Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

Publicat

Domnilor cu respect si in calitate de roman va amintesc ca mana de sovini nu e deloc reprezentativa pt. maghiari.Suna poate politically correct dar imensa parte a ungurilor are alte griji decat sa iasa in strada.Sunt la fel de constienti ca toata gasca asta de face scandal nu vrea decat propria propasire,dupa cum nu cred ca mai e roman zdravana la cap care sa considere ca vreunul din politicienii romani are interesul tarii in cap.

Eduard,nu stiu la care voievod te referi,dar Mihai Viteazul a avut principalii aliati in secui.Cu taiatul de cap s-au ocupat niste mercenari.Iobagi au fost si unguri si romani iar la rascoala lui Doja au luptat cot la cot,chit ca Doja era un mic nobil secui.

Daca astora le trebuia razboi,il faceau de mult.Dar au avut destula minte sa nu o faca.Ce este acum e doar nebunia lui Base si a ciracilor sai (inclusiv din UDMR) care vor sa mai provoace un subiect de scandal.Intre timp,cand aparati patria cu pieptul gol pe net contra hoardelor de navalitori,poate va mai trece ghiorlaiala din stomac.Inamici nu sunt fomistii unguri,sunt scarbele care zic ca sunt romani si scarbele care zic ca sunt unguri.Stau in Bucuresti si pretind ca conduc tara :ner:

• Apreciez 2
  • Displace 8
  • Moderator
Publicat

Intre timp,cand aparati patria cu pieptul gol pe net contra hoardelor de navalitori,poate va mai trece ghiorlaiala din stomac.

Daca te deranjeaza, nu-ti convine ori nu ti se pare interesant subiectul dezbatut de acest topic, nu e nevoie sa faci pe desteptul cu astfel de ironii ieftine, trebuie doar sa ignori tot ce se discuta aici.

Publicat

Nu e vorba de facut pe desteptul.E vorba ca cel care a lansat tot circul asta a urmarit si asta a obtinut.Distragerea atentiei .Daca se poate si fluturand drapelul,cu atat mai bine pt. el.

De ignorat pot sa o fac si de multe ori chiar o fac.Dar domniile voastre,purtatori de uniforma si arma va ocupati de o falsa problema.ASTA nu ma poate lasa rece.

Faptul ca niste tembeli unguri se agita imi e indiferent.Daca incalca legea,dati-le peste cap cu legea.aveti ocazia si posibilitatea.Problema rezolvata simplu si eficient,fara circ .

• Displace 5
  • Moderator
Publicat

Aici nu ne ocupam de o falsa problema, doar discutam, ne spunem parerea si atat. Nu e nimic rau in treaba asta.

Publicat (modificat)

daca ai prea mult timp liber la dispozitie studiaza putin gramatica limbii romane mihai81;)

Modificat de cerasela
Publicat

Spuse ciobul oalei sparte.Si nu,nu prea am timp liber.Si felicitari pt. rationamentul logic.Se cheama ad hominem ce lasi sa se inteleaga.Scuze de off-topic.

Pana la urma a venit cineva care in urma unui studiu sa arate avantajele si dezavantajele reorganizarii?La ora asta,cu exceptia universitatii din Iasi care a facut ceva ce nu seamana deloc cu ce a fatat Base,nimic-nimicuta.Si atunci cand avem ''bomba'' dupa ''bomba'' (acum 2-3 saptamani era cu constitutia,dar intre timp vad ca s-a uitat) eu ar trebui sa pic pe spate.In special felul in care El Comandante a pus problema era clar ca are potential sa incinga spiritele si sa dea apa la moara zaltatilor dintre unguri=> romanii se aprind .

p.s Nu sunt niste prostituata politica nici pitipoanca la Miss Popularitatea.Cine are de argumentat logic o idee contrara din partea mea sa o faca.Punctele rosii(sau cele verzi) nu-mi fac impresia unei discutii logice.

• Apreciez 1
  • Displace 2
Publicat (modificat)

@mihai81 pune mana pe istorie, dar nu aia din scoala, citeste-o si mai vorbim. Pana una alta in trecut procesul de maghiarizare a fost la fel de intens si asupra secuilor cat si a romanilor. Deci in cele trei judete nu traiesc decat 200-300 de secui. Atatia au mai ramas de la Mihai Viteazul pana azi. Restul se recunosc a fi maghiari.

Si apoi daca mai uit in acea istorie, mai ales istoria dintre maghiari si romani, afli ca nu mai e nimic de zis si iti dai seama de ce toata suflarea romaneasca e impotriva voastra.

Am mai postat acest link de vreo doua ori aici. Priveste filmul si vei sti de ce noi romanii gandim asa despre voi, ungurii. Ia de AICI ! Este doar unul din miile de evenimente ce au avut loc de-a lungul istoriei.

Romania mai are si alte minoritati, adevarati cetateni romani, dar cert este un lucru: ungurii sunt singura minoritate fata de care romanii simt aversiune si fata de care nu sunt predispusi la concesii.

Oare de ce?

Modificat de SandoKhan
  • Apreciez 1
  • Displace 1
Publicat (modificat)

1.Procesul de maghiarizare a fost mult mai acut in cazul secuilor.Sunt tare curios cum se compara maghiarizarea romanilor cu cea a secuilor ,dupa tine.

2. Chiar asa sa fie,nimic de zis in afara de Ip,Traznea si generalul Bem. A naibii chestie,stam 1000 de ani ,de bine de rau, impreuna cu ungurii,suntem aliati cu ei contra turcilor cel putin 200,le dam unii din cei mai straluciti lideri medievali,ei la randul lor (impreuna cu sasii)fac niste orase ce sunt atractia turistica a Transilvaniei, iar tot ce e de zis sunt niste incidente din 1940. :doh:

3. ''Voi ungurii'' sa o spui in fata colegilor tai politisti de origine maghiara.Gasesti cel putin 2-3 prin SIIAS sau prin raposata Acvila.La colegii dumitale de minister e posibil sa gasesti si niscaiva generali.

4. Chiar asa sa fie,cand e plin de tigani?Mari dubii am.Iar cu suflarea romaneasca fi te rog mai nuantat.Patriotii care zbiara impotriva ungurilor ,gen Vadim,patriotul Boc sau patriotul Basescu care provoaca incidente pt. a sta el linistit o vreme.

Iar dintre marii iredentisti am sa te rog sa-mi zici unul care crede ce spune. Sunt toti niste curve politice,care isi gasesc cativa zarghiti sa zbiere .Pt. cativa cretini cadem pe spate? :doh:

Modificat de mihai81
  • Apreciez 1
  • Displace 2
Publicat (modificat)

Cine poate sa-mi spuna cine e domnul cu mustata care apare intre 1:16 si 1:25 in clip? si nu,nu fac pe desteptul,pur si simplu am o nelamurire :emo-yessir:

My link

Modificat de mihai81
  • Displace 4
Publicat

1. La secui maghiarizarea a fost completa. de aia au mai ramas doar cateva sute. La romani a esuat in cea mai mare parte.

2. Hotaraste-te. 1000 de ani cu ungurii sau cu secuii ca nu imi este clar! Nu am fost aliati cu ungurii. Ungurii mereu au avut tendinte expansioniste si incercari de dominare a popoarelor cu care au intrat in contact. Am fost aliati cu secuii impotriva turcilor. Ungaria a incetat sa existe in urma bataliei de la Mohach.

Orasele le-au facut la vremea respectiva pentru ei, si au avut posibilitatea asta deoarece erau in interiorul arcului Carpatic, adica mai feriti decat aia care erau mai pe exterior. Acestia din urma, din cauza diferitelor navaliri de migratori (printre care si unguri) au fost nevoiti sa abandoneze de multe ori constructiile si sa se refugieze in paduri si munti, ca apoi sa revina pe locurile de bastina. Asta a si fost secretul supravietuirii romanilor de atunci: mobilitatea! Sa nu uitam ca atunci cand tatarii au reusit sa treaca de munti in Transilvania, a nimicit aproape complet comunitati intregi de sasi si secui, care erau complet nepregatite pentru o asemenea forta. Cei de pe "exterior" au supravetuit fara probleme. Cat despre incidente... din pacate istoria recenta, si mai indepartata a Romaniei e plina de ele. Aceste incidente au ramas in memoria colectiva a romanilor. Oare de ce?

3. Colegii la care te referi sunt cetateni romani de etnie maghiara. Nu unguri. Intelegi diferenta?

4. Tiganii adevarati sunt oameni muncitori. Din pacate, tiganii adevarati sunt pe cale de disparitie. Cunosc tigani care muncesc din greu sa isi tina familiile si in care am incredere totala.

Aia la care te referi sunt doar infractori.

Nu conteaza daca sunt iredentisti sau nu. Ei aplica, de obicei, politica pasilor marunti. Insa aceste e un pas mare si de aia au iesit in fata ca paduchii. Sa nu uitam ca Romania are, din punct de vedere a dreptului minoritatilor, una dintre cele mai permisive si avansate legislatii din Europa. De exemplu Franta nu recunoaste existenta minoritatilor nationale, desi ele exista si la ei. Ei au doar cetateni francezi, cu drepturi si obligatii egale pentru toti. La noi de ce unii ar fi mai favorizati decat altii?

Publicat (modificat)

Daca nu acceptati ca in reorganizarea teritoriala sa se infiinteze asa zisa autonomie, atunci oricand puteti face demersuri pentru obtinerea unui protest legal, pasnic evident si la care care ma alatur oricand, pacat insa ca stam pe margine uitandu-ne la cat de mare e castelul lui Dracula injurand de morti pe sub ascuns tematori, tipic romanesc.

Ca si altii candva am depus un juramant sa apar tara, nu avem de ce o apara de vreme ce nu are dusmani, nu are cotropitori, UDMR a fost sprijint si de romani sa se infiinteze in Romania si a fost ajutat de romani sa ajunga acolo unde este acum.

Cat timp nu sunt senatori si parlamentari care sa le ceara desfiintarea partidului respectiv si trecerea lui in ilegalitate de vreme ce au indraznit sa ceara ceva ce se spune clar ca Romania este nu este de imparteala, e inutil sa facem galagie.

Turcia uite ca am asistat adesea live cand trupele militare ai rupeau ce demonstrantii curzi cu bataia care cereau autonomie marsaluind pe strazi ca smenarii, ai imprastia cu gaze lacrimogene, cine ramanea in picioare era culcat cu pulanul de sulf si praf de aluminiu in componenta si ghici ce, apoi intrebau care-i treaba, UE nu face gura, la ei se poate, DAAAAAAA.

Eu spun ca ne hazardam prea mult, sunt romani foarte multi care cu buna stiinta daca maine li s-ar cere sa spune Da pentru autonomie ar accepta, unii in necunostinta de cauza nestiind cu ce se mananca altii desi stiu poate au ceva de castigat ori din razbunare etc.

Si daca vreodata o sa fie autonomie in regiunea Transilvaniei, insemnand granite, o sa fie pentru ca aleg cetatenii majoritari, cum l-au ales pe domnul din nou Basescu

Nici eu nu vreau ca un partid strain sa faca parte din staff-ul tarii si sa aibe un cuvant greu, sa ceara cu asa tupeu autonomie de vreme ce cum spuneam este cu acordul multora din aceasta tara de vreme ce nu se plange nimeni, acceptam tot ce ni se pune la dejun, nu vrem sa invatam de la turci cum fac ei cu adunarea curzilor.

A nu se crede ca incit la violenta, incit la violenta legala, aia in care ar trebuie sa exista legi prin care manifestatiile care cer impartirea Romaniei ca teritoriu ingradit cu granite sa fie tratat cum se cuvine.

Repet, iesiti prin lume si-o sa observati ca sunt romani, adica frati de tara, de neam, de sange etc.care sunt de acord cu autonomia ungurilor, nici eu nu vreau, bem de pe margine si ne uitam "cum asi trag gardul de sarma ghimpata"

Modificat de Header
Publicat

Nu e nimeni de acord, stai linistit(a).

UDMR fac pe nebunii ca sa dea bine la electoratul propriu si pentru ca se simt puternici pe pozitii. Si pentru ca inca nu au vazut pisica DNA! Si cand o vor vedea vor face in nadragi pe ei de frica (nadragi nu e cuvant de sorginte maghiara?). Si crede-ma, ca pisica aia are de ce se agata. :ner:

Abia astept sa ii vad cum le tremura chilotii.

Publicat (modificat)

Pai UDMR-istii vor sa guverneze si in viitoarea guvernare, caci nu au ratat nici una de vreo 20 de ani incoace! De aceea se agita, sa creada electoratul lor ca fac si dreg!

Modificat de Dorin17
Publicat (modificat)

Baselu are nevoie de unguri si le va darui cele trei judete! Pe pariu!

Modificat de Dorin17
Publicat

Atunci baieti, Dumnezeu cu mila, va astept cu pasaport pe la mine.

• Moderator
Publicat

Ultima "oferta" a piratului: 8 judete mari + Harghita si Covasna exact cum sunt in prezent.

"Asta e tara noastra, nu e mosia lui Basescu" - a declarat Crin Antonescu

Publicat

Atunci baieti, Dumnezeu cu mila, va astept cu pasaport pe la mine.

Rusy , sa nu cumva sa ne trebuiasca si noua ! :P

Publicat

Poate ca toata aceasta idee de reorganizare teritoriala are si o parte buna pentru noi.Basescu a spus la postul TV B1,ca chiar daca nu se va realiza proiectul cu cele 8 judete, tot vor fi desfiintate deconcentratele, exemplificand in mod concret ca vor disparea inspectoratele judetene de politie si vor ramane doar 7 inspectorate regionale. Mi se pare o idee buna sa mai dispara din acesti sefi si adjuncti de IPJ-uri, sefi de servicii si alti sefuleti care nu-si au rostul si nu fac altceva decat sa transmita mai departe ordinele IGPR , prin copy-paste. Aceste functii sunt platite cu prea multi bani, in mod nejustificat si ineficient.

• Apreciez 2
  • Displace 2
Publicat

Solicit si eu pe aceasta cale un tinut romanesc in tinutul secuiesc ca altfel ma simt discriminat. :D

• Apreciez 4
Publicat

Adevar ai grait, Copman! In rest , sa speram ca totusi nu le da acele judete !

Publicat

TOTUL E POLITIC IN TARA ASTA SI SE PARE CA TOTUL ESTE INDREPTAT IMPOTRIVA RAMANILOR. ASTA E GENOCID

Atentie!

Scrierea nejustificata cu majuscule, litere ingrosate, italice, subliniate, folosind culori sau alte artificii este interzisa

• Apreciez 1
  • Displace 1
Publicat

Daca baselu le da ungurilor cele doua judete, de unde mai are obrazul sa faca pe altul tradator? Nu ii tin palma regelui, dar parca si baselu tradeaza poporul asta la greu!

• Moderator
Publicat

UDMR-ul se opune proiectului, au anuntat acum la TV. :clip:

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.