Jump to content
POLITISTI.ro

Care este regimul camerelor de bord in cazul accidentelor ?


CristianDumitrescu

Recommended Posts

Buna ziua

1. As dori sa stiu daca, in cazul unui accident rutier, inregistrarile de pe o camera montata in masina (dash-cam) sunt acceptate de politistul care constata accidentul ? Bineinteles, in cazul in care conducatorul auto pune la dispozitie aceste inregistrari.
Aici am in vedere atat un conducator care este implicat in eveniment, cat si unul care nu este, dar a surprins momentul respectiv suficient de clar.

Vreau sa stiu care este regimul acestor probe, asa cum este el utilizat/acceptat de cei din interiorul meseriei. Un raspuns ideal ar fi din partea cuiva care chiar a constatat un astfel de caz, adica unul ce presupunea si o inregistrare video.
Pe acest site mai sunt subiecte de unde se (poate) deduce ca niste inregistrari video ar fi fost vizionate de politisti, dar afirmatiile erau indirecte. M-ar bucura un raspuns direct din partea unei persoane autorizate.

2. Daca raspunsul la 1 este DA, proba video poate fi folosita in cazul unor declaratii diferite sau chiar contradictorii privitor la accident ?

Utilizez o camera de peste 3 ani de zile, fara incidente, si vreau sa stiu daca are vreun rost sa o folosesc in continuare.

Multumesc anticipat pentru raspunsuri

  • Downvote 2
Link to comment

"Persoana autorizata" se referea la cele spuse mai sus, adica la un politist de la politia rutiera care a constatat un astfel de caz, ce cuprindea si o inregistrare video.

Sau cineva (tot politist) care a vazut pe un coleg ce constata un astfel de caz.

  • Downvote 3
Link to comment

Am spus:

"Vreau sa stiu care este regimul acestor probe, asa cum este el utilizat/acceptat de cei din interiorul meseriei. Un raspuns ideal ar fi..."

deci nu refuz si alte raspunsuri. Apoi:

"M-ar bucura un raspuns direct din partea unei persoane autorizate.".

Nu am zis NUMAI din partea unei persoane autorizate.

Link to comment
  • Moderator

Daca vrei un raspuns "autorizat", adreseaza o cerere scrisa Politiei Rutiere din judetul tau. Aici primesti numai raspunsuri "neautorizate", intrucat acest site nu este afiliat niciunei structuri a statului roman si nu reprezinta punctul de vedere oficial al Politiei Romane.

  • Upvote 2
Link to comment
  • Member

Uite un raspuns "neautorizat" de la mine: foloseste-o in continuare, dar nu te transforma in vanator de accidente si de greseli ale celorlalti participanti la trafic.

  • Upvote 2
Link to comment
  • Catalin locked this topic
  • Moderator

Dacă spui că din punctul tău de vedere subiectul se poate închide, înseamnă că nu ai reuşit să pricepi esenţa răspunsului respectiv, iar el e o urmare a faptului că în cel mai pur stil românesc, cel "de datul cu părerea" şi probabil din dorinţa de a brava, ai folosit termeni interpretabili, care în sfera juridică nu au acelaşi înţeles cu explicaţia din dicţionarul limbii române. Dar fiecare pricepe atât cât poate, pentru că întotdeauna capacitatea intelectuală a fiecăruia este strâns legată de aptitudinea de a cunoaşte, de a înţelege ceva. 

Informaţiile şi opiniile prezentate pe acest site au un caracter general. Aici nu prezentăm decât opinii de principiu şi nu rezolvăm cazuri individuale. Fiecare situaţie individuală are particularităţile sale, care necesită o examinare minuţioasa a tuturor împrejurarilor şi al datelor existente, ce poate fi asigurată doar în cadrul profesional şi oficial, care nu poate fi substitutită sub nicio formă de postările/răspunsurile publicate aici.
Din acest motiv, poliţiştii ce activează pe acest site si implicit autori ai postărilor evită să ofere răspunsuri la asemenea întrebări puerile şi NU pentru că nu ar avea calificarea, competenţa ori nu ar fi îndreptăţiţi să o facă. Dacă vrei neapărat răspunsuri "autorizate" în sensul de oficiale, trebuie să te adresezi tot pe cale oficială instituţiei. Asta trebuia în mod normal să pricepi din răspunsul de mai sus, dar am mari semne de îndoială că eşti capabil să o faci.

  • Upvote 1
Link to comment
Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.