Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

Publicat

Habar n-am daca este buna sau nu reorganizarea administrativ-teritoriala a Romaniei dar din urmatoarele motive:

- desi sintem in criza si majoritatea am saracit, doar clasa politica, in special cei de la putere, s-au imbogatit;

- desi ni s-a promis ca vom trai mai bine, traim mai rau (care mai traim...);

- desi s-a declarat ca sistemul de invatamint este o prioritate nationala, avem din ce in ce mai multi analfabeti si o lipsa de educatie care ne face sa plecam din tara;

- desi ni s-a promis ca vom avea salariile taiate doar 6 luni, si azi sint taiate si vor mai fi taiate;

- desi aveam sperante privind progresul Politiei, oamenii sint dati afara, in loc sa se restructureze si efiencintizeze institutia;

- desi ..., etc, etc;

Nu o sa mai am incredere in nici o masura a actualei clase politice de la putere.

• Apreciez 1
Publicat (modificat)

E posibil ca aceasta reorganizare sa fie singurul lucru bun facut de actualul presedinte in toti anii de la sefia tarii.

Ca e posibil ca momentul sa fie prost ales, sau pe unde trec granitele judetelor.... asta e alta discutie.

Istoria o va spune.

Modificat de SandoKhan
  • Displace 3
Publicat (modificat)

SandoKhan, desi te stimez si sunt profund impresionat de postarile tale , da-mi voie, ca de data asta sa nu fiu de acord cu tine. NIMIC din ce a facut aceasta guvernare nu este la locul lui! Au facut totul alandala, si au dat peste cap o tara! Deci nici aceasta decizie cu reorganizarea nu cred ca e buna! Dar asta este doar parerea mea!

Modificat de Dorin17
Publicat (modificat)

Dorin, daca te uiti atent la postarea mea, ai sa vezi ca am specificat ca "e posibil".

Eu am alte argumente pe care nu le voi expune aici, dar e cert un lucru: daca vrei sa faci omleta, trebuie sa spargi ouale!

A face in mod treptat, care sa tina ani de zile, o astfel de reimpartire nu ar fi decat o reconfirmare a proverbului "boala lunga, moarte sigura"!

Ca sunt de acord doar partial cu argumentele lui Boc este alta discutie. Eu consider ca in principal este o idee buna adusa in discutie si de PSD-isti candva.

Sa recunoastem ca desi in Romania se vorbeste enorm de autonomie administrativa a autoritatilor centrale, Romania nu a fost nici pe vremea lui Dezhumatu' mai centralizata ca acum. Baroni locali, regionali&Co vor fi mereu, indiferent de forma de organizare administrativa.

Acum sa vedem modul de punere in aplicare al ei si cata spuza vor incerca sa traga pe turta lor cei care o aplica.

Ma repet: doar istoria va putea confirma daca a fost o masura buna si necesara. ;)

Modificat de SandoKhan
Publicat

cum poti afirma asa ceva? macar argumenteaza-ti cele zise si lumineaza-ne

Publicat (modificat)

Uite doar doua-trei dintre ele.

1. Actuala impartire a Romaniei a fost stabilita de Dezhumatu si aveau la baza principiile statului hiper-centralizat. In conditiile de atunci ca sa controlezi in amanunt oamenii, economia, viata sociala, etc. era nevoie de multe si marunte judete, fiecare cu sructurile Bucurestiului repetate la nivel local.

2. In conditiile tehnice de comunicatii, informatica si transport din ziua de azi, structurile administrative ale unui judet pot acoperi o suprafata mult mai mare decat in 1965.

3. S-ar reduce aparatul administrativ judetean de la "j'demii" de angajati, la niste dimensiuni mai potrivite secolului 21 si s-ar ajunge poate la o mai buna servire a cetateanului. Afirmatia este valabila daca multe din deciziile ce se iau azi la nivel de judet se vor transfera la nivelul primariilor. La urma urmei primaria ar trebui sa stie cel mai bine ce nevoi are populatia pe care o pastoreste.

4. O functionare mai eficienta, mai putin stufoasa si o reactie mai rapida a structurilor locale ale statului.

5. Aceasta reorganizare ar avea rezultatul scontat doar daca functiile de conducere de la nivel de judet ar fi ocupate de oameni onesti si profesionisti.

Nu sunt de acord cu afirmatiile:

Ca se elimina coruptia. Ca ne costa milioane schimbatul actelor (inca si acum se mai intalnesc persoane cu buletin de identitate). Ca vor atrage fonduri europene. Etc.

Astea nu sunt decat motive alcatuite sa dea bine la TV.

Cate judete sa fie comasate, pe unde sa treaca granitele acestor judete si alte detalii, sunt alte discutii. Ca motivele celor care au propus aceasta reorganizare sunt de alta natura, e alta discutie si asta.

Sa nu uitam ca oricine ar fi la Putere si ar incerca o asemenea masura, ar fi contestat de opozitie si ar fi banuit de lucruri necurate, care de cele mai multe ori se vor confirma.

Eu am banuiala personala, ca actualul Presedinte tine musai sa intre in istorie. Cum il va tine minte aceasta e alta discutie. Cineva vorbea pe un canal TV de sindromul Cuza.

Vom vedea!

Modificat de SandoKhan
  • Apreciez 2
  • Moderator
Publicat

Eu am convingerea ca nu se va realiza nicio reducere a aparatului administrativ, ba din contra, efectul va fi doar o schimbare de titulaturi si aparitia unor alte posturi de sefi/directori/manageri, etc.

Si putem privi un exemplu din curtea noastra. Desfiintarea posturilor de politie are ca efect doar aparitia in statele de organizare a unor functii de sefi de sectii si disparitia functiilor de sefi de post (iar aici bugetul iese din nou in pierdere, pentru ca salarizarea sefilor de sectii nu se compara cu cea a amaratilor de sefi de post), deci se sporeste numarul de sefi si nicidecum nu s-a urmarit eficientizarea acestei ramuri a politiei din mediul rural. Pentru ca spre deosebire de sefii de post, sefii de sectie nu vor munci cot la cot cu subalternii cum se intampla pana acum, acestia doar vor conduce/coordona/manageria. :naughty:

La fel se va intampla si in acest caz. Sa luam de exemplu situatia inspectoratelor scolare. Nu cred ca vor disparea acei inspectori generali, ci doar vor avea o alta titulatura, dar evident ca va aparea o functie in plus, un mahar ce va fi inca un sefi peste acesti sefi de la nivelul actualelor judete. Iar aceasta situatie se va perpetua in toate cazurile/sistemele.

Vor aparea niste functii de voievozi/mahari/baroni/doni/etc in plus, care pana acum nu existau.

Vom trai si vom vedea :naughty:

• Apreciez 1
  • Moderator
Publicat

La urma urmei primaria ar trebui sa stie cel mai bine ce nevoi are populatia pe care o pastoreste.

Dupa parerea ta, ce supercalitati si IQ poti crede ca are un primar dinasta ca sa i se toarne in carca o gramada de responsabilitati? Crede-ma ca am intalnit primari care au scris intr-o ora 2 pagini de declaratie (si asta nu ca ar fi fost accidentat la mana) :naughty:

Daca la numirea intr-o functie de conducere, in politie de ex., se da un concurs si o testare psihologica ce nu este deloc usoara, nu am auzit ca un catindat dinasta la vreo functie publica sa urmeze astfel de testari.

Publicat

Am zis eu ceva de primari? Eu am vorbit de primarii! Nu e totuna.

Si in afara de asta daca cetatenii unei localitati, atunci cand dau cu stampila pe buletinul de vot, nu casca bine ochii, atunci vor trai exact asa cum au votat.

Ce isi face omul cu mana lui e sfant. E valabil si la nivel national! Vedem asta zilnic. :ner:

Publicat

Eu tot nu cred ca va fi mai bine! Posta cineva mai sus ca va creste nivelul economiei, dar o fabrica care produce acum 100 de perechi de pantofi pe zi, si in noua oranduire administrativ-teritoriala tot 100 de perechi de pantofi va produce! Din punctul de vedere al functionarilor care deservesc populatia cred ca in loc sa se reduca numarul lor, aparatul va fi si mai stufos, pentru ca vor trebui deserviti mult mai multi cetateni decat in prezent, ca sa nu mai vorbim de distantele mult mai lungi decat in prezent dat fiind faptul ca se reduc functionarii de la 5-6 judete actuale si se vor crea servicii la nivel de resedinta de judet. Parerea mea!

Publicat

Diaspora este mare vraja! nici nu ar trebui luata in consideratie! cine vrea neaparat sa voteze sa vina in tara si sa voteze!

• Moderator
Publicat

Cum poti spune asa ceva? Diaspora ne-a salvat de comunisti, rusi, mineri, etc :doh:

Publicat

SandoKhan ai mare dreptate .

8 prefecti sunt mai usor de controlat decat 41!

Deci pot fura cu mai multa abnegatie iar cotizatia la partidul lui base va fi pe masura.

Doamne , vino Doamne, sa vezi ce-a mai ramas din oameni............

• Apreciez 3
  • Displace 1
  • Membru
Publicat

Mda, acum vor ramane 8 judete si peste 2 ani comasam toata tara sub conducerea dictachiorului si o vom numi Basesculand. :angry:

• Apreciez 2
  • Displace 3
Publicat

oricum Romania e jucaria preferata a marinarului. de ce nu ar face un singur judet?

• Membru
Publicat (modificat)

Multa adevar in cantecul asta. :blink:

Modificat de Kmcoio
  • Apreciez 1
  • Displace 1
Publicat

asa e kmcoio, dar nimeni nu vrea sa vada ca versurile inca isi au profund adevar si in prezent

Publicat

Nu am nimic cu cei din diaspora, chiar cred ca voturile lor au fost masluite inadins ca sa iasa portocala pe firmament! Insa ce face azi portocala cu aceasta tara este inadmisibil!

Publicat

intotdeauna mi-a placut cintecul asta, ca si alte compozitii ale autorului. de 20 de ani este actual si va mai fi inca 20 de ani.

Publicat (modificat)

Din cate vad eu pe la tv, ungurilor nu prea le place ideea, asa cum a prezentat-o baselu! Ei vor ca cele trei judete "ale lor" sa fie un nou judet cu statut special ( a se citi autonomie) si se pare ca vor baga divort de baselu! Tare as vrea sa o vad si pe asta!

Modificat de Dorin17
Publicat

Pe cat faci pariu, ca la cat sunt de murdari liderii UDMR, cand vor vedea pisica DNA vor tacea malc si vor zice si "sarut-mana"? :ner:

• Apreciez 2
  • Displace 2
Publicat (modificat)

Iata cat de incompetenti si inconstienti sunt cei de la guvernare, citez

Legea nr. 3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului

(publicata in Monitorul Oficial nr. 84 din 24 februarie 2000)

CAPITOLUL III

Referendumul local

Art. 13.

(3) Proiectele de lege sau propunerile legislative privind modificarea limitelor teritoriale ale comunelor, oraselor si judetelor se inainteaza Parlamentului spre adoptare numai dupa consultarea prealabila a cetatenilor din unitatile administrativ-teritoriale respective, prin referendum. In acest caz organizarea referendumului este obligatorie.

Art. 52.

(1) Impiedicarea prin orice mijloace a liberului exercitiu al dreptului de a participa la referendum se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani si interzicerea unor drepturi.

Important este cine va face puscarie ?!

Modificat de copman
  • Apreciez 1
Publicat

Belgia "sarbatoreste" un an de zile fara Guvern :ner: exista doar niste oameni numiti provizoriu de Rege ca sa gestioneze tara. Si culmea este ca cifrele economice ale Belgiei sunt excelente.

Morala: probabil ca si la noi ne-ar merge mai bine fara guvern decit condusi de niste hoti si incompetenti. Poate ar trebui sa incercam.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.