Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

Publicat

Apropo de jandarmi. Ultima oara cand a jucat Steaua cu o echipa din Polonia, imi scapa numele pentru ca nu-s microbist iar fotbalul este ultimul lucru de pe fata pamantului ce m-ar putea interesa, mai ales cel din tara, pe Lia Manoliu, am vazut jandarmi din serviciul lor de circulatie sau cum s-o mai numi el, echipati exact ca un politist rutier. Adica camasa specifica politiei rutiere, cascheta alba si pantaloni bleumarin iar ca mijloace de locomotie aveau o motocicleta cu nr. de M.A.I si un passat alb, break, inscriptionate cu Jandarmeria. Adevarat ca motocicleta era bleumarin insa... Afirm ca si asa am ramas cu gura cascata de tinuta "colegului" jandarm. Imi repetam in minte aproape obsesiv: "Cum bai frate, si astia?" Recunosc ca nu vad rostul acestui mod de echipare a jandarmilor "rutieri" insa poate imi scapa mie ceva ori sunt obtuz in gandire. Observ in trafic coloane de autovehicule militare apartinand M.A.p.N. insotite de antemergator si postmergator de la Politia Militara ce folosesc si ei, la fel de legal ca si localii, rampa rosu/albastru iar masinile acestea sunt colantate aproape identic cu cele ale localilor, copiind "modelul" politiei. Intreband in mod retoric si repetat un ofiter, sef de-al meu, daca au voie asa, am primit un raspuns ce mi-a starnit rasul. "Ba da' tu ai o obsesie cu treaba asta? Ce treaba ai cu ei?" Am mai spus-o intr-o postare anterioara, postare ce mi-a adus din partea moderatorului/administratorului, o penalizare si cu riscul de fi iarasi penalizat, o spun incaodata: "Politia este copia fidela a fetei guvernarii." Brambureala din sistem in care ne invartim si flendureala pe la conducere a tot felul de specimene de sefi (pusi pe tot felul de criterii mai putin cele de competenta) care mai decare cu idei traznite si aberante, nu are cum sa aduca lucruri bune si mai ales evolutie. Si eu ii ocolesc pe locali si caut sa nu intru in contact foarte des ori in polemica cu ei pentru ca sunt impotriva lor (nu a lor ca oameni ci ca institutie) de o inversunare feroce si in felul acesta, ma protejez pe mine inainte de toate de o eventuala reactie la adresa domniilor lor. 

• Apreciez 2
Publicat

Politia Militara a fost dintotdeauna reglementata prin lege, nu inteleg de ce te miri. 

Art. 94. – .......... 

(2) Coloanele de vehicule cu specific militar se însoţesc de autovehicule de control al circulaţiei aparţinând Ministerului Apărării, care au în funcţiune mijloacele speciale de avertizare sonore, precum şi cele luminoase de culoare albastră.

• Apreciez 2
  • Displace 1
Publicat

Politia Militara are atributii d epolitie,dar sunt aplicabile doar militarilor.Niciodata nu vei vedea politisti militari facand ce fac leprele comunitare.

• Apreciez 2
  • Displace 1
Publicat

Confirm cele relatate de către Genesys 30. Am văzut și eu autovehicule aparținând Poliției Militare cu rampe ros- albastre. Exact asta a fost și reacția mea "și astia, frate??"

Publicat

Mars, si asta a fost motivul pentru care ai dat cu minus si la mine si la Arcan? Nu compara aligatorii cu irigatorii... 

• Apreciez 1
Publicat

Sunt perfect de acord cu tine Kayne si nu ma mir pentru ca stiu si eu asta insa dupa cum spune si articolul de lege mentionat ceva mai sus, pot folosi mijloacele speciale de avertizare sonora, precum şi cele luminoase de culoare albastră. DOAR culoarea ALBASTRU nu si ROSU. 

Aceasta combinatie este destinata strict politiei si atat.

In niciun caz nu am denigrat un militar ori institutia din care acestia fac parte si nu am cum sa-i compar cu cei de la locala. Eu am spus doar ca nu au voie conform O.U.G. 195/2002 cu rampa pe masina in doua culori. 

De ce frontiera foloseste rampa doar albastra?  Ar putea binemersi sa o aiba in doua culori pentru ca-i politie si face parte din M.A.I. iar autospecialele lor de ce sunt colantate diferit cand ar putea fi identice cu ale celor de la O.P.?  

• Apreciez 1
Publicat

Kayne, gresesti. Eu NU dau cu minus membrilor vechi ai forumului. Decât cu plus atunci cand sunt perfect de acord cu ceea ce postează ei. Însă, nu știu, mai intru și pe telefon care e cam "nărăvaș" și poate-mi face un pocinog fără să remarc. Dacă a fost cazul, la tine si la Arcan, regretele mele.

Publicat

Oricum masina de la politia locala de care v-am spus si pt care am facut petitia si am primit si raspuns vad ca a ramas cu luminile rosii inca la rampa

Publicat

Ieri, o verisoara de a sotiei a primit o amenda contraventionala pentru nerespectarea prevederilor art. 111 din R.A.O.U.G. 195/2002 data de catre Politia Locala Sector 3, pompos supranumita si D.G.P.L.S 3 - Serviciul Circulatie pe Drumurile Publice. Adica a nesocotit indicatorul "Accesul interzis" (greseala este a ei si o si recunoaste asumandu-si in acelasi timp raspunderea faptelor) iar localii, aflati la datorie, si-au facut treaba insa... ca vai de capul lor. Cum accesul lor la baza de date il stim cu totii, contravenienta nu a avut asupra sa Cartea de Identitate iar "agentul" i-a intocmit procesul verbal fara a-i trece insa pe acesta adresa, ca nu a avut de unde sa o ia. I-au spus ca nu o sanctioneaza si pentru lipsa act identitate ci ii dau doar un A.V. iar femeia s-a bucurat nestiind insa ca domnii „agenti” nu au competenta sa sanctioneze in baza art.147/1 din Regulament. Lucru (explicat de mine ulterior) ce a cam uimit-o. Dupa "verificarile" de rigoare ulterior facute, o cautau pe acasa sa le dea buletinul sa treaca "post-factum" adresa pe exemplarul 2. Asta ca mod de "operare" a unui serviciu modern, profesinist si eficient dupa cum le place sa se numeasca. Ce m-a contrariat oarecum pe mine este faptul ca procesul verbal are niste rubrici ce te lasa ca la dentist. Rubrici ce nu au ce cauta in acel proces-verbal dat fiind faptul ca sunt niste competente limitate arogate acestei institutii plus faptul ca nu au calitate de politisti rutieri prin insasi autoritatea ce o au. Adica, pe procesul verbal exista lit. d) - Confiscarea... lit. c) - Imobilizarea vehiculului... lit. f) RETINEREA P.C... C.I... Placutelor cu nr. de inmatriculare... Atestatul profesional. Mentionez ca aceste rubrici exista (in mod justificat) pe procesele verbale intocmite de Politia Rutiera ca urmare a specificul muncii.

Pe verso, explica neste trebi legate de dreptul de a conduce si ce trebuie sa faci pentru a iti prelungi acest drept din 30 in 30 de zile si alte aberatii de genul asta. Uimitor din punctul meu de vedere atat timp cat ei nu au nici cea mai mica treaba cu asa ceva. 

Avand in vedere ca-s in domeniu, doamna respectiva, verisoara, mi-a cerut o parere in ceea ce priveste legalitatea "procedurii" de a o cauta pe acasa pentru o a doua legitimare. Am sfatuit-o ce sa faca pentru a fi lasata in pace pentru ca printr-o intamplare, negasind-o acasa insa raspunzandu-le cineva la usa, au obtinut nr. de telefon al "contravenientei" si o bombardau cu telefoane sa se intalneasca sa le dea buletinul dupa cum am mai spus.

Acum, incerc sa o conving pe duduie sa le conteste procesul verbal pe motivul ca politistii locali nu au calitate de politist rutier iar conform 195/2002 nu prea au ce cauta ei pe strada ca circulisti. (Pe principiul: Foarte bine, am gresit ca-s bou, platesc pentru asta insa de ce ma sanctioneaza Primaria, institutie ce nu are cunostinte si competente, in locul politiei rutiere „institutie specializata”care are competente conform legislatiei in vigoare). Curiozitatea mare si personala este ca as vrea sa vad, ca rezolutie, "parera" avizata si legala a unui judecator in ceea ce priveste aceste aspecte. Acum sper sa si reusesc sa o determin sa mearga la judecatorie.

• Apreciez 3
Publicat

Referitor la ilegalitatile practicate de cei de la politia locala, un coleg de-al meu pleaca la Constanta iar la intoarcere, nu mai stiu pentru ce, a fost sanctionat de cei de la politia locala cu puncte penalizare.A facut contestatie la procesul verbal motivand cel putin 4 cauze de nulitate a acestuia.Raspunsul venit de la judecatoria Constanta e de toata jena si penibilul.Nu va mai zic ca acest coleg a fost sanctionat conform art.382 din oug.195.Dar in final punctele penalizare au ramas valabile.

Grav e faptul ca oricum nimic nu se va mai schimba legat de aceasta "institutie" si ca Politia Romana incet dar sigur se apropie de sfarsitul existentei.GRAV.

• Displace 8
  • Moderator
Publicat

Domnule comunitar poate ne scuteşti de visele şi elucubaţiile tale!

Publicat

Daca vad ca unii sunteti ``obsedati`` de giriofare,apritii pe comunitari in trafic si amendatii.luati-le talonul sau  in timpul serviciului sunteti mielusei pe langa seful si aici pe forum ``ies``  lupii din voi daca acum va legati se de politia militara aveti probleme..........

• Apreciez 3
  • Displace 15
Publicat

Selen eu nu sunt politist si da sunt obsedat ca si cetatean sa se faca o delimitare clara a atributiilor si o delimitare cat mai clara inclusiv a uniformei, sa fie de exemplu maro sau portocalie, caci deja polutia locala ma oboseste prin ineficienta ei, daca tie ti se pare normala atitudinea de care am avut eu parte azi din partea celor de  la politia locala sector 6 sa imi spui:

In jurul orei 7.20 dimineata eram pe Valea Cascadelor in mers pe carosabil (adica pe sosea pe intelesul tuturor) si ma deplasam cu o viteza undeva intre 15 si 20 km/h si in dreptul unuia din depozitele alea de gresie faianta si parchet am fost atacat de o haita de caini si muscat, am scapat cu fuga ca sa zic asa. Bun eu ca cetatean ce am de facut ca nu era sa sun la 112 pentru o plaga muscata de vreo 8-10 cm, zic ma duc singur la spital si sa cer si ajutorul politiei locale care chiar are atributii in domeniul asta cu cainii agresivi, cum nu stiam cm sa dau de ei am cautat pe internet si am sunat la nr lor afisat pe site 0219546, ei bine pe langa faptul ca m-a intampinat o voce sictirita, raspunsurile primite la sesizarea mea au fost urmatoarele: Da mai lasa-ma domne in pace si ce daca te-au muscat cainii, nu esti mort, cine te-a pus sa circuli cu bicicleta, lasa-ne ca e duminica si cateva vorbe din alea de dulce mama morti si organe genitale. Noroc ca am la mine ceva bandaje si am gasit un magazinel deschis sa iau o sticla de votca la 5 lei sa pot dezinfecta rana si apoi m-am dus la centrul Antirabic, cand am trecut pe seara inapoi pe sensul celalalt de mers, nu numai ca cainii erau la post, dar trona si o masina a Localilor din care le aruncau de mancare. 

Deci nici macar una din atributiile lor de baza nu sunt instare sau nu vor sa si-o indeplineasca, asa ca nu ii mai ridica in slavi.

Publicat

SELEN, iar ai reusit sa te bagi in seama aiurea si sa te faci de ras. Nu inteleg de ce "faultezi" limba romana.

yo3ies, daca ar gandi si ar actiona toti cetatenii asa ca tine, tara asta ar mai avansata, iar banii nostrii, din taxe si impozite, nu ar mai fi cheltuiti aiurea. Rusine pentru localul care ti-a vorbit asa! Nu este constient ca nu lucreaza la firma mamei sale, ci la un serviciu al primariei, aflat in slujba cetatenilor! Rusine d-le primar, sef al Prostiei Locale din zona respectiva, pentru astfel de angajati!

Publicat

yo3ies eu te sfatuiesc sa depui o plangere la ei in care sa specifici ora  si ziua cand ai sunat.Ma gandesc ca le raman inregistrate convorbirile.IAr daca nu se rezolva nimic,depune o plangere la prefectura.

Publicat

Abia saptamana viitoare o sa am timp sa ma ocup si de Prostia Locala sector 6, dar tare imi e ca inregistrarea nu mai exista deja, sau ca aparatul de inregistrare nu functioneaza ca e defect sau altele de genu.

Publicat

Nu-i bai.Tu fa plangere la cele doua institutii.Poate fi identificat usor, grobianul cocalar...

Publicat

SELEN, iar ai reusit sa te bagi in seama aiurea si sa te faci de ras. Nu inteleg de ce "faultezi" limba romana.

scriu de pe tel si mai imi scapa unele literele,scz :) scz pt off topic dar ce parere aveti despre firmele de paza care trec pe rosu sau fac alte abateri rutiere cu avarile aprinse?

• Displace 1
Publicat

Teo... ce ai vrut sa spui...?

si off topic, ati sarit aiurea pe Selen, ideea era fondul a ce a punctat, nu forma.

• Apreciez 2
  • Displace 4
Publicat

Kayne, suntem o comunitate de oameni educati, asa ca si forma este importanta!

Ce a punctat Selen, poate fi valabil, pentru unii!

Nu firmele de paza trec pe rosu, ci autovehiculele firmelor de paza, autovehicule ce sunt conduse de persoane ce se cred deasupra legii.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.