Jump to content
POLITISTI.ro

Sistemul Informatic de Management al Evenimentelor O.P. - SIMIEOP

Postare recomandată

• Moderator
Publicat

SIMIEOP - Sistemului Informatic de Management al Evenimentelor de Ordine Publică

E destinat Centrului Operaţional de Comandă al MAI şi asigură gestionarea într-o formă consolidată a necesarului de date şi informaţii pentru fundamentarea deciziei pe timpul desfăşurării activităţilor de planificare, coordonare şi conducere a acţiunilor specifice la nivelul tuturor structurilor de ordine publică. Realizează schimbul de informaţii în timp real pe timpul derulării evenimentelor/manifestărilor, transmiterea operativă a dispoziţiilor pentru adaptarea dispozitivelor funcţie de evoluţia situaţiei operative şi înregistrarea cronologică a acestora.

Exceptând ofiţerii de serviciu din cadrul dispeceratelor, care au acces şi implementează evenimentele, mai are cineva acces la acest sistem? E util? Oferă posibilitatea efectuării unor verificări operative?

• Membru
Publicat (modificat)

Am eu. Verificari operative amanuntite nu pot fi efectuate. Il folosim in principal sa urmarim fluxul evenimentelor inregistrate intr-o anumita zona / perioada si si pe componenta schimbului de informatii in timp real cu factorii de decizie, pe linia noastra de munca. E practic oala mare in care se colecteaza raportarile tuturor institutiilor din cadrul MAI. E utila daca vrei sa afli date amanuntite despre o anumita speta / eveniment, avand elemente putine, dar pentru politistul operativ utilitatea inceteaza cam aici.

Modificat de BogdanAlx
  • Apreciez 1
  • Moderator
Publicat

Înţeleg că pot face verificări cu privire la un anumit eveniment atunci când cunosc cel puţin data producerii, corect? Există cumva şi posibilitatea să caut o personă după CNP, dacă a fost sau nu implicată într-un eveniment?
Mulţumesc.

• Membru
Publicat (modificat)

Da. Exista posibilitatea filtrarii evenimentelor dupa criteriul persoana implicata, unde poti insera datele de identificare ale unei pers. Problema e ca util ar fi sa ai o perioada restransa in  care sa efectuezi interogarea. Daca selectezi o perioada indelungata, fie se blocheaza, fie da eroare, mai ales daca e un nume comun si sunt mii de fise de eveniment.  Aplicatia e putin ... ahead of it's time si am impresia ca sistemele informatice / serverele efectiv nu fac fata la volumul de informatie. 

Modificat de BogdanAlx
  • Apreciez 1

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.