Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

• Moderator
Publicat

Nu vreau sa par lipsit de modestie, dar va readuc in atentie, ce am postat cu ceva vreme in urma:

E foarte posibil ca aceasta problema sa devina marul discordiei in coalitia guvernamentala si sa duca la destramarea acesteia. Si am sa va spun de ce cred asta.

Daca pigmeul isi asuma raspunderea pentru varianta cu cele 8 regiuni, maghiarii nu cred ca vor fi deloc fericiti. Inglobarea celor trei judete in regiunea din centru alaturi de alte judete, va avea ca efect pierderea de catre maghiari a unor prefecti si consilii judetene, iar toata regiunea va fi condusa de la Brasov si la niste eventuale alegeri locale, consilierii regionali/ex-judeteni nu vor mai fi in majoritate maghiari.

Deci, daca se imparte tara in cele opt regiuni, maghiarii vor pierde din influenta locala pe care o au in cele trei judete si asta s-ar putea sa-i determine sa iese de la guvernare. :naughty:

Astazi, s-a adeverit ceea ce eu anticipam, mai exact ungurii s-au suparat rau de tot si ameninta ca ies de la guvernare. La tv se dezbate chiar acum problema pe indelete. :ner:

Publicat

Ei sunt sansa noastra acum. Speram sa plece boc cu gasca lui.

Publicat

Pai sa plece si boc , sa plece si ungurii , sa plece si baselu si sa ne lase-n saracia noastra, ca ne revenim noi si fara ei. Am omis un lucru : sa ia si datoria catre FMI ca ei au facut-o!

Publicat (modificat)

UDMR-ul propune 16 judete in loc de 8 ale lui baselu! Abia astept sa vad ce iese din asta! Precis cele trei judete " ale lor" vor forma un nou judet in viziunea lor, iar de acolo mai e putin pana la autonomie!

Modificat de Dorin17
Publicat

Baieti destepti ungurii astia. Au santajat fiecare guvernare. Ei isi urmaresc interesul iar lingaii lui Base ii pupa in cot. Doamne ajuta sa se destrame aceasta monstruasa coalitie

Publicat

Astia, ca sa se tina la putere, pana la urma vor ceda presiunii ungurilor si le vor da cele 3 judete. Cred ca baselu, gandeste cam asa: " de ce sa nu aiba si Romania un Kosovo al ei?" Ar trebui ca PDL-ul sa fie dus in plen la spitalul de nebuni! Acolo le este locul!!!

• Membru
Publicat

Terminati-va cu prostiile, chiar am vazut acum cateva luni postata pe intranet pozitia oficiala a Romaniei fata de problema Kosovo, spunandu-se negru pe alb ca Romania nu recunoaste "statul" separatist Kosovo si ca atare, oricui se recomanda cetatean al statului Kosovo nu ii va fi recunoscut acest statut si orice documente oficiale sau neoficiale emise de aceasta regiune nu vor fi recunoscute in Romania.(pasapoarte, carti de identitate, permise de conducere, etc.).

Asa ca nu cred ca vom avea un Kosovo al nostru in Romania. Ar rezulta in razboi civil.

Publicat

@Kmcoio - la noi situatia e diferita fie numai si prin faptul ca accesul populatiei la diferite categorii de armament este strict limitat.

UDMR vor vota cu ambele maini proiectul Presedintelui in forma propusa de acesta. De ce? Pentru ca esalonul 1 si 2 din UDMR este manjit pana peste cap de tot felul de ilegalitati, hotii si alte manarii. Presedintele nu trebuie decat sa le arate putin pisica DNA si a si bagat spaima in ei. S-au bucurat ca sunt la guverbare si au avut mana libera de "sus" sa faca aproape tot ce au vrut muschii lor. Si asta au si facut sub atenta supraveghere a "serviciilor" care au inregistrat si arhivat totul. Acum ei au devenit santajabili. Lacomia i-a adus in situatia asta. Ei singuri s-au bagat in aceasta capcana! Ma bucur pentru ei. Meritau asta.

• Moderator
Publicat

Dar nu ati vazut ca liderii locali din cele trei judete ameninta cu nesupunere civica?

Au facut apel la maghiari sa iasa in strada si sa blocheze drumurile, etc etc

Publicat

un motiv sa-i pocnim cu legea in mina si cu bastonul in cealalta. sunt multi care asteapta o asemenea ocazie.

pe de alta parte eu nu confund discutiile liderilor maghiari sau secui cu cele ale populatiei de aceeasi etnie. Citi maghiari sau secui care au familie si copii acasa, servici, rate si frigider gol crezi ca vor iesi pe strada sa riste sa incaseze un bolovan in cap sau baston pe spinare? sunt si ei oameni normali, cu vecini si prieteni romani, sunt in acelasi kkt ca si noi (economic vorbind) si nu cred ca sunt dispusi sa faca ce le spun politicienii lor la fel de timpiti ca si ai nostri.

• Membru
Publicat

Tamas Sandor (UDMR), şeful Consiliului Judeţean Covasna, despre „nesupunerea civică”: „În prima fază, ieşim în stradă fără arme. Apoi o să vedem”.

Şeful udemerist al C.J. Covasna, Tamas Sandor, a declarat, marţi, pentru gândul, că formaţiunea sa şi bisericile maghiare se pregătesc de "nesupunere civică" în cazul în care Traian Băsescu şi PDL nu vor fi de acord cu Ţinutul Secuiesc.

UDMR doreşte, la o eventuală reîmpărţire administrativ-teritorială a ţării, înfiinţarea Ţinutului Secuiesc (judeţele Covasna, Harghita, Mureş) şi a Partium-ului (judeţele Bihor, Satu Mare, Sălaj) ca "regiuni cu statut special de autonomie, după modelul Tirolului de Sud, singura soluţie acceptabilă pentru UDMR". "Noi sperăm să se poată rezolva pe plan politic această problemă a transformării actualelor regiuni de dezvoltare în judeţe, care e inadmisibilă din punctul nostru de vedere. Pentru noi singura variantă admisibilă e ca judeţele Covasna, Harghita şi Mureş să fie într-o singură regiune, Ţinutul Secuiesc, iar Satu Mare, Bihor şi Sălajul să aibă, tot aşa, o entitate separată, Partium, pentru că şi acolo e o comunitate maghiară aparte, cu o situaţie aparte. Dacă nu se poate rezolva pe plan politic, vom fi nevoiţi să recurgem la nesupunere civică, am discutat deja cu conducerea UDMR, cu conducătorii bisericilor maghiare, cu autorităţile administraţiilor locale şi cu reprezentanţii societăţii civile. Mai exact, asta înseamnă că, în prima fază, vom ieşi în stradă paşnic, fară arme, cum am dovedit în ultimii 20 de ani că ştim să facem. Apoi, dacă nu se rezolvă nici aşa, o să vedem...", ne-a declarat Tamas Sandor.

Acesta s-a arătat însă "convins că până la urmă nu va fi nevoie de aşa ceva, cred că se va găsi o rezolvare pe plan politic şi nu se va ajunge la asumare şi la moţiune de cenzură, Băsescu şi PDL-ul o să dea înapoi pentru că se vede din toate părţile, din ţară, din societatea civilă, că ideea lor nu este viabilă".

La câteva ore după declaraţia dată pentru gândul, Tamas Sandor a revenit cu o nouă declaraţie, transmisă de agenţia Mediafax. Şeful C.J. Covasna a reiterat faptul că formaţiunea sa va apela la nesupunere civică, dar a subliniat că nu a folosit şi nici nu i-a trecut prin cap să folosească cuvântul "arme". Potrivit agenţiei citate, Tamas Sandor a subliniat că nici măcar în glumă nu a folosit şi nici nu le-ar trece prin cap, nici lui, nici altor membri UDMR să folosească sintagme de genul că "în prima fază UDMR va ieşi în stradă paşnic, fară arme, aşa cum a dovedit în ultimii 20 de ani că ştie să o facă".

SURSA : editia online a ziarului Gandul.

Articol complet aici.

Interesant primul comentariu de acolo : base, javra ordinara, sa te vad acum ca politia si jandarmeria le-ai decimat si infometat...

• Apreciez 1
Publicat

Tamas Sandor asta e un gunoi, un pervers si un sovin ce n-ati vazut. L-am prins odata cu radarul .... dar a avut noroc, erau alte vremuri.

Publicat

Inca mai ai ocazia ! :P Circula in fiecare zi, intre Tg. secuiesc ( unde locuieste ) si Sf. Gheorghe ( consiliul judetean ) .

Anunta-ma , dau o bere !

Publicat

Stiu Eduard il vad zilnic, mi-e scarba de el. Stiti si voi foarte bine ca in momentele astea ma p.. contra vantului, dar se vor schimba, exista viata si dupa basescu.

• Apreciez 1
Publicat

Sigur exista viata dupa baselu, chiar daca scuipa cu otrava in fiecare zi. Iar daca il mai prinzi cu radarul pe ala, sa-l arzi, caci toti de pe acest forum iti dam cate o bere. Sa mananci mai sarat in acea perioada, caci ai de baut la bere..... :emo-yessir:

• Moderator
Publicat

UDMR-ul a respins fără echivoc varianta cu 8 județe, ba mai mult, au cerut două regiuni: Harghita-Covasna-Mureș, așa cum se știa, dar și Sălaj-Bihor-Satu Mare.

Publicat

Eu raman la parerea mea, exprimata anterior. Ce fac ei la tv e circ pentru alegatori. Le tzatzaie fundurile de frica.....

Publicat (modificat)

Reorganizarea judetelor pana la urma o sa fie vreti nu vreti, este doar o chestiune de timp, ca or sa fie mai mult ori mai putinde 8 judete asta este altceva.

Retineti ca sunt orase sarace in Romania, aceste unite cu altele mai instarite ca prin magie dispare saracia si da bine la alegeri, da rau si ca sunt prea multe institutii per 8 judete de exemplu asa ca spitale, scoli etc se vor desfiinta.

Este dupa cum ati votat voi romanii, sa traiti bine !

Modificat de Header
  • Moderator
Publicat

Si de unde stii ca noi (cei ce frecventam acest site) suntem dintre cei ce au votat in noaptea aia de pomina la ambasada din Paris?

Publicat

"Voi romanii" e clar ca se refera exclusiv la cei care au votat si regreta, nu trebuie ca cine citeste aici sa aibe cont ca sa fie "utilizator" :D

Ne abatem cu explicatii inutile de la tema acestui topic si ne acuza adminu de offtopic ;)

• Apreciez 1
Publicat

Tamas Sandor asta e un gunoi, un pervers si un sovin ce n-ati vazut. L-am prins odata cu radarul .... dar a avut noroc, erau alte vremuri.

contribui si eu la berea aia. Ofer o lada de orice bere vrei daca postezi pv pe site :)

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.