Jump to content
POLITISTI.ro

Actiuni pentru combaterea braconajului cinegetic si piscicol a politistilor


NewsBot

Recommended Posts

Actiune pentru prevenirea si combaterea braconajului piscicol

 

46 de infracţiuni şi 465 de abateri de la normele contravenţionale, constatate de poliţiştii Serviciului Protecţia Fondului Forestier şi Piscicol din cadrul Direcţiei de Ordine Publică a I.G.P.R, în urma unei acţiuni în mai multe judeţe din ţară.

În perioada 18 – 28 octombrie a.c., în baza unui plan comun de acţiune între Inspectoratul General al Poliției Române și Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură, poliţiştii Serviciului Protecţia Fondului Forestier şi Piscicol, din cadrul Direcţiei de Ordine Publică, au organizat şi derulat o acţiune pentru prevenirea și combaterea braconajului piscicol, pe raza judeţelor Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Constanța, Brăila, Galați și în Rezervația Biosferei Delta Dunării.

Astfel, au fost constatate 46 de infracţiuni privind pescuitul şi acvacultura, respectiv vânătoarea şi protecţia fondului cinegetic şi aplicate 465 de sancţiuni contravenţionale în cuantum de 343.418 de lei.

Totodată au fost controlate 239 de autovehicule, legitimate 1.424 de persoane, verificaţi 16 agenţi economici de profil, 176 de ambarcaţiuni de pescuit precum şi 240 de pescari comerciali sau sportivi.
De asemenea au fost prinse în flagrant 47 de persoane şi efectuată o percheziţie domiciliară.

Au fost confiscate sau ridicate în vederea confiscării 1.273 de kilograme de peşte proaspăt, de diferite specii, din care 55 de kilograme de sturion, 27 de kilograme de icre, doi porci mistreți împuşcaţi ilegal, 12 ambarcaţiuni, şapte motoare de ambarcaţiuni, 79 de plase monofilament, 11 plase din fir textil, o lansetă de pescuit, un acumulator electric, o armă de vânătoare precum şi 2.200 de kilograme de material feros reciclabil.


Exemple:
În urma unei percheziții domiciliare efectuate de polițiștii din cadrul I.P.J. Ialomița, la domiciliul lui C.N., din comuna Giurgeni, judeţul Ialomiţa, au fost depistate 27 de kilograme de peşte din specia sturion – specie strict protejată (21 de kilograme de morun şi 6 kilograme de cegă), două setci în lungime de 120 de metri, pentru care nu este autorizat.

•Polițiștii Serviciului de Poliție Delta Dunării au depistat, în zona lacului Litvin, zonă protejată, pe C.P., de 47 de ani și I.G., de 55 de ani, ambii din orașul Sulina, judeţul Tulcea, care transportau cu o ambarcațiune cu motor, 138 de kilograme de pește, fără a deține documente de proveniență. Suspecţilor li s-a întocmit dosar penal, peștele a fost confiscat și predat la o societate de profil pentru a fi valorificată, iar ambarcațiunea și motorul au fost ridicate în vederea confiscării.

•Polițiștii Serviciului de Poliție Delta Dunării au depistat în satul Lunca, comuna Ceamurlia de Jos, județul Tulcea, pe C.N., de 50 de ani, T.N., de 36 de ani și A.V., de 31 de ani, toți din comuna Ceamurlia de Jos, judeţul Tulcea, în timp ce transportau cu o autoutilitară două exemplare porc mistreț fără a deține documente de proveniență. Exemplarele de porc mistreț prezentau plăgi împuşcate, iar în autoturism a fost găsită o armă de vânătoare ce aparținea lui C.N.. Suspecţilor li s-a întocmit dosar penal conform art. 42 şi art. 44, din Legea 407/2006 privind vânătoarea şi protecția fondului cinegetic şi art. 279 din CodulPenal.

Arma de vânătoare și autoutilitara au fost ridicate în vederea confiscării, iar cele două exemplare de porc mistreț au fost ridicate şi predate Direcţiei Sanitar Veterinare Tulcea, în vederea efectuării expertizei.

•La data de 22 octombrie a.c., polițiști din cadrul I.P.J. Constanța i-au depistat în flagrant pe S.G., de 19 ani şi D.I., de 20 de anii, ambii din comuna Oltina, judeţul Constanța, care pescuiau ilegal pe lacul Oltina.

Suspecţilor le-au fost întocmite dosare penale conform OUG 23/2008 privind pescuitul și acvacultura, fiind confiscaţi 1.500 de metrii de plase monofilamenet, 85 de kilograme de peşte, specia crap şi o barcă pneumatică.

Centrul de Informare si Relatii Publice - I.G.P.R.

Link to comment
  • 1 month later...
  • Replies 38
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • NewsBot

    39

Top Posters In This Topic

Posted Images

Acţiuni pentru combaterea braconajului cinegetic şi piscicol

 

Poliţiştii structurilor cu atribuţii pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol şi cinegetic continuă acţiunile specifice la nivel naţional.

Călăraşi
Poliţiştii Secţiei Rurale Gălbinaşi, din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Călăraşi, aflându-se în misiune au depistat în seara de 12 decembrie a.c., în jurul orei 22:00, pe drumul naţional D.J. 301, pe raza comunei Plătăreşti, judeţul Călăraşi, un autoturism, condus de M. Nicolae, de 31 ani şi în care se mai afla şi D. George, de 40 ani, ambii din Bucureşti.
În interiorul autovehiculului, în urma unui control efectuat, poliţiştii au găsit o pungă în care se afla un iepure de câmp, un proiector confecţionat artizanal şi un acumulator auto.
De asemenea, în portbagajul automobilului au mai fost găsiţi şi patru câini de rasă Brac German.
Faţă de cei doi bărbaţi au fost întocmite acte premergătoare, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de braconaj cinegetic.

Olt
Poliţiştii au depistat un tânăr, de 22 ani, din municipiul Slatina, care se afla pe un fond de vânătoare, însoţit de câini din rasa „ogar” (rasă interzisă la folosire pe timpul vânătorii) şi i-au întocmit acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „braconaj cinegetic”.
La data de 12 decembrie a.c., poliţişti ai Biroului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase, din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Olt s-au deplasat pe raza fondului de vânătoare nr. 33 Coteana, judeţul Olt, pentru a efectua un control pe linia prevenirii şi combaterii braconajului cinegetic.
În timpul controlului efectuat, poliţiştii l-au depistat pe O. R. A., de 22 ani, din municipiul Slatina, judeţul Olt, care comitea acte de braconaj cinegetic cu ajutorul a patru câini din rasa "ogar".
În urma celor constatate, a fost luată măsura întocmirii acteleor premergîtoare, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „braconaj cingetic”.

Tulcea
În cadrul unei acţiuni desfăşurate pe raza comunei Jurilovca, lucrătorii Postului de Poliţie din localitate au identificat în trafic o autoutilitară în care, în urma controlului efectuat în habitaclu, a fost depistată cantitatea de 309 kg de peşte.
Suspecţii, care transportau peştele, fără documente legale sunt R. Ştefan, de 34 ani, din localitatea Cuza-Vodă şi I. Daniel, de 30 ani, din localitatea Satu Nou, ambele localităţi din judeţul Constanţa.
Întrucât cei doi tineri nu au putut justifica provenienţa mărfii, aceasta a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză a fost întocmit un dosar penal pentru nerespectarea prevederilor Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura.

Centrul de Informare şi Relaţii Publice - I.G.P.R.

 

actiunipentrucombaterea.jpg

Link to comment
  • 6 months later...

Acţiune a poliţiştilor pentru prevenirea și combaterea braconajului piscicol

215 kg. de peşte, 3 ambarcațiuni, 2 motoare de ambarcațiune, năvoade, 6 setci monofilament au fost ridicate, în vederea confiscării, de către poliţiştii Serviciului Poliţiei Delta Dunării, de la mai multe persoane care au fost descoperite pescuind ilegal în zona deltaică. / Opt persoane sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunii de braconaj piscicol.

În perioada 12-15 iunie a.c., poliţiştii Serviciului Poliţiei Delta Dunării din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române au acționat pe apă și terestru, pentru prevenirea și combaterea braconajului piscicol și cinegetic, a transportului ilicit de pește și produse din peşte.

Astfel, în urma celor 46 de controale desfăşurate, poliţiştii au constatat 6 infracţiuni prevăzute de normele legale privind pescuitul si acvacultura, fapte de săvârşirea cărora sunt suspectate 8 persoane, şi au aplicat o sancţiune contravenţională.

Totodată, au ridicat în vederea confiscării 215 kg pește proaspăt, 3 ambarcațiuni, 2 motoare ambarcațiune, un rezervor și două rame, un năvod de 75 metri lungime, 6 unelte monofilament tip setci, precum şi 2 setci tip „avă”, în lungime de 70 metri.

Valoarea aproximativă a bunurilor ridicate în vederea confiscării a fost de 21.950 lei.

Exemplu:

La data de 12 iunie a.c., A.I., de 29 de ani, din comuna Mihai Viteazu, judeţul Constanța, împreună cu alte trei persoane din aceeași localitate, au fost depistați pe lacul Sinoe (zonă strict protejată), în timpul perioadei de prohibiție, având asupra lor 108 kg pește proaspăt pe care l-au capturat folosindu-se de o ambarcațiune cu motor.

Celor în cauză li s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii prevăzute și pedepsite de art. 64 lit. g) și k) din O.U.G. 23/2008, aprobată cu modificări și completări de Legea nr. 317/2009.

Peștele a fost confiscat și predat în vederea valorificării la o societate de profil, iar ambarcațiunea și motorul au fost ridicate în vederea confiscării.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
  • 1 month later...

Acţiuni ale poliţiştilor pentru combaterea braconajului piscicol

Peste 600 de kg. de peşte proaspăt, 8 ambarcaţiuni, 112 plase monofilament în lungime de aproximativ 5.000 m, setci, năvoade, dispozitive electrice pentru pescuit, au fost ridicate în vederea confiscării, de către poliţiştii Serviciului de Poliţie Delta Dunării, poliţişti de ordine publică din judeţele Ialomiţa, Constanţa, Galaţi, Brăila şi inspectori ai A.N.P.A., în timpul unei acţiuni desfăşurată pe parcursul a zece zile.

În perioada 1-10 august a.c., Direcţia de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române împreună cu Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură, în baza Planului Comun de Acţiune, au desfăşurat activităţi pentru prevenirea şi combaterea braconajului piscicol, pe raza judeţelor Tulcea, Ialomiţa, Constanţa, Brăila şi Galaţi.

Astfel, în timpul acţiunii, echipe mixte formate din poliţişti ai Serviciului de Poliţie Delta Dunării, poliţişti de ordine publică din cadrul judeţelor Ialomiţa, Constanţa, Galaţi, Brăila şi inspectori ai A.N.P.A., sub coordonarea Direcţiei de Ordine Publică – I.G.P.R., au verificat 27 de societăți comerciale de profil piscicol, 28 de amenajări piscicole și asociații pescărești, 568 autoturisme și 219 ambarcațiuni, fiind constatate 32 de infracţiuni, dintre care 23 de prevăzute şi pedepsite de O.U.G. nr. 23/2008, privind pescuitul şi acvacultura şi 9 de alte acte normative. De asemenea, au fost aplicate 376 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 45.920 de lei.

Poliţiştii au efectuat 5 percheziţii domiciliare şi au surprins în flagrant, în timp ce pescuiau ilegal, 35 de persoane.

Totodată, au fost ridicate, în vederea confiscării, 614 kg. de peşte de diferite specii, 112 plase monofilament, în lungime de aproximativ 5.000 m, 22 plase din fir textil, în lungime de aproximativ 755 m, 2 dispozitive electrice pentru pescuit, 5 setci, 6 năvoade, 8 ambarcaţiuni, 6 motoare de ambarcaţiuni şi 2 rezervoare de ambarcaţiuni.

Exemple:

La data de 2 august a.c., un tânăr de 25 de ani, din localitatea Istria, judeţul Constanţa şi un altul de 23 de ani, din Sinoe, judeţul Constanţa, au fost depistaţi în flagrant, pe lacul Sinoe, într-o ambarcaţiune din fibră de sticlă în timp ce pescuiau cu 35 de plase tip setci monofilament, având capturate, în momentul controlului, 136 kg de peşte proaspăt speciile caras, şalău şi babuşcă.

Peştele a fost confiscat şi predat unei societăţi de profil pentru valorificare, iar uneltele de pescuit, ambarcaţiunea cu motor, 2 rame şi rezervorul au fost ridicate în vederea confiscării.

Celor în cauză li s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute şi pedepsite de art. 64 lit. m) din O.U.G. nr. 23/2008, aprobată cu modificări şi completări de Legea nr. 317/2009.

În aceeaşi zi, alte două persoane din judeţul Tulcea, au fost depistate în flagrant pe lacul Isac, într-o ambarcaţiune din fibră de sticlă cu motor, în timp ce pescuiau cu 10 plase tip setci din fire polimerice, având capturate, în momentul controlului, 12 kg de peşte proaspăt din specia caras.

Peştele a fost confiscat şi predat la o societate de profil pentru valorificare, iar uneltele de pescuit tip setci din fire, ambarcaţiunea şi motorul au fost ridicate în vederea confiscării.

Şi acestora li s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii prev. şi ped. de art. 65 lit. B) din O.U.G. nr. 23/2008, aprobată cu modificări şi completări de Legea nr. 317/2009.

La aceeaşi dată, doi bărbaţi de 53 de ani, respectiv 39 de ani, ambii din Pătlăgeanca, judeţul Tulcea, au fost depistaţi în flagrant pe braţul Tulcea, în zona Pătlăgeanca, în timp ce pescuiau cu o setcă din fir textil, cu care au capturat 10 kg de peşte din specia plătică, folosind o ambarcaţiune tip lotcă, fără a deţine autorizaţie de pescuit.

Peştele, unealta de pescuit din fir textil, ambarcaţiunea şi motorul au fost ridicate în vederea confiscării. Celor în cauză li s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de braconaj piscicol.

La data de 3 august a.c., poliţiştii I.P.J. Constanţa - Serviciul de Ordine Publică, în cooperare cu Serviciul Poliţiei Delta Dunării, I.J.J. Constanţa şi reprezentanţi A.N.P.A. Constanţa, au depistat în flagrant, în zona lacului Zmeica, din comuna Mihai Viteazu, trei tineri din localitatea Sinoie, în timp ce pescuiau ilegal 28 kg peşte, de diferite specii. În cauză, a fost întocmit dosar penal conform O.U.G. nr. 23/2008, aprobată cu modificări și completări de Legea nr. 317/2009.

La data de 6 august a.c., poliţiştii Serviciului Poliţiei Delta Dunării au depistat în flagrant pe lacul Sinoe, judeţ Constanţa (zona strict protejată), doi bărbaţi din localitatea Sinoe, într-o ambarcațiune din fibră de sticlă tip lotcă cu motor, în timp ce pescuiau cu 22 plase tip setci monofilament, având capturată ilegal, în momentul controlului, 171 kg pește proaspăt specia caras.

Peștele a fost confiscat și predat la o societate de profil pentru valorificare, iar uneltele de pescuit, ambarcațiunea cu motor, 2 rame și rezervorul au fost ridicate în vederea confiscării. Celor în cauză li s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii prevăzute și pedepsite de art. 64 lit. m și g din O.U.G. 23/2008, aprobată cu modificări și completări de Legea nr. 317/2009.

I.G.P.R. - Centrul Informare şi Relaţii Publice

Link to comment
  • 4 weeks later...

Suspecţi de braconaj piscicol, prinşi în flagrant în Delta Dunării

Poliţiştii Serviciului Poliţiei Delta Dunării au acţionat în zona Complexului lagunar Razelm-Sinoe, judeţul Constanţa. Trei suspecţi, care pescuiau ilegal cu o ambarcaţiune cu motor, s-au ales cu dosar penal după ce au fost urmăriţi pe apă, de poliţişti, iar altul a fost prins în flagrant cu peste 60 kg de peşte capturat.

La data de 31 august a.c., poliţiştii Serviciului Poliţiei Delta Dunării din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române au acționat pe apă, pentru prevenirea și combaterea braconajului piscicol, în zona Complexului lagunar Razelm-Sinoe.

Poliţiştii au constatat 2 infracţiuni prevăzute de normele legale privind pescuitul şi acvacultura, fapte de săvârşirea cărora sunt suspectate 4 persoane.

Totodată, au ridicat în vederea confiscării 197 kg pește proaspăt de diferite specii, 2 ambarcațiuni, 2 motoare ambarcațiune, plase de pescuit în lungime de 1.100 metri şi un năvod.

Exemple:

Poliţiştii au efectuat un control în zona limitrofă canalului Straja. Aici au fost identificate trei persoane, cu vârste între 19 şi 34 de ani, care, cu o ambarcaţiune tip papuc cu motor şi setci din plasă monofilament, au capturat peşte din specia şalău.

Ambarcaţiunea a fost urmărită pe canalul Straja. Poliţiştii au somat persoanele să oprească, însă aceştia au întors ambarcaţiunea şi au început să se deplaseze înspre lacul Razelm, încercând astfel să fugă.

Poliţiştii au tras mai multe focuri de armă de avertisment în plan vertical şi în motor, reuşind, după o urmărire pe aproximativ 4-5 km, să-i oprească pe suspecţi.

Celor în cauză li s-a întocmit dosar penal în conformitate cu O.U.G. nr. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea nr.317/2009.

Ambarcaţiunea tip papuc cu motor, plasele monofilament şi cantitatea de peşte capturată de cei în cauză au fost ridicate în vederea confiscării.

A fost identificat un bărbat de 34 ani, din comuna Sarichioi, judeţul Tulcea, în timp ce pescuia pe Lacul Razelm, cu o ambarcaţiune tip lotcă, din lemn, cu motor, folosind 5 plase monofilament. În plase se afla capturată cantitatea de 62 kg peşte, de diferite specii. Totodată, în ambarcaţiune a mai fost descoperit un năvod cu lungimea de 80 metri.

Celui în cauză i s-a întocmit dosar penal în conformitate cu O.U.G. nr. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea nr.317/2009, iar ambarcaţiunea cu motor, plasele monofilament şi cantitatea de peşte au fost ridicate în vederea confiscării.

Activităţile specifice vor continua şi în perioada următoare.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relaţii Publice

Link to comment
  • 4 weeks later...

Acţiune pentru combaterea braconajului piscicol

Peste 1.200 de kg de peşte au fost ridicate în vederea confiscării de poliţiştii Serviciului Poliţiei Deltei Dunării din cadrul I.G.P.R., în urma unei acţiuni pentru combaterea braconajului piscicol.

În perioada 19-28 septembrie a.c., echipe mixte poliţişti-inspectori A.N.P.A., sprijiniţi de Unitatea Specială de Aviaţie-Tulcea, au acţionat în zona complexului lagunar Razelm-Sinoe şi fluviului Dunărea, braţele Sulina şi Sf. Gheorghe-zona Melea.

În urma controalelor efectuate, poliţiştii au constatat 11 infracţiuni prevăzute de OUG nr. 23/2008, privind pescuitul şi acvacultura, de comiterea cărora sunt suspectate 15 persoane.

De asemenea, au aplicat 4 contravenţii în valoare de 12.000 de lei.

Poliţiştii au ridicat în vederea confiscării 1.241 de kg de peşte, dintre care 780 kg şalău şi 68 kg crap subdimensionat, somn, caras, plătică, babuşcă şi sânger.

Totodată, au confiscat 51 de unelte din plasă monofilament tip setci în lungime de 2.040 m, 12 ave (fir textil) în lungime de 500 m, 3 taliene de baltă (formate din 9 vintire), 2 crile cu ochiul subdimensionat, 7 ambarcaţiuni (4 din fibră de sticlă şi 3 din lemn, toate tip lotcă), 7 motoare de ambarcaţiune, 6 rezervoare pentru motoare ambarcaţiuni şi 8 rame de ambarcaţiuni. Valoarea aproximativă a bunurilor ridicate în vederea confiscării este de aproape 47.000 de lei.

Exemple:

*La data de 19.09.2012, doi bărbaţi din localitatea Sarichioi, respectiv Murighiol din judeţul Tulcea, au fost depistaţi în flagrant pe lacul Razelm (zona Periteaşca Mare), într-o ambarcaţiune din fibră de sticlă, propulsată de motor, în timp ce pescuiau cu 8 plase tip setci monofilament. În momentul controlului aveau capturată cantitatea de 207 kg peşte proaspăt speciile şalău şi babuşcă.

Peştele a fost confiscat şi predat la o societate de profil pentru valorificare, iar uneltele de pescuit, ambarcaţiunea cu motor, 2 rame şi rezervorul au fost ridicate în vederea confiscării. Celor în cauză li s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii prev. şi ped. de art. 64 lit. m din O.U.G. 23/2008, aprobată cu modificări şi completări de Legea nr. 317/2009.

*La data de 28.09.2012, doi pescari autorizaţi, din localitatea Sfântu Gheorghe, au fost depistaţi în flagrant în zona strict protejată Meleaua Sf.Gheorghe, în timp ce pescuiau dintr-o ambarcaţiune din fibră de sticlă, cu motor, cu 8 setci tip avă, 4 setci din polimer trifilament şi 2 unelte tip setci, monofilament, având capturată în momentul controlului cantitatea de 55 kg peşte proaspăt din specia crap, toate exemplarele subdimensionate.

Cantitatea de peşte a fost confiscată şi predată la o societate de profil pentru valorificare. Toate uneltele de pescuit au fost ridicate, iar ambarcaţiunea şi motorul au fost lăsate în custodia proprietarului până la definitivarea cercetărilor.

Celor în cauză li s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii prev. şi ped. de art. 64 lit. a, m, g şi art. 65 lit. b din O.U.G. 23/2008, aprobată cu modificări şi completări de Legea nr. 317/2009.

I.G.P.R. - Centrul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment
  • 2 weeks later...

Suspecţi de braconaj cinegetic, depistaţi de poliţişti

Mai mulţi cetăţeni italieni sunt suspectaţi de poliţiştii Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase - I.G.P.R. că au participat, în România, la vânători ilegale. / În urma percheziţiilor efectuate astăzi, poliţiştii au descoperit 20 de arme de vânătoare, 7.000 bucăţi de muniţie şi peste 1.000 de păsări împuşcate sau capturate în timpul partidelor de vânătoare.

În această dimineaţă, ofiţerii Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase - I.G.P.R., însoţiţi de poliţişti ai Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul I.P.J. Constanţa, sub coordonarea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, au efectuat percheziţii la două unităţi hoteliere din Cernavodă, unde se aflau cazaţi mai mulţi cetăţeni italieni suspectaţi că vânau ilegal în România şi deţineau muniţie peste limitele prevăzute de dispoziţiile legale în vigoare.

În timpul percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate în vederea continuării cercetărilor 20 de arme de vânătoare, 7.000 bucăţi de muniţie şi peste 1.000 de păsări împuşcate sau capturate în timpul partidelor de vânătoare, pentru care vânătorii nu au putut prezenta documente care să justifice provenienţa.

12 cetăţeni italieni, cu vârste între 50 şi 70 de ani, au fost conduşi la sediul I.P.J. Constanţa pentru audieri şi luarea măsurilor legale.

Cercetările sunt continuate de poliţişti, sub coordonarea procurorilor constănţeni, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de efectuarea de operaţiuni cu arme sau muniţii fără drept şi braconaj cinegetic.

IGPR - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
  • 3 weeks later...

Percheziţii la suspecţi de braconaj cinegetic şi deţinători ilegali de arme

La data de 1 noiembrie a.c., se desfăşoară 33 de percheziţii la suspecţi de braconaj cinegetic şi deţinători ilegali de arme în judeţul Bacău. Acţiunea este coordonată de ofiţerii specialişti din cadrul Direcţiei Arme, Exploziv şi Substanţe Periculoase din cadrul I.G.P.R..

Peste 120 de poliţişti participă la percheziţii în comunele Asău şi Doftana şi în oraşele Târgu Ocna şi Oneşti.

Percheziţiile sunt efectuate de către polițiști din cadrul I.P.J. Bacău, cu sprijinul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău și suportul de specialitate al ofiţerilor D.G.I.P.I., într-un dosar aflat în instrumentarea polițiștilor din cadrul S.A.E.S.P. Bacău.

După finalizarea acţiunii, vom reveni cu amănunte.

I.G.P.R. - Centrul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment

Percheziţii la suspecţi de braconaj cinegetic şi deţinători ilegali de arme

Un întreg arsenal a fost ridicat de poliţiştii din Bacău, cu sprijinul ofiţerilor specialişti de la Direcţia Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase - I.G.P.R, în urma a 33 de percheziţii efectuate la domiciliile unor suspecţi de braconaj cinegetic şi deţinători ilegali de arme. / 7 persoane au fost reţinute.

La data de 1 noiembrie a.c., poliţişti ai Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul I.P.J. Bacău, cu sprijinul ofiţerilor specialişti de la Direcţia Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase - I.G.P.R., sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău şi beneficiind de suportul de specialitate al ofiţerilor D.G.I.P.I., au descins la domiciliile a 33 de persoane din comunele Asău şi Dofteana şi din oraşele Târgu Ocna şi Oneşti.

Percheziţiile au fost efectuate cu sprijinul poliţiştilor de ordine publică şi ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale.

Acţiunea a vizat documentarea activităţii infracţionale a unor persoane suspectate de săvârşirea infracţiunilor de contrabandă calificată cu arme, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi braconaj cinegetic.

În urma efectuării percheziţiilor, au fost identificate şi ridicate în vederea confiscării, 23 de arme cu glonţ şi alice de diferite calibre, 1.598 cartuşe, 4 capcane metalice pentru prinderea vânatului, 23 de trofee de vânat, 4 detectoare de metal, 239 produse pirotehnice, 14 componente pentru confecţionarea armelor artizanal, 1.600 grame de pulbere de exploziv, 39 kg de carne de vânat, 10 corpuri grenadă, 46 proiectile de diferite calibre, precum şi alte obiecte folosite în activitatea infracţională.

Din investigaţii efectuate, poliţiştii au stabilit că armele şi muniţiile procurate, achiziţionate şi deţinute ilegal de către suspecţi, erau folosite la săvârşirea infracţiunilor de braconaj cinegetic, iar produsul acestora(carne, piei, trofee) era în cele mai multe cazuri împărţit între suspecţi, iar uneori comercializat către terţe persoane.

Totodată, ca urmare a activităţilor investigative şi de cercetare desfăşurate în cauză, a rezultat că muniţia folosită la braconaj provenea de la vânători autorizaţi, cumpărată din străinatate sau confecţionată artizanal.

La sediul poliţiei au fost conduse în vederea cercetărilor 38 persoane. Faţă de 7 persoane, cu vârste cuprinse între 28 şi 59 de ani, s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă calificată cu arme, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, deţinere ilegală de obiecte pirotehnice şi braconaj cinegetic, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Centrul de Informare și Relaţii Publice - I.G.P.R.

Link to comment
  • 2 months later...

Acţiune a poliţiştilor pentru prevenirea și combaterea braconajului piscicol

Două arme letale, aproximativ 175 de kg de peşte, 3 ambarcaţiuni, 3 motoare de ambarcaţiune şi 17 setci au fost ridicate în vederea confiscării, de către poliţiştii Serviciului de Poliţie Delta Dunării, în urma unei acţiuni desfăşurată pe parcursul a şase zile, în zona deltaică. / 11 persoane sunt cercetate de poliţişti pentru braconaj piscicol.

În perioada 15 – 20 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Poliţie Delta Dunării – I.G.P.R., în colaborare cu poliţişti din cadrul I.P.J. Tulcea - Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase şi inspectori piscicoli din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură au intensificat acţiunile în zona de competenţă a Administraţiei Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării”, pentru prevenirea şi combaterea braconajului piscicol, precum şi a transportului şi comerţului ilegal cu produse piscicole.

Astfel, în urma activităţilor desfăşurate au fost constatate 12 infracţiuni, dintre care 7 prevăzute de O.U.G. 23/2009 privind pescuitul şi acvacultura, 2 prevăzute de Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, 2 prevăzute de Codul penal ( art. 289 fals intelectual şi art. 291 uz de fals) şi 2 infracţiuni prevăzute şi pedepsite de Legea nr. 295/2004 privind regimul armelor şi al muniţiilor, în care sunt cercetate 11 persoane. Totodată, au fost aplicate şase sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 1.500 de lei.

De asemenea, au fost ridicate în vederea confiscării 2 arme letale de calibru 12 mm, 174 kg peşte proaspăt, 3 ambarcaţiuni din fibră de sticlă, 3 motoare de ambarcaţiune, 10 setci monofilament, în lungime de 400 de metri şi 7 setci tip avă.

Valoarea aproximativă a bunurilor ridicate în vederea confiscării este de 17.100 de lei.

Exemple:

La data de 19 ianuarie a.c., poliţiştii au identificat doi bărbaţi de 54, respectiv 46 de ani, din comuna Ceamurlia de Jos, judeţul Tulcea, care deţineau două arme letale model IJ 58, de calibru 12 mm, fără drept.

Celor în cauză li s-au întocmit dosare penale pentru nerespectarea Legii nr. 295/2004 privind regimul armelor şi al muniţiilor, iar armele letale au fost ridicate în vederea confiscării.

La data de 17 ianuarie a.c., poliţiştii au identificat un bărbat de 32 de ani, administrator al unei societăţi comerciale cu profil piscicol, care transporta cu un autovehicul 110 kg de peşte, specia plătică, folosind documente de transport şi de provenienţă a peştelui întocmite în fals.

În urma extinderii cercetărilor s-a stabilit că suspectul nu a evidenţiat în contabilitate, cantitatea corectă de peşte.

Celui în cauză i s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor prevăzute şi pedepsită de art. 9 lit. c din Legea nr. 241/2005 (evaziune fiscală), art. 289 (fals intelectual), art. 291 (uz de fals), precum şi art. 64 lit. j din O.U.G. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura.

La data de 17 ianuarie a.c., poliţiştii au identificat într-o ambarcaţiune propulsată de un motor, pe canalul Buhaz-Zătoane, doi bărbaţi din comunele Beştepe şi Mahmudia, judeţul Tulcea, în timp ce transportau 10 unelte de pescuit tip setci monofilament (interzise de lege), cu care intenţionau să pescuiască.

Suspecţilor li s-a întocmit dosar penal conform art. 64, lit. ”m” din O.U.G. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura, aprobată cu modificări şi completări de Legea nr.317/2009.

La data de 18 ianuarie a.c., au fost identificaţi doi tineri din comuna Crişan, judeţul Tulcea, care pescuiau pe Dunărea Veche, în apropierea localităţii Mila 23, dintr-o barcă propulsată de un motor de 15 c.p., cu 4 setci tip avă, fără a fi autorizaţi ca pescari comerciali. În momentul depistării, aceştia aveau capturate 57 kg de peşte proaspăt, diferite specii.

Celor în cauză li s-a întocmit dosar penal conform art. 64, lit. ”a şi k” din O.U.G. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura, aprobată cu modificări şi completări de Legea nr.317/2009.

Peştele a fost confiscat şi predat la o unitate de profil pentru comercializare, iar uneltele de pescuit au fost ridicate în vederea confiscării.

La data de 15 ianuarie a.c., poliţiştii au depistat, pe malul lacului Razelm, doi bărbaţi din comuna Sarichioi, judeţul Tulcea, care deţineau 5 plase de pescuit tip setci monofilament, pe care intenţionau să le monteze sub stratul de gheaţă al lacului.

Celor în cauză li s-a întocmit dosar penal conform art. 64, lit. ”m” din O.U.G. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura, aprobată cu modificări şi completări de Legea nr.317/2009, iar uneltele de pescuit au fost ridicate în vederea confiscării.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relaţii Publice

Link to comment
  • 5 months later...

Acțiuni pentru prevenirea braconajului piscicol

 

180 de kg. de peşte proaspăt, 16 setci monofilament, 5 ambarcaţiuni, 5 motoare de ambarcaţiuni şi un autoturism, au fost ridicate în vederea confiscării, în timpul unei acţiuni desfăşurată de poliţiştii Serviciului Poliţiei Delta Dunării, în judeţul Tulcea.

În noaptea de 4 spre 5 iulie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului Poliţiei Delta Dunării au desfăşurat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea braconajului piscicol, pe raza județului Tulcea.

În urma acţiunii desfăşurate, poliţiştii au constatat 6 infracţiuni prevăzute de Codul Penal și de O.U.G. 23/2008, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr.317/2009, de comiterea cărora sunt suspectate 9 persoane.

De asemenea, au fost ridicate în vederea confiscării 9 setci monofilament, în lungime de 450 metri, 7 setci tip avă, în lungime de 350 metri, 180 de kg de pește proaspăt speciile caras, crap, șalău și știucă, 5 ambarcațiuni, 5 motoare ambarcațiune, 4 rezervoare motoare ambarcațiuni şi un autoturism. Valoarea aproximativă a bunurilor ridicate în vederea confiscării este de 45.000 de lei.

 

Exemple :

~ Poliţiştii au identificat un bărbat de 31 de ani, din localitatea Mila 23, județul Tulcea, care pescuia cu ajutorul a nouă setci tip monofilament pe lacul Rădăcinos, având capturate 48 de kg. de pește proaspăt, din specia caras, dintr-o ambarcațiune din fibră de sticlă, propulsată de un motor.

Celui în cauză i s-a întocmit dosar penal conform art. 64, lit. m din O.U.G. 23/2008, aprobată cu modificări și completări de Legea nr.317/2009.

Ambarcațiunea, motorul și uneltele de pescuit au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar peștele a fost confiscat și predat spre valorificare unei societăți comerciale de profil.

~ Au fost identificați doi tineri de 24, respectiv 22 de ani, ambii din localitatea Partizani, judeţul Tulcea, care au pescuit electric pe Dunăre, Mm.29. La vederea poliţiştilor, cei doi au aruncat aparatul electric în Dunăre, fără a mai putea fi recuperat. De asemenea, au mai aruncat și un sac în care se aflau 10 kg de pește proaspăt, specia crap și 17 kg. pește proaspăt, specia șalău. Persoanele în cauză au folosit o ambarcațiune tip lagună din fibră de sticlă, propulsată de un motor.

Celor în cauză li s-a întocmit dosar penal conform art. 65, lit. a din O.U.G. 23/2008, aprobată cu modificări și completări de Legea nr.317/2009.

Ambarcațiunea, motorul și uneltele de pescuit au fost ridicate în vederea confiscării, iar peștele a fost recuperat, urmând a fi expertizat.

~ A fost identificat un bărbat de 65 de ani, din localitatea Mila 23, județul Tulcea, în timp ce deținea și transporta pe Dunărea Veche, într-o ambarcațiune din fibră de sticlă, propulsată de un motor, 15 kg. de pește specia caras, 3 kg. pește specia crap și 2 kg. pește specia știucă, fără documente de proveniență.

Celui în cauză i s-a întocmit dosar penal conform art. 64, lit. j din O.U.G. 23/2008, aprobată cu modificări și completări de Legea nr.317/2009.

Ambarcațiunea și motorul au fost ridicate în vederea confiscării, iar peștele a fost confiscat și predat spre valorificare unei societăți comerciale de profil.


~ Au fost identificate două persoane, în zona falezei Dunăre - Tulcea, care transportau, cu un autoturism, 79 de kg. de pește proaspăt, diferite specii, fără a deține documente de proveniență.

Celor în cauză li s-a întocmit dosar penal conform art. 64, lit. j din O.U.G. 23/2008, aprobată cu modificări și completări de Legea nr.317/2009.

Autoturismul a fost lăsat în custodia suspecților până la definitivarea cercetărilor, iar peștele a fost confiscat și predat spre valorificare unei societăți comerciale de profil.

 

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relaţii Publice

Link to comment
  • 2 weeks later...

Acţiuni pentru combaterea braconajului cinegetic

 

Peste 1.000 de infracţiuni comise în domeniul braconajului cinegetic au fost constatate de poliţişti, în urma acţiunilor desfăşurate pe parcursul a trei luni, sub coordonarea Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase – I.G.P.R.. Acţiunile desfăşurate la nivel naţional s-au soldat cu indisponibilizarea a 211 de arme letale de vânătoare/tir, artizanale sau arme neletale, aproximativ 44.000 bucăţi de muniţie, autovehicule, câini ogari şi peste 3.500 kg. de carne de vânat.

La data de 1 aprilie 2013, sub coordonarea Inspectoratului General al Poliţiei Române, a fost declanşată o acţiune naţională pentru prevenirea şi combaterea faptelor care aduc atingere fondului cinegetic. În cadrul acesteia, poliţiştii din structurile arme, explozivi şi substanţe periculoase au desfăşurat controale, verificări, patrulări, percheziţii, aplicând ferm Legea vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic nr. 407/2006, în scopul protejării faunei şi conservării biodiversităţii naturale.

Astfel, au fost desfăşurate 1.043 de acţiuni proprii sau în comun cu gestionarii fondurilor de vânătoare, ce au condus la depistarea, în perioada 1 aprilie – 30 iunie a.c., a 1.032 de infracţiuni în domeniul braconajului cinegetic.

În 363 de cazuri, pentru comiterea infracţiunii de braconaj cinegetic, au fost folosite arme letale sau neletale deţinute legal, în 77 de cazuri au fost folosite arme deţinute ilegal, în 46 au fost folosite laţuri sau capcană, iar în 63 de cazuri câini ogari sau metişi.

De asemenea, pe toată durata acţiunilor desfăşurate în ţară, pe parcursul celor 3 luni, au mai fost constatate, în concurs cu infracţiunea de braconaj cinegetic, alte 225 de infracţiuni, dintre care 116 prevăzute de art. 279 Codul penal, 99 prevăzute de Legea nr. 295/2004 privind regimul armelor şi muniţiilor şi 10 prevăzute de alte acte normative.

Totodată, în urma acţiunilor desfăşurate de poliţişti, au fost aplicate 695 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 438.000 de lei.

Activităţile desfăşurate au condus la indisponibilizarea a 211 de arme letale (206 de vânătoare/tir şi 5 artizanale), 54 de arme neletale, 44.10 bucăţi de muniţie, 11 autoturisme, o barcă cu motor, 10 câini ogari, 9 proiectoare, 3 trofee vânătoare, 125 laţuri, precum şi 3.583 kg. de carne de vânat.

Pentru comiterea infracţiunilor de braconaj cinegetic, sunt cercetate 559 de persoane.


I.G.P.R. - Centrul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment
  • 1 month later...

Suspect de braconaj cinegetic, prins în flagrant de poliţişti

 

Un bărbat, de 58 de ani, din comuna Ghimeş-Făget, judeţul Bacău, a fost prins în flagrant de către poliţişti, în timp ce transporta un trofeu şi peste 60 de kg de carne de cerb, vânat în condiţii ilegale.

 

Poliţiştii din cadrul Secţiei 7 Poliţie Rurală Brusturoasa- IPJ Bacău au desfăşurat, la data de 17 septembrie a.c., o acţiune pe raza comunelor Ghimeş Făget şi Brusturoasa, pentru prevenirea şi combaterea faptelor de braconaj cinegetic.

 

Cu ocazia acţiunii, poliţiştii au prins în flagrant, pe un fond de vânătoare al A.V.P.S., din Ghimeş Făget, un bărbat, de 58 ani, din Tărhăuţi, comuna Ghimeş Făget, judeţul Bacău, care transporta un trofeu, cap de cerb mascul, şi peste 60 de kg de carne de cerb, vânat în condiţii ilegale.

 

De asemenea, asupra bărbatului, poliţiştii au găsit două arme de vânătare şi muniţia aferentă.

 

În urma verificărilor în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că bărbatul figurează ca membru al A.J.V.P.S. Bacău, însă nu are autorizaţie de vânătoare şi nici drept de acces cu armele în fondul de vânătoare respectiv.

 

Poliţiştii au ridicat în vederea cercetărilor cele două arme de vânătoare şi muniţiile, precum şi carnea şi trofeul de cerb mascul.

 

Suspectul este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de braconaj şi pătrundere fără drept în alt fond de vânătoare, fapte prevăzute şi pedepsite de Legea 407 din 2006, privind vânătoarea şi protecţia fondului cinegetic, valoarea prejudiciului cauzat fiind de aproximativ 6000 de euro.

 

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

 

post-2-0-34326800-1379506144_thumb.jpg

Link to comment
  • 2 weeks later...

Suspecţi de braconaj piscicol, prinşi de poliţişti

 

Unelte şi dispozitive de pescuit industrial, setci monofilament şi un dispozitiv de amplificare a curentului electric pentru pescuit, prin scurtcircuitare, au fost descoperite de poliţiştii gălăţeni, la locuinţele a doi bărbaţi. / Pe numele suspecţilor s-a întocmit dosar penal pentru braconaj piscicol.

Ieri dimineaţă, poliţiştii de investigaţii criminale ai Secţiei 3 Lieşti din cadrul I.P.J. Galaţi au efectuat două percheziţii domiciliare, pe raza comunelor Braniştea şi Independenţa, la locuinţele a doi bărbaţi de 28, respectiv 42 de ani, suspectaţi de comiterea mai multor infracţiuni.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au găsit unelte şi dispozitive de pescuit industrial, 4 plase de pescuit tip setcă monofilament, precum şi un dispozitiv de amplificare a curentului electric pentru pescuit, prin scurtcircuitare.

Bunurile găsite au fost ridicate în vederea confiscării, iar cei doi bărbaţi sunt cercetaţi pentru comiterea infracţiunii de braconaj piscicol.

I.G.P.R. - Centrul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment
  • 2 weeks later...

Acţiune pentru prevenirea şi combaterea braconajului cinegetic

 

Polițiștii au constatat peste 350 de infracţiuni şi au aplicat peste 230 de sancţiuni contravenţionale, în cadrul unei acțiuni desfășurate la nivel naţional pentru prevenirea şi combaterea faptelor de braconaj cinegetic.

Poliţia Română desfășoară, în perioada 20 august - 31 decembrie a.c., la nivel naţional, sub coordonarea de specialitate a Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din I.G.P.R., o acţiune pentru prevenirea şi combaterea faptelor care aduc atingere fondului cinegetic naţional.

Până în prezent, în urma activităților desfășurate, poliţiştii specializaţi în domeniul armelor, explozivilor şi substanţelor periculoase au constatat 359 de infracţiuni în domeniul braconajului cinegetic. De comiterea acestora sunt suspectate 215 persoane, dintre care 5 au fost reţinute sau arestate preventiv.

În 158 de cazuri, infracţiunile de braconaj cinegetic au fost comise cu arme letale, dintre care 148 erau deţinute legal şi 10 erau deţinute ilegal, iar în 8 cazuri au fost folosite laţuri capcană (5) şi câini de vânătoare (3).

De asemenea, au fost constatate, în concurs cu infracțiunea de braconaj cinegetic, 165 de infracţiuni, dintre care 90 prevăzute de Codul Penal şi 75 prevăzute de alte acte normative.

În cadrul acţiunii, au fost aplicate 233 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 91.379 de lei.

Au fost ridicate în vederea confiscării 86 de arme, dintre care 75 de vânătoare sau tir, 2 artizanale și 9 arme neletale, 1.239 de bucăţi de muniţie, precum şi 329 de kg. de carne de vânat.

I.G.P.R. - Centrul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment
  • 3 weeks later...

Acţiune pentru protejarea fondului piscicol

 

Aproape 200 de kg. de peşte proaspăt, 2 ambarcaţiuni, un motor de ambarcaţiune şi 2 autovehicule au fost ridicate, în vederea confiscării, de către poliţişti, în urma unei acţiuni desfăşurate pentru prevenirea şi combaterea braconajului piscicol în judeţul Tulcea.

În perioada 24-25 octombrie a.c., poliţişti ai Serviciului de Poliţie Delta Dunării, împreună cu poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Tulcea, ai Gărzii de Coastă-sector Tulcea şi ai Poliţiei Transporturi, au desfăşurat o acţiune, în sistem integrat, pe raza judeţului Tulcea, constând în efectuarea de verificări asupra mijloacelor auto care transportau peşte şi produse din peşte.

În timpul acţiunii, poliţiştii au controlat 168 de autovehicule şi au legitimat 232 de persoane. Totodată, poliţiştii au constatat şase infracţiuni prevăzute şi pedepsite de O.U.G.23/2008, privind pescuitul şi acvacultura, de comiterea cărora sunt suspectate zece persoane.

De asemenea, au ridicat în vederea confiscării 2 ambarcaţiuni din lemn, un motor de ambarcaţiune, 2 autoturisme şi 192 de kg. de peşte proaspăt (din speciile şalău, crap, sânger şi caras).

Totodată, poliţiştii au aplicat şi 25 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 5.720 de lei.

Valoarea aproximativă a bunurilor ridicate, în vederea confiscării, a fost de 17.400 de lei.
Exemple:

La data de 24 octombrie a.c., poliţiştii au depistat pe raza localităţii Zebil, judeţul Tulcea, doi tineri, în vârstă de 27 şi 28 de ani, în timp ce transportau cu un auto 52 de kilograme de peşte proaspăt din speciile crap şi sânger, fără a deţine documente legale de provenienţă.

Celor doi tineri li s-a întocmit dosar penal pentru comiterea de infracţiuni prevăzute şi sancţionate de O.U.G. 23/2008, privind pescuitul şi acvacultura.

Întreaga cantitate de peşte şi autoturismul folosit de cei doi suspecţi au fost ridicate în vederea confiscării.

La aceeaşi dată, poliţiştii au depistat, în localitatea Zebil, un bărbat de 29 de ani, din localitatea Lostuni, judeţul Tulcea, în timp ce transporta cu un autoturism 15 kilograme de peşte proaspăt din specia şalău, fără a deţine documente legale de provenienţă.

Bărbatului i s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea de infracţiuni privind pescuitul şi acvacultura, iar peştele şi autoturismul au fost ridicate în vederea confiscării.

I.G.P.R. - Centrul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment

Zeci de kilograme de icre de sturion, ridicate de poliţişti

 

Poliţiştii de investigare a fraudelor au prins în flagrant, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, un bărbat care transporta 46 de kg. de icre de sturion, în valoare de aproximativ 48.000 de euro, fără a deţine acte de provenienţă./ Suspectul a fost reţinut de poliţişti.

La data de 2 noiembrie a.c., poliţiştii Direcţiei de Investigare a Fraudelor din cadrul I.G.P.R. şi cei ai Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul D.G.P.M.B. au depistat, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, pe sensul de ieşire din ţară, un bărbat, administrator al unei societăţi comerciale, suspect de evaziune fiscală. Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale - I.G.P.R..

Poliţiştii au descoperit în autoturismul pe care îl conducea, 23 de cutii metalice ce conţineau 46 de kg. de icre de sturion, în valoare de aproximativ 48.000 de euro.

Bărbatul nu avea documente de provenienţă a acestor produse.

Acesta este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de deţinerea, transportul, şi comercializarea sturionilor, produselor şi subproduselor de sturioni fără documente sau marcaje justificative legale, prevăzută de O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura şi evaziune fiscală, prevăzută de Legea nr. 241/2005 privind combaterea evaziunii fiscale.

Poliţiştii l-au reţinut pe suspect pentru 24 de ore, iar procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus, faţă de acesta, măsura obligării de a nu părăsi ţara pe o perioadă de 30 de zile.

Cercetările continuă pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

I.G.P.R. - Centrul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment
  • 1 month later...

Acțiuni ale polițiștilor pentru combaterea braconajului cinegetic

 

Peste 30 de infracţiuni au fost constatate, 6 arme letale şi un tun pe afet au fost ridicate în vederea confiscării de poliţişti, în cadrul acţiunilor pentru prevenirea şi combaterea braconajului cinegetic organizate de Poliţia Română, pe raza a 15 judeţe.

În perioadele 13 – 15 şi 20 – 22 decembrie a.c., sub coordonarea Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase – I.G.P.R., poliţiştii au acţionat pentru prevenirea şi combaterea faptelor care aduc atingere fondului cinegetic naţional.

Activităţile s-au desfăşurat în judeţele Botoşani, Braşov, Călăraşi, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Giurgiu, Harghita, Ialomiţa, Mehedinţi, Mureş, Olt, Teleorman şi Suceava.

În cadrul acţiunilor, au fost verificate 94 de fonduri de vânătoare şi 45 de partide de vânătoare, au fost organizate 79 de pânde şi au fost controlaţi 416 vânători.

Au fost constatate 34 de infracţiuni, dintre care 8 la Legea 407/2006, privind vânătoarea şi protecţia fondului cinegetic şi 20 la Legea 295/2004 privind regimul armelor şi muniţiilor.

Pentru infracţiunile comise, poliţiştii efectuează cercetări faţă de 31 de persoane.

De asemenea, poliţiştii au aplicat 20 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 2 la Legea 407/2006, privind vânătoarea şi protecţia fondului cinegetic, 15 la Legea 295/2004 privind regimul armelor şi muniţiilor, valoarea totală a sancţiunilor fiind de 2800 de lei.


Ca măsură complementară, poliţiştii au indisponibilizat 11 arme, dintre care 6 letale, un tun pe afet, precum şi 130 de cartuşe şi 1310 de articole pirotehnice, 250 de kg. de vânat şi 6 câini ogari folosiţi în activitatea infracţională.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
  • 4 weeks later...

Acţiune a poliţiştilor pentru prevenirea şi combaterea braconajului piscicol

 

800 de kg de peşte, mai multe kg de icre de ştiucă, 20 de setci monofilament şi 3 autoturisme au fost ridicate în vederea confiscării, în urma unei acţiuni desfăşurată de poliţiştii Serviciului de Poliţie Delta Dunării, în zona deltaică.

În perioada 7 – 16 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Poliţie Delta Dunării – I.G.P.R. au intensificat acţiunile în zona de competenţă a Administraţiei Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării” (Complexul lagunar Razelm - Sinoe - brațul Chilia şi zona localităţilor Jurilovca, Cataloi, Sarichioi şi municipiul Tulcea), pentru prevenirea şi combaterea braconajului piscicol.

 

Astfel, în urma activităţilor desfăşurate, au fost constatate 3 infracţiuni prevăzute de O.U.G. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura, modificată şi aprobată prin Legea nr. 317/2009, în care sunt cercetate 7 persoane.

 

De asemenea, au fost ridicate în vederea confiscării 800 de kg de peşte proaspăt, 20 de setci monofilament, 3 kg de icre de ştiucă şi 3 autoturisme.

Valoarea aproximativă a bunurilor ridicate în vederea confiscării este de 46.500 de lei.

 

Exemple:

  • La data de 7 ianuarie a.c., poliţiştii Serviciului Poliţiei Delta Dunării au depistat, în localitatea Sălcioara, patru tineri, cu vârste între 19 şi 34 de ani, toţi din localitatea Sălcioara, judeţul Tulcea, în timp ce transportau cu un autoturism, 20 de setci monofilament, în care se aflau 345 de kg de peşte proaspăt, de diferite specii. Celor în cauză le-a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute şi pedepsite de art. 64, lit. m din O.U.G. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura, iar autoturismul, setcile şi peştele au fost ridicate în vederea confiscării.
  • La data de 14 ianuarie a.c., poliţiştii Serviciului Poliţiei Delta Dunării au oprit pentru control un autoturism, în municipiul Tulcea, în care se aflau două persoane. La controlul efectuat în interiorul autovehiculului, au fost identificate 200 de kg pește proaspăt specia caras și 3 kg de icre de știucă, pentru care conducătorul auto, un tânăr de 24 de ani, nu a putut prezenta documente de proveniență. Întreaga cantitate de pește și icre a fost confiscată şi predată unei societăți de profil, iar pe numele suspecţilor s-a întocmit dosar penal, conform art. 64, lit. j din O.U.G. 23/20082008 privind pescuitul şi acvacultura.
  • La data de 16 ianuarie a.c., poliţiştii Serviciului Poliţiei Delta Dunării au oprit, pentru control, un autoturism, în localitatea Cataloi, judeţul Tulcea. La controlul efectuat în interiorul autovehiculului, au fost identificate 254 de kg de pește proaspăt, pentru care conducătorul auto, un tânăr de 28 de ani, nu a prezentat documentele de proveniență. Peștele a fost confiscat şi predat unei societăți de profil, iar pe numele suspectului s-a întocmit dosar penal, conform art. 64, lit. j, din O.U.G. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura. Totodată, autovehiculul a fost ridicat în vederea confiscării.

I.G.P.R. - Centrul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment
  • 3 months later...

Acţiuni ale poliţiştilor pentru combaterea braconajului cinegetic

560 de infracţiuni au fost constatate de poliţişti, în cadrul acţiunilor pentru prevenirea şi combaterea braconajului cinegetic desfășurate de Poliţia Română, în lunile februarie și martie. De asemenea, 200 de arme letale, 8 autovehicule, 19 câini ogari și aproape 3 tone de carne de vânat au fost indisponibilizate.

În perioada 5 februarie – 30 martie a.c., sub coordonarea Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase – I.G.P.R., poliţiştii au intensificat acțiunile, la nivel național, pentru prevenirea şi combaterea faptelor care aduc atingere fondului cinegetic naţional.

Astfel, au fost constatate 560 de infracţiuni de braconaj cinegetic, 190 fiind constatate în flagrant.

Pentru infracţiunile comise, poliţiştii cercetează 577 de persoane, dintre care 8 au fost reținute sau arestate.

De asemenea, poliţiştii au aplicat 447 de sancţiuni contravenţionale în valoarea de 230.190 de lei.

Ca măsură complementară, poliţiştii au indisponibilizat 200 de arme letale dintre care 190 de tir şi vânătoare și 3 confecționate artizanal, precum și 19 arme neletale, 2.585 de bucăți de muniție, 7 autoturisme, 1 tractor, 19 câini ogari, 5 proiectoare, 126 de laţuri, 2 capcane și 2.943,6 de kg. de carne de vânat.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
  • 5 months later...

ACȚIUNE PENTRU PROTEJAREA FONDULUI CINEGETIC

 

35 de persoane au fost depistate în flagrant delict în urma unei acțiuni pe fondurile de vânătoare din 16 județe. Polițiștii au indisponibilizat 41 de arme, aproape 25.000 de bucăți de muniție și aproape 2.500 de exemplare vânate, unele fiind specii protejate.

 

În perioada 15 – 16 noiembrie a.c., Direcția Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase – I.G.P.R. a coordonat o acțiune pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale referitoare la regimul armelor și munițiilor, precum și pentru prevenirea faptelor ce aduc atingere fondului cinegetic naţional.

 

Polițiștii au urmărit în special prevenirea braconajului cinegetic săvârşit de vânători străini sub paravanul desfăşurării unor partide de vânătoare legale, în special la speciile de păsări migratoare şi autohtone.

 

Acțiunea s-a desfășurat pe raza judeţelor Arad, Argeş, Brăila, Buzău, Caraş Severin, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Giurgiu, Ialomiţa, Ilfov, Olt, Teleorman, Timiş şi Tulcea, la activități fiind angrenați polițiști din cadrul structurilor teritoriale de arme, explozivi și substanțe periculoase.

 

Pe parcursul celor două zile, polițiștii au acționat pe suprafața a 21 de fonduri de vânătoare, au verificat 21 de partide de vânătoare și au controlat 93 de vânători și persoane implicate în activitatea de vânătoare.

 

În urma acestor activități au fost constatate 14 infracțiuni, 4 dintre acestea fiind fapte incriminate de Legea 407/2006 privind vânătoarea şi protecţia fondului cinegetic, 9 fapte de nerespectarea regimului armelor și munițiilor și o faptă de uz de armă fără drept.

 

Pentru comiterea acestor fapte sunt cercetate 35 de persoane, toate depistate în flagrant delict, una dintre acestea fiind reţinută.

 

De asemenea, au fost aplicate 7 sancțiuni contravenţionale, 5 la Legea 295/2004 privind regimul armelor şi muniţiilor și 2 la Legea 407/2006 privind regimul vânătorii şi protecţia fondului cinegetic.

 

Valoarea totală a sancţiunilor contravenţionale aplicate este de 46.251 de lei.

 

Totodată, polițiștii au indisponibilizat 40 de arme letale de vânătoare şi o armă scurtă neletală, 24.705 cartuşe cu alice de diferite calibre, 1.931 de ciocârlii vânate 546 de exemplare din specii protejate și 15 capcane neautorizate.

 

                                                            *  *  *

 

Poliţiştii din Constanţa au ridicat 21 de arme de vânătoare, peste 12.000 de bucăţi de muniţie şi 610 ciocârlii de câmp vânate de la 2 cetăţeni italieni bănuiţi de braconaj cinegetic şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

 

La data de 15 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul I.P.J. Constanţa, sub coordonarea Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul I.G.P.R., au depistat, înCernavodă, doi cetăţeni italieni, de 50 şi 53 de ani, bănuiţi că ar fi organizat partide ilegale de vânătoare, care se deplasau cu un autoturism.

 

În urma controlului, în autoturism au fost descoperite 6 arme de vânătoare semiautomate, calibrul 12 mm. şi 20 mm., respectiv 1.200 de cartuşe.

 

Ulterior, în urma efectuării unei percheziţii la hotelul unde erau cazaţi, din Cernavodă, poliţiştii au găsit alte 15 arme de vânătoare, calibrul 12mm., 20mm. și 28 mm., peste 11.000 bucăţi de muniţie şi 610 ciocârlii de câmp vânate.

 

Întreaga muniţie, armele de vânătoare, precum şi vânatul, au fost ridicate de poliţişti în vederea continuării cercetărilor.

 

Pe numele celor 2 bărbaţi a fost întocmit dosar penal pentru braconaj cinegetic şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

 

Cercetările continuă, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.
 

Sursă: IGPR

Link to comment
ACŢIUNE PENTRU PREVENIREA BRACONAJULUI PISCICOL ŞI CINEGETIC
 
În urma controalelor efectuate de poliţiştii Serviciului Poliţiei Delta Dunării în zona Deltaică au fost constatate 38 de infracţiuni pentru care sunt cercetate 33 de persoane. Totodată, au fost confiscate aproape o tonă şi jumătate de peşte proaspăt, 12 ambarcaţiuni, 4 autovehicule şi 60 de unelte de pescuit, în lungime de 1900 de metri.
 
În perioada 2-22 octombrie a.c., sub coordonarea de specialitate a Direcţiei de Ordine Publică –I.G.P.R., poliţiştii Serviciului Poliţiei Delta Dunării, împreună cu specialişti din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură, au desfăşurat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea braconajului piscicol şi cinegetic în zona Delta Dunării.
 
Activităţile desfăşurate de poliţişti în perioada menţionată au vizat identificarea persoanelor care deţin şi folosesc unelte de pescuit comerciale interzise de lege, verificarea legalităţii activităţii de pescuit recreativ sau sportiv, precum şi verificarea documentelor care atestă dreptul de a pescui.
 
În timpul acţiunii, echipele de control au verificat 22 de ambarcaţiuni şi 14 autovehicule.
 
În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au constatat 38 de infracţiuni pentru care sunt cercetate 33 de persoane, faptele penale fiind incriminate de OUG 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura.
 
De asemenea, au fost aplicate 5 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 6.000 de lei, pentru fapte prevăzute de acelaşi act normativ. 
 
Totodată, au fost ridicate, în vederea confiscării, 1.438 de kg de peşte proaspăt din speciile caras, crap, ştiucă, somn şi sînger, 3 kg de icre, 12 ambarcaţiuni, un motor, 4 rezervoare, 22 de rame de ambarcaţiune.
 
Ca şi măsură complementară, au fost indisponibilizate 4 autovehicule şi 60 de unelte de pescuit în lungime de 1.905 metri.
 
Valoarea totală a bunurilor ridicate, în vederea confiscării este estimată la aproximativ 53.100 de lei.  
 
EXEMPLE:
 
~ ~ ~
 
La data de 10 octombrie a.c., echipele de control au depistat, pe lacul Razelm, 10 persoane, fără autorizaţie de pescuit comercial, care pescuiau cu 2 năvoade autorizate, împreună cu alţi 22 de pescari comerciali.
 
De asemenea, au mai fost depistaţi 8 pescari care foloseau în activitatea de pescuit comercial 4 ambarcaţiuni, fără licenţă de pescuit, având capturată cantitatea de aproximativ 100 kg de peşte din speciile crap, singer, caras.
 
Celor în cauză li s-au întocmit dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de ,,pescuit comercial fără autorizaţie/licenţă de pescuit”, faptă prevăzută şi pedepsită de articolul 64 din OUG 23/2008.
 
~ ~ ~
 
La data de 6 octombrie a.c., poliţiştii au efectuat controale asupra două nave de transport peşte aparţinând unor societăţi de profil judeţul Tulcea.
 
În urma controlului, poliţiştii au constatat faptul că cele două vase transportau 131 de kg de peşte proaspăt din speciile somn şi ştiucă, sub dimensiunile legale de pescuit. Administratorii celor două societăţi comerciale au fost sancţionaţi contravenţional cu 1.500 de lei, iar peştele a fost confiscat şi predat, în vederea valorificării.
 
~ ~ ~
 
La data de 21 octombrie, poliţiştii au identificat pe lacul Smeica, într-o zonă strict protejată, doi bărbaţi, cu vârste de 27 şi 28 de ani, ambii din localitatea Mihai Viteazul, judeţul Constanţa. Aceştia pescuiau, dintr-o barcă cu motor, folosind 11 plase de tip setcă monofilament, având deja capturată cantitatea de 41 de kg de peşte de diferite specii.
 
Celor în cauză li s-au întocmit dosare penale, iar peştele a fost confiscat şi predat, spre valorificare, la o societate de profil.
 
Totodată, ambarcaţiunea, motorul, rezervorul, ramele şi uneltele de pescuit interzise au fost ridicate, în vederea confiscării, urmând a fi predate la Camera de Corpuri şi Obiecte Delicte din cadrul I.P.J. Tulcea.
 
~ ~ ~ ~ ~ ~
 
Acţiunile pentru prevenirea şi combaterea braconajului piscicol şi cinegetic vor continua şi în perioada următoare.
Link to comment
  • 1 month later...

ACŢIUNE ÎN DELTA DUNĂRII, PENTRU PREVENIREA BRACONAJULUI PISCICOL

 

Peste 640 de kilograme de peşte, două ambarcaţiuni, şase motoare, un autoturism şi peste 12.500 de metri de setci monofilament au fost confiscate de poliţişti, în urma unei acţiuni desfăşurate în zona Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării.

 

În perioada 25 – 28 noiembrie a.c., poliţiştii Direcţiei de Ordine Publică – I.G.P.R. şi ai Serviciului de Poliţie „Delta Dunării”, în colaborare cu echipajul unei aeronave a Inspectoratului General de Aviaţie - Unitatea Specială de Aviaţie Tulcea, au desfăşurat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea braconajului piscicol şi a comercializării ilegale a peştelui.

 

De asemenea, împreună cu poliţişti din cadrul I.P.J. Tulcea şi I.P.J. Constanţa, au fost efectuate 7 percheziţii domiciliare în judeţele Tulcea şi Constanţa, la locuinţele unor persoane bănuite de braconaj piscicol.

 

În urma acestor activităţi, au fost constatate 17 infracţiuni, prevăzute şi pedepsite de O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura, precum şi o infracţiune de furt calificat. De comiterea acestor infracţiuni sunt bănuite 21 de persoane.

 

De asemenea, au fost aplicate două sancţiuni contravenţionale, prevăzute  de Legea nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, în valoare de 2.000 de lei.

 

Poliţiştii au ridicat în vederea confiscării 641 de kg. de peşte proaspăt din speciile şalău(subdimensionat), crap, singer, plătică şi caras, 1,5 kg de icre de ştiucă, 2 ambarcaţiuni de tip lotca, 6 motoare de ambarcaţiune şi 244 de setci monofilament, în lungime de 12.800 de metri.

 

Totodată, a fost indisponibilizat un autoturism şi un aparat GPS.

 

Valoarea totală a bunurilor indisponibilizate este de 41.000 de lei.

 

Exemple semnificative:

 

    Au fost depistați în flagrant doi bărbaţi, de 37 şi 48 de ani, din localitatea Dunăvățu de Jos, comuna Murighiol, judeţul Tulcea, în timp ce ar fi pescuit ilegal pe lacul Razelm, zona golfului Holbina, cu 15 setci monofilament, având capturat 50 de kg. de peşte din specia caras.

 

Cei în cauză foloseau o ambarcaţiune, fără licență pentru pescuit, propulsată de un motor de 30 de c.p..

 

A fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracţiunilor de nedeţinerea licenţei sau autorizaţiei de pescuit pentru nave şi ambarcaţiuni, pescuitul resurselor acvatice vii sub dimensiunile legale şi producerea, importul, comercializarea, deţinerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârşelor, vintirelor, precum şi a altor tipuri de unelte de pescuit comercial.

 

Uneltele de pescuit au fost confiscate, ambarcațiunea şi motorul acesteia au fost ridicate în vederea confiscării, iar peştele a fost predat la o societate de profil, în vederea valorificării.

 

    În urma desfășurării unor activităţi operative în colaborare cu Unitatea Specială de Aviaţie Tulcea, pe lacul Dranov, au fost surprinse în flagrant delict 5 persoane care pescuiau ilegal cu setci tradiţionale şi monofilament, cu 3 ambarcaţiuni de tip lotca.

 

Ulterior, 3 dintre persoanele depistate au fost identificate la intersecţia canalelor Dranov și Gâscova, în timp ce transportau, cu o ambarcațiune de tip lotca, propulsată de un motor de 115 c.p., 385 de kg. de peşte din speciile crap, singer şi plătică, provenit din amenajarea piscicolă Dranov, unde cei în cauză nu aveau dreptul de a pescui.

 

A fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat şi pescuitul resurselor acvatice vii sub dimensiunile legale.

 

Uneltele de pescuit urmează a fi confiscate, iar peştele a fost predat la o societate de profil, în vederea valorificării.

 

 

3. În urma unei percheziţii efectuată la locuinţa unui bărbat, de 54 de ani, din localitatea Istria, judeţul Constanţa, a fost descoperit un atelier ilegal de confecţionare a plaselor de pescuit ilegale, tip setci monofilament.

 

În atelier se aflau 90 de setci, în lungime de aproximativ 4.000 de metri, precum și 15 bobine din material monofilar, în lungime de 3.000 de metri, plute, codule şi alte materiale necesare realizării uneltelor de pescuit interzise.

 

    Poliţiştii au efectuat o percheziţiei la locuinţa unui bărbat, de 37 de ani, din localitatea Istria şi au descoperit 33 de kg. de peşte subdimensionat din speciile şalău, ştiucă, caras şi plătică.

 

Peştele fusese pescuit cu 10 setci monofilament, lungi de 1.000 de metri, în dimineaţa zilei de 28 noiembrie a.c., din lacul Sinoe de către cel percheziţionat şi alte două persoane.

 

De asemenea, au fost identificate şi confiscate un autoturism marca Dacia, două motoare de ambarcaţiuni rapide şi un aparat GPS, folosite la săvârșirea infracţiunii de braconaj piscicol.

 

Celui în cauză i s-a întocmit dosar penal.

 

5. În urma unui control efectuat la o societate comercială din localitatea Nufăru, judeţul Tulcea, poliţiştii au constat că peştele era comercializat fără respectarea Codului Comercial şi în alte locuri decât cele prevăzute de primărie.

 

Au fost aplicate două sancțiuni contravenționale prevăzute de Legea nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite şi a fost confiscat 173 de kg. de peşte.

 

1417504005big_2.jpg

 

1417504012big_3.jpg

 

1417504021big_6.jpg

 

big_7.jpg

Sursă: IGPR

Link to comment
  • 3 weeks later...

PERSOANE BĂNUITE DE BRACONAJ CINEGETIC, SURPRINSE ÎN FLAGRANT DELICT DE POLIŢIŞTI

 

Poliţiştii din Alba au surprins în flagrant delict 4 bărbaţi, în timp ce transportau doi căpriori pe care i-ar fi vânat ilegal. Pe numele acestora au fost întocmite dosare penale, iar autoturismul, armele, muniţia şi vânatul au fost indisponibilizate.

 

La data de 20 decembrie a.c., poliţiştii specializaţi în arme, explozivi şi substanţe periculoase din cadrul I.P.J. Alba au depistat, în apropierea localităţii Pănade, 4 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 36 şi 47 de ani, care se deplasau cu un autoturism de teren.

 

În urma controlului, poliţiştii au descoperit în autoturism doi căpriori împuşcaţi.

 

Din  cercetări a reieşit că, cei 4 bărbaţi, deţinători de arme de vânătoare, ar fi participat la o partidă de vânătoare autorizată pentru alte specii de vânat (vulpi, iepuri, fazani, ciori, raţe sălbatice) şi ar fi vânat căpriorii, lucru  interzis în această perioadă.

 

Pe numele celor în cauză au fost întocmite dosare penale sub aspectul comiterii infracţiunilor de vânătoare fără autorizaţie legală, vânătoare în afara perioadei legale de vânătoare la specia respectivă şi uz de armă letală fără drept, fapte prevăzute şi pedepsite de Legea 407/2006 privind vânătoarea şi protecţia fondului cinegetic şi de Codul Penal.

 

De asemenea, autoturismul folosit la comiterea faptei, cele 4 arme de vânătoare şi 101 cartuşe au fost indisponibilizate în vederea confiscării, iar permisele de vânătoare ale celor 4 au fost ridicate, în vederea anulării.

 

Sursa: IPJ ALBA

Link to comment
ACŢIUNI LA NIVEL NAŢIONAL, PENTRU PREVENIREA BRACONAJULUI CINEGETIC
 
În urma acţiunilor desfăşurate, în ultima săptămână, sub coordonarea Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, pentru prevenirea braconajului cinegetic, poliţiştii au întocmit 46 de dosare penale. De asemenea, au fost aplicate 26 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 32.000 de lei şi au fost confiscate bunuri, în valoare de peste 82.000 de lei.
 
În perioada 15 - 21 decembrie a.c., sub coordonarea Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase – I.G.P.R., poliţiştii au intensificat acţiunile, la nivel naţional, pentru prevenirea şi combaterea faptelor care aduc atingere fondului cinegetic naţional.
 
Astfel, în urma celor 112 acţiuni desfăşurate, au fost constatate 46 de infracţiuni, pentru care sunt cercetate 38 de persoane. De asenmenea, au fost constatate 24 de infracţiuni incriminate de Legea 407/2006, privind vânătoarea şi protecţiei fondului cinegetic.
 
De asemenea, poliţiştii au aplicat 26 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 32.433 de lei, iar ca măsură complementară, poliţiştii au indisponibilizat bunuri în valoare totală de 82.162 de lei.
 
Sursa: IGPR
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.