Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

Publicat

Nu intelege partea in care se asigura cel putin 1 metru. Daca nu ai acel metru atunci nu ai voie. Greu esti de cap.

• Apreciez 1
  • 4 săptămâni mai târziu...
Publicat

Poliţia municipală Rădăuţi a întocmit un dosar penal pe numele Poliţiei Locale Rădăuţi

Poliţiştii au făcut ieri dosar pentru “blocarea cu intenţie a drumului public”, după ce agenţii locali au blocat o stradă pentru a fi executate lucrări de amenajare la trotuarul de pe strada Piaţa Unirii. Nu s-ar fi ajuns la această situaţie, dacă Primăria Rădăuţi ar fi depus toate actele necesare pentru a-i fi aprobată închiderea străzii respective 

Ieri dimineaţă, în municipiul Rădăuţi a avut loc un scandal între poliţiştii locali şi cei ai Poliţiei municipale. Poliţia Locală din Rădăuţi a blocat calea de acces pe strada Piaţa Unirii din localitate pentru a fi executate unele lucrări de amenajare la trotuarul din zona respectivă. Primăria municipiului Rădăuţi a depus o cerere la Poliţia municipiului Rădăuţi în data de 22 octombrie 2013 prin care solicita închiderea căii de acces pe acea stradă, însă, susţin cei de la Poliţia municipală, nu a depus toate actele necesare, astfel că cererea nu a fost acceptată. Reprezentaţii Primăriei i-au trimis totuşi ieri pe agenţii locali să blocheze acea stradă, pentru a se executa respectivele lucrări. In scurt timp, la faţa locului s-a deplasat o patrulă de poliţie care în urma verificărilor făcute a întocmit un dosar penal pe numele Poliţiei Locale din Rădăuţi, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “blocarea cu intenţie a drumului public”.

http://www.obiectivdesuceava.ro/local/politia-municipala-radauti-a-intocmit-un-dosar-penal-pe-numele-politiei-locale-radauti/

• Apreciez 2
  • Membru
Publicat

Felicitari! :emo-box:

Numai sa fie facut ca lumea cat sa tina si sa nu fie vreo spoiala de sesizare din oficiu.

• 2 luni mai târziu...
Publicat

mainile_in_buz.jpg

Era o practică prin armată să-i pună să-şi coasă buzunarele. :rolleyes:

Problema e că de la distanţă nu poţi distinge diferenţa dată de v-uri şi de culoarea gri de la caschetă:

dirij.jpg

Sectorul 3, Bucureşti.

Publicat

Circulaţie?! Pe mine m-a legitimat unu de la "Serviciul Rutier Timişoara" zilele trecute. I-am zis să-şi vadă de treabă.

• 2 săptămâni mai târziu...
Publicat

Maimutoiul asta (http://www.facebook.com/liviu.sli) de comunitar se pare ca face cursuri la Scoala de Politie "NICOLAE GOLESCU" SLATINA, fapt pentru care si-a trecut la profilul de FB, la sectiunea Loc de munca: Politia Romana Agent de ordine publica · din septembrie 2008 până în prezent ·Bucharest, Romania.Cam cat de ipocrit trebuie sa fii?

Maimutoiul asta (http://www.facebook.com/liviu.sli) de comunitar se pare ca face cursuri la Scoala de Politie "NICOLAE GOLESCU" SLATINA, fapt pentru care si-a trecut la profilul de FB, la sectiunea Loc de munca: Politia Romana Agent de ordine publica · din septembrie 2008 până în prezent ·Bucharest, Romania.Cam cat de ipocrit trebuie sa fii?

Noi stam la Slatina cu apa calda si caldura cu portia in timp ce localii care fac cursuri acolo sunt cazati la hotel pe banii primariei.

Langa blocul meu avem un parc de catei autorizat si construit de primarie, marcat corespunzator si cu porti de acces.Intr-o seara treceam pe langa parc, m-am oprit sa salut vecinii care isi plimbau cateii in acel parc si din senin se opreste un local, isi umfla pieptul, si pe un ton autoritar spune oamenilor sa isi puna cainii in lesa. Am vrut sa ii spun prostului sa puna mana sa mai citesca o.u.g. 55 dar sincer ma durea burta de ras cand a inceput sa fie injurat de oameni. A fugit imediat, cred ca ii era frica sa nu isi ia bataie.

• 2 săptămâni mai târziu...
Publicat

Buna seara, am si eu o intrebare, care sunt drepturile unui local in civil? Va intreb deoarece astazi in parcarea de langa Cimitirul de la intersectia dintre Postavarului cu N.Grigorescu, un astfel "politist" mi a solicitat sa ma legitimez in conditiile in care el era in civil avand doar insigna atarnata de gat, si mi s-a adresat doar cu "Politia Locala. Actele la control.", iar cand i-am cerut sa se legitimeze a zis "iti fac pv". Nu i-am prezentat nimic, si am fost lasat in pace din cauza ca aveam in coltul stang la parbriz un autocolant cu A.M.A..

Va multumesc anticipat si va doresc o seara buna in continuare!

• Displace 1
  • Membru
Publicat

Daca vrei sa aflii detalii despre polița locala, citește Legea nr. 155/2010.

...si da, subscriu la ce ti-a recomandat Cristi!

• 1 lună mai târziu...
Publicat (modificat)

Cautand mai inainte, pe youtube,interventii ale baietilor de la S.A.S-urile din tara am dat peste asta:

Astia au prostit pana si youtube-ul deoarece am cautat dupa cuvintele mascati politie :))

In toata porcaria asta de videoclip unul din "cetatenii "aflati intr-o masina a dat o replica geniala si total adevarata "ce e bai nene de opresti masinile aiurea? :))  

Modificat de Daniel24
Publicat

Pentru cei care n-au vazut, priviti mai atent ce are ,,colegul,, pe sub ,,plasa,,. Atentie! Atentie! Daca nu va prindeti, va spun eu. Bluzon modular marca P.R. Adeca, Pol. Rom. Este adevarat ca nu are inscriptia in sine pe maneca stanga, semicercul de deasupra emblemei, este descusut, insa stema, pasarea cu sabia si craca cu masline, exista.

De unde stiu? Pai... Daca ii vad in fiecare zi. Il stiu pe om. Nu ii stiu numele dar il stiu. Imi pare rau ca nu-i pozat din stanga sa se confirme ceea ce spun. Nu imi dau seama de unde are bluzonul, banuiesc ca nu-l are de la magazia primariei si nici cumparat din magazine nu-I. O fi dat de vreun ,,pretin,, de pe la noi. Vedeti? Colaborarea exista, pe toate palierele. Nu doar la nivel de conducere.

Morala? Care morala?

• Apreciez 1
  • 3 săptămâni mai târziu...
Publicat

Sambata sunt hotarat sa ies la vanatoare de locali prin bucuresti cu DSLR-ul si teleobiectivul aferent. Stie cineva zone pe unde isi fac veacul prin orasul asta, ca vreau sa adun ceva material foto macar pentru rubrica de bancuri

Publicat

Mai astept si alte locuri, Sotia e plecata la scarbiciu ei si nu vreau sa ma plictisesc repede. In centrul vechi e greu cu DSLR-ul ca e prea stramt locul. Merg la OBOR sa vedem ce pica, da am toata sambata la dispozitie asa ca doar un singur loc e cam putin.

• Membru
Publicat

P-ta Sudului; pt Centrul istoric, bariera de la intersectia Selari cu Splaiul Independentei.

• Membru
Publicat

La un momendat erau foarte activi in intersectie la Dristor, mai exact Camil Ressu cu Dristor, dar fiind sambata nu stiu ce sanse sunt sa se dea in stamba.

Publicat

pasajul unirii, au si un "post" acolo, o camarutza cu firma imprimata pe autocolant. scrie sec POLITIE, fara sa faca vre-o alta specificare/specificatie.

• Apreciez 2
Publicat (modificat)

Va salut cu respect.Sunt nou pe acest forum,dar va urmaresc cu placere postarile voastre si prin urmare doresc sa va adresez o intrebare legata de impostorii din Politia Locala.Nu avea rost sa deschid un alt topic si tocmai de aceea prefer sa postez aici.....

Ce amenzi pot da la nivel rutier atat dobitocii care se considera politisti rutieri cat si cei cu "atributiuni" pe ordine publica?Nu sunt genul de om scandalagiu,nu fac circ in trafic,respect cu onoare politistii reali,doar doresc sa stiu aceste informatii pentru a nu cadea in plasa lor.....

In ce tara traim.......sa ajunga un dobitoc fara nicio zi de instructie,fara nicio pregatire intelectuala sau fizica sa profite de confuzia omului care din lipsa de informatii tinde sa asemene politia locala cu politia romana!!

Credeti-ma ca nu mai pot cu Pulitia Locala!!!!!

Modificat de Karaev
  • Moderator
Publicat

Găseşti răspunsul aici: 

Pentru probleme de ordine publică competenţele lor sunt destul de mari, dacă vei citi legea 155 (legea lor de funcţionare) te vei lămuri şi îţi poţi face o idee.

Publicat

Karev, sper ca nu esti un ,,agitator,, de la Locala care lasa momeli pe aici.

Mai intai arunca un ochi pe Legea 155/2010 cea care le reglementeaza ,,domeniul de activitate,,. Ai sa intelegi exact ceea ce este de inteles, adica mai nimic.

Domeniul lor de activitate este vast insa nereglementat clar. Nu sunt prinsi in multe acte normatieve care prevad sanctiuni. Din acest motiv fac si ceea ce fac.

Acum, voi incerca sa raspund la intrebarea ta. Pe linie de circulatie nu se stie foarte clar daca pot sanctiona conform OUG 195/2002 sau HG 1391/2006, mai exact RAOUG 195/2002. (Reglulamentul de Aplicare al OUG 195/2002) sau conform HCL ori HCG. Asta poate fi aflat numai in instanta daca faci o plangere impotriva unui proces verbal intocmit de Politia Locala pe OUG 195/2002 si care trece prin judecata instantei, facand mentiunea exact asupra faptului ca nu-s stipulati ca politisti rutieri si in ce baza sanctioneaza. Colegii juristi ce parerea au? Ne pot lamuri cu exactitate?

Un lucru este cert si anume ca nu figureaza in codul rutier ca autoritate cu drept de control si sanctionare pe aceasta linie (nici nu se pune problema sa fie asa cu toate ca acest cod rutier s-a modificat la inceputul anului curent. Nu-s trecuti in mod intentionat pentru ca altfel ar trebui recunscuti ca politie rutiera si le-ar reveni atributii de retinere a permiselor si a altor documente prevazute de lege, cum ii revine politiei de frontiera in zona de respnsabilitate) si ca atare, din cunostintele mele, nu o prea pot face. Nu au voie sa opreasca masini in trafic pentru nicio contraventie legata de nerespectarea codului rutier, (daca incearca sa o faca si nu opresti nu risti nico sanctiune orice altceva ti-ar spune), exceptie fac doar cele cu oprirea, accesul interzis si tonajul, si nici in aceste cazuri nu se stie clar daca conform celor afirmate mai sus. OUG ori HCL. Nu pot suspenda dreptul de a conduce in nicio situatie si nu pot retine documente ale masinii ori ale conducatorilor auto, la fel, in nicio situatie. Nu au dreptul de a audia martori si nici de a intocmi acte premergatoare dosarelor penale celor prinsi in flagrant savarsind infractiuni.

Nu au voie sa poarte uniforma politiei rutiere, cea a alor este diferita si stipulata in mod expres de Anexa II din Regulamentul Cadru al Legii 155/2010 dar uite ca o fac si pe asta si inca foarte virulent. Asta asa in mare , pe linie de circulatie pentru ca asta este domneiul meu iar pe OP, cam acelasi lucru. Adica L61/91 si L12.

Cu privire la altceva te pot lamuri colegii mei care sunt specializati pe OP.

Ca un sfat personal, nu intra in car cu ei. Nu ca ti-ar face ceva dar pierzi timpul aiurea suportandu-le aerele de ,,politisti,,  plus ca sunt parsivi. Iti cer documentele si te lasa sa pleci apoi te trezesti la impozit cu vreo mie de lei restanta, pentru cine stie ce amenda pe vreun HCL si la care nu poti face niciun fel de contestatie pentru ca deja a trecut termenul legal.

Cat priveste gasirea localilor pe strada pentru a fi filmati, ii gasesti peste tot si mai pe nicaieri. Incearca yo3ies la Titulescu cu Banu Manta, au post fix acolo permanent, pe noul Uranus, la fel au tronson aobligatoriu acolo, si dupa cum s-a mai spus la centrul vechi. Ii mai gasesti pe la Valea Cascadelor ori pe la Mall Vitan.

Totul depinde de norocul tau in a ii surprinde in ipostazele dorite. Poti sa ii si testezi daca vrei. Fa ceva pe line de circulatie ce iese din sfera atributiilor lor, lasa-te oprit apoi, apasa REC si vezi ce iese.

Nu vreau sa fiu inteles ca instig la savarsirea de ilegalitati, departe de mine acest gand, dar pentru o cauza nobila si material de studiu si amuzament chiar merita daca fapta este una minora si fara pericol.

Toate cele bune.

• Apreciez 1

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.