Jump to content
POLITISTI.ro

Trecerea pe rosu


Florin15

Recommended Posts

Buna seara! 

In Timisoara au fost instalate camere de detectare a trecerii pe rosu la semafor. In timp ce asteptam la culoarea rosie a semaforului, din spate au venit masini de politie cu sistemele acustice si vizuale pornite, fiind obligat sa inaintez desi inca era rosu. 

Intrebarea este, daca in cazul in care voi primi amenda acasa, pot contesta acest proces verbal?

Link to comment
  • Moderator

Conform legislatiei romane, ai dreptul sa contesti orice sanctiune iti este aplicata si adusa la cunostinta.

Dar in cazul expus de tine nu te va sanctiona nimeni.

Stai mai relaxat!

Link to comment

Legislația rutieră românească nu permite sancționarea proprietarului unui autovehicul în cazul în care acesta a fost înregistrat cu un mijloc tehnic omologat aflat în dotarea poliției și nu este oprit și sancționat în acel moment.

Se trimite înștiințare proprietarului pentru a comunica poliției datele de identitate a celui care a condus mașina la data respectivă și în baza a ceea ce primește sancționează iar dacă proprietarul nu comunică, va fi sancționat pentru necomunicarea datelor. Amenda este între 1305 și 2900 lei. 

Ce spui tu este o găselniță a primarului Nicolae Robu care prin instalarea camerelor de luat vederi vrea să amendeze șoferii în baza acelor imagini însă sancțiunile le aplică poliția rutieră, instituție care nu are legătură cu primăria, în baza sesizărilor celor de la primărie. Vă dați seama ce măcel ieșea dacă puteau localii să amendeze trecerea pe roșu. Numai asta făceau. Ori... poliția rutieră va primi teancuri de astfel de sesizări (nu știu cât de legale sunt pentru că agentul constatator ia măsura după ce constată personal, ori cu mijloacele din dotare, camerele primăriei nu sunt în dotarea poliției), în urma cărora va trebui să trimită înștiințări proprietarilor acelor vehicule pentru a comunica datele șoferului care a condus atunci. De aici începe nebunia colectării datelor. Eficiența a ceea ce vrea Robu este redusă mult fiindcă, repet, legea nu permite sancționarea proprietarului pentru a evita pierderea de timp cu formalitățile pentru comunicarea datelor. Și așa poliția rutieră este sufocată de amploarea pe care o au atribuțiile și sarcinile curente, le mai lipseau constatările polițiștilor locali, că ei sunt în spatele monitoarelor acelor camere, care vor cere sancționarea celor în cauză. 

Nu vreau să fiu înțeles greșit ori că încurajez încălcarea legii, departe de mine astfel de gânduri, doar că tot ce este legat de primar, primărie sau poliția locală nu văd cu ochi buni pentru că viața ne demonstrează că nu fac nimic bun. Cu regret o spun însă este adevărat. 

 

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.