Jump to content
POLITISTI.ro
 • 0

Am trecut pe rosu. Consecinţe?


AAA927

Question

Buna ziua! Astazi mi s a intamplat urmatorul lucru:

conduceam prin oras, si, fiind duminica, majoritatea semafoarelor functionau in regim intermitent.

Am ajuns la o trecere de pietoni, unde semaforul era stins. Aveam in fata o Skoda, care a trecut, iar eu am trecut dupa ea. Am obeservat abia cand eram pe trecere ca semaforul pietonilor era verde, iar soferii de pe banda cealalta oprisera, la ei fiind aprinsa lumina rosie a semaforului.

Nu am fost oprit de un politist, dar a oprit o masina de jandarmerie la 100 de metri de mine si soferul i-a spus ceva conducatorului de Skoda. Mie nu mi-a facut niciun semn sau ceva. E posibil sa fi anuntat politia? Nu am fost oprit de vreun agent.

Ce mi se poate intampla?

Mentionez ca m-am intors la locul "faptei" si am observat ca, intr-adevar, lumina rosie a semaforului era unica din acel bloc care nu functiona. 

Link to post
Share on other sites

1 answer to this question

Recommended Posts

 • 0

Statisticile spun ca, de regula, criminalii se intorc la locul faptei ... 

 • Upvote 2
Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Similar Content

  • 21135
   By 21135
   Bună ziua,
   Vă deranjez cu niște întrebări pe care ne lasă nedumeriți pe mulți dintre noi.
   Agentul constatator din cadrul poliției rutiere poate să sancționeze contravenientul în lipsa lui având la dispoziție filmările de la  sistemul de camere radar și trecere pe roșu fixe/inteligente precum cele omologate de la Timișoara?
   Poate să înceapă de la birou, nefiind la locul faptei, demersurile pentru identificarea și mai apoi sancționarea contravenientului?
   Fiind un sistem relativ nou pe care îl știu momentan în Timișoara și alte 2 orașe, cel al detectării trecerii pe roșu, este deja o metoda în uz a polițiștilor de a aplica amenzi "de la distanță" prin folosirea lui?
   Mulțumesc și sper să aflu un răspuns din partea dvs.
    
  • Florin15
   By Florin15
   Buna seara! 
   In Timisoara au fost instalate camere de detectare a trecerii pe rosu la semafor. In timp ce asteptam la culoarea rosie a semaforului, din spate au venit masini de politie cu sistemele acustice si vizuale pornite, fiind obligat sa inaintez desi inca era rosu. 
   Intrebarea este, daca in cazul in care voi primi amenda acasa, pot contesta acest proces verbal?
  • mintek2005
   By mintek2005
   Buna ziua,
    
    Pe data de 04.04.2015 in jurul orei 12.15 am avut un accident in intersectia Iancului. Sensul meu de mers era dinspre Bucur-Obor catre Piata Muncii. 
    In intersectia Iancului, m-am incadrat pe banda de stanga, am virat stanga, ocolind centrul imaginar al intersectiei si am asteptat, impreuna cu cel putin o duzina de alte masini, trecerea autovehiculelor din sens opus, cum e si normal. Mentionez ca aveam vizibilitate destul de redusa, eu privind prin geamurile a 2-3 masini care erau in dreapta mea. AM observat ca masinile venind din sensul opus, respectiv  PTA Muncii- Bucur Obor s-au oprit si masinile care asteptau sa faca stanga si sa intre pe Sos Iancului au inceput sa se puna in miscare si m-am pus in miscare  si eu. In acest moment am am acrosat un  autoturism ford, care dupa spusele martorilor a trecut pe rosu.
    Imediat dupa accident, langa mine a tras un autoturism care se deplasa pe directia PTA Muncii- Bucur Obor, adica acelasi sens din care circula si fordul pe care l-am acrosat, si mi-a spus ca el era oprit chiar la semafor si ca in mod sigur conducatorul ford-ului a fortat rosul semaforului. Mentionez ca intersectia este supravegheata video.
    Discutia cu soferul ford-ului a fost civilizata, insa nu ne-am putut pune de acord asupra vinovatiei (el nu recunostea ca a trecut pe rosu). 
    Am ajuns la serviciul tamponari de la sectorul 2, si am dat declaratiile specifice. Urmeaza ca luni sa ma duc si cu  martorul sa dea o declaratie asupra celor intamplate, iar agentul constatator sa vizioneze imaginile de la momentul accidentului.
    Aici intervine dilema mea. 
    Politistul constatator, un anume Dinu, mi-a spus ca mie sigur imi suspenda permisul pentru neacordare de prioritate. Insa, despre ce prioritate vorbim, daca cel care conducea ford-ul a trecut pe culoarea rosie a semaforului? La culoarea rosie a semaforului nu iti pierzi automat orice fel de prioritate? 
    Eu m-am asigurat pe cat de mult se putea, restul de masini s-au pus si ele in miscare, doar nu era sa stau sa incurc traficul pana aveam eu vizibilitate maxima.
    IN aceasta situatie, daca in urma declaratiei martorului + imaginile de pe camerele de supraveghere se constata ca cel care conducea ford-ul a trecut pe rosu, cine este responsabil de accident? CIne plateste daunele materiale?
    ,
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.