în cauză ascunsese cantitatea de 500 ţigarete cu timbru de acciză Republica Moldova în aripile interioare spate ale autoturismului marca VW pe care îl conducea.

Bunuri destinate comercializării descoperite de poliţiştii de frontieră ieşeni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Răducăneni, judeţul Iaşi, au depistat într-un autoturism 264 articole de îmbrăcăminte pentru care proprietara, o femeie cu dublă cetăţenie, română şi R. Moldova nu a putut prezenta documente de provenienţă.

Persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 lei, iar bunurile au fost reţinute în vederea confiscării.

Persoana de contact: inspector principal de poliţie Denis Lazar, tel: 0756.053.723

Frontiera cu Bulgaria: Ţigări ascunse în cutii de scutece pentru bebeluşi

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit, ascunse şi nedeclarate, în 5 cutii de carton pentru scutece, 900 pachete de ţigări, pe care o persoană de sex masculin, cetăţean român, intenţiona să le introducă ilegal în ţară.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 9.000 lei, a fost reţinută în vederea confiscării, iar persoanei în cauză i s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi deţinere în afara antrepozitului fiscal de produse accizabile.

Autoturism VW Caravelle neînmatriculat, depistat la Giurgiu

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au depistat un autoturism marca VW Caravelle, ce figura ca fiind neînmatriculat în România, avand numerele de inmatriculare provizorii expirate.

Lucrătorii noştri i-au întocmit şoferului, un cetăţean român în vârstă de 21 ani, lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de punere în circulaţie sau conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat.

Persoana de contact: Subinspector de poliţie Popescu Alexandra, tel:0752138167

Garda de Coastă: Activităţi de pescuit desfăşurate în mod ilegal

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, în urma cărora au identificat trei cetăţeni români care utilizau plase de pescuit fără a îndeplini condiţiile legale.

Cele 11 plase, în lungime totală de 307 metri, au fost ridicate în vederea confiscării, iar cantitatea de peşte capturată a fost predată spre valorificare unor societăţi comerciale de profil.

Cele trei persoane sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de nedeţinere a licenţei de pescuit comercial, deţinere şi utilizare a plaselor monofilament.

Persoana de contact: agent principal de poliţie Marius Niculescu, tel: 0757.067.283

Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră - Biroul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment

Sinteza evenimentelor la frontieră în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere.

Principalele evenimente înregistrate:

Frontiera cu Serbia:

5 algerieni depistaţi la frontiera cu Serbia

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectoarelor Poliţiei de Frontieră Lunga şi Jimbolia, judeţul Timiş, au depistat două grupuri de migranţi, formate din cinci persoane de sex masculin, cetăţeni din Algeria, cu vârste cuprinse între 24 şi 32 de ani, care au trecut frontiera, pe jos, din Serbia în România.

În cadrul primelor cercetări cu toţii au declarat că intenţia lor este de a ajunge într-o ţară din Spaţiul Schengen şi au recurs la această metodă pentru că nu posedau viză.

Pe numele celor în cauză au fost întocmite lucrări penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

Persoana de contact: agent de poliţie Mihaela Les, tel: 0746.125.168

Frontiera cu Ucraina:

28.500 pachete ţigări de contrabandă depistate la frontiera de Nord

Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au desfăşurat mai multe acţiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de competenţă, în urma cărora au fost depistate patru persoane de sex masculin, cetăţeni români, şi a fost ridicată în vederea confiscării cantitatea de 28.500 pachete de ţigări, în valoare de peste 217.000 lei, ce urma a fi introdusă ilegal în ţară.

Cercetările sunt continuate în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi documentării întregii activităţi infracţionale.

Imagini video pe www.politiadefrontiera.ro

Persoana de contact: agent de poliţie Iulia Stan, tel: 0756.048.309

Frontiera cu Republica Moldova:

Ţigări de contrabandă ascunse in cutii de bomboane

Poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Fălciu, judeţul Vaslui, au descoperit, disimulate în cutii de bomboane, în lăzi frigorifice şi ascunse în colete aflate în compartimentul de bagaje, 15.140 ţigarete de diferite mărci, cu timbru de acciză Ucraina şi R. Moldova, pe care trei şoferi ai unui autocar intenţionau să le transporte în Italia, spre comercializare.

Şoferii, toţi cu dublă cetăţenie, română şi R. Moldova, au fost sancţionaţi contravenţional de către lucrătorii vamali cu câte o amendă în valoare de 5.000 lei, ţigările, în valoare totală de 3.420 lei, fiind ridicate in vederea confiscării.

Persoana de contact: inspector principal de poliţie Gheuca Mirica Irina , tel: 0766.509.078

Motociclu furat din Italia depistat la Galaţi

Poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Galaţi au depistat pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice, un cetăţean român, în vârstă de 43 ani, care conducea un motociclu ce figura ca fiind furat din Italia.

Lucrătorii noştri i-au întocmit bărbatului lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt, iar motociclul a fost indisponibilizat la sediul S.P.F. Galaţi, în vederea continuarii cercetărilor

Persoana de contact: subcomisar de poliţie Irimia Ion, tel: 0747-452649

Frontiera cu Bulgaria:

Comandant de navă cercetat pentru delapidare

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Feteşti, judeţul Călăraşi, au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de delapidare, respectiv complicitate la delapidare, pe numele a trei cetăţeni români, printre care comandantul unei nave, care au sustras aproximativ 1000 litri motorină de pe un împingător sub pavilion românesc, acostat în portul Călăraşi.

Autoturism Mercedes declarat furat, depistat la frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au depistat un autoturism marca Mercedes care figura ca fiind furat din Franţa din data de 03.12.2011, pe care un cetăţean bulgar, în vârstă de 29 ani, îl transporta pe o platformă tractată de maşina personală.

Lucrătorii noştri au întocmit persoanei în cauză acte premergătoare de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la furt, iar autoturismul a fost indisponibilizat la sediul I.T.P.F. Giurgiu, până la finalizarea cercetărilor.

Persoana de contact: Subinspector de poliţie Popescu Alexandra, tel:0752138167

Frontiera cu Republica Ungaria:

Camionetă Ford furată din Italia, depistată la frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul PTF Nădlac, judeţul Arad, au depistat o camionetă marca Ford înmatriculată în Italia, ce figurează în baza de date ca fiind furată din Italia. Faţă de şoferul maşinii, un cetăţean român, în vârstă de 28 ani, se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire la furt, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

Autoturism Audi cu documente false

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac, judeţul Arad, au depistat un cetăţean român, în vârstă de 25 ani, care conducea un autoturism marca Audi 80, înmatriculat în Ucraina, pentru care a prezentat la control un certificat de înmatriculare fals.

Lucrătorii noştri au luat măsura cercetării cetăţeanului român sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uz de fals şi conducere a unui autovehicul pe drumurile publice cu numere false, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se dispună măsurile legale care se impun.

Persoană de contact: Comisar şef de poliţie Lazăr Dan, tel : 0744.82.83.41

Garda de Coastă:

Urmărit general pentru tentativă de omor, reţinut în judeţul Tulcea

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat şi reţinut pe raza judeţului Tulcea un cetăţean român, în vârstă de 32 ani, care figura ca urmărit general, pe numele lui fiind emis, de Tribunalul Municipiului Tulcea, mandat de arestare preventivă pentru săvârşirea unei infracţiuni de tentativă de omor.

Persoana în cauză a fost predată lucrătorilor Serviciului Investigaţii Criminale din cadrul I.P.J. Tulcea.

Sute de metri de plase monofilament confiscate

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, în urma cărora au identificat cinci cetăţeni români care transportau, respectiv deţineau şase plase monofilament în lungime totală de 210 metri.

Plasele au fost ridicate în vederea confiscării, iar persoanele în cauză sunt cercetate în conformitate cu art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

Autoturism furat din Germania, descoperit la Negru Vodă

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat, în zona de competenţă, un autoturism marca Renault Laguna care fusese declarat ca fiind furat din Germania, în data de 06.06.2012.

Autoturismul, evaluat la aproximativ 7.000 lei, a fost ridicat în vederea indisponibilizării, iar şoferul, un cetăţean român, în vârstă de 25 ani, este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la furt.

Ţigarete confiscate în P.T.F. Vama Veche

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Vama Veche, judeţul Constanţa, au reţinut în vederea confiscării 880 ţigarete netimbrate pe care un cetăţean român, în vârstă de 23 ani, încerca să le introducă ilegal în ţară, ascunse în bagajele personale.

Persoana în cauză a fost amendată contravenţional cu suma de 1.000 lei conform art. 1, lit. e din Legea 12/1990.

100 de litri de motorină furaţi de la o societate comercială

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat, în zona de competenţă, doi cetăţeni români care transportau cu un atelaj hipo, 100 litri de produs petrolier cu aspect de motorină, fără a deţine documente de provenienţă.

Verificările au stabilit faptul că motorina a fost achiziţionată de cele două persoane de la un cetăţean român care o sustrăsese din incinta unei societăţi comerciale.

Motorina a fost ridicată în vederea confiscării şi ulterior a fost predată societăţii prejudiciate, iar în cauză au fost întocmite actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de furt.

Persoana de contact: agent principal de poliţie Marius Niculescu, tel: 0757.067.283

I.G.P.F. - Biroul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment
 • 3 weeks later...

Sinteza evenimentelor la frontieră în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere.

Principalele evenimente înregistrate:

Frontiera cu Ungaria: Zece migranţi reţinuţi la frontiera cu Ungaria

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectoarelor Poliţiei de Frontieră Borş (jud. Bihor) şi Nădlac (jud. Arad) au depistat şi reţinut zece persoane, cetăţeni afgani şi pakistanezi, care încercau să treacă ilegal frontiera româno-ungară pentru a ajunge în Spaţiul Schengen.

În ambele cazuri poliţiştii de frontieră au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Frontiera cu Ucraina: Ţigări de contrabandă în valoare de 67.000 euro depistate la frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei au desfăşurat în zona de competenţă mai multe acţiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, fiind reţinute în vederea confiscării 33.000 pachete de ţigări de contrabandă, în valoare de 303.600 lei, pe care mai multe persoane de sex masculin intenţionau să le introducă ilegal în România.

Pentru reţinerea celor implicaţi, poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare, fiind trase nouă focuri de armă în plan vertical.

Pe numele celor în cauză au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă, evaziune fiscală şi trecere ilegală a frontierei de stat.

Imagini video www.politiadefrontiera.ro

Persoana de contact: inspector de poliţie Radu Lungu tel: 0756.048.309

Frontiera cu Serbia: Trei pakistanezi depistaţi la „frontiera verde” cu Serbia

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare, jud. Timiş, au depistat un grup de migranţi, format din trei cetăţeni pakistanezi, cu vârste cuprinse între 26 şi 29 de ani, care a intrat ilegal în România din Serbia.

În cadrul primelor cercetări cu toţii au declarat că intenţia lor era de a ajunge într-o ţară din Spaţiul Schengen şi au recurs la această metodă pentru că nu posedau viză.

Pe numele celor în cauză au fost întocmite lucrări penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

Transport ilegal de peşte

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Berzasca, jud. Caraş Severin, au oprit pentru control pe raza localităţii Liubcova un autoturism marca “VW”, la volanul caruia se afla Liliana B., în vârstă de 43 ani, domiciliată în judeţul Timiş.

Cu ocazia efectuării controlului autoturismului, în portbagaj au fost descoperite 44 kg de peşte, ambalate în mai mulţi saci, pentru care persoana în cauză nu a putut prezenta acte de provenienţă.

Drept urmare, pe numele Lilianei B. a fost întocmită lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de transport fără documente legale a peştelui, iar întreaga cantitatea de peşte, a fost predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil.

Persoana de contact: agent de poliţie Mihaela Leş, tel: 0746.125.168

Frontiera cu Republica Moldova: Banchetele unui autoturism ascundeau 2.800 de ţigarete nedeclarate

Echipa comună de control din cadrul P.T.F. Oancea, jud. Galaţi, a descoperit, ascunse şi nedeclarate, în banchetele unui autoturism de teren, 2.800 de ţigarete de diferite mărci cu timbru de acciză Republica Moldova, pe care un cetăţean din Republica Moldova intenţiona să le introducă ilegal în ţară.

Autoritatea vamală a luat măsura ridicării ţigaretelor în valoare de 640 lei în vederea confiscării şi a sancţionat persoana în cauză, Marin C., în vârstă de 31 ani, cu amendă contravenţională în valoare de 5.000 de lei.

Persoana de contact : Comisar de poliţie IRIMIA ION tel. 0757-067246

Motoscuter furat din Italia depistat la Bogdăneşti

Poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Fălciu, jud. Vaslui, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au oprit pentru control în localitatea Bogdăneşti un motoscuter marca ”APRILIA”, condus de cetăţeanul român Neculai E., în vârstă de 52 de ani.

În urma verificărilor specifice efectuate, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că motoscuterul figurează ca fiind declarat furat din Italia.

Poliţiştii de frontieră au întocmit celui în cauză lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt, la finalizare urmand a fi luate masurile legale ce se impun.

Persoana de contact : Inspector principal de politie LAZAR DENIS tel. 0766-372610;

Pescuitul cu plasă monofilament i-a adus un dosar penal

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Stânca, aflaţi în executarea unei acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol, l-au descoperit pe cetăţeanul român Vlad N., de 20 ani, care pescuia pe lacul de acumulare Stânca-Costeşti, folosind o plasă monofilament cu lungimea de aproximativ 80 de metri.

Poliţiştii de frontieră au întocmit pe numele bărbatului dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de braconaj piscicol, documentele urmând a fi înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Săveni.

Persoana de contact : Inspector principal de poliţie Răcnea Minodora tel. 0762-651063; 0756055592

Peugeot cu numere expirate oprit în trafic la Horodiştea

În data de 13.10.2012, în jurul orelor 20.30, poliţiştii de frontieră de la Sectorului P.F. Rădăuţi Prut au oprit în trafic, în localitatea de frontieră Horodiştea, un autoturism marca Peugeot, condus de cetăţeanul român Alexandru A., în vârstă de 24 de ani.

La controlul documentelor s-a constatat că numerele de înmatriculare ale autoturismului sunt expirate. Poliţiştii de frontieră au întocmit pe numele bărbatului dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de punere în circulaţie a unor autovehicule neînmatriculate sau neînregistrate, documentele urmând a fi înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Darabani.

Persoana de contact : Inspector principal de poliţie Răcnea Minodora tel. 0762-651063; 0756-055592

Garda de Coastă: Plase monofilament confiscate

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Isaccea au desfăşurat acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, în urma cărora au identificat un cetăţean român A.S. în vârstă de 35 ani, domiciliat în judeţul Tulcea, care transporta cu un atelaj hipo şase plase monofilament în lungime de aproximativ 200 metri.

Plasele au fost ridicate în vederea confiscării iar persoana în cauză este cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere şi utilizare a plaselor monofilament, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64, lit. m din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

3.300 ţigarete fără documente depistate la Constanţa

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au reţinut în vederea confiscării 3.300 de ţigarete netimbrate pe care şapte persoane domiciliate în judeţul Constanţa încercau să le comercializeze fără documente justificative.

Cantitatea de ţigarete, în valoare de 1.650 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar persoanele în cauză au fost amendate contravenţional cu suma de 1.000 lei fiecare, conform art. 1, lit. e din Legea 12/1990 republicată.

Biroul de Informare şi Relaţii Publice - Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră

Link to comment

Situaţia la frontieră, în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, în zonele de competenţă - punctele de trecere şi “frontiera verde” - poliţiştii de frontieră au constatat:

• 59 fapte ilegale (7 infracţiuni şi 52 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români cât şi străini;

• valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la 5.300 lei;

• au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 170.200 lei;

• traficul de persoane şi mijloace de transport prin punctele de trecere a fost de aproximativ 101.900 treceri persoane, atât pe sensul de intrare cât şi pe cel de ieşire din ţară şi de peste 27.600 treceri mijloace de transport. Nu s-a permis intrarea în ţară unui număr de 4 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea din România unui număr de 16 cetăţeni români din diferite motive legale.

Biroul de Informare şi Relaţii Publice - Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră

Link to comment
 • 5 weeks later...

Depistat în timp ce încerca să introducă telefoane mobile în penitenciar

Poliţişti de frontieră din cadrul structurii Pază şi Control Acces al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi au depistat un barbat care, cu ajutorul unei mingi, intenţiona să introducă în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Iaşi două telefoane mobile.

În data de 20 noiembrie a.c., în jurul orei 04.20, poliţişti de frontieră din cadrul structurii Pază şi Control Acces al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, pe timpul executării misiunii specifice, au observat o persoană, cu o minge în mană, care intenţiona să intre în perimetrul parcării instituţiei prin escaladarea gardului.

Poliţiştii de frontieră au procedat la interceptarea şi legitimarea persoanei stabilind că aceasta este cetăţeanul român Adrian C., în vârstă de 26 ani, domiciliat în municipiul Iaşi.

Din cercetările efectuate şi din declaraţiile bărbatului s-a stabilit faptul că acesta intenţiona să arunce mingea, pe care o avea asupra sa şi în care au fost descoperite două telefoane mobile şi un acumulator, în curtea Penitenciarului de Maximă Siguranţa Iaşi, cu scopul de a fi preluată de vărul său care este încarcerat.

Poliţiştii de frontieră au ridicat cele două telefoane în vederea continuării cercetărilor şi l-au sancţionat pe bărbat cu amendă contravenţională în valoare de 500 lei.

Autovehicul de 350.000 lei furat, descoperit la Albiţa

În urma schimbului de date de interes operativ pe linie de autoturisme furate, între I.T.P.F. Iaşi şi I.P.J. Bistriţa, poliţiştii de frontieră au depistat, în P.T.F. Albiţa, un autocar în valoare de 350.000 lei furat din Bistriţa.

În urma schimbului de date de interes operativ pe linia prevenirii şi combaterii traficului cu autoturisme furate între poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Iaşi şi poliţiştii din cadrul I.P.J. Bistriţa, în data de 20 noiembrie a.c., la P.T.F. Albiţa, poliţiştii de frontieră au identificat, pe sensul de ieşire din ţară - persoane juridice, un autocar marca Mercedes asupra căruia existau suspiciuni că prezintă elemente de identificare modificate şi că este obiectul unui dosar penal pentru furt auto întocmit de poliţişti din cadrul I.P.J. Bistriţa.

Poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea de verificări complexe ale elementelor de identificare ale autocarului în urma cărora s-a constatat că acestea prezintă numeroase modificări la: seria de şasiu, culoare, la seria de pe axa din spate şi la seria de pe cutia de viteză.

Cu privire la cele constatate, şoferul autocarului, Mihail C., cu dublă cetăţenie, română şi R. Moldova, în vârstă de 40 ani, a declarat că este un simplu angajat al firmei de transport din R. Moldova şi că a fost trimis de către managerul firmei să preia autocarul din localitatea Tecuci şi să îl trasporte în R. Moldova, fără să aibă cunoştinţă despre modificările aduse acestuia.

În baza Ordonanţei de indisponibilizare emisă de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistriţa Năsăud, autocarul, în valoare de 350.000 lei, a fost indisponibilizat şi urmeaza sa fie predate, împreună cu actele întocmite, echipei de cercetare penală din cadrul I.P.J. Bistriţa Năsăud pentru continuarea cercetărilor.

I.T.P.F. Iaşi

Link to comment

Situaţia la frontieră, în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, în zonele de competenţă - punctele de trecere şi “frontiera verde” - poliţiştii de frontieră au constatat:

• 46 fapte ilegale (16 infracţiuni şi 30 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români cât şi străini;

• valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la 8.700 lei;

• au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 41.000 lei;

• traficul de persoane şi mijloace de transport prin punctele de trecere a fost de aproximativ 79.600 treceri persoane, atât pe sensul de intrare cât şi pe cel de ieşire din ţară şi de peste 28.100 treceri mijloace de transport. Nu s-a permis intrarea în ţară unui număr de 5 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea din România unui număr de 13 cetăţeni români din diferite motive legale.

Biroul de Informare şi Relaţii Publice - Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră

Link to comment

Sinteza evenimentelor la frontieră în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere.

Principalele evenimente înregistrate:

Garda de Coastă:

Autoturism Mercedes declarat furat din Italia, descoperit la Constanţa

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat, în cadrul unei acţiuni pe linia combaterii contrabandei cu maşini furate desfăşurate pe raza municipiului Constanţa, un autoturism marca Mercedes, condus de un cetăţean român, care figura ca fiind furat din Italia.

Totodată, şoferul a prezentat la control o poliţă de asigurare tip carte verde care s-a dovedit a fi falsă.

Autoturismul a fost ridicat în vederea indisponibilizării, iar persoana în cauză este cercetată pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la furt şi uz de fals, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 208 Cod Penal, respectiv art. 291 Cod Penal cu aplicarea art. 33 Cod Penal.

Aproximativ 3.000 de ţigarete netimbrate confiscate

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat, în zona de competenţă, trei cetăţeni români care deţineau în vederea comercializării, respectiv transportau, 2.880 de ţigarete netimbrate de provenienţă magazine duty-free, R. Moldova şi Ucraina fără a avea documente justificative.

Lucrătorii noştri au confiscat ţigaretele evaluate la aproximativ 1.560 lei şi au sancţionat contravenţional persoanele în cauză cu suma de 1.000 lei fiecare conform art. 1 din Legea 12/1990 republicată.

Persoana de contact: agent principal de poliţie Marius Niculescu, tel: 0757.067.283

Frontiera cu Ucraina: Ţigări de contrabandă confiscate

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Valea Vişeului - ITPF Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat, dintr-o casă nelocuită, cantitatea de 5.760 pachete cu ţigări de contrabandă, de provenienţă ucraineană, în valoare de peste 51.000 lei.

În cadrul cercetărilor s-a stabilit că la activitatea infracţională au participat şapte persoane din localitatea Bistra respectiv Ruscova care au depozitat în locaţia respectivă baxurile cu ţigări.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, în cauză fiind întocmite actele premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

Frontiera cu Serbia: Controale la Jimbolia pentru combaterea contrabandei cu produse accizabile şi a evaziunii fiscale

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timiş, împreună cu inspectorii vamali din cadrul Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Timişoara au efectuat controale specifice la sediile a două societăţi comerciale din Jimbolia, în cadrul unei acţiuni complexe, având ca obiectiv prevenirea şi combaterea contrabandei cu produse accizabile şi a evaziunii fiscale.

Cu această ocazie, a fost descoperită cantitatea de 840 pachete de ţigarete mărcile “Fast”, “Winston”, “Viceroy” etc; 34 l alcool etilic; 17,5 kg cafea, toate de provenienţă Serbia, bunuri pentru care nu existau documente justificative, precum şi diverse sume de bani: 35.890 lei, 10.694 euro 23.500 forinţi şi 88.170 dinari, care au fost ridicate de poliţiştii de frontieră timişeni în vederea stabilirii provenienţei.

Cantitatea de bunuri a fost ridicată în vederea confiscării de către inspectorii vamali din cadrul DRAOV Timişoara.

În prezent, poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Timişoara continuă activităţile specifice în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale şi a identificării tuturor persoanelor implicate în cauză, urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Frontiera cu Republica Ungaria: Migranţi afgani opriţi la frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Borş, judeţul Bihor, au depistat şi reţinut, la aproximativ 100 m de linia de frontieră, trei persoane de sex masculin, cetăţeni afgani, cu vârste cuprinse între 21 şi 30 ani, care intenţionau să treacă ilegal, pe jos, frontiera în Ungaria.

Persoanelor în cauză li s-au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

La volan cu permisul suspendat

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac, judeţul Arad, au depistat, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român ce conducea un autoturism marca Opel, înmatriculat în România, deşi avea permisul de conducere suspendat. Totodată, acesta a prezentat la control un permis de conducere românesc fals.

Persoana în cauză este cercetată acum pentru conducere pe drumurile publice a unui autovehicul având permisul de conducere suspendat şi uz de fals, urmând ca la finalizare să fie luate măsurile legale ce se impun.

Persoană de contact: Comisar şef de poliţie Dan Marcel, tel : 0742.35.78.48

215 litri de alcool ascunşi în podeaua unei maşini

Poliţiştii de frontieră din cadrul STPF Satu Mare – ITPF Sighetu Marmaţiei au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii traficului cu bunuri accizabile, ocazie cu care au oprit în trafic un autoturism marca Hyundai, înmatriculat în Ungaria, condus de un cetăţean maghiar, în vârstă de 40 ani.

La controlul amănunţit, lucrătorii noştri au descoperit, într-un lo

caş special amenajat în podeaua maşinii, 215 litri de alcool cu o concentraţie de 95%.

Şoferul este cercetat pentru evaziune fiscal şi deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării.

Alcoolul şi autoturismul, în valoare de aproximativ 13.500 lei au fost ridicate de poliţiştii de frontieră pentru continuarea cercetărilor.

Persoana de contact – Radu Lungu – 0756 048309

Frontiera cu Bulgaria:

Cetăţean român condamnat pentru ultraj contra bunelor moravuri

oprit la frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul PTF Giurgiu au depistat, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român pe numele căruia era emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri, de către judecătoria Călăraşi.

Având în vedere cele constatate, persoana în cauză a fost predată Inspectoratului Judeţean de Poliţie Giurgiu în vederea luării măsurilor legale.

La volan cu documente false

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Bechet, judeţul Dolj, au oprit în trafic, în zona de competenţă, un cetăţean român, în vârstă de 31 ani, care conducea un autoturism marca Opel.

Cu ocazia controlului documentelor poliţiştii de frontieră au constatat că talonul pentru inspecţia tehnică perioadică este fals.

Persoanei în cauză i s-au întocmit acte premergătoare de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals.

Persoana de contact: Subinspector de poliţie Popescu Alexandra, tel:0752138167

Biroul de Informare şi Relaţii Publice - Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră

Link to comment
 • 1 month later...

Sinteza evenimentelor la frontieră în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere.

Principalele evenimente înregistrate:

Frontiera cu Bulgaria: Ţigări ascunse sub podeaua culoarului unui autocar, depistate la PTF Giurgiu

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giugiu au descoperit, ascunse şi nedeclarate, sub podeaua unui autocar, în dreptul culoarului interior, 3.500 pachete ţigări, fără marcaje fiscale.

Ţigările aparţineu şoferului, un cetăţean român, în vârstă de 38 ani, care intenţiona să le introducă ilegal în ţară.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 35.000 lei, a fost reţinută în vederea continuării cercetărilor, iar persoanei în cauză i s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi de deţinere în afara antrepozitului fiscal de produse accizabile.

Mercedes declarat furat depistat la frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giugiu au depistat, pe sensul de ieşire din ţară, un autoturism marca Mercedes, condus de cetăţeanul iranian Mahmoud M., în vârstă de 46 ani, care figura ca fiind furat din România din data de 04.12.2010.

Lucrătorii noştri au întocmit persoanei în cauză acte premergătoare de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la furt, iar autoturismul în valoare de 120.000 lei a fost indisponibilizat la sediul I.T.P.F. Giurgiu până la finalizarea cercetărilor.

La volan cu documente false

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Turnu Măgurele, judeţul Teleorman şi cei din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Bistreţ, judeţul Dolj, au depistat în trafic, în zona de competenţă, două autoturisme, un autoturism marca Ford respectiv un Alfa Romeo, care aveau taloanele pentru inspecţia tehnică false.

În ambele cazuri, lucrătorii noştri au întocmit acte premergătoare de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de uz de fals şi complicitate la uz de fals.

Autoturism marca Fiat neînmatriculat depistat de poliţiştii de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Piscu Vechi, judeţul Dolj, au oprit în trafic, pe cetăţeanul român Cristian B., în vârstă de 37 ani, care conducea un autoturism marca Fiat.

Cu ocazia controlului documentelor poliţiştii de frontieră au constatat că numărul ataşat pe partea din faţă este expirat şi aparţine unui autoturism marca Iveco, iar numărul ataşat pe partea din spate aparţine unui autoturism marca Ford şi este expirat din data de 28.08.2012.

Persoanei în cauză i s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de punere în circulaţie sau conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat şi cu număr de înmatriculare fals.

Pescuit cu plase monofilamnt

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Călăraşi au depistat, în zona de competenţă, două persoane de sex masculin care pescuiau cu plase monofilament.

Instrumentele de pescuit au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar persoanelor în cauză li s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere şi utilizare a uneltelor de plasă de tip monofilament.

Persoana de contact: Subinspector de poliţie Popescu Alexandra, tel :0752138167

Frontiera cu Republica Moldova: Lucrare penală pentru braconaj cinegetic

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Ţuţora, judeţul Iaşi, pe timpul efectuării unei misiuni specifice de supraveghere, au depistat, două persoane de sex masculin, cetăţeni români, care desfăşurau activităţi de vânătoare prin utilizarea de laţuri, fără a deţine autorizaţie.

Asupra acestora au fost găsite 130 capcane de vânătoare - laţuri, fiecare având lungimea de 60-80 cm şi ochiul laţului de 12X15 cm.

Poliţiştii de frontieră le-au întocmit celor doi dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de braconaj, iar capcanele au fost confiscate.

8.000 ţigarete descoperite în trenul Chişinău - Bucureşti

Poliţiştii de frontieră împreună cu inspectorii vamali din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Iaşi - feroviar au depistat, în bagajele unuia dintre însoţitorii de vagon ai trenului accelerat 401 care circulă pe relaţia Chişinău-Bucureşti, ascunse şi nedeclarate 8.000 tigarete, cu timbru de acciză Republica Moldova.

În urma cercetărilor efectuate lucrătorii noştri au stabilit faptul că ţigaretele aparţin însoţitorului de vagon, Alexandru V., în vârstă de 42 ani, cu cetăţenie moldovenească. Bărbatul a declarat că a achiziţionat ţigaretele în vederea comercializării pe teritoriul României.

Autoritatea vamală a dispus ridicarea ţigaretelor şi l-au sancţionat contravenţional pe cel în cauză cu amendă în valoare de 5.000 lei.

Poliţiştii de frontieră au luat măsurile legale pentru anularea vizei emise pe numele bărbatului.

Persoana de contact: Inspector principal de politie Lazar Denis tel: 0756-053723; 0766-372610

Garda de Coastă:

Peste 3.600 de ţigarete netimbrate confiscate în Mangalia

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat trei cetăţeni români care transportau cu un autoturism 3.640 ţigarete netimbrate de provenienţă magazin duty-free şi R. Moldova fără documente de provenienţă.

În data de 12.01.2013, în jurul orei 06.00, poliţiştii de frontieră au oprit pentru control în zona de competenţă a Grupului de Nave Mangalia un autoturism marca Ford Transit înmatriculat în R. Bulgaria în care se aflau trei persoane.

În interiorul autoturismului au fost descoperite ascunse 3.640 de ţigarete netimbrate de provenienţă magazin duty-free pentru care ocupanţii autoturismului, două persoane de sex feminin şi un bărbat, domiciliaţi în municipiul Mangalia nu au putut prezenta documente justificative de transport.

Din cercetări a reieşit faptul că cele trei persoane intenţionau să comercializeze ţigaretele într-o localitate din judeţul Constanţa.

Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării ţigaretele evaluate la aproximativ 1.820 lei şi au aplicat fiecărei persoane o sancţiune contravenţională de 1.000 lei conform art. 1, lit. e din Legea 12/1990 republicată.

Plase de pescuit interzise de lege confiscate

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat în cooperare cu reprezentanţii A.R.B.D.D. pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, ocazie cu care au ridicat în vederea confiscării plase de pescuit tip setcă în lungime de 120 metri şi au identificat o barcă pescăreasă, din care două persoane de sex masculin pescuiau cu o plasă din nylon trifilară, în lungime de 45 metri, fără a deţine autorizaţie de pescuit comercial.

În barca celor doi bărbaţi a fost găsită şi cantitatea de 7 kilograme peşte din speciile fitofag şi plătică, care a fost ridicată în vederea confiscării şi predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil.

Persoanele în cauză sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de nedeţinere a autorizaţiei de pescuit comercial şi folosirea la pescuit de către persoane neautorizate a uneltelor de pescuit comercial, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 64, lit. a şi k din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

Frontiera cu Republica Serbia:

Şoferiţă pe drumurile publice, fără permis de conducere

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Cruceni, judeţul Timiş, au oprit în trafic, pe raza localităţii Otelec, un autoturism marca BMW, condus de Laura T., în vârstă de 22 ani, cetăţean român.

Întrucât tânăra nu a putut prezenta la control documentele, a fost condusă la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Cruceni pentru continuarea cercetărilor. În urma verificărilor în bazele de date, s-a stabilit faptul că tânăra nu deţine permis de conducere.

În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Persoana de contact: agent de poliţie Mihaela Les, tel: 0746.125.168

Biroul de Informare şi Relaţii Publice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră

Link to comment
 • 3 months later...

99.000 dolari şi 50.000 euro găsiţi asupra a doi cetăţeni chinezi

 

Poliţiştii de frontiera din cadrul P.T.F Nădlac, judeţul Arad, au descoperit întru-un Porsche Cayenne, în care se aflau doi cetăţeni chinezi, 99.000 dolari şi 50.000 euro, bani a căror provenienţă nu a putut fi justificată.

În data de 02.05.2013, în jurul orei 00.05, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac-jud. Arad, s-a prezentat, pe sensul de ieşire din ţară, un bărbat, M.Z., în vârstă de 43 ani, conducând un autoturism marca Porsche tip Cayenne, înmatriculat în R. Ungară. În calitate de pasager se afla o femeie, C.Y., în vârstă de 40 ani, ambii fiind cetăţeni chinezi, rezidenţi în R. Ungară.

Lucrătorii noştri au avut suspiciuni cu privire la posibilitatea deţinerii ilegale de către cele două persoane a unor sume în valută, motiv pentru care s-a trecut la un control amănunţit asupra persoanelor şi a mijlocului de transport.
Cu ocazia controlului specific, în autoturism s-a găsit, ascunsă în buzunarul unei haine bărbăteşti şi într-o geantă, suma de 50.000 U.S.D. iar asupra femeii a fost descoperită, lipită pe corp, suma de 36.000 dolari S.U.A şi 50.000 euro, fapt pentru care cei doi cetăţeni chinezi au fost conduşi la sediul sectorului P.F. pentru cercetări.

În urma inventarierii sumelor de bani s-a stabilit că cei doi deţineau în total 99.000 dolari şi 50.000 euro, bani a căror provenienţă nu a putut fi justificată.

Ca urmare a celor constatate, poliţiştii de frontieră au sesizat Garda Financiară şi I.P.J. Arad – Serviciul Investigare Fraude, cei doi cetăţeni chinezi împreună cu mijlocul de transport fiind predaţi unui echipaj de poliţie din cadrul I.P.J. Arad pentru continuarea cercetărilor şi stabilirea provenienţei banilor.

I.T.P.F.Oradea

Link to comment
 • 5 months later...

Pescador turcesc reţinut cu focuri de armă pe Marea Neagră

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând, pe Marea Neagră, un pescador sub pavilion Turcia, cu şapte marinari la bord, care desfăşura activităţi de pescuit fără a îndeplini condiţiile legale.

În data de 10.10.2013, în jurul orei 22.00, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Sulina, aflaţi în misiune pe Marea Neagră, au observat, la aproximativ 47 mile marine travers de localitatea Sfântu Gheorghe, un pescador de pe care se desfăşurau activităţi de pescuit.
Ambarcaţiunea Gărzii de Coastă proiect P–157 a intervenit pentru a efectua controlul specific, însă pescadorul, care avea arborat pavilionul statului Turcia, a refuzat să se supună somaţiei şi s-a îndreptat spre apele teritoriale ale Ucrainei.

Pentru reţinerea pescadorului, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, executând şapte focuri de averstisment, conform procedurilor legale, fără a fi înregistrate victime sau avarii.
Pescadorul, cu şapte marinari la bord, de cetăţenie turcă, a fost escortat de ambarcaţiunea Gărzii de Coastă până la Grupul de Nave Sulina, unde a fost efectuat controlul amănunţit.

Poliţiştii de frontieră au descoperit la bord sute de plase de pescuit tip monofilament şi comercial, pentru care marinarii turci nu au putut prezenta documente legale pentru desfăşurarea activităţilor de pescuit în zona de competenţă a Gărzii de Coastă.

Marinarii turci vor fi cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de braconaj piscicol, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

I.G.P.F. - Garda de Coastă

Link to comment

Cinci cetăţeni sirieni ascunşi într-o autoutilitară, depistaţi la P.T.F. Turnu Măgurele

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu – P.T.F. Turnu Măgurele au depistat cinci persoane de sex masculin, cetăţeni sirieni, ascunşi într-un locaş special amenajat într-o autoutilitară condusă de un cetăţean bulgar.

În data de 10.10.2013, ora 20.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Turnu Măgurele, judeţul Teleorman, s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul bulgar Borsislav B., în vârstă de 33 ani la volanul unei autoutilitare cu care tracta o platformă. Alături de acesta mai călătorea şi cetăţeanul bulgar Dimo Z., în vârstă de 25 ani.

Procedând la verificarea mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit ascunse, într-un locaş special amenajat în spatele cabinei şoferului, cinci persoane de sex masculin. În urma cercetărilor, s-a stabilit că persoanele în cauză sunt cetăţeni sirieni, cu vârste cuprinse între 19 şi 29 ani.

Cei cinci sirieni au declarat faptul că intenţionau să ajungă în Austria şi au recurs la această metodă deoarece nu deţineau documente legale. Ei au mai declarat că, pentru a ajunge în vestul Europei, au plătit suma de 3.000 euro de persoană.

Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză şi conform protocolului româno-bulgar, cetăţenii sirieni precum şi cei doi bulgari au fost predaţi autorităţilor de frontieră bulgare în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

I.T.P.F. Giurgiu

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.