Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

Publicat

buna seara, am niste nelamuriri privind dovada domiciliului/resedintei pentru preschimbarea CI care i-mi va scade in decembrie.

1. domiciliul este acelasi a parintilor de cel putin 20 de ani si este deja scris pe CI in scadere si cred si pe certificatul de nastere. pentru a da dovada pentru preschimbare ajunge ca unul din parinti semneaza pe spatele formularului de cerere, sau trebuie sa mergem sa deie declaratie pe loc/la postul de politie, sau ajunge o declaratie la mana? dubiul i-mi vine pentru ca in cazul chiriasilor este pusa steluta cu mentiunea declaratiei in fata oficialului, in cazul meu nu.

2. pe siteul primariei am gasit 2 cereri, cea normala si acea "Cerere tip pentru eliberarea actului de identitate cetățenilor români cu domiciliul în străinătate și reședința în Romania".

considerand ca cel putin 11 luni ma aflu in italia unde figurez in documente cu domiciliul local, daca am inteles bine la reinoire ar fi mai bine sa declar "noua" resedinta unde va trebui sa duc certificatul de resedinta italian? valabilitatea resedintei ar trebui succesiv reinoita din an in an cu actipild pe spatele buletinului care va expira la 5/10 ani sau din an in an? daca am inteles bine nu exista o lege care sa-mi impuna o sanctiune in cazul in care as decide sa nu o fac (nu de altceva dar am amintiri fericite de la cozile pentru documente) si in plus nu as vrea sa-mi complic viata inutil.

este ceva gresit prin concluziile mele?

3. cat timp prima pot depune cererea pentru reinoire?

Multumesc pentru atentie si i-mi cer scuze pentru greselile gramaticale.

• Moderator
Publicat
5 minute în urmă, nick86 a scris:

trebuie sa mergem sa deie declaratie pe loc/la postul de politie

Mergi degeaba la poliţie, pentru că nu poliţia eliberează documente de identitate. În conformitate cu prevederile O.U.G. nr.97/2005, republicată, Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor este instituţia abilitată de lege să elibereze acte de identitate şi să înscrie în actele de identitate menţiuni privind stabilirea reşedinţei.

Când solicitantul nu este proprietarul imobilului, este necesară declaraţia scrisă a găzduitorului, aceasta se consemnează pe cererea pentru eliberarea actului de identitate, în prezenta lucratorului de evidenta a persoanelor. În situaţia în care găzduitorul nu se poate prezenta la Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor (Primărie), declaraţia poate fi data la notarul public.

• 1 an mai târziu...
Publicat

Exista vreo posibilate in Bucuresti de se elibera un buletin in regin de urgenta?

Locuiesc in strainatate si mentionez ca nu am passport iar consulatul imi poate elibera un act de calatorie in Romania.

Timpul pe care il pot petrece in tara este de maxim 10 zile.

Am decat certificatul de nastere.

Exista vreo posibilitate de a imi elibera buletinul in aceste zile ? sau un pasaport fara buletin doar cu certificat de nastere ? 

Va multumesc anticipat.

• Marius a modificat titlul în Eliberare buletin de identitate
Publicat

Eliberarea cartilor de identitate si a pasapoartelor nu intra in competenta Politiei Romane. Intreaba la primarie sau la prefectura.

• 1 an mai târziu...
Publicat (modificat)

Buna ziua,va scriu cu speranta ca cineva mă poate ajuta am o sora mai mica care la vârsta de 14 ani din anume te probleme de familie nu și-a făcut buletinu.De câteva zile mai precis (acum are 18 ani impliniti)pe data de 21.11 a băgat actele pentru eliberare C.I..intrebarea mea este în cât timp ii va fi eliberat buletinul ? Din auzite am inteles ca poate dura chiar si o luna de ce?

Modificat de IoanaNastase
  • Marius a deschis acest topic
Publicat

Întrebați la primărie. Un serviciu din cadrul primăriei se ocupa cu eliberarea actelor de identitate.

Poliția Română nu se ocupa cu asa ceva!

• 1 lună mai târziu...
Publicat

Buna ziua

Se poate elibera buletin provizoriu in alt oras decat cel in care am buletinul actual , care este expirat? Doresc buletin provizoriu deoarece nu am certificatul de nastere si nici nu pot ajunge in timp util in orasul unde am eliberat buletinul expirat.

• 3 săptămâni mai târziu...
Publicat

Bună ziua, sunt din Maramureș și bunica mea din Prahova s-a mutat la noi de câteva luni și doresc sa știu dacă se poate pune viza de flotant pe buletin vechi sau trebuie schimbat? Va mulțumesc!

• Membru
Publicat

Intrebati la Primarie. Problema legata de dumneavastra, poate fi rezlvata doar de respectiva institutie.

• 4 luni mai târziu...
Publicat

Bună ziua. Luna viitoare trebuie sa ii fac primul act de identitate fetitei mele. As vrea sa stiu ce acte am nevoie in cazul in care proprietarul a decedat acum 4 luni( bunica) si nu sa facut succesiune dupa deces nu nimic? 

• Membru
Publicat

Întrebați la primărie!

Poliția Română nu are competență în acest domeniu!

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.