Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

Publicat

tot in urma discutiilor cu CNP-ul a hotarat igas sa ne taie si sporul de antena?!

Publicat

da chiar...si eu sunt curios de intrebarea asta?

sa intelegem ca CNP-ul vrea sa luam salarii cat mai mici?

• Apreciez 1
  • Displace 1
Publicat

Domnilor colegi,

@maximo

@Vip3R

Sper ca nu aberati cu sporul de antena ????

Acesta se da in urma unor masuratori efectuate...conform legislatiei in vigoare.

Nu trebuie discutat... aici. Trebuie sa veniti cu ceva concret sau scriem pe un forum sa ne aflam in treaba...

Cu stima,

• Apreciez 1
  • Displace 1
  • Moderator
Publicat

Dl. radusandu problema este cat se poate de concreta la unele judete, a fost dezbatut acest subiect si la TV.

Probabil nu v-ati uitat la TV asta seara.

• Apreciez 1
Publicat

ce "concret" doriti avand in vedere ca unii iau spor de antena, altii nu?

sa intelegem ca acolo unde nu se ia spor de antena nu exista membrii CNP? sau sunt prea putini ca sa merite interesul vostru?

si totusi nu inteleg de ce daca s-a taiat sporul de antena politistii aceia mai umbla cu statiile dupa ei, sau de ce n-au cerut o contraexpertiza sau de ce nu au facut contestatie la masuratori sau de ce nu au facut o reclamatie la IGPR. indiferent ca radiatiile sunt sau nu in limitele legale se ia spor de antena pentru expunerea indelunga la acele radiatii. sau sa inteleg ca pana acum statiile au avut emisii neacceptate de UE si acum deodata au?

• Moderator
Publicat

Tot la TV am vazut ca SNPPC-ul a solicitat o contraexpertiza ale carei costuri vor fi suportate din fondurile sindicale.

Publicat

Stiu ca este o problema delicata....Dar incerc sa va spun cate ceva, dupa o documentare.

I.- CONSIDERATII LEGALE:

"ART. 16 din Ordonanta 6/2007

(1) Sporul pentru conditii vatamatoare, de pana la 10% din salariul de baza, se acorda functionarilor publici care isi desfasoara activitatea in cadrul autoritatilor si institutiilor publice in care functioneaza instalatii care genereaza campuri electromagnetice de radiofrecventa produse de emitatori pentru comunicatii, instalatii de microunde, instalatii de curenti de inalta frecventa sau statii de bruiaj.

(2) Categoriile de functionari publici, cuantumul sporului prevazut la alin. (1) si conditiile de acordare se stabilesc, in limitele prevazute de lege, prin actul administrativ al ordonatorului principal de credite, cu incadrarea in cheltuielile de personal prevazute in bugetul aprobat.

(3) Locurile de munca pentru care se acorda sporul prevazut la alin. (1) vor fi stabilite pe baza buletinelor de determinare emise de catre autoritatile abilitate in acest sens."

Deci, pot fi motive de buletine nefavorabile de determinare a campurilor electromagnetice.

II.- Mai exista o explicatie !

Pana acum sporurile au fost acordate in baza buletinelor emise de SNR dar exista o hiba : buletinele emise de SNR (Societatea Nationala de Radiocomunicatii) sunt perfect legale dar ele comunica niste valori depasite ale nivelurilor valorilor de declansare a actiunilor si atat - fara a le interpreta conform H.G. 1136/2006 .

In general se face o mare confuzie cu " depasirea valorilor de declansare a actiunilor" - cand conform art.8 din H.G. 1136/2006 se evalueaza daca sunt depasite valorile limita de expunere ( se recomanda studii dozimetrice).

Daca in urma studiului de dozimetrie numerica se constata depasiri ale valorilor limita de expunere se impune aplicarea art.16 din H.G.1136/2006 lit.a-g ( masuri de SSM - adica masuri de "protectia muncii") si nicidecum nu se mai poate acorda nici un spor.

In concluzie cine a acordat "sporul de antena" fara a efectua un studiu dozimetric - in care sa scrie negru pe alb ca s-au depasit valorile limita de expunere ( care sunt mai mari de 1000 de ori decat valorile de declansare a actiunii ) a incalcat legea si nu are acoperire legala .

Este bine ca se solicita o expertiza, dar am inteles, din auzite, ca pana in prezent sunt probleme numai la IPJ GORJ.

Publicat (modificat)

O sa va explic de ce s-a taiat sporul de antena la Gorj.

Am mai explicat dar nu ati fost atenti.

In fruntea IPJ Gorj este o hahalera.

In luna noiembrie 2010 cand in toate inspectoratele s-au facut masuratori, domnul hahalera a fost nemultumit de rezultatele facute de una dintre cele doua firme de specialitate din tara. Le-a considerat prea mici cu toate ca erau cam la fel cu celelalte masuratori din judetele tarii.

S-a certat cu baietii care au facut masuratorile si a solicitat celeilalte firme sa le faca.

Cum numai noi politistii ne calcam pe bombeuri, afland despre cearta mai sus mentionata cei care au refacut masuratorile le-au dat sub nivelul necesar.

Si uite asa cretinul din fruntea unui inspectorat, sincer nu stiu cum a ajuns acolo, a lasat fara bani 1000 de politisti.

Comicul situatiei este ca, Corpul de Control venit sa faca verificari in urma sesizarilor indreptatite ale oamenilor , in perioada cat a stat la Gorj nu a primit spor de antena. :doh:

Cu respect. :emo-yessir:

Modificat de Elvis
  • Apreciez 1
  • Displace 1
Publicat

Elvis, politistii din Gorj au facut sesizarea referitoare la sporul de antena sau Corpul de Control s-a autosesizat ?

Publicat

Au facut sesizari catre Federatia Politistilor SED LEX si a fost sesizat ministrul.

• Apreciez 1
  • Displace 1
Publicat (modificat)

Pai mai ales un om care vine din strada (inteleg din cv ca a fost subofiter) ar trebui sa stie ca jud. Gorj face parte din Romania si nu cred ca acolo se foloseste mai putin statia radio. Vorba ta Elvis, dupa ce ca ne calca destui pe bataturi ne mai calca si CARAGEA VIOREL SALVADOR. Poate se gandeste la politica domnia sa ca tot se zvoneste ca sefii IGPR vor fi numiti numai cu acordul partidelor politice.

Modificat de copman
Publicat

La Dolj se va lua salariul cu sporul de antena pe 14.06.2011.

Nu stiu cum o fi la alte judete dar aici masuratorile s-au facut in luna noiembrie 2010 si sunt valabile cel putin 1 an.

Copman domnul hahalera habar nu are ce implica pierderea acestui spor .

In primul rand exista o HG care spune ca daca un an masuratorile sunt sub limita ,se pierde acest spor pentru totdeauna.

Am vazut ca SNPPC se lauda ca platesc ei masuratorile la Gorj.

Ii anunt ca le platesc degeaba, a zburat puiul cu ata.

Iar asta presupune ca politistii neoperativi cat si personalul civil vor pierde pe langa bani, zile de concediu 5-6 si grupa de munca .

Adica nu vor mai primi sporul de trei luni la an.

Multa lamaie domnule Caragea ,,Salvator", esti incompetenta personificata.

Iesi afara ............extraordinara. :slapb:

• Apreciez 1
Publicat

Rezumatul intalnirii CNP si sindicatelor cu conducerea MAI din 10 iunie

I. Propunerile CNP au fost numai ptr. plecari voluntare:

- suspendare 2-3 ani,

- OUG ptr. scutire scolarizare si

- sume compensatorii la cei pensionabili sau nu.

Ministrul Igas va discuta la guvern aceste masuri pentru acceptarea lor, ca alternativa la concedierile fortate. Miercuri va fi o noua intalnire.

II. Ptr. alte plecari, daca nu ajung plecarile voluntare, acolo unde sunt reduceri de state, se va proceda la evaluarea profesionala prin concurs / examen. Procedura se va stabili prin HG sau modificarea OMAI 665/2008

MINISTERUL ADMINISTRATIEI ŞI INTERNELOR

CORPUL NAŢIONAL AL POLIŢIŞTILOR

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

INFORMARE

privind sinteza discuţiilor de la Şedinţa comună din 10.06.2011

organizată de Ministerul Administraţiei şi Internelor

În ziua de 10.06.2011 la sediul M.A.I., a avut loc Şedinţa comună dintre conducerea Ministerului, reprezentanţii Corpului Naţional al Poliţiştilor şi reprezentanţii organizaţiilor sindicale, în care să se propună şi să fie analizate soluţiile alternative la disponibilizare şi modalităţile de aplicare a acestora.

În acest sens, reprezentanţii Corpului Naţional al Poliţiştilor prezenţi la şedinţă au susţinut, înaintea abordării vreunei discuţii privind disponibilizarea, considerarea şi discutarea soluţiilor alternative care vizează în principal:

1. Aprobarea cererilor de suspendare a raporturilor de serviciu, soluţie prevăzută în legislaţia în vigoare, de natură a reduce într-o mică măsură, este adevărat, bugetul Ministerului;

2. Modificarea printr-o Ordonanţă de urgenţă a art. 13 din Legea nr. 285/2010 care interzice acordarea ajutoarelor sau, după caz, indemnizaţiilor la ieşirea la pensie, retragere, încetarea raporturilor de serviciu ori la trecerea în rezervă, precum şi pentru cei care nu îndeplinesc vârsta de pensionare. S-a propus acordarea unor sume compensatorii, eşalonate în următorii 3 ani, soluţie care ar rezolva în mare măsură problematica disponibilizărilor;

3. Scutirea de la plata cheltuielilor de şcolarizare a persoanelor aflate sub efectul unui contract cu Ministerului Administraţiei şi Internelor.

4. Înfiinţarea unui Grup de lucru format din reprezentanţi ai ministerului, ai Corpului şi cei ai organizaţiilor sindicale, care să analizeze şi să pregătească cadrul legal pentru aplicarea soluţiilor de mai sus.

Propunerile Corpului şi sindicatelor au fost însuşite de conducerea Ministerului, cu specificaţia că acest tip de dialog trebuia să debuteze cu mult timp înainte.

Domnul Ministru Traian Igaş a ţinut să precizeze că prima soluţie este una de luat în seamă în actualul context, însă trebuie avut în vedere ca structurile să rămână funcţionale.

În ceea ce priveşte a doua soluţie, domnul ministru a promis că va discuta, poate chiar în cursul acestei zile, cu domnul prim-ministru Emil Boc eventualitatea modificării cadrului legislativ care interzice plata unor drepturi compensatorii pentru 2011.

Referitor la punctul 3, există deja în proiect o ordonanţă de urgenţă care să absolve de plată persoanele aflate sub efectul contractelor, inclusiv, dacă este posibil, absolvenţii Academiei şi Şcolilor postliceale, care nu au susţinut încă examenul de absolvire.

Conducerea Ministerului a ţinut să precizeze că nimeni nu a suspendat plata sporului de antenă şi că există câteva probleme punctuale în judeţele unde organele specializate în acest sens au emis buletine determinare de risc care nu se încadrează în indicatorii de acordare a sporului.

Deasemenea, a fost invocată o discuţie cu ministrul finanţelor care aborda posibilitatea acordării normei de hrană restanţă, în luna iulie, eventual şi a restanţelor la plata drepturilor de echipament.

În data de 14.06.2011 se va reuni Grupul de lucru pentru consultări şi redactarea proiectelor de acte normative.

Până pe 15.06.2011 C.N.P. şi sindicatele vor primi copii de pe cererile de suspendare şi cele de demisie cu scutirea de plată a cheltuielilor de şcolarizare şi, după caz, a celor de pensionare, în scopul constituirii unei statistici în vederea fundamentării proiectelor de acte normative. Acestea pot fi trimise la C.N.P. prin fax 021/3145413 şi email cnp@cnpromania.ro.

Corpul a fost reprezentat la întâlnire de către comisar şef de poliţie ASOFRONIE CONSTANTIN, comisar şef de poliţie BAICU FLOREA şi comisar de poliţie STANCU PETRE.

BIROUL EXECUTIV CENTRAL AL

CORPULUI NAŢIONAL AL POLIŢIŞTILOR

• Displace 2
Publicat

ELVIS dumneta stii daca ordonanta 100 din 1999 e in vigoare ? Eu cred ca da , altfel nu o propuneau spre abrogare in legea picata .

• 3 săptămâni mai târziu...
Publicat

De ce C.N.P.-ul nu sprijina sau nu se solidarizeaza cu o astfel de petitie, pe care o redau mai jos si care am gasit-o pe site-ul SNAP :

Catre

GUVERNUL ROMANIEI

MINISTRUL ADMINISTRATIEI SI INTERNELOR

Subsemnatul Marin Serbanescu, agent sef principal de politie in cadrul sectiei 12 Politie- Biroul Ordine Publica, vicepresedinte al SPR DIAMANTUL, domiciliat in (...)

Introductoriu, doresc sa precizez ca, in conditiile in care prin legea bugetului pentru anul 2011, numarul maxim de posturi alocat MAI, a scazut cu 10.000, reprezentantii Ministerului Administratiei si Internelor mentin, din punctul meu de vedere, nelegal, circa doua sute de posturi aferente unor functii de politie din cadrul Clubului Sportiv DINAMO, destinate sa finanteze sportivii profesionisti din cadrul clubului si personalul de deservire al acestora.

In mod regretabil, in loc sa se reduca acele posturi din cadrul CS DINAMO, care nu justifica, in conditiile legii, prezenta unor persoane pe functii de politie, acestia sunt protejati, in locul lor urmand a fi concediati politisti (posibil si eu) care presteaza munca de politie 100%, in conformitate cu legislatia specifica in materie politieneasca.

Avand in vedere ca am o temere rezonabila ca persoana juridica MAI, controlata de persoane care au interes sa favorizeze CS DINAMO, nu are capacitatea de a aplica obiectiv legea cu privire la CS DINAMO, sesizez prin prezenta si Guvernul Romaniei, concomitent cu MAI, intrucat chestiunea disponibilizarilor in MAI este o problema de interes national.

Fata de cele de mai sus, in baza Legii 544/2001, Legii 360/2002, Legii 218/2002, Legii 69/2000, Legii 554/2004, va solicit cu respect urmatoarele:

1) sa-mi comunicati copie certificata pentru conformitate cu originalul dupa regulamentul de organizare si functionare al Clubului Sportiv Dinamo;

2) Sa reexaminati si sa anulati Dispozitia Secretarului general al MAI nr. S /238 din 03.03.2011 prin care s-a aprobat regulamentul de organizare si functionare al Clubului Sportiv Dinamo, pe baza urmatoarelor motive:

a) Dispozitia s-a emis cu nerespectarea obligatiei legale a MAI de transparenta in cursul procedurii de elaborare a proiectului de act normativ, avand ca efect incalcarea prevederilor Legii 52/2003;

B) Dispozitia S/238/03.03.2011 s-a emis cu incalcarea prevederilor art.12 (3) din OUG 30/2007 si cu incalcarea prevederilor imperative ale art.54 (1) si (5) din regulamentul aprobat prin HG 561/2009;

3) Sa-mi comunicati actul administrativ prin care s-a dispus, cu privire la regulamentul de organizare si functionare al clubului sportiv Dinamo, schimbarea regimului juridic din informatie de interes public in informatie "secret de serviciu";

4) sa reexaminati si sa declasificati Dispozitia Secretarului General al MAI cu nr. S/238 din 03.03.2011, care a fost sustrasa abuziv regimului juridic specific actelor normative de interes public, fara a exista un prejudiciu efectiv care s-ar produce MAI, prin aducerea la cunostinta publica a regulamantului de organizare si functionare al Clubului Sportiv Dinamo;

5) va rog sa-mi comunicati cate posturi aferente unor functii de politie de ofiter sunt alocate in statul de organizare al Clubului Sportiv Dinamo;

6) va rog sa-mi comunicati cate posturi aferente unor functii de politie de ofiter dintre cele mentionate la punctul 5) sunt ocupate efectiv si cate sunt vacante;

7) va rog sa-mi comunicati cate posturi aferente unor functii de politie de agent de politie sunt alocate in statul de organizare al Clubului Sportiv Dinamo;

8) va rog sa-mi comunicati cate posturi aferente unor functii de politie de agent de politie , din structura CS DINAMO, sunt ocupate efectiv si cate sunt vacante;

9) va rog sa-mi comunicati daca personalul CS DINAMO, care ocupa efectiv in cadrul CS DINAMO, a fost reincadrat pe functii, in aplicarea art. Legii 330/2009 (art.30 alin. (3) ), completata de OUG 1/2010 (art.4 alin. (1) si (4) ) si respectiv in aplicarea Legii 284/2010 (art.33);

10) va rog sa-mi comunicati cati ofiteri si cati agenti din cadrul CS DINAMO, NU au in fisa postului atributii de specifice de politie, la care fac trimitere imperativ art. 1 din Legea 360/2002 si art. 26 din Legea 218/2002;

11) sa-mi comunicati cati ofiteri si cati agenti de politie din cadrul CS DINAMO au "licenta de sportiv profesionist" in intelesul Legii 69/2000;

12) sa-mi comunicati cati ofiteri si cati agenti de politie din cadrul CS DINAMO intra in categoria " oficiali sportivi" in intelesul anexei ala Legea 69/2000;

13) pentru toate persoanele mentionate la punctul 10), va rog sa-mi comunicati actul de numire/ reincadrare in functia publica si fisa postului;

14) va solicit sa anulati actele administrative de reincadrare in functia de politie, pentru toti politistii falsi, "oficiali sportivi" si "sportivi profesionisti", care ocupa posturi in CS DINAMO ce nu au asociate sarcini/ responsabilitati specifice de politie;

15) sa-mi comunicati actul administrativ care cuprinde statul de functii alocat CS DINAMO si sa anulati acest act, in partile prin care se aloca functii de politie Clubului Sportiv Dinamo, structura cu activitate sportiva, fara atributii/functii de serviciu public politienesc;

16) va solicit sa identificati si sa cercetati administrativ/ disciplinar functionarii MAI care in luna Ianuarie 2011 cat si dupa emiterea ROF CS DINAMO, avand datoria sa analizeze fisele de post ale "politistilor" din cadrul clubului sportiv Dinamo, in conformitate cu art.4 din OMAI 665/2008, nu au raportat conducerii ierarhice ca fisele de post ale sportivilor profesionisti si oficialilor sportivi din cadrul Clubului Sportiv Dinamo nu contin sarcini/ responsabilitati specifice de politie, care sa justifice alocarea unei functii de politie postului de munca.

17) sa-mi comunicati daca Clubul Sportiv Dinamo este incadrat in categoria unitatilor de politie;

18 ) sa-mi comunicati actul administrativ prin care Clubul Sportiv Dinamo a fost incadrat, consider abuziv, in categoria unitatilor de politie;

19) sa anulati actul administrativ prin care CS Dinamo a fost incadrat abuziv in categoria unitatilor de politie, intrucat CS Dinamo este o structura sportiva ce desfasoara activitati prevazute de Legea 69/2000 si nu are atributii/functii dintre atributiile prevazute de lege pentru politia romana, ca institutie specializata.

Prezenta petitie constituie plangere prealabila.

Sunt de acord ca raspunsul dvs. sa mi se comunice in oricare din urmatoarele modalitati alternative:

a) in format electronic, pe e-mail la adresa "marin.serbanescu@sprdiamantul.ro" sau:"office@sprdiamantul.ro"

B) la locul de munca din cadrul sectiei 12 Politie;

c) la locul de domiciliu.

Cu stima,

Marin Serbanescu

Agent Sef Principal de Politie

Vicepresedinte SPR DIAMANTUL

Scuze, petitia am preluat-o de pe site-ul SPR Diamantul ! ( ce sa-i faci daca sunt atatea sindicate si cam putine rezultate )

• Apreciez 3
  • 2 săptămâni mai târziu...
Publicat

Întrebări adresate CNP în legătură cu reorganizarea structurilor MAI, examenele de departajare şi reîncadrarea personalului

1. Daca sunt funcţii noi, acestea se încadrează potrivit OMAI 665/2008 sau OMAI 129/2011?

Functiile noi apar la compartimente care nu fac obiectul reducerii si deci nu se aplica OMAI 129/2011, ci OMAI 665/2008.

2. Unde pot candida poliţiştii de la compartimentele desfiinţate total?

Acei politisti pot candida la compartimente care fac obiectul reorganizarii sau au functii vacante cu atributii similare (de ex. CP de la PFR, la CIT sau STF).

3. Dacă există funcţii vacante de conducere, se poate organiza repede concurs/ examen pentru ocuparea lor sau se împuternicesc alţi ofiţeri?

Se poate organiza in masura existentei rapoartelor sefilor de unitati/IG/DG aprobate in acest sens.

4. Dacă există funcţii vacante de execuţie la data intrării în vigoare a noilor state, cum se ocupă?

Se ocupa potrivit OMAI 129 daca compartimentul a fost supus reorganizarii si dupa OMAI 665 daca nu face obiectul reorganizarii.

5. Cei suspendaţi potrivit art. 65 din lg. 360/2002 sunt numiţi pe stat şi suspendaţi în continuare?

Sunt suspendati si trecuti pe o lista suplimentara anexa la stat, ca si acum, functiile lor se ocupa de altii, dintre cei supusi sau nu reorganizarii, conform pct. 4.

6. Cei care erau suspendaţi la cerere îşi păstrează posturile sau se ocupă, şi dacă da, cum, întrucât noi nu avem situaţia încadrării pe perioadă determinată?

Potrivit lg.188/1999 raman titulari pe post, li se rezerva acest post si va putea fi ocupat pe durata determinata numai daca se modifica lg. 360/2002 in acest sens.

7. Celor detaşaţi în misiuni internaţionale li se păstrează posturile?

Conform art. 47 li se pastreaza posturile, fiind protejati de legea 360/2002 pana intra in vigoare pct. 4 din legea 133/2011 de modificare - 1 ian. 2012. Intre timp, daca se va modifica din nou, la toamna, integral lg. 360/2002, vom sustine abrogarea acestui adaos abuziv.

8. Cum se procedează cu cei aflaţi în concediu prenatal si postnatal, în concedii medicale şi cu cei internaţi în spital, pentru că nu pot fi examinaţi?

Cei aflati in concediu pre si post-natal sunt protejati de lege, li se pastreaza posturile, s-ar putea ocupa numai pe durata determinata. Pentru cei aflati deja in spital sau concediu medical, la intrarea statelor in vigoare, se merge pe pastrarea posturilor daca nu sunt modificari la stat, iar la cei cu functiile reduse probabil pe punerea la dispozitie si in timpul celor 3 luni se va ajunge la o decizie.

9. Cei care ocupă funcţii de conducere şi acestea sunt radiate, pot ocupa funcţii de execuţie inferioare cu acordul lor fără examen?

Daca structura unde solicita sa ocupe functia se reorganizeaza, dau examen, daca nu se reorganizeaza, nu dau examen, potrivit prevederilor lg. 360/2002 in vigoare.

10. Ofiterii absolvenţi de studii militare cu durata de 3 ani sunt disponibilizaţi direct?

Nu daca mai sunt in stat prevazute functii cu SSSD (sinsp-insp.pr.- scms) care acum intra tot la SS, deci nu pleaca automat din sistem.

11. Ce se întâmplă cu cei aflaţi în perioada de probă?

Daca li se reorganizeaza compartimentul dau examen, daca il iau raman, daca nu pleaca. Daca nu li se reorganizeaza compartimentul nu li se intampla nimic.

12. Cei care au luat note sub limita ultimului loc disponibil la examen, pot participa în faza a doua la ocuparea altor funcţii vacante sau neocupate la examen?

Da, in faza a doua, dupa OMAI 665/2008 la alte compartimente nesupuse reorganizarii, daca nu au fost ocupate intre timp conform OMAI 665/2008.

13. Dupa intrarea in vigoare a statelor si punerea la dispozitie se pot face mutările, transferurile şi între unitati si intre arme?

Conform OMAI I/660/15.06.2011, la data intrarii in vigoare a noilor state se revine asupra interdictiei date asupra suspendarilor la mutari si transferuri, instituita prin ordinele si dispozitiile anterioare, Rapunsul este deci, da, cu aprobarile normale necesare si pana acum.

14. În contextual lipsei de reglementare privind disponibilizarea la reorganizare, cum se face aplicarea art. 100 din legea nr. 188/1999 integral, adică şi alin.(2) privind modul de reîncadrare pe funcţii, nu numai direct alin. (3) cu examenul de departajare, când există mai mulţi poliţişti la un compartiment decât numărul de funcţii rămase pe noile state de organizare?

Se aplica partial, la politisti nu se aplica toate criteriile de la functionarii publici.

Aici este discutabil raspunsul primit, noi ne refeream in special la pregatirea profesionala necesara postului, care ar fi determinat ca cei cu alta pregatire sa fie pusi la dispozitie si sa-si gaseasca posturi in alta parte sau sa fie disponibilizati.

15. Care este motivatia micsorarii coeficientilor de incadrare pe noile state?

Statele intra in vigoare sub noua legea unitara de salarizare 284/2010, dar grila acesteia nu se aplica in anul 2011, conform legii 285/2010. Coeficientii actuali sunt mai mari dar se inmultesc cu valoarea de referinta de aproape 190 de lei pentru a se obtine salariul functiei, dar dupa noua lege si grila, daca se va aplica de la 1 ian. 2012, coeficientii acestia micsorati la unii politisti se inmultesc cu valoarea de referinta de 600 lei - 2010, 650 - in 2011 si poate 700 lei in 2012, ceea ce ar duce la mai mult decat triplarea salariului functiei, DECI VENITURILE NU AR SCADEA DACA SE APLICA ACEASTA GRILA NOUA de la 1 ian. 2012.

Toate intrebarile adresate pe diferite cai au fost centralizate de D-l Vicepresedinte CNP, Constantin Asofronie.

P.S. Multumim specialistilor de la MRU din IGPF, IGPR si minister care au dat aceste precizari necesare pentru intelegerea procedurii de aplicat la reincadrarea pe noile state si la examinarea celor din compartimentele afectate de reorganizare.

Publicat (modificat)

Domnule radusandu azi am semnat faptul ca mi-au fost aduse la cunostinta urmatoarele:

In temeiul

• OMAI 129/27.06.2011
  • Dispozitiile IGPR 31/30.06.2011 si 33/05.07.2011 si prin dispozitia sefului IPJ Constanta.......

.................ca urmare a reorganizarii voi fi pus la dispozitie pe o perioada de maxim 3 luni timp in care voi beneficia de toate drepturile salariale acordate anterior dar ca voi fi incadrat permanent in locuri de munca si activitati cu conditii normale. Precum si faptul ca trebuie sa fac raport ca vreau sa lucrez pe noul post. Ce inteleg eu este faptul ca :

1. nu cred ca atat timp cat politistul este pus la dispozitie mai poate beneficia de sporurile de care a beneficiat pana in prezent
  2. nu cred ca mai are dreptul de a purta arma
  3. nu cred ca mai are dreptul de a incheia acte procedurale iar cine le va face le va face pe barba sa

In alta ordine de idei pe noul stat de plata am observat o scadere drastica a indicelui de salarizare de la 2,90 la 2,37!! Plus de asta prin sintagma incadrat permanent in locuri de munca si activitati cu conditii normale inteleg ca nu se va mai acorda sporul pentru conditii de munca periculoase. Asadar avand in vedere ca in urmatoarele trei luni cat va dura aceasta brambureala si genocid impotriva politistilor nu vor mai exista fonduri pentru plata salariilor (tinand cont de timpul de 3 luni pentru disponibilizarea a 10.000 de cadre MAI) se va proceda la taieri salariale din nou!! Va rog sa imi precizati pozitia dvs. fata de cele postate.

Modificat de copman
Publicat

nu inteleg :blink: vor fi pusi toti politistii din operativ la dispozitie? adica sa ma astept la acelasi lucru? pe noi de la municipiu ne-au asigurat ca nu sunt probleme(deocamdata) si ca doar cei care lucreaza in mediul rural vor fi pusi la dispozitie intrucat li s-au radiat cateva functii... :wacko: e o debandada ...

Publicat (modificat)

[*]nu cred ca atat timp cat politistul este pus la dispozitie mai poate beneficia de sporurile de care a beneficiat pana in prezent

[*]nu cred ca mai are dreptul de a purta arma

[*]nu cred ca mai are dreptul de a incheia acte procedurale iar cine le va face le va face pe barba sa

copman , aceste lucruri l-am intrebat pe cel de la MRU cand am semnat dispozitia ( de punere la dispozitie ) .

Raspunsul sau a fost ca daca in dispozitie ( de punere la dispozitie ) nu specifica acest lucru expres , desfasuram aceleasi activitati ( care le-am desfasurat pana la punerea la dispozitie ) sau care le dispune seful unitati .

Referitor la acte( procese verbale ) ne-a spus clar ca au efect juridic ( eventual in urma unei contestatii in instanta ) .

Ne-a mai spus ca nu vor fi afectate salariul sau alte sporuri . Singurul spor care nu se acorda pe timpul punerii la dispozitie este sporul de comanda ( pentru cine il ia ) . :emo-yessir:

Modificat de Eduard
Publicat

Ok. Si in momentul cand "dai" un RTUP la un dosar de urmarire penala si te reclama ala pentru abuz in serviciu ce faci ? Cine raspunde? Am cerut azi dispozitie sa mi se spuna clar ce activitati sa fac in astea 3 luni si toti au luat pozitia ghiocelului. :naughty:

Publicat

A dispărut secțiunea "Forum" de pe site-ul organizației dumneavoastră?

Mulțumesc.

Publicat

Da este un nou site.

Putem continua aici, pe acest forum

• Apreciez 2
Publicat

Numai atat aveti de zis? Ateptam si eu un raspuns. Va multumesc.

Domnule radusandu azi am semnat faptul ca mi-au fost aduse la cunostinta urmatoarele:

In temeiul

• OMAI 129/27.06.2011
  • Dispozitiile IGPR 31/30.06.2011 si 33/05.07.2011 si prin dispozitia sefului IPJ Constanta.......

.................ca urmare a reorganizarii voi fi pus la dispozitie pe o perioada de maxim 3 luni timp in care voi beneficia de toate drepturile salariale acordate anterior dar ca voi fi incadrat permanent in locuri de munca si activitati cu conditii normale. Precum si faptul ca trebuie sa fac raport ca vreau sa lucrez pe noul post. Ce inteleg eu este faptul ca :

1. nu cred ca atat timp cat politistul este pus la dispozitie mai poate beneficia de sporurile de care a beneficiat pana in prezent
  2. nu cred ca mai are dreptul de a purta arma
  3. nu cred ca mai are dreptul de a incheia acte procedurale iar cine le va face le va face pe barba sa

In alta ordine de idei pe noul stat de plata am observat o scadere drastica a indicelui de salarizare de la 2,90 la 2,37!! Plus de asta prin sintagma incadrat permanent in locuri de munca si activitati cu conditii normale inteleg ca nu se va mai acorda sporul pentru conditii de munca periculoase. Asadar avand in vedere ca in urmatoarele trei luni cat va dura aceasta brambureala si genocid impotriva politistilor nu vor mai exista fonduri pentru plata salariilor (tinand cont de timpul de 3 luni pentru disponibilizarea a 10.000 de cadre MAI) se va proceda la taieri salariale din nou!! Va rog sa imi precizati pozitia dvs. fata de cele postate.

Publicat (modificat)

cu speranta ca nu sunt prea off topic, va rog sa ma lamuriti daca se poate cu un raspuns la urmatoarea speta intrebatoare:

- din 100 de locuri la o unitate se restructureaza 20;

-10 insi fac raport de suspendare;

-dupa lege (art 96, alin 3 din legea 188/1999), "Pe perioada suspendarii raportului de serviciu autoritatile si institutiile publice au obligatia sa rezerve postul aferent functiei publice". deci si in noul stat?

- in consecinta, unitatea da afara in continuare 20 de oameni? spulberand astfel sperantele unora ca vor fi doar 10 de ejectat?

cu stima,

...

Modificat de castana

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.