Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

Publicat

mai rau - am numai ofiteri de cariera, cazuti la datorie pe front si eroi decorati pe front incepind cu 1877. insa vremurile se schimba si cine nu se adapteaza va dispare de pe harta lumii. Termopile a folosit la vremea lui insa daca am fi rezistat armatei rosii in 1944 am fi ajuns ca Rep Moldova astazi.

nu ma deranjeaza acel nem tudom primit prin judetele cu maghiari minoritari. In SUA, in zonele hispanice primesti numai propozitii in spaniola. In Irlanda de Nord incearca sa vb engleza londoneza sa vezi cum iti este. Cind am trecut cu bacul in Irlanda de Nord, intr-o circiuma din zona am intrat sa cer de baut in engleza. S-a lasat o tacere in crisma de ma luase cu friguri. Am simtit nevoia sa le spun ca sunt turist :)

In Scotia - idem. Daca te gindesti la rivalitatea dintre scotieni si englezi, una mult mai lunga si singeroasa raportata la cea dintre romani si maghiari, ai sa vezi ca insasi existenta UK astazi este o realizare extraordinara.

Scotia are PArlament propriu, taxe proprii si idei de independenta la fel ca si maghiarii nostri. insa asta nu i-a impiedicat sa lupte cot la cot cu "afurisitii de englezi" atunci cind a fost nevoie. Apoi, au revenit la rivalitatea lor istorica. La fel si relatiile dintre Franta si Germania.

Toti pot trai impreuna indiferent de istorie tocmai ptr ca lumea s-a schimbat si nu istoria trebuie invata si memorata dar nu ne putem crampona de ea si nu trebuie sa ne conduca viata in viitor. Ca exemplu - nu poti trai cu Rusia la poarta comportindu-te la fel ca si cum ar fi Armata Rosie. Adaptezi mesajul si iti vezi interesul economic. Nu ne ameninta nimeni teritoriul si nu exista razboaie la usa. Prefer sa las copiilor o Romanie puternica si moderna decit una prinsa in milenarul razboi ungaro-roman care nu va duce niciodata nicaieri.

• Apreciez 2
  • Displace 2
Publicat

Pai explica si mie care este interesul national ca eu sunt tampit.

Maxu vorbesti ca un UDMR-ist infocat.

Si te rog nu imi mai da exemple din alte tari.

Fa o vizita unde sunt ingropati militari din familia ta, poate o sa vezi lucrurile altfel.

• Apreciez 2
  • Displace 2
Publicat

Elvis, pe pielea mea nu știu ce ar însemna o reorganizare teritorială pentru că ceea ce era în 1975 e și astăzi. Câteva idei:

- actele oricum le schimbi la un anume moment, iar singura modificare va fi numele județului. Municipiul rămâne același, strada rămâne aceeași etc. Modificările pot fi făcute treptat, fără a produce bulversări catastrofale. Ar fi o problemă cu cei ce nu au termen de preschimbare la acte, dar alea poate că pot rămâne așa. Mama, de exemplu, refuză să-și schimbe buletinul de identitate pentru că e ea convinsă că îi pun autoritățile cip în ea. Apoi, la mașini s-au mai schimbat numerele cu ani în urmă, și n-a murit nimeni. E adevărat că vor fi și cheltuieli, voi reveni la asta. Cartea de identitate actuală e foarte slabă din punct de vedere al elementelor de siguranță, am văzut falsuri mult mai bune calitativ decât originalele, deci poate nu ar fi o idee rea reconceperea lor. Actele întocmite până acum își păstrează valabilitatea, bunica are un act de proprietate cu județul Covurlui și nu i l-a contestat nimeni.

- să refuzi ideea reîmpărțirii teritoriale doar fiindcă fug ungurii cu centrul țării mi se pare puțin forțat, și oricum nu vor avea acolo o regiune formată doar din cele trei județe. Acel nem tudom romano nu va fi eliminat prin vreo reîmpărțire teritorială sau prin păstrarea celei actuale.

- practic, nu sunt fanul vreunei variante, doar încerc să fac o analiză cu datele care le am. Cel mai important motiv este cel cert cel economic, și acum revin la acele cheltuieli. Dacă economiile depășesc cheltuielile (cu tot cu alea noi), iar avantajele pot fi semnificative, nu văd de ce nu s-ar putea reorganiza. Spui că există oameni care vor profita? Ei oricum există, iar politica nu e decât un rău necesar. Iar această reîmpărțire a fost vehiculată mai întâi de alt partid decât cel la putere astăzi. Că vor fi multe probleme de rezolvat, începând cu cele materiale și terminând poate cu cele de orgoliu, nimic de zis, dar teoretic de aia avem cap, ca să-l folosim. La posibilitățile informatice actuale, se poate gestiona eficient o structură mult mai complexă decât acum 20 de ani.

- puncte forte, puncte slabe, oportunități, amenințări, toate trebuiesc analizate și discutate. În final, pot spune că dacă o soluție aduce beneficii generale într-un anume domeniu, nu văd de ce nu ar fi adoptată.

• Apreciez 1
  • Displace 1
Publicat (modificat)

Pai explica si mie care este interesul national ca eu sunt tampit.

Maxu vorbesti ca un UDMR-ist infocat.

Si te rog nu imi mai da exemple din alte tari.

Fa o vizita unde sunt ingropati militari din familia ta, poate o sa vezi lucrurile altfel.

te rog, nu imi da lectii de patriotism. Patriotism nu inseamna doar sa lupti ptr tara si sa te iei cu ungurii la bataie de fiecare data cind se aduce in discutie Ardealul ci sa iti faci treaba 110% la locul de munca, sa fii civilizat, sa iti cresti copii cum trebuie, sa iti respecti stramosii si istoria. Parere personala.

a doua chestie - nu poti trai izolat si ignorind ce fac ceilalti - de aceea suntem ultima gaina din Europa, ptr ca noi suntem mai smekeri si inventam roata de fiecare data. Iar a dracu' roata ne iese patrata si nu stim de ce!! ar trebui sa ne scoatem capul din [cenzurat] si sa vedem ce se poate face si ce lucruri bune putem invata de la altii.

nu intepreta textul ca un atac la tine sau altii ci ca o referire la societate in general.

Modificat de maxu08
  • Apreciez 1
  • Displace 2
  • Moderator
Publicat

Stiti ce nu inteleg eu ... pana acum ceva timp PDL-ul era adeptul descentralizarii si sustinea aceasta idee peste tot, iar acum, asa deodata, vin cu aceasta propunere care din punct de vedere principial este mai apropiata de ideea centralizarii.

Va exista o discrepanta evidenta in ceea ce priveste dezvoltarea, intre orasele resedinta si celalalte din regiunile respective, intrucat cine imparte, parte isi face.

Singurul lucru pozitiv pe care il prevad este disparitia unor functii de conducere din administratia locala.

• Displace 1
Publicat

am ascultat o emisiune economica si se spunea (nu am citit nicaieri proiectul de lege) ca descentralizarea va fi mai evidenta.

in ce sens - toate serviciile vor luate din subordinea prefectului si trecute la primarie inclusiv Politia Romana (probabil cu citeva exceptii cum ar fi judiciarul si alte structuri specializate), GF, etc. Bugetul primariilor va fi la mina primarului care va raspunde si de realizarea veniturilor asa ca nu va mai primi bani de la bugetul central.

Prefectul va avea doar 2 atributii - proiectele regionale (unde sunt banii seriosi la mijloc) si controlul de legalitate al actelor primarilor. In rest, fiecare oras este liber sa moara de foame. ceea ce nu este rau daca calitatea primarilor nu ar fi asa de slaba - fara scoli, analfabeti, etc etc. nu vad bine viitorul daca nu vor lua in calcul toate aspectele.

s-a vazut competenta primarilor in materie de lg 18 :) eu sunt printre cei care au experimentat-o pe propria-mi piele.

Publicat

Mai presus de dez / avantaje, eu nu înțeleg de ce pentru schimbarea structurii administrative a capitalei e (era) nevoie de referendum, iar pentru o schimbare asemănătoare la nivelul întregii țări e suficientă o lege.

Publicat

Oricare ar fi adevarata fata a acestei asa zise reorganizari teritoriale, cert aste ca eu cred cu tarie ca nu ne va fi mai bine. Baselu, cu modificarea Constitutiei, reorganizarea teritoriala si decimarea politiei, are el un plan bine stabilit si imi spune mie inima ca va fi in defavoarea cetateanului de rand. De cand cu ciuma portocalie , cetateanul de rand o duce din ce in ce mai greu!

Publicat

modificarea CT nici mie nu imi suna bine. Nu vreau republica prezidentiala (de fapt eu vreau regalitate, dar asta este o alta discutie :) ), mai ales cind la putere avem niste idioti - si aici includ toti politicienii. numai vorbe, fara solutii economice REALE doar bla-bla-bla.

Publicat

Da, pe proiectul lor, supervizat de Baselu! Nu intelegi ca are nevoie de unguri ca sa-si termine mandatul?

Inteleg asta asa cum inteleg ca orice partid politic s-ar afla la guvernare ar avea nevoie de ei.

Asta e realitatea istorica recenta, de 20 de ani incoace.

Cred ca mai bine am face inca o revolutie, dar una spontana, reala nu regizata in stil hollywoodian ca in 1989.

Romaniei i-ar trebui putina dictatura coreeana.

• Apreciez 2
Publicat

Mai presus de dez / avantaje, eu nu înțeleg de ce pentru schimbarea structurii administrative a capitalei e (era) nevoie de referendum, iar pentru o schimbare asemănătoare la nivelul întregii țări e suficientă o lege.

Bravo crysmary vad ca ai inteles , maxu se face ca nu pricepe si imi tot da cu civiliazatia de prin Europa.

Deci sa inteleg ca daca va exista tara secuilor in mijlocul Romaniei ei vor avea relatii multilateral dezvoltate?

Oare nu ei vor sa se izoleze?

Maxu am avut soldati unguri, cu care am facut serviciul, care nu stiau o boaba romaneste.

Asta da civilizatie............nici macar analfabeti nu ii pot numi.

Lectiile le dau profesorii maxu, iar eu nu sunt profesor.

Insa raman la idea mea ,mai treci pe la cimintir. :emo-yessir:

• Apreciez 1
  • Displace 1
  • Moderator
Publicat

Guvernul isi va asuma raspunderea pe legea de reorganizare administrativa Romaniei

Ioan Oltean a anuntat, azi, 10 iunie, ca Guvernul isi va asuma raspunderea pe actul normativ care vizeaza reorganizarea administrativ-teritoriala a Romaniei in opt judete, precizand ca se doreste ca alegerile locale din 2012 sa aiba loc in baza noii legi.

Ioan Oltean a spus intr-o conferinta de presa, ca formula pe care actualii guvernanti o propun este trecerea de la 41 de judete la opt, ceea ce se inscrie in parametrii europeni si raspunde si cerintelor de absortie a fondurilor europene intr-un ritm mult mai ridicat si o valorificare mult mai eficienta a acestora.

Intrebat care vor fi capitalele acestor opt judete, Oltean a raspuns ca este vorba de Cluj-Napoca, Brasov, Timisoara, Craiova, Constanta, Iasi, Ploiesti si Bucuresti.

Sursa: Mediafax

Publicat

ca intotdeauna, apreciez si respect pozitia ta chiar daca nu sunt de acord cu ea. :emo-yessir:

• Moderator
Publicat

Astazi dictachiorul a sustinut o conferinta de presa, in care a abordat si acest subiect al reorganizarii administrative. Nu stiu daca ati remarcat, dar cand a enumerat "beneficiile" acestei reorganizarii, primul exemplu pe care l-a dat a fost urmatorul:

- nu vor mai fi 41 de inspectorate de politie, ci doar 8

Dupa are a enumerat si alte exemple, DSV, etc

Omul cred ca a facut o obsesie privind politistii si politia romana. :doh:

Publicat (modificat)

ca intotdeauna, apreciez si respect pozitia ta chiar daca nu sunt de acord cu ea. :emo-yessir:

Multumesc! :emo-yessir: daca te-ai referit la pozitia mea fata de acest subiect!

Modificat de Dorin17
  • Moderator
Publicat

E foarte posibil ca aceasta problema sa devina marul discordiei in coalitia guvernamentala si sa duca la destramarea acesteia. Si am sa va spun de ce cred asta.

Daca pigmeul isi asuma raspunderea pentru varianta cu cele 8 regiuni, maghiarii nu cred ca vor fi deloc fericiti. Inglobarea celor trei judete in regiunea din centru alaturi de alte judete, va avea ca efect pierderea de catre maghiari a unor prefecti si consilii judetene, iar toata regiunea va fi condusa de la Brasov si la niste eventuale alegeri locale, consilierii regionali/ex-judeteni nu vor mai fi in majoritate maghiari.

Deci, daca se imparte tara in cele opt regiuni, maghiarii vor pierde din influenta locala pe care o au in cele trei judete si asta s-ar putea sa-i determine sa iese de la guvernare. :naughty:

• Apreciez 1
Publicat (modificat)
aici puteți constata că maxu08 are ceva dreptate în acest sens (terapia soc sau criza mondiala a capitalismului)... Modificat de lionn
Publicat

Nu vor iesi de la guvernare ungurii Catalin pentru ca mai sunt multe ciolane de ros. Iar ca sa obtina autonomie trebuie sa fie in carti acolo sus. Daca nu mai aveau nevoie de ei basescu si boc se stergeau cu ei pe bocanci. Ungurii sunt foarte perseverenti. Incet dar sigur asta este sloganul lor. Imi aduc aminte ca asa i-au refuzat si cand au cerut placute bilingve pe institutii, strazi, etc. si surpriza au placute bilingve.

Publicat

Cam asa vor arata cele 8 judete in viziunea celor de la putere. Incep sa cred ca ai dreptate Catalin in legatura cu ungurii.

post-335-097060000 1307776661_thumb.jpg

post-335-035526500 1307776669_thumb.jpg

post-335-060427200 1307776674_thumb.jpg

post-335-036343200 1307776683_thumb.jpg

post-335-082668300 1307776689_thumb.jpg

Publicat

In situatia in care se va trece la noua organizare teritoriala ce se va intampla cu serviciile ca SIR si BCCO ?

Publicat

Nu ai vazut Madalin ce a spus baselu in conferinta de presa ieri ? Nu numai aceste servicii vor fi desfiintate din pacate, ci chiar I.P.J.-urile aferente judetelor, asa cum au remarcat si alti colegi.

• Moderator
Publicat

Pigmeul minte cu nerusinare si fara pic de remuscari. El a declarat ca "reorganizarea administrativ-teritoriala este un lucru necesar daca vrem sa fim corecti cu Romania si cu romanii. Nu facem asta, nu avem bani europeni dupa 2013".

Oficialii UE din cadrul Directiei Generale de Politica Regionala (DG Regio) a Comisiei Europene, explica negru pe alb, ca “implementarea programelor operationale va fi responsabilitatea statelor membre, la un nivel teritorial adecvat, in concordanta cu specificul sistemului institutional al fiecarui stat membru”.

Mai exact, daca autoritatile locale din Romania nu atrag fonduri europene, acest lucru se intampla doar din cauza lor si nu datorita unor prevederi UE privind posibilitatea de a accesa fonduri europene doar de catre unitati administrativ-teritoriale mai mari.

Deci pigmeul, chiorul si slugile lor portocalii mint cu nerusinare.

Daca o asemenea schimbare radicala teritorial-administrativa este facuta in pripa, haosul va fi total, iar consecintele, devastatoare pentru populatie. Si din pacate asa se va intampla, datorita unor dobitoci ce tin cu incapatanare sa ramana in istorie, prin ceea ce cred ei ca inseamna reformarea statului. Iar noi toti, nu avem ce face decat sa-i privim de pe margine cum batjocoresc o tara intreaga, comportandu-se ca si cum ar fi detinatorii adevarului absolut. De altfel, un comportament specific celor limitati si mediocrii.

Dar asta e ... ne meritam soarta, pentru ca cateva milioane de romani au pus stampila lasadu-se manipulati, iar alte cateva miloane nu s-au dus la vot, facilitandu-le frauda intr-o noapte.

Am ajuns sa ne zbatem in aceasta "democratie originala", in care niste parveniti ne conduc si fac ce-i taie capul considerand ca aceasta natie e una de prosti, care habar nu are ce presupune "binele ei" sau "interesul national" si de aceea ni-l fac ei ... fortat. Nici nu mai stiu a cata asumare a raspunderii este, doar a devenit ceva banal aceasta procedura prin care sunt evitate si ocolite caile fundamentale ale unei democratii, respectiv dezbaterea, dialogul si consensul.

Dar ce mai conteaza, avem pe dictachiorul care ne face "bine" fie ca vrem sau nu, pentru ca oricum poporul asta nu stie nimic ... noroc cu "vizionarii astia"

Publicat (modificat)

Asta e impartirea teritoriala pe care o propun :)

romaniabasescu.jpg

Modificat de SandoKhan
  • Apreciez 2

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.