Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

Publicat

ar trebui trimise sesizari ori de cite ori vedem asa ceva, pina se satura cei de la MAI de chestiile acestea si fac un control tematic peste tot.

daca tot avem dreptul la petitie (sa vedem cit il mai avem :) )sa il folosim la maxim. MAXIM am spus!!! :)

• Apreciez 2
  • Moderator
Publicat

Am ramas tampit cand am vazut asta...

politiaeco.jpg

politiaeco2.jpg

Pe cand mascatii eco?

astia vand odorizante, asigura service-le la veceurile ecologice sau pazesc tomberoane?

Publicat

Fac si ei ce or face , dar au masina "jmechera si cu jirofar"? Au! Scrie politia pe ea? Scrie! Deci " e " politisti, care este!

• Apreciez 2
  • Membru
Publicat

Prin Bucuresti pe la Universitate am observat una identica :ner: , avea numarul de inmatriculare B 982 MAI daca nu ma insel :blink: .... nu stiam ca e de la pseudopolitia animalelor, credeam ca e de la pseudopolitia locala :lol:

• Moderator
Publicat

Danny, daca-i mai vezi cand esti de serviciu, trebuie sa-i opresti si sa-i sanctionezi. :D

• Apreciez 1
Publicat

MAI de la "Mai ridicoli de atat nu se poate!"

Nu am nimic cu cei care lupta pentru drepturile animalelor, dar totusi.... :rolleyes:

• Membru
Publicat

Danny, daca-i mai vezi cand esti de serviciu, trebuie sa-i oporesti si sa-i sanctionezi. :D

Sa vedem in ce imprejurari o sa ne intalnim, ca atunci cand i-am vazut eram in timpul liber :D

Publicat

Pai daca esti in timpul liber si constati ca un "cetatean de rea credinta" se da drept politist nu-l iei de guler intrebandu-l "de sanatate"?

Nu e acelasi lucru?

Imi cer scuze daca am interpretat gresit statutul politistului (in art.44 alin. 1 specificandu-se negru pe alb ca serviciul politienesc are caracter permanent si obligatoriu).

• Apreciez 1
  • Membru
Publicat (modificat)

Prin Bucuresti pe la Universitate am observat una identica :ner: , avea numarul de inmatriculare B 982 MAI daca nu ma insel :blink: .... nu stiam ca e de la pseudopolitia animalelor, credeam ca e de la pseudopolitia locala :lol:

Va rog recititi ce am scris mai sus.

Nu am observat pe cineva dandu-se drept politist...eu doar am observat un autoturism aflat in trecere, care la prima vedere era asemanator cu cel al Politiei Romane...si fiind in zona de compententa a sectiei unde lucrez, am crezut ca sunt colegii mei pana in momentul in care am observat numarul de inmatriculare si am banuit ca sunt de la locala, dar pozele de mai sus m-au lamurit ca m-am inselat. Am specificat in urmatorul reply ca eram in timpul liber, dar nu vad ce puteam face in asa situatie, auto in trecere iar eu simplu trecator, nici daca vroiam sa le sar pe parbriz nu apucam, daramite sa-i opresc dat fiind distanta la care se aflau :D . Nu am observat cine se afla in ea si nici pe strada vreo persoana pe care sa scrie politia animalelor sa am pe cine "trage de guler" :naughty:

Modificat de DannyBAD
Publicat (modificat)

B 902 MAI(cea din pozele de mai sus) se plimba prin jud AR si TM, zilele acestea. Am vazut-o doua zile la rand prin judetele astea. :naughty:

Modificat de Sony
Publicat (modificat)

...................................

nu vad ce puteam face in asa situatie, auto in trecere iar eu simplu trecator, nici daca vroiam sa le sar pe parbriz nu apucam, daramite sa-i opresc dat fiind distanta la care se aflau :D . Nu am observat cine se afla in ea si nici pe strada vreo persoana pe care sa scrie politia animalelor sa am pe cine "trage de guler" :naughty:

:ner: Ai dreptate si inca o data imi cer scuze daca am interpretat gresit insa merita aceste specimene si cei care-i sustin, o astfel de atitudine din partea adevaratilor POLITISTI.

Stima :emo-yessir:

Modificat de videosuzy
Publicat

Pe langa sistemele de iluminare folosite ilegal, soferul mai face doua abateri:

- vorbeste la mobil fara headset:

- nu poarta centura de siguranta.

Nu ii luati apararea ca este oprit pentru ca roata din dreapta spate tocmai a trecut printr-o balta :naughty:

Stima

• Apreciez 2
  • Membru
Publicat

Decat sa faceti sesizari la MAI la care nu aveti certitudinea ca se va lua o masura adecvata, recomand realizarea unei sesizari la serviciul rutier de pe raza judetului dvs in vederea aplicarii unor sanctiuni contraventionale prev. de art. 101 alin. (1) pct. 10 sau art. 102 alin. (1) pct. 10 din OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice.

Trebuie sa retineti faptul ca Politia Locala nu face parte din MAI, fac parte din aparatul primariei, care, dupa cum bine stim, are un regim de struto-camila nesubordonata nimanui, pentru ca PRIMARUL ESTE ALESUL POPORULUI.

Este drept ca Legea nr. 155/2010 prevede ca se vor supune controlului MAI, dar pana una alta, mai la indemana sunt sanctiunile contraventionale la regimul rutier...

Art. 101

(1) Constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a III-a de sanctiuni urmatoarele fapte savarsite de persoane fizice:

10. montarea la autovehicul, remorca sau tramvai a luminilor de alta culoare sau intensitate, a altor lumini ori dispozitive de avertizare sonora sau accesorii ori modificari neomologate;

....

(2) Amenda contraventionala prevazuta la alin.(1) se aplica si conducatorului de autovehicul sau tramvai care savarseste o fapta pentru care se aplica 4 puncte de penalizare, conform art.108 alin.(1) lit.c).

Art. 102

(1) Constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a IV-a de sanctiuni urmatoarele fapte savarsite de persoane fizice:

......

10. detinerea, montarea sau folosirea in circulatia pe drumurile publice a mijloacelor speciale de avertizare sonora sau luminoasa pe vehiculele care nu au acest drept;

......

(2) Amenda contraventionala prevazuta la alin.(1) se aplica si conducatorului de autovehicul sau tramvai care savarseste o fapta pentru care se aplica 6 puncte de penalizare, conform art.108 alin.(1) lit.d).

• Apreciez 4
Publicat (modificat)

La Ploiesti mi-e dat sa vad destul de des patrule mixte intre locali si politisti de la rutiera in masinile primariei cu inscriptia politia rutiera locala , cine sa ii mai sanctioneze?

Nu stiu de ce ,dar se tot vrea crearea unei confuzii in randul populatiei intre atributiile si inscriptiile politiei romane fata de cele ale localilor.

Modificat de Madalin
Publicat

Din ciclu : Tehnici de dezinformare in mass-media ,, sau ,, Astia nu sunt de-ai nostri ,, va prezint un articol din Evenimenntul zilei din 16 aprilie 2011 de un tembel , ca ziarist nu este .

Doi inspectori de poliție, arestaţi pentru luare de mită

Doi inspectori din cadrul Direcţia Generală de Poliţie Locală – Serviciul Control şi Monitorizare a Stării Mediului şi Salubrizare de la Primăria Sectorului 6 au fost arestaţi, azi, după ce au cerut administratorului unei firme câte 300 de lei de căciulă pentru a nu-i da amendă. Potrivit unui comunicat al DNA, inspectorii Maria Alina Călin şi Alexandrina Georgescu sunt cercetați pentru luare de mită.

Alături de cele două femei este cercetat, în stare de libertate, şi inspectorul Gheorghe Daniel Dragomir din cadrul aceleiaşi instituţii. Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a reieşit că, pe 12 aprilie, cei trei inspectori au cerut de la administratorul unei societăţi comerciale, denunţătorul în cauză, bani pentru a nu sancţiona contravenţional firma pentru încălcarea normelor de protecţie a mediului şi gestionării deşeurilor.

Ieri, după ce s-au pus de acord asupra cuantumului sumei de bani, respectiv 300 lei pentru fiecare, cei trei inspectori au convenit cu denunţătorul ca banii să-i fie daţi lui Gheorghe Dragomir. În aceeaşi zi, Dragomir a fost prins în flagrant delict în timp ce primea de la denunţător 900 de lei, din care urma să le dea câte le dea câte 300 de lei celor două colege, Maria Alina Călin şi Alexandrina Georgescu.

Procurorii anticorupţie au dispus reţinerea pentru 24 de ore a celor două, iar sâmbătă Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile a celor două inculpate. În cazul lui Gheorghe Dragomir s-a dispus măsura obligării de a nu părăsi ţara pentru o perioadă de 30 de zile.

Publicat

Danny, daca-i mai vezi cand esti de serviciu, trebuie sa-i opresti si sa-i sanctionezi. :D

Tot despre "politia" animalelor.

Politistii satmareni au retinut certificatul de inmatriculare al autoturismului din dotarea Politiei Animalelor

Cu privire la aceste aspecte am solicitat pozitia oficiala a Inspectoratului de Politie al judetului Satu Mare. “In ceea ce priveste confuzia ce se poate crea, avand in vedere denumirea asemanatoare cu cea a Inspectoratului General al Politiei Romane, precizam faptul ca, din interpretarea dispozitiilor art. 7 alin. (3), din Ordonanta Guvernului nr. 26/200 privind asociatiile si fundatiile, cu modificarile si completarile ulterioare, rezulta ca nu este interzis in mod expres folosirea in denumirea structurilor/entitatilor componente, ale filialelor si sucursalelor constituite potrivit actului constitutiv/statulului asociatiei/fundatiei, a unor sintagme sau cuvinte susceptibile sa creeze confuzie cu denumirea unor autoritati/institutii publice sau cu denumirea unor structuri din subordinea sau coordonarea acestora.

Referitor la mijloacele specifice de avertizare luminoase montate pe autovehiculele apartinand Inspectoratului General de Politie pentru Protectia Animalelor, conducatorii acestora sunt susceptibili a fi sanctionati de catre politia rutiera, deoarece sunt incalcate prevederile art. 32, din Ordonanta de Urgenta nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice”, se arata in raspunsul IPJ Satu Mare.

Art. 32 al. (2) “Sunt autorizate sa utilizeze semnale specifice de avertizare luminoase: a) pentru lumina rosie – autovehiculele apartinand politiei si pompierilor: B) pentru albastru – autovehiculele apartinand politiei, jandarmeriei, politiei de frontiera, serviciului de ambulanta sau medicina legala, protectiei civile, Ministerului Apararii care insotesc coloanele militare, unitatile speciale ale Serviciului Roman de Informatii si ale Serviciului de Protectie si Paza, Administratiei Nationale a Penitenciarelor din cadrul Ministerului Justitiei, precum si autovehiculele de serviciu ale procurorilor criminalisti din Ministerul Public, atunci cand se deplaseaza in actiuni de interventie sau in misiuni care au caracter de urgenta”.

Avand in vedere ca autoturismul din dotarea Politiei Animalelor Satu Mare n-are dreptul sa foloseasca girofar rosu – albastru, politistii din cadrul Biroului Rutier Satu Mare au ridicat certificatul de inmatriculare a autovehiculului respectiv si au aplicat o sanctiune contraventionala cu avertisment conducatorului.

http://www.informatia-zilei.ro/sm/actualitatea/autoturismul-inspectoratului-de-politie-al-judetului-satu-mare/comment-page-1/

Deci se poate. :emo-yessir:

• Apreciez 3
  • Membru
Publicat

avem aici una din competentele politiei comunitare.

propun sa fie sanctionat ca nu are cagula si nu paste oile din Santa Fe

girofarul rosu nu ii scapa de prostie...

alte competente...

si mai aduna si gunoaie

• Apreciez 2
Publicat

Credeam ca le-am vazut pe toate.

Kmcoio astia sunt un izvor nesecat.

Doamne Dumnezeule.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.