Jump to content
POLITISTI.ro

Recommended Posts

De ce credeti ca "Baselu" vrea o noua reorganizare teritoriala a Romaniei? Cred ca tocmai a hotarat sa dea autonomie ungurilor.

Pareri?

Pai sunt cateva miliarde de euro de cheltuit si ca sa faca asta, trebuie sa ramana la putere. Atunci au nevoie de unguri in guvern. Si uite asa a aparut proiectul de lege privind minoritatile nationale, care se poate vedea pe intrapol.

eu nu aș vedea nimic rău în reîmpărțirea asta, dacă ar fi administrativ corect fundamentată, iar problema cu autonomia îmi pare ușor forțată în condițiile nu va exista o regiune compusă exclusiv din cv, ms și hg.

ai cerut păreri, asta e a mea.

Ba pe proiect exista o regiune formata din chiar cele 3 judete, anume Mures, Harghita si Covasna!

• Moderator

multumim romanilor din Diaspora ca ne-au salvat din ghearele rusilor, comunistilor, minerilor, extraterestilor, etc.

Ba pe proiect exista o regiune formata din chiar cele 3 judete, anume Mures, Harghita si Covasna!

Pe proiectul cui?

Al lui marco bela sau laszlo tokes?

Cert este ca si acum, fara autonomie, romanii din harcov o duc rau.

Dar daca ei obtin o autonomie atunci sa ceara si romanii o autonomie in autonomia secuilor.

vorbesc de cele opt regiuni, în care hr, cv, ms se află alături de sb, bv și ab într-o regiune centrală. nu vreau să fac polemică, doar îmi exprim o părere.

vizavi de ceea ce a spus danpin mai devreme, sunt de acord ca persoana ce votează în străinătate să trebuiască să aducă dovada unui impozit plătit în România asta de a cărei soartă o doare atât de tare.

Edited by crysmary
  • Upvote 1

Daca s-ar face macar aceste 3 judete sa fie despartite.

• Moderator

Cum am mai scris azi pe un alt topic, aceasta reorganizare teritoriala este doar o aberatie a PDL-ului doar pentru a oferii ceva sperante UDMR-ului.

PDL-ul sustine ca e o necesitate de impartire in regiuni (nu judete), mai exact un numar de opt regiuni, care sa corespunda criteriilor Uniunii Europene. Ungurii spera ca regiunea din centrul tarii sa primeasca denumirea de "Tinutul Secuiesc".

Pentru a se face acest lucru trebuie modificata Constitutia Romaniei, care la art. 3 alin. 3 spune ca teritoriul este organizat, sub aspect administrativ, in comune, orase si judete, ceea ce e aproape imposibil in actuala situatie politica.

romaniaeuroregions.gif

• Upvote 1

constituțional imposibil nu e, județul 1 ... 8 etc. eu am făcut referire doar la aspectul strict "administrativ".

Va dati seama ce efort financiar si uman trebuie ca sa realizezi asa ceva? Cati bani trebuie sa cheltuie romanul ca sa-si schimbe toate actele, C.I. , certificat de nastere, de casatorie, etc?Va dati seama ca aceasta munca de preschimbare a documentelor o va face o singura institutie, pentru 5-6 judete actuale ? Ce cozi se vor forma la aceste institutii? Ca o sa inebunim cu totii? Vai tie romanule, cu asa conducatori!

Doamne cat este de proasta aceasta starpitura numita boc.

Ar trebui sa-si dea parintii in judecata pentru ca l-au nascut.

UE a transmis ca fondurile europene nu se acorda exclusiv pe ,,regiuni" asa cum declara boculet.

Vad ca unii sunt incantati pe aici de aceasta ,, imparteala".

Eu m-am nascut in Craiova ,judetul Dolj si asa vreau sa mor, craiovean din judetul Dolj .

Crysmary sunt convins ca nu sti ce implica aceste ,,regionalizari".

O sa-ti dau un singur exemplu.

Banuiesc ca ai certificat de nastere, buletin, pasport, permis de conducere, certificat de inmartriculare etc.

Va trebui sa le schimbi pe toate.

Sa inteleg ca stai foarte bine din punct de vedere financiar si vrei sa ii sponsorizezi pe beietii smecheri gen cocos.

Marturisesc ca nu doresc sa spun ca traiesc in ,,regiunea sud-vest".

Parerea mea. :emo-yessir:

Edited by Elvis

Pe proiectul cui?

Al lui marco bela sau laszlo tokes?

Cert este ca si acum, fara autonomie, romanii din harcov o duc rau.

Dar daca ei obtin o autonomie atunci sa ceara si romanii o autonomie in autonomia secuilor.

Da, pe proiectul lor, supervizat de Baselu! Nu intelegi ca are nevoie de unguri ca sa-si termine mandatul?

• Moderator

Problema nu e neaparat ca trebuie schimbate toate actele, acestea pot ramane in continuare valabile si se pot preschimba in timp cand expira.

Romanii au dobandit in 89 dreptul la libera circulatie, iar ca sa circuli " afara" iti trebuie documente!

Da Catalin , dar parca imi aduc aminte ca asa au spus si cu permisele sau cu buletinele de plastic.

Pe urma s-au mai ,,sucit".

Sunt convins ca unii deja au ,,firme" care se vor ocupa de ,,preschimbarea documentelor".

Iar organizarea asta pe judete se apropie de frumoasa varsata de 70 de anisori.

,,Tot ce-i bun trebuie sa dispara".

Ai dreptate Elvis, la acest aspect nu m-am gandit! Bineinteles ca baietii destepti si-au deschis firme pentru documente. :emo-yessir:

Edited by Dorin17

cu siguranță ne paște un mare dezastru, iar împărțirea teritoriala chiar și administrativa sau cum o fi nu face altceva decât sa le sporească puterea și controlul. cu 1, 2 prefecți unguri și restu PDL sa rezolvat problema. Cine mai poate săi oprească gestionând și controlând totul. Simplu fapt ca nu își mai doresc politia e un semn clar că oameni ăștia sunt foarte grav certați cu legea, doar cei care încalcă legea nu simpatizează politia un om normal care își vede de treaba lui nu are treaba cu politia decât când își face actele. Mă mir cum i mai rabdă pământul, mă mir că niciunu nu au fost trăzniți încă....

• Upvote 1

nelupin71, forta divina nu-i atinge pe nemernicii astia, pentru ca ei nu cred in Dumnezeu!

Citeva exemple in care entitati publice sau private si-au facut organizarea teritoriala la un nivel supra-judetean pe motive de eficienta.

1. Curtile de Apel; 2. Regionalele CFR; 3.Electrica; 4. DGA; 5.Biserica ortodoxa; 6.Farmexim, 7.Transelectrica, 8.Posta Romana, 9. Vama,

Si atunci care este problema? in decursul istoriei ne-am schimbat de citeva ori organizarea teritoriala si nu a murit nimeni, nu a plecat nimeni cu Ardealul in traista. daca unitatile vor merge bine economic si vor fi mai putini insi care fura si mai usor de supravegheat atunci why not?

• Upvote 1
  • Downvote 1

Dorin chiar daca nu cred in Dumnezeu, eu zic sa ii ajutam sa se intalneasca cu Domnul mai repede..............

Si sa sti ca nu bate cu parul...........

Ps. Maxu esti ungur?

Daca pentru Bucuresti se organizeaza referendum, sa inteleg ca noi astia de la tara suntem mai prostuti?

Edited by Elvis
  • Upvote 1
  • Downvote 2

Maxu, nu crezi ca ei vor asta, doar ca sa aiba un control mai bun asupra tarii, sa poata fura in liniste si sa instaureze o dictatura mascata? Asta, coroborata cu decimarea politiei si a fortelor de ordine unde crezi ca va duce?

• Downvote 1

nu sunt ungur insa eu consider ca economia este singura cale viabila ptr ca tara asta sa ajunga undeva. Nimic nu se misca in lume fara economie - ea ofera bani ptr armata, politie si servicii secrete. Iar acestea asigura mai departe o siguranta proprice dezvoltarii sanatatii, invatamintului si culturii. Si abia atunci discutam despre Romania ca si tara civilizata.

deci, daca 8 regiuni duc la o crestere economica atunci sunt de acord. cu 8 insi este mai usor sa furi insa la fel de usor este sa anchetezi 8 prefecti / voievozi decit 42 de prefecti si consilii judetene / presedinti de CJ. nu crezi?

chestiile astea teritoriale nu ma impresioneaza deoarece sunt caracteristice tarilor sarace - vezi Spania si Grecia / Cipru. Unde mai gasesti asemenea marote nationalistein tarile dezvoltate gen Germania, Franta, tari Nordice? Belgia este o exceptie deoarece cele 2 factiuni sunt mult prea diferite ca sa discutam de un popor unitar cum suntem noi.

cind este foame si saracie, atunci poporul se refuleaza in alte aspecte ale vietii sociale si dam in nationalisme si extremisme. daca toti am avea ce ne trebuie, ne-am vedea de viata noastra si nu ne-am gindi la tinutul secuiesc si la chestii de acest gen. Am fost in Alsacia si Lorena - crezi ca cei de acolo se gindesc ca ii fura Germania sau nemtii nu pot dormi ca cele 2 regiuni sunt ale Frantei intr-un mod ce seamana cu Trianon? nu, toti isi vad de viata lor si sunt multumiti ca au o viata buna si nu isi pierd timpul cu timpenii. Iar cele 2 regiuni sunt chiar la granita, deci teoretic exista riscul ca acestea sa fie alipite celeilalte tari. In schimb, noine agitam in saracia noastra ptr 3 judete aflate in mijlocul Romaniei, cea mai timpita locatie geografica unde sa te apuci de autonimie teritoriala. Nici macar ei nu cred in viabilitatea unei asemenea idei insa le place sa o foloseasca ca sa ne agite pe noi si sa obtina cite ceva.

iar noi le facem jocul si ne inflamam ptr orice prostie debitata de ei. Asta este parerea mea - daca vom avea o tara puternica economic, atunci vom fi si noi ceva in Europa. Asta trebuie sa fie principala noastra problema, nu autonomia unor ametiti care nu se vor putea angaja in viata lor in Ro daca vor sti numai maghiara. Iar daca pleaca in Hun sa munceasca sau sa invete, autonomia ca avea un efect pervers, impotriva lor.

• Upvote 1
  • Downvote 2

Din acesta cauza maxu sunt strazi in Romania care poarta nume de unguri.

Sau magazine , foarte multe, in cele trei judete, unde auzi frecvent: nem tudom romano!

Daca ungurii aia ar fi facut ceva benefic pentru romani nu asa avea nicio problema ,dar cand ungurii aia au omorat romani parca mi se tulbura mintea.

Indiferent cat de bogat o sa fiu nu imi este indiferent ca niste bozgori au mai multe drepturi in Romania decat mine, un pui de tarani cinstiti.

Deci vrei sa inlocuim 42 de hoti cu 8.

Si garantezi tu ca astia 8 nu vor fura mai mult decat cei 42?

Vad ca ai cazut deja in capcana lui base cu cei 300(ce numar si-a ales, o fi intamplator?) parlamentari.

Si inca ceva maxu, noi nu suntem nemti, olandezi, suedezi, norvegieni etc suntem romani.

Ne inflamam? Oare?

In tara relaxatilor?

PS. Ai spus ca tatal tau este militar de cariera.

O avea aceiasi parere ca tine?

Edited by Elvis
  • Upvote 1
  • Downvote 2