Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

• Membru
Publicat

Daca dati pe goarna aici pe unde "actioneaza" n-o sa mai gaseasca  yo3ies nimic  :)) 

• Apreciez 1
Publicat

Genesys......nu impartasesc prostia din cadrul politiei locale,nu voi fi niciodata de acord atat cu infiintarea ei cat si cu legile tampite lipsite de orice fundament LEGAL! Crede-ma ca asa am inteles citind cu scarba regulamentul lor inept......

Sentimentul meu de ura nu este adresat politistului local...... ,el este un personaj banal bineinteles lipsit de instruire,este adresat acestui sistem nemernicit in care traim ,care ofera dreptul de impostura acestei politii locale sustinuta de primarie din bani publici.

Nu spun vorbe lingusitoare dar cu baietii de la Politia Romana ma inteleg superb atata timp cat imi vad de treaba mea,folosesc un limbaj decent si drept urmare am mai scapat de sanctiuni contraventionale privind partea Rutiera :).

Desi nu lucrez in Politie,o mare parte din inima si din gandul meu va fi acolo deoarece am candidat pentru ocuparea unui loc in cadrul acestei frumoase institutii......

Tot respectul meu pentru agentii si ofiterii demni de aceasta functie !

Publicat

Deocamdata astept sa se faca cafeluta si imi iau bicicleta si aparatul foto si plec la vanatoare., Am golit cardurile, am incarcat bateriile, am facut presiunea la roti si intr-o ora am decolat

Publicat

yo3ies,ceva momente frumoase surprinse? Pune-le pe forum sa vedem cum "isi face treaba" Pulitia Locala :))

Publicat

Au stat ascunsi prin sectii acolo unde am putut sa fac eu fotografii, da in interiorul sectiei de politie locala e permis fumatul si nu stiu eu. Asta e in centrul vechi, la Obor e prea mare aglomeratia, oricum sunt cu ochii pe ei

post-571-0-27638000-1403984976_thumb.jpg

post-571-0-64300900-1403984984_thumb.jpg

• Apreciez 1
Publicat

De remarcat faptul ca ASTA este uniforma lor conform acelei anexe II  din Regulamentul Cadru al Legii 155/2010.

Pantaloni negri cu vipusca gri, camasa bleu si cascheta (ceea ce nu apare in fotografie) la fel, de culoare neagra pentru a nu se crea acea confuzie mult discutata.

Orice alta nuanta, (exceptand intr-un fel scurta verde-reflectorizanta care trebuie sa ii faca vizibili daca stau in strada) conotatie ori artificiu sunt contrare legislatiei.

Discutiile sunt oricum de prisos si doar de dragul conversatiei pentru ca totul este politic iar aceasta confuzie intentionata se datoreaza tot manevrelor politice.

Autoritatea si mai ales calitatea lor, de struto-camila, le da aceasta posibilitate de a jongla cu atributiile ce nu le sunt inca clare nici acum dupa atatia ani de la infiintare.

Neputandu-se  ,,bucura,, de autoritatea pe care si-o doresc (imaginati-va ce s-ar intampla daca ar primi atributii depline pe linie rutiera, identice cu cele ale politiei) recurg la cea mai simpla metoda si anumea cea de a se substitui copiind.

Daca nu ma respecti pentru ceea ce sunt, adica nimic, o vei face crezand ca sunt altcineva.

Plus ca aparatul lor de propaganda dezinformatoare este unul destul de puternic si inversunat.

• Apreciez 2
Publicat (modificat)

Mic ghid vizual de recunoastere a diferentelor intre uniformele specifice ale Politiei Romane - formatiunile de politie rutiera pe deoparte, respectiv ale Politiei Locale - compartimentele cu atributii pe linie de circulatie. "Ghidul" reprezinta varianta ideala, in care se respecta legislatia specifica. Restul artificiilor facute de locali sunt ilegale si trebuie sanctionate.

- am blurat fetele tuturor persoanelor prezente in fotografii pentru a le proteja identitatea;
- fotografiile sunt luate de pe net, unde au fost puse la dispozitia publicului larg;
- ghidul a fost conceput pentru a motiva cetatenii care observa alte elemente de uniforma decat cele legale purtate de locali sa depuna petitii / reclamatii.

post-13620-0-64918000-1404046711_thumb.j

Modificat de Taleb
Publicat

Așa ar fi normal să fie însă tu te aștepți să se întâmple asta?

Așa i-ar recunoaște șoferii imediat și le-ar da cu flit.

Altceva e când omul e în dubii și nu știe cu exactitate dacă-i Locală ori Rutieră și oprește fiind confuz.

Nu e mai frumos așa?

• Apreciez 1
Publicat

Pacat... ar trebui sa se limiteze la atributiile lor, la uniforma lor, la competentele lor legale. Cu respect, cu dorinta de munca si nu cu ochii dupa 'comisioane'. Sunt sigur ca ar fi altfel perceptia tuturor.

Pana una alta, spor la reclamat si petitionat ! Cand voi avea timp, voi face o paralela si intre celelalte tipuri de uniforme.

Publicat

Intersectie Camil Ressu cu Mihai Bravu, vazuti in urma cu cateva zile, ambii aveau pantaloni albastri, unul chiar ii avea foarte decolorati. Pur si simplu n-au nicio jena. Am observat ca opresc la greu soferite. :emo-box:

Publicat

E greu sa putem face ceva impotriva acestor infractori din cadrul Prostiei Locale deoarece Primariile sunt sustinute de partide politice....Ministerul de Interne functionand tot pe acelasi principiu.....

Ideea este ca oamenii sa diferentieze Politia Romana de Prostia Locala,deseori facandu-se confuzii doar in favoarea acestor impostori care se dau drept politisti.

Nemernicii astiia trebuie bagati la puscarie!!!

• Apreciez 1
  • Displace 1
Publicat

Cum sa-ti pui proprii subalterni sa care gunoiul aruncat de cetateni pe domeniul public ? Asta-i cel mai tare exemplu de prostituare a angajatilor acestei pseudo-politii, fiindca urma sa fie prezent la fata locului vice-primarul. Un singur om a avut curajul sa spuna ca nu este de acord cu ce l-a obligat asa-zisul sef.

• Apreciez 1
Publicat (modificat)

@yo3ies Astia de la "municipiu" sunt cei mai prastie dintre toti. E plin internetul cu clipuri in care se comporta aiurea sau incalca legea, alaturi de stiri in care se anunta tot felul de achizitii la preturi uriase. Pe langa asta, nimeni nu stie pe unde au si pe unde n-au ei dreptul sa-si exercite atributiile. Nu coordoneaza si nu li se subordoneaza nicio alta locala de sector... deci sunt un fel de doua feluri.

Modificat de Taleb
  • Membru
Publicat

Si marea dezamagire vine de la Sighisoara... Imi pare rau ca nu am avut telefonul in mana sa va arat cum arata uniforma unui "politist local" din acest oras. Uniforma este copiata 100% dupa cea a Politiei Rutiere Romane, inclusiv gradele... Initial am crezut ca este un politist adevarat, insa dupa ce am vazut masina si incaperea unde a intrat, mi-am dat seama de confuzie... 

post-11-0-62585800-1404309660_thumb.jpg

Publicat

Uitati aici o "autospeciala" a "Politiei" Locale Dobroiesti - aceeasi problema referitoare la girofar

post-1204-0-25224300-1404328399_thumb.jp

Publicat

locala, locala, dar vad ca a depasit limita localitatii si a judetului. a anuntat "parasirea de garnizoana" ?

Publicat

http://m.ziuanews.ro/dezvaluiri-investigatii/majoritatea-masinilor-detinute-de-politia-locala-bucuresti-sunt-inscriptionate-gresit-126076

Majoritatea maşinilor deţinute de Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti sunt inscripţionate aiurea, ignorându-se cu desăvârşire toate prevederile legale în vigoare.

Maşinile Poliţiei Locale au devenit o prezenţă obişnuită pe străzile Capitalei şi ale marilor oraşe din României. Însă modul în care sunt inscripţionate generează confuzie în rândul cetăţenilor pentru că nu sunt respectate prevederile legale în vigoare. Până în prezent, nimeni nu a fost sancţionat pentru inscripţionarea greşită a însemnelor poliţiei locale din Capitală, dar nici în alte oraşe ale ţării.

Clar şi fără confuzii

Hotărârea de Guvern nr. 1332/2010- privind aprobarea Regulamentului-cadru de organizare şi funcţionare a poliţiei locale, precizează la articolul 31 că literele care compun inscripţia "Poliţia Locală" trebuie să fie de culoare neagră, pe fond alb, şi să aibă aceleaşi dimensiuni. Mai mult, în hotărâre se stipulează că "însemnele nu trebuie să creeze confuzii cu denumirea altor instituţii sau autorităţi publice şi sunt amplasate pe toate laturile autovehiculului, portiere, portbagaj şi capotă, pentru a fi vizibile din orice poziţie". Totodată, autovehiculele de patrulare "sunt echipate, în mod obligatoriu, cu dispozitive de iluminare pentru emiterea de semnale speciale de avertizare luminoasă, de culoare albastră şi cu mijloace speciale de avertizare sonoră". Cu toate că prevederile legale sunt foarte clare, zilnic, pe străzile Bucureştiului, maşinile Poliţie Locale pot fi văzute în trafic având inscripţionate numele cu alte culori decât negru pe fond alb aşa cum prevede legea

Mi se pare mie dar legal daca nu opresti la semnalele politiei locale facute din masini nu au ce sa iti faca legal caci ei nu respecta legea

Sursa

Publicat

Doi polițiști locali, reținuți pentru că au bătut un taximetrist”

Doi poliţişti locali au fost reţinuţi ieri, la o lună după ce au bătut un taximetrist din Târgu Jiu. Altercaţia între oamenii legii şi taximetrist a fost provocată de modul de parcare a taxiului, într-o staţie de taximetre. ”

http://www.gds.ro/Eveniment/2014-07-04/Doi+politisti+locali%2C+retinuti++pentru+ca+au+batut+un+taximetrist

Publicat

Si la tv, aseara, au spus generic " doi politisti" au facut si au dres.... :slapb:

Publicat (modificat)

Avand in vedere ce am spus mai sus imi imaginez urmatorul scenariu:

Politia locala este un serviciu (nu o institutie a statului roman mea culpa pentru greseala) si respecta legea.

Niste personaje dintr-o masina inscriptionata cu litere albastre pe care scrie mare politia si mic locala imi fac semne din masina ca eu sa opresc.

Eu cetatean onest cunoscator al legii stiu ca masinile politiei locale trebuie inscriptionate cu litere negre pe fond alb si de dimensiuni egale.

Rezulta ca eu nu opresc la semnalul indivizilor de mai sus ca poate sunt niste "maradonisti"

Unde e gresit rationamentul meu. Sa vezi disperare pe locali.

Modificat de yo3ies
  • Apreciez 2
  • Membru
Publicat (modificat)

Politia locala este o institutie a statului roman si respecta legea.

Unde e gresit rationamentul meu. Sa vezi disperare pe locali.

"Politia" locala NU este o institutie a statului roman. E doar un serviciu in cadrul primariilor, a administratiilor locale, cum sunt cei de la salubrizare, impozite si taxe locale, etc. E o diferenta fundamentala, pe care multi nu o sesiseaza. Din start e gresit rationamentul tau

Modificat de Ben
  • Apreciez 2
  • Displace 1
Publicat

Scuze institutie serviciu nu asta e important. Imporant e ca ei trebuie sa respecte legea. Avand in vedere ca nu o respecta rationamentul meu e bun sau nu?

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.