Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

Publicat

Într-o situație similară, reală, nu ar avea niciun fel de pregătire și atribuții, ar fi depășiți cu mult și chiar victime sigure.

Ăsta este un spectacol ieftin pus în scenă în curtea primăriei.

Totuși, acea armă automata, cea cu pat rabatabil pe care o mânuiește localul, poate fi dețintă și de primării?

Dacă da, cu ce ocazie și pentru ce motive?

• Membru
Publicat

Si inca nu am gasit raspunsul la intrebarea, de ce li se permite existenta acestor mascarici.... Si inca astept... Romania...

Publicat

2 minute 35 secunde pierdute din viata pe care nu o sa le mai recuperez :)) ,, jenibili"

Publicat (modificat)

La jurnalul de la ora 16 iar o sa avem pe sticla pe cei care se ocupa cu filatul si intervenitul in forta peste traficantii de patrunjel. Am vazut brutul si deja ma sparg de ras. Distractie placuta. Totul pentru doua pahare cu capsuni

Modificat de yo3ies
Publicat

Salutare,

umbla vorba prin Bucuresti ca localarii s-ar fi dotat cu radare si ca opresc si sanctioneaza. Stiti ceva despre asta sau este doar un zvon aruncat la deruta? Nu de alta, dar din cate stiu eu "stimabilii" nu au dreptul sa te opreasca in trafic daca nu ai parcat gresit sau daca nu ai intrat pe un segment de drum cu acces interzis. (pentru automobile). M-am uitat si in OUG, varianta republicata si nu am gasit nimic referitor la aceste specimene.

Seara/Dimineata placuta si multumesc anticipat.

Publicat

Asta ar fi prea mult deja. Dar suntem cu ochii pe ei. Posibil ca cineva sa fi confundat camere de bord cu un radar

Publicat

DaniS, zvonurile au și ele sâmburele lor de adevăr.

Cei la care faci referire, probabil, sunt localii de la sectorul 3.

Lor li s-au adus la începutul anului 12 ”autospeciale” noi, Logan, dotate cu cameră video montată pe bord, în urma unui contract cu cei de la UTI, (sistem de supraveghere și monitorizare a traficului cu toate că nu prea au ei ce să supravegheze ori să monitorizeze pentru că n-au competențe) cameră care este posibil să fie confundată cu aparatul radar având în vedere și faptul că, monitorul aferent este amplasat și el tot pe bord, așa cum au MCV-urile poliției rutiere, excepție făcând faptul că al localilor este ceva mai mare și cu siguranță nu are sistem de măsurare a vitezei.

În niciun caz Poliția Locală nu are, prin lege, asemenea atribuții iar de sancțiuni la așa ceva nici nu se poate pune problema. Asta garantat.

Acum, ce-or face ei și ce le-or spune celor pe care îi opresc, de cele mai multe ori fără rost și depășindu-și atribuțiile, numai Dumnezeu știe. Posibil, repet, posibil și faptul, printre multe altele, că au fost surprinși circulând cu viteză și că vor fi sancționați, dacă au apărut asemena zvonuri.

Am văzut și eu de câteva ori, pe Șos. Mihai Bravu, aproape de intersecție cu Calea Vitan, când cobori noul pod de la Văcărești, și recunosc că am fost un pic mirat de poziția ”autospecialei” poliției locale, pe sensul opus cu fața la trafic în condițiile în care Mihai Bravu acolo este destul de lat, trei benzi pe sens plus două linii de tramvai pe mijloc, iar poziția mașinii poliției locale era cel puțin suspectă, neexistând niciun motiv pentru a o poziționa așa, dar n-am asociat poziția acesteia cu o asemenea îndeletnicire, motivul fiind lipsa cu desăvârșire a atribuțiilor,

Există posibilitatea și e de luat în calcul, orice poți lua în calcul vizavi de Poliția Locală, terminându-se desigur toate ”păcatele” pământului de a căror rezolvare este responsabilă Primăria, iar șefii acestei pseudo-instituții, cu girul primarului desigur, să se fi gândit să facă și puțină poliție rutieră autentică și să ”participe activ” la reducerea numărului de accidente, și bineințeles a victimelor acestora, a căror cauză generatoare este viteza excesivă, mergând la derută și pe bulversarea șoferilor, practică și îndeletnicire specifice poliției locale. Nu zic că nu este bine ca Primăria să participe activ la reducerea numărului de accidente de circulație dar nu așa ci specific legii și atribuțiilor pe care le are printr-o sistematizare și semaforizare foarte bune.

Uniforma acestora, a localilor de la sectorul 3 fiind identică cu cea a polițiștilor autentici de la circulație, camera video pe bord, mașina incripționată asemănător celor ale poliției și poziționată pe sens opus, cu fața la trafic, va da de gândit multor șoferi care nu fac diferența sau nu cunosc diferența dintre poliție și primărie făcându-i să se întrebe dacă nu cumva au fost surprinși de radar și, așa cum spui și tu, localii au asemenea atribuții.

Sper să nu fie adevărat așa ceva și să fie doar rodul imaginației mele.

Da, nu vei găsi absolut nimic nici în OUG 195/2002 și nici în HG 1391/2006 referitor la cei și cele menționate de tine dar nu vei găsi nici în contextul actual, cel prin care sunt abilitați să sancționeze șoferi pentru opriri, staționări, accesul interzis, etc.

Așa că poți sta liniștit din punctul ăsta de vedere. Singura autoritate care constată abareri de la regimul legal de viteză și sancționeză astfel de contravenții rămâne, așa cum prevede Codul rutier, Poliția Rutieră și nimeni altcineva.

Publicat

Multumesc pentru raspuns genessys30, din punct de vedere al linistii stau foarte bine deoarece in oras nu circul cu viteza. Dar stiind ca aceasta institutie comite abuzuri am vrut sa ma conving ca aceste lepre nu au baza legala sa ma opreasca sau sa ma sanctioneze pe aceasta speta.

O zi buna!

Multumesc pentru raspuns genessys30, din punct de vedere al linistii stau foarte bine deoarece in oras nu circul cu viteza. Dar stiind ca aceasta institutie comite abuzuri am vrut sa ma conving ca aceste lepre nu au baza legala sa ma opreasca sau sa ma sanctioneze pe aceasta speta.

O zi buna!

O zi buna!

• Membru
Publicat (modificat)

DaniS, zvonurile au și ele sâmburele lor de adevăr.

Cei la care faci referire, probabil, sunt localii de la sectorul 3.

Lor li s-au adus la începutul anului 12 ”autospeciale” noi, Logan, dotate cu cameră video montată pe bord, în urma unui contract cu cei de la UTI, (sistem de supraveghere și monitorizare a traficului cu toate că nu prea au ei ce să supravegheze ori să monitorizeze pentru că n-au competențe) cameră care este posibil să fie confundată cu aparatul radar având în vedere și faptul că, monitorul aferent este amplasat și el tot pe bord, așa cum au MCV-urile poliției rutiere, excepție făcând faptul că al localilor este ceva mai mare și cu siguranță nu are sistem de măsurare a vitezei.

În niciun caz Poliția Locală nu are, prin lege, asemenea atribuții iar de sancțiuni la așa ceva nici nu se poate pune problema. Asta garantat.

Acum, ce-or face ei și ce le-or spune celor pe care îi opresc, de cele mai multe ori fără rost și depășindu-și atribuțiile, numai Dumnezeu știe. Posibil, repet, posibil și faptul, printre multe altele, că au fost surprinși circulând cu viteză și că vor fi sancționați, dacă au apărut asemena zvonuri.

Am văzut și eu de câteva ori, pe Șos. Mihai Bravu, aproape de intersecție cu Calea Vitan, când cobori noul pod de la Văcărești, și recunosc că am fost un pic mirat de poziția ”autospecialei” poliției locale, pe sensul opus cu fața la trafic în condițiile în care Mihai Bravu acolo este destul de lat, trei benzi pe sens plus două linii de tramvai pe mijloc, iar poziția mașinii poliției locale era cel puțin suspectă, neexistând niciun motiv pentru a o poziționa așa, dar n-am asociat poziția acesteia cu o asemenea îndeletnicire, motivul fiind lipsa cu desăvârșire a atribuțiilor,

Există posibilitatea și e de luat în calcul, orice poți lua în calcul vizavi de Poliția Locală, terminându-se desigur toate ”păcatele” pământului de a căror rezolvare este responsabilă Primăria, iar șefii acestei pseudo-instituții, cu girul primarului desigur, să se fi gândit să facă și puțină poliție rutieră autentică și să ”participe activ” la reducerea numărului de accidente, și bineințeles a victimelor acestora, a căror cauză generatoare este viteza excesivă, mergând la derută și pe bulversarea șoferilor, practică și îndeletnicire specifice poliției locale. Nu zic că nu este bine ca Primăria să participe activ la reducerea numărului de accidente de circulație dar nu așa ci specific legii și atribuțiilor pe care le are printr-o sistematizare și semaforizare foarte bune.

Uniforma acestora, a localilor de la sectorul 3 fiind identică cu cea a polițiștilor autentici de la circulație, camera video pe bord, mașina incripționată asemănător celor ale poliției și poziționată pe sens opus, cu fața la trafic, va da de gândit multor șoferi care nu fac diferența sau nu cunosc diferența dintre poliție și primărie făcându-i să se întrebe dacă nu cumva au fost surprinși de radar și, așa cum spui și tu, localii au asemenea atribuții.

Sper să nu fie adevărat așa ceva și să fie doar rodul imaginației mele.

Da, nu vei găsi absolut nimic nici în OUG 195/2002 și nici în HG 1391/2006 referitor la cei și cele menționate de tine dar nu vei găsi nici în contextul actual, cel prin care sunt abilitați să sancționeze șoferi pentru opriri, staționări, accesul interzis, etc.

Așa că poți sta liniștit din punctul ăsta de vedere. Singura autoritate care constată abareri de la regimul legal de viteză și sancționeză astfel de contravenții rămâne, așa cum prevede Codul rutier, Poliția Rutieră și nimeni altcineva.

Am tot vazut si eu loganurile astea primite de ei si intradevar au o camera montata pe mijlocul bordului , iar langa au un ditamai monitor care le arata situatia din intersectiile unde are primaria montate camere.

Partea cu uniforma si inscriptionatul masinilor e o problema mai veche la sectorul 3, mai nou am vazut ca nu mai poarta nici asa zise lor grade, care de fapt reprezenta functia lor.

Chiar azi am vazut una un logan din asta la ceva distanta si in prima faza am crezut ca au inceput sa doteze loganurile primite de noi cu rampa, dar m-am lamurit rapid ca era vorba de prostia locala, dimensiunea rampei lor e  cat cele de pe MCV-uri , dar sunt in intregime albastre.

Si ca tot vorbeam de "meseriasii" de la locala sector 3, pe site-ul lor scrie cam ce pot face si macar aici are legatura cu ce scrie in legea lor de organizare:

http://www.politialocala3.ro/structura-si-organizare/activitatile-politiei-locale

In domeniul circulatiei pe drumurile publice, politia locala are urmatoarele atributii:

- asigură fluenţa circulaţiei pe drumurile publice din raza teritorială de competenţă, având dreptul de a efectua semnale regulamentare de oprire a conducătorilor de autovehicul exclusiv pentru îndeplinirea atribuţiilor conferite de prezenta lege în domeniul circulaţiei pe drumurile publice;

• verifică integritatea mijloacelor de semnalizare rutieră şi sesizează nereguli constatate privind funcţionarea semafoarelor, starea indicatoarelor şi a marcajelor rutiere şi acordă asistenţă în zonele unde se aplică marcaje rutiere;
  • participă la acţiuni comune cu administratorul drumului pentru înlăturarea efectelor fenomenelor naturale, cum sunt: ninsoare abundentă, viscol, vânt puternic, ploaie torenţială, grindină, polei şi alte asemenea fenomene, pe drumurile publice;
  • participă, împreună cu unităţile/structurile teritoriale ale Poliţiei Române, la asigurarea măsurilor de circulaţie ocazionate de adunări publice, mitinguri, marşuri, demonstraţii, procesiuni, acţiuni de pichetare, acţiuni comerciale promoţionale, manifestări cultural-artistice, sportive, religioase sau comemorative, după caz, precum şi de alte activităţi care se desfăşoară pe drumul public şi implică aglomerări de persoane;
  • sprijină unităţile/structurile teritoriale ale Poliţiei Române în asigurarea măsurilor de circulaţie în cazul transporturilor speciale şi al celor agabaritice pe raza Sectorului 3;
  • acordă sprijin unităţilor/structurilor teritoriale ale Poliţiei Române în luarea măsurilor pentru asigurarea fluenţei şi siguranţei traficului pe raza Sectorului 3;
  • asigură, în cazul accidentelor soldate cu victime, paza locului acestor accidente şi ia primele măsuri ce se impun pentru conservarea urmelor, identificarea martorilor şi a făptuitorilor şi, dacă se impune, transportul victimelor la cea mai apropiată unitate sanitară;
  • constată contravenţii şi aplică sancţiuni pentru încălcarea normelor legale privind oprirea, staţionarea, parcarea autovehiculelor şi accesul interzis, având dreptul de a dispune măsuri de ridicare a autovehiculelor staţionate neregulamentar;
  • constată contravenţii şi aplică sancţiuni pentru încălcarea normelor legale privind masa maximă admisă şi accesul pe anumite sectoare de drum, având dreptul de a efectua semnale de oprire a conducătorilor acestor vehicule;
  • constată contravenţii şi aplică sancţiuni pentru încalcarea normelor rutiere de către pietoni, biciclişti, conducători de mopede şi vehicule cu tracţiune animală;
  • constată contravenţii şi aplică sancţiuni pentru nerespectarea prevederilor legale referitoare la circulaţia în zona pietonală, în zona rezidenţială, în parcuri şi zone de agrement, precum şi pe locurile de parcare adaptate, rezervate şi semnalizate prin semnul internaţional pentru persoanele cu handicap;
  • aplică prevederile legale privind regimul juridic al vehiculelor fară stăpân sau abandonate pe terenuri aparţinând domeniului public sau privat al statului ori al unităţilor/subdiviziunilor administrativ-teritoriale;
  • cooperează cu unităţile/structurile teritoriale ale Poliţiei Române pentru identificarea deţinatorului/utilizatorului autovehiculului ridicat ca urmare a staţionării neregulamentare sau al autovehiculelor abandonate pe domeniul public;

Serviciul Circulaţie Rutieră îndeplineşte orice   alte atribuţii date de către Directorul General, care prin natura lor sunt de competenţa sau se  încadrează în atribuţiile de serviciu.

Modificat de DannyBAD
Publicat

E jale cu ei ,majoritatea provenind din patrularea de parcuri/gradini . In sect 4, au chiar si motocicleta ( BMW 850 RT ) , ca si BPR . Au  MCV dotate cu radar .. .pentru a filma masinile oprite neregulamentar , desi erau dotati cu aparate foto omologate .  Am vazut de multe ori cum pandesc soferii grabiti pe B-dul Constantin Brancoveanu si cum ii opresc dupa ce nu au  acordat  priorotate pietonilor . Cam ce le zic ?!? Ce le fac ?!? 

Stima

• Moderator
Publicat

Masinile lor nu sunt dotate cu aparat radar, au doar cameră video.

Îi poti filma când opresc masini și după poti face un denunt împreună cu filmările la parchet sau politie.

• Membru
Publicat

O sa ia renunțare la urmărire penală dar ar putea sa fie scânteia care sa declanșeze verificări la nivel național cu privire la portul uniformei de către comunitari. Poate se trezește si IGPR-ul si ne apăra firma.

Publicat

IGPR-ul e de mult trezit. Nu mai o duc mult localii. Se lucreaza de vre-o 2 luni la asta.

• Membru
Publicat

Credeti ? Nu ma intelege gresit, ar fi frumos, dar imi rezerv dreptul sa raman circumspect. Mi-am pus de destule ori speranta in conducerea noastra :hmmmt:

• Membru
Publicat

IGPR-ul e de mult trezit. Nu mai o duc mult localii. Se lucreaza de vre-o 2 luni la asta.

Sa speram.

Intre timp, "mascatii" de la Galati in plina actiune

http://adevarul.ro/locale/galati/video-politia-iesit-vanatoare-derbedei-baietii-baieti-pusi-mature-cojile-seminte-trotuar-1_557ed729cfbe376e354d5b3c/index.html

Nu pot copia articolul, dar se poate vedea video:

http://adevarul.ro/locale/galati/video-raid-noapte-mascatilor-galati-8_557ed756cfbe376e354d5eff/index.html

Publicat

Personal, voi continua. Voi face totul ca acesti impostori sa nu mai foloseasca denumirea noastra si sa respecte legea. Paharul s-a umplut si nu mai pot da inapoi. M-am saturat de acesti mascarici!

• Membru
Publicat (modificat)

Si la Galați s-a făcut dosar pentru deținere de arme militare la nivelul politiei locale...

Greu, greu...dar se.mișcă ceva...

Nu este prima oară cand s-a facut dosar pe uzurpare. Din păcate a rămas fără finalitatea judiciară :(

Modificat de Ecou
  • Apreciez 3
  • Membru
Publicat

Ar trebui adunate toate aceste cazuri intr-un material (atat cele penale cat si celelalte) si prezentate, mai departe, ca nota de fundamentare pentru schimbarea denumirii acestor uzurpatori. Sa se numeasca GARDA (securitatea, siguranta, paza sau cum or vrea ei) PRIMARIEI, dar sa nu mai fie asociati cu denumirea de POLITIE, sa ne sifoneze imaginea care oricum nu este una foarte buna, insa noi muncim sa schimbam ceva ani de zile si vin astia sa ne dea inapoi cu zeci de ani...

• Apreciez 3
Publicat

...Sa se numeasca GARDA (securitatea, siguranta, paza sau cum or vrea ei) PRIMARIEI...

...sau sa se desfiinteze de tot! Nu este nicio pierdere, din contra: imaginea Politiei Romane nu va mai avea de suferit din cauza localilor si nu se vor mai cheltui inutil bani de la bugetele locale. Vor fi cateva sute de someri, dar nu va avea economia de suferit.

• Apreciez 1
Publicat

Trecerea de la gardieni publici la ”polițiști comunitari” apoi la ”locali”, in cazul celor de la primărie, se potrivește ca o mănușă cu morala proverbului: ”Dă-i prostului puterea și-i vei vedea caracterul.”

Problema, adevărata problemă, în cazul acestei ”instituții” o dețin și mai ales o dezvoltă șefii acesteia și nu agaricii de pe stradă. Ei doar o întrețin.

În cazul șefilor putem discuta de ”METAMORFOZA ŞOBOLANULUI” sau mai bine zis ”dă-i prostului putere și o va folosi să-și verse frustrările, prostia și trăirile interioare pe cei care îi pică în mână, tratându-i şmechereşte, arogant și conducându-i după cum interpretează visele avute în noaptea de dinaintea zilei de muncă, obligându-i să nu-şi pună mintea la contrubuție, ci să execute şi cele mai tâmpite dispoziţii.”

De aici și copierea cu o nerușinare incomensurabilă a uniformei, a însemnelor și nesocotirea legilor inclusiv a propriei legi de funcționare.

În urma unei adrese trimise poliției locale sector 3, acum ceva timp în urmă, pe tema uniformei poliției rutiere pe care o folosesc aceștia, am primit un răspuns de o sinceritate debordantă ce m-a lăsat cu gura căscată și anume că: ”Este normal ca Poliția Locală, cu atribuții în domeniul circulației pe drumurile publice, să aibe uniforma asemănătoare cu cea poliției rutiere (în cazul lor identică)  pentru a se putea bucura de autoritatea de care ar trebui să se bucure.”  Semnat șeful poliției locale sector 3.

Halucinant, nu? Îmi pare rău că nu mai am e-mailul cu răspunsul pentru a-l atașa aici.

Ca o părere personală, localii nu trebuie desființați ci refăcuți, așa cum bine au fost, gardieni publici, reluându-și vechile atribuții de gardieni publici, cu tot cu denumire și însemne, pentru a păzi piețele, cimitirele, parcurile, primăriile, școlile, etc. fiind exclusiv la dispoziția primarului pentru exact ceea ce intră în atribuțiile acestuia.

În cazul ăsta, nimeni nu ar mai avea ce să le reproșeze. Poate doar primarul.

Minutzu, la ce te referi când spui că localii n-o mai ”duc” mult?

S-a trezit în sfârșit IGPR-ul ca urmare a miilor de ”strigăte” ale polițiștilor și are în plan să le facă localilor ”pocinogul”?

Unde n-ar da Dumnezeu pentru că era și cazul. 

Oricum o mare palmă peste gură localilor le-a fost dată prin declararea ilegală a ridicărilor auto care, așa cum se făceau, erau cu adevărat ilegale și mai ales abuzive.

Oare ăsta să fie începutul sfârșitului?

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.