Jump to content
POLITISTI.ro

Sistemul Informatic de Management al Evenimentelor O.P. - SIMIEOP


Marius

Recommended Posts

  • Moderator

SIMIEOP - Sistemului Informatic de Management al Evenimentelor de Ordine Publică

E destinat Centrului Operaţional de Comandă al MAI şi asigură gestionarea într-o formă consolidată a necesarului de date şi informaţii pentru fundamentarea deciziei pe timpul desfăşurării activităţilor de planificare, coordonare şi conducere a acţiunilor specifice la nivelul tuturor structurilor de ordine publică. Realizează schimbul de informaţii în timp real pe timpul derulării evenimentelor/manifestărilor, transmiterea operativă a dispoziţiilor pentru adaptarea dispozitivelor funcţie de evoluţia situaţiei operative şi înregistrarea cronologică a acestora.

Exceptând ofiţerii de serviciu din cadrul dispeceratelor, care au acces şi implementează evenimentele, mai are cineva acces la acest sistem? E util? Oferă posibilitatea efectuării unor verificări operative?

Link to comment
  • Member

Am eu. Verificari operative amanuntite nu pot fi efectuate. Il folosim in principal sa urmarim fluxul evenimentelor inregistrate intr-o anumita zona / perioada si si pe componenta schimbului de informatii in timp real cu factorii de decizie, pe linia noastra de munca. E practic oala mare in care se colecteaza raportarile tuturor institutiilor din cadrul MAI. E utila daca vrei sa afli date amanuntite despre o anumita speta / eveniment, avand elemente putine, dar pentru politistul operativ utilitatea inceteaza cam aici.

Edited by BogdanAlx
  • Upvote 1
Link to comment
  • Moderator

Înţeleg că pot face verificări cu privire la un anumit eveniment atunci când cunosc cel puţin data producerii, corect? Există cumva şi posibilitatea să caut o personă după CNP, dacă a fost sau nu implicată într-un eveniment?
Mulţumesc.

Link to comment
  • Member

Da. Exista posibilitatea filtrarii evenimentelor dupa criteriul persoana implicata, unde poti insera datele de identificare ale unei pers. Problema e ca util ar fi sa ai o perioada restransa in  care sa efectuezi interogarea. Daca selectezi o perioada indelungata, fie se blocheaza, fie da eroare, mai ales daca e un nume comun si sunt mii de fise de eveniment.  Aplicatia e putin ... ahead of it's time si am impresia ca sistemele informatice / serverele efectiv nu fac fata la volumul de informatie. 

Edited by BogdanAlx
  • Upvote 1
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.