Jump to content
POLITISTI.ro
 • 0

Trecerea pe rosu


Florin15

Question

Buna seara! 

In Timisoara au fost instalate camere de detectare a trecerii pe rosu la semafor. In timp ce asteptam la culoarea rosie a semaforului, din spate au venit masini de politie cu sistemele acustice si vizuale pornite, fiind obligat sa inaintez desi inca era rosu. 

Intrebarea este, daca in cazul in care voi primi amenda acasa, pot contesta acest proces verbal?

Link to post
Share on other sites

2 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Moderator

Conform legislatiei romane, ai dreptul sa contesti orice sanctiune iti este aplicata si adusa la cunostinta.

Dar in cazul expus de tine nu te va sanctiona nimeni.

Stai mai relaxat!

Link to post
Share on other sites
 • 0
genessys30

Legislația rutieră românească nu permite sancționarea proprietarului unui autovehicul în cazul în care acesta a fost înregistrat cu un mijloc tehnic omologat aflat în dotarea poliției și nu este oprit și sancționat în acel moment.

Se trimite înștiințare proprietarului pentru a comunica poliției datele de identitate a celui care a condus mașina la data respectivă și în baza a ceea ce primește sancționează iar dacă proprietarul nu comunică, va fi sancționat pentru necomunicarea datelor. Amenda este între 1305 și 2900 lei. 

Ce spui tu este o găselniță a primarului Nicolae Robu care prin instalarea camerelor de luat vederi vrea să amendeze șoferii în baza acelor imagini însă sancțiunile le aplică poliția rutieră, instituție care nu are legătură cu primăria, în baza sesizărilor celor de la primărie. Vă dați seama ce măcel ieșea dacă puteau localii să amendeze trecerea pe roșu. Numai asta făceau. Ori... poliția rutieră va primi teancuri de astfel de sesizări (nu știu cât de legale sunt pentru că agentul constatator ia măsura după ce constată personal, ori cu mijloacele din dotare, camerele primăriei nu sunt în dotarea poliției), în urma cărora va trebui să trimită înștiințări proprietarilor acelor vehicule pentru a comunica datele șoferului care a condus atunci. De aici începe nebunia colectării datelor. Eficiența a ceea ce vrea Robu este redusă mult fiindcă, repet, legea nu permite sancționarea proprietarului pentru a evita pierderea de timp cu formalitățile pentru comunicarea datelor. Și așa poliția rutieră este sufocată de amploarea pe care o au atribuțiile și sarcinile curente, le mai lipseau constatările polițiștilor locali, că ei sunt în spatele monitoarelor acelor camere, care vor cere sancționarea celor în cauză. 

Nu vreau să fiu înțeles greșit ori că încurajez încălcarea legii, departe de mine astfel de gânduri, doar că tot ce este legat de primar, primărie sau poliția locală nu văd cu ochi buni pentru că viața ne demonstrează că nu fac nimic bun. Cu regret o spun însă este adevărat. 

 

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Similar Content

  • 21135
   By 21135
   Bună ziua,
   Vă deranjez cu niște întrebări pe care ne lasă nedumeriți pe mulți dintre noi.
   Agentul constatator din cadrul poliției rutiere poate să sancționeze contravenientul în lipsa lui având la dispoziție filmările de la  sistemul de camere radar și trecere pe roșu fixe/inteligente precum cele omologate de la Timișoara?
   Poate să înceapă de la birou, nefiind la locul faptei, demersurile pentru identificarea și mai apoi sancționarea contravenientului?
   Fiind un sistem relativ nou pe care îl știu momentan în Timișoara și alte 2 orașe, cel al detectării trecerii pe roșu, este deja o metoda în uz a polițiștilor de a aplica amenzi "de la distanță" prin folosirea lui?
   Mulțumesc și sper să aflu un răspuns din partea dvs.
    
  • AAA927
   By AAA927
   Buna ziua! Astazi mi s a intamplat urmatorul lucru:
   conduceam prin oras, si, fiind duminica, majoritatea semafoarelor functionau in regim intermitent.
   Am ajuns la o trecere de pietoni, unde semaforul era stins. Aveam in fata o Skoda, care a trecut, iar eu am trecut dupa ea. Am obeservat abia cand eram pe trecere ca semaforul pietonilor era verde, iar soferii de pe banda cealalta oprisera, la ei fiind aprinsa lumina rosie a semaforului.
   Nu am fost oprit de un politist, dar a oprit o masina de jandarmerie la 100 de metri de mine si soferul i-a spus ceva conducatorului de Skoda. Mie nu mi-a facut niciun semn sau ceva. E posibil sa fi anuntat politia? Nu am fost oprit de vreun agent.
   Ce mi se poate intampla?
   Mentionez ca m-am intors la locul "faptei" si am observat ca, intr-adevar, lumina rosie a semaforului era unica din acel bloc care nu functiona. 
  • CristianDumitrescu
   By CristianDumitrescu
   Buna ziua
   1. As dori sa stiu daca, in cazul unui accident rutier, inregistrarile de pe o camera montata in masina (dash-cam) sunt acceptate de politistul care constata accidentul ? Bineinteles, in cazul in care conducatorul auto pune la dispozitie aceste inregistrari.
   Aici am in vedere atat un conducator care este implicat in eveniment, cat si unul care nu este, dar a surprins momentul respectiv suficient de clar.
   Vreau sa stiu care este regimul acestor probe, asa cum este el utilizat/acceptat de cei din interiorul meseriei. Un raspuns ideal ar fi din partea cuiva care chiar a constatat un astfel de caz, adica unul ce presupunea si o inregistrare video.
   Pe acest site mai sunt subiecte de unde se (poate) deduce ca niste inregistrari video ar fi fost vizionate de politisti, dar afirmatiile erau indirecte. M-ar bucura un raspuns direct din partea unei persoane autorizate.
   2. Daca raspunsul la 1 este DA, proba video poate fi folosita in cazul unor declaratii diferite sau chiar contradictorii privitor la accident ?
   Utilizez o camera de peste 3 ani de zile, fara incidente, si vreau sa stiu daca are vreun rost sa o folosesc in continuare.
   Multumesc anticipat pentru raspunsuri
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.