Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

Publicat (modificat)

M-as plimba maine cu bicicleta pe acolo prin zona asa fara casca. In cazul in care ma abordeaza cu asa ceva ce ziceti sa sun sau nu la 112

Modificat de yo3ies
Publicat

Cocalocalii respectivi, după locație, Calea Griviței, metrou Gara de Nord, sunt de la sectorul 1. Li se observă și ”autospeciala” în fundal. Recunosc că este prima oară când văd localari de la sectorul 1, ”circuliști”, îmbrăcați așa. Îi știam băieți cuminți care își poartă uniforma proprie iar mașinile de servciu le sunt albastre inscripționate cu negru pe fond alb. Chiar ieri am fost la o fișă, Calea Griviței cu Bld. Mihalache, unde au venit și doi ”coca” de la 1 dar, după cum am spus, erau îmbrăcați regulamentar. Un pic cu aere și nasul pe sus dar, regulamentar. Sunt un pic uimit de hainele pe care le poartă găozăreii ăștia. De prostia lor nicidecum. Ce le poți cere? Ce știu ăști de circulație? Vai de capul lor. Au și ei, cică, trei atribuții mari și late pe circulație și nici pe alea nu le cunosc. Am mai auzit eu de localari de la ”capitală”, ăia lui Oprescu, care amendau șoferii care efectuau viraje la stânga în intersecțiile unde acest lucru era interzis, la 124/f pentru că vezi Doamne ”opreau” în intersecție. Cât de cretin să fii?

112? Pentru ce să suni? N-ai de ce. Îi pui pe ai noștri pe drum degeaba. Oricum noi nu avem ce le face pe tema asta. Le ceri să-ți arate articolul de lege care prevede și cel care sancționează. Cele din carte nu cele de pe ”tabla” de sancțiuni pentru că acolo poți scrie orice și îi filmezi să-i faci de kkt, postând, cum a făcut cel din clip. În rest nu-ți bate prea tare capul cu ei pentru că au mintea foarte odihnită. Recomand, în ceea ce-i privește, calea legală. Mai exact instanța. Orice altceva, pe stradă, cum ar fi cearta ori ceva de genul ăsta, este inutil și nu-si are rostul.  

P.S. Oricum nu înțeleg nimic.

• Apreciez 2
  • Membru
Publicat

M-as plimba maine cu bicicleta pe acolo prin zona asa fara casca. In cazul in care ma abordeaza cu asa ceva ce ziceti sa sun sau nu la 112

Sa nu te trezesti cu vreo amenda luata de la Politie pt ca folosesti in mod abuziv serviciul de urgente.

Publicat

Doamne, Dumnezeule Mare! Mâine-poimâine o să-i vedem că amendează pentru lipsa căștii de protecție si bătrânele ce vând pătrunjel.

• Moderator
Publicat

Incompetenţa şi prostia sunt atribute ce caracterizează această 'instituţie'. Citiţi şi minunaţi-vă câtă nesimţire, prostie şi incompetenţă zace în cei care păstoresc aceste instituţii ale administraţiei locale.

Comunicat oficial al Primăriei Sectorului 1 din Bucureşti

post-1-0-43963900-1435956738_thumb.png

Cel puţin în ultimii ani în legislaţia rutieră (dar nici înainte de OUG 195), casca de protecţie nu a fost niciodată obligatorie pentru biciclişti, iar acesti incompetenţi dezinformează cu neruşinare, fără să fi avut măcar bunul simţ să verifice dacă această afirmaţie e reală. Cu o căutare pe internet puteau vedea formele anterioare ale legislaţiei şi nu se mai făceau de râs.

În plus, dovedesc că habar nu au pe ce lume trăiesc şi aşa cum gardienii locali aplică sancţiuni după ureche, nici şefii lor nu sunt mai cu moţ, nu cunosc prevederile OG 2/2001 privind regimul contravenţiilor, afirmând că anulează ei procesele verbale de contarvenţie întocmite bicicliştilor, având impresia că ei pot să înlocuiască şi instanţele de judecată.

• Apreciez 3
Publicat (modificat)

Ce penibil , frate :emo-yessir:  Ar trebui mediatizate din ce in ce mai mult aceste abuzuri ale polutiei locale, poate se anuleaza singuri... desfiinteaza, mai exact. :naughty:

Modificat de cyprusboy89
  • Membru
Publicat

Bai, astia chiar anuleaza procesele-verbale. Am mai auzit de cazuri prin tara.

Publicat

Asa este. Pur si simplu dispare sanctiunea, nu se mai achita nicio amenda. Prostia locala este o directie sau un serviciu in cadrul primariei la fel ca si cel care se ocupa cu incasarea taxelor, iar la noi unii localii se ocupa de implementarea amenzilor in sistemul informatic al directiei de taxe si impozite a primariei.

Publicat (modificat)

Totusi anularea unei sanctiuni pentru ca asa vor  sefii lor, nu este cumva infractiune ?

Nu ar trebui ca acest lucru sa fie facut de catre o instanta de judecata ?

Modificat de leu
  • Membru
Publicat (modificat)

Hadeti sa ii bombardam cu totii, pe site-ul primariei sector 1 (la sesizari) si sa ii atentionam sa nu mai dezinformeze lumea.

Modificat de viobra
  • Moderator
Publicat

Oricum nu vor intelege nimic... Vor sanctiona in continuare abuziv, in baza OUG 195, fiindca "asa a zis sefu".

Publicat

danpin, din pacate cam asta e "explicatia" lor la tot. Pe mine a vrut unu sa ma sanctioneze in Arad ca nu am oprit la semnalul lui. Cand l-am intrebat cine le-a dat lor atributii la OUG 195 mi-a raspuns ca asa le-a spus lor primarul intr-o sedinta. Care primar, apropo, umbla zvonul prin targ, ca va ajunge ministru de interne. Am inceput sa rad, i-am spus ca nu primarul o sa incaseze plangerile penale si am plecat mai departe.

Si la faza cu "politia rutiera" explicatia lor e ca au urmat cursuri de rutiera in scoli specializate, obtinand astfel acest drept. Ce specializare or fi primit la Arad si Timisoara, nu stiu, fiindca au fost la curs in Lugoj, la un centru unde se pregatesc jandarmii.

Publicat

Iar la Oradea localii s-au specializat la Scoala Politiei de Frontiera Avram Iancu.

Publicat

Daca au fost la Centrul Chinologic sper sa fi fost si vaccinati antirabic :))

• Apreciez 1
Publicat

Inseamna ca la Sibiu au fost dresati la Centrul Chinologic Dr Aurel Greblea, nu?

Corect

• Apreciez 1
  • 4 săptămâni mai târziu...
Publicat

La Mureş Pol. Locală lasă pe parbrize "invitaţie auto" celor care nu parchează corect după standarde doar de ei ştiute, act ce nu se regăseşte în vreo lege, după ştiinţa mea. Problema e că nu doar lasă aceste "invitaţii" ilegale dar, dacă conducătorul nu se prezintă la ei sau hârtia e luată de cineva sau distrusă, trimit amendă PROPRIETARULUI maşinii.

Din ce ştiu, Poliţia Rutieră trimite o scrisoare la proprietarul maşinii, să spună cine era la volan în data de (...). Dacă nu răspunde în termen, primeşte vreo 20 de mil. amendă. Dacă trimite datele celui ce era la volan, se trimite proces vebal celui care a încălcat legea. Asta cel puţin la amenzile date de camerele de viteză de pe DN1. Aşa e legal.

Dar nu, domnii de la Pol. Loc. Tg. Mureş amendează direct proprietarul maşinii, deşi, mai ales datorită taxei ilegale de primă-înmatriculare rebotezată, tot mai des proprietarii diferă de conducătorii autovehiculelor, nu mai spun de firme.

Nu ştiu cum de amendează pentru refuz de legitimare şi dau şi puncte de penalizare...c-aşa reiese din acea "invitaţie auto".

ilegal.jpg

• Moderator
Publicat

Poti sa le pui aceste intrebari la adresa de mail din invitatie. Chiar suntem curiosi ce vor raspunde :)

Publicat

N-are nicio noimă și mai ales contravine Codului rutier.

Aici, în procedura standard, se face referire la art. 39, art. 101/1/14, art. 109 din OUG 195/2002 și la art. 181/2 din HG 1391/2006.

Restul e Cancan.

Publicat

Poti sa le pui aceste intrebari la adresa de mail din invitatie. Chiar suntem curiosi ce vor raspunde :)

Deocamdată aştept să anulez în instanţă procesul verbal. Lor nu le scriu ca să nu le dau idei, mai bine-i las să-şi "rupă gâtul" şi învăţ şi alte victime nevinovate cum să scape de o sancţiune ilegală. Aşa cum au copiat formatul procesului-verbal, pe care nu-l postez până nu am sentinţa de anulare, ar putea prelua de la pol. rutieră şi formatul adresei prin care se solicită proprietarului maşinii să spună cine era la volan la data săvârşirii contravenţiei, că tot acces la baza de date naţională, deci nu le dau idei, să înveţe singuri.

• Membru
Publicat

Cristinel Toader, fostul şef al Poliției Locale Ploiești, a fost reținut de procurorii DNA, după mai bine de cinci ore de audieri. Toader este acuzat de șantaj și activități economice incompatibile cu funcția, transmite b1.ro.

Fostul șef al Poliției Locale Ploiești nu a dorit să facă vreo declaraţie referitoare la acuzațiile pe care i le aduc procurorii DNA. Cristinel Toader a fost scos din sediul DNA cu cătuşe la mâini.

Fostul șef al OPC, al Gărzii de Mediu și al Poliției Locale Ploiești, Cristinel Toader a venit, marţi, la sediul DNA Ploiești pentru a fi audiat. Toader a precizat că nu cunoaşte motivul pentru care a fost chemat de procurorii anticorupţie.

Surse judiciare, citate de Agerpres, au precizat că mai mulţi funcționari din cadrul Poliției Locale Ploiești au fost audiaţi zilele trecute la DNA, în dosarul care îl vizează și pe Cristinel Toader.

Cristinel Toader a fost director al OPC şi al Gărzii de Mediu Prahova. De asemenea, din august 2012 a fost numit director la Poliția Locală Ploiești.

În perioada ianuarie 2015 – 21 mai, acesta a ocupat funcția de director adjunct al Poliției Locale Ploiești.

• Apreciez 2
  • Membru
Publicat

Normal ca nu cunoaste motivul pentru care a fost chemat, ei (politistii locali), la cunostintele pe care au, cred ca ceea ce fac este bine si legal...

Publicat

Sa fim seriosi, marele director stia foarte bine de ce era chemat la dreptate si mai cred ca suspendarea lui din functie are legatura cu ancheta.

Omul credea ca scapa cu asta .

• Moderator
Publicat

Continuare la postul lui Ecou de mai sus:

Cristinel Toader, fostul șef al Poliției Locale Ploiești, va fi cercetat în arest la domiciliu

Cristinel Toader, fostul șef al Poliției Locale Ploiești, va fi cercetat în arest la domiciliu, potrivit unei decizii a magistraților Tribunalului Prahova. Judecătorii s-au pronunțat miercuri în cererea depusă de procurorii DNA Ploiești privind luarea măsurii arestului preventiv față de Cristinel Toader decizând punerea în libertatea după mandatul de reținere de 20 de ore și cercetarea acestuia în arest la domiciliu, până pe 3 septembrie 2015 inclusiv.

Acesta are obligația de a nu părăsi domiciliul și de a se prezenta în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat și, de asemenea, să nu comunice cu martorii audiaţi în cauză.

Reamintim faptul că procurorii DNA Ploiești l-au reținut marți seară, pentru 24 de ore, pe Cristinel Toader, fostul director general al Poliției Locale Ploiești pentru șantaj, folosirea de informații ce nu sunt destinate publicității în scopul obținerii de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite (3 fapte) și efectuarea de operațiuni financiare ca acte de comerț, incompatibile cu funcția deținută, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite (12 acte materiale).

Priviţi aici ce uniforme şi-au tras aceşti impostori:
post-2-0-98437900-1438896118_thumb.jpg
Potrivit unui comunicat dat publicităţii de DNA, în perioada 2013 - 2014, Cristinel Toader, în calitate de director general al Poliţiei Locale Ploieşti, "a viciat concursurile organizate pentru ocuparea unor posturi vacante în cadrul acestei instituţii, în sensul că i-a constrâns pe membrii comisiilor de examinare să-i pună la dispoziţie subiectele, pe care le-a furnizat mai multor candidaţi, în schimbul unor sume de bani cuprinse între 200 şi 1.000 euro".

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.