Jump to content
POLITISTI.ro

Intrebari adresate conducerii Corpului National al Politistilor


Rookie

Recommended Posts

Dupa modelul patentat in subforumul sindicatului, va propun sa postam aici intrebarile pe care le aveti pentru conducerea CNP.

Avand in vedere faptul ca eu personal mi-am exprimat public parerea deloc buna despre CNP, singura rugaminte pe care o am la voi este ca intrebarile si replicile voastre sa fie cat se poate de civilizate si pertinente.

Intrucat eu sunt cel ce a deschis acest topic, am privilegiu sa adresez primele intrebari catre conducerea CNP.

Am observat pe site-ul acestei organizatii ca niste intrebari ale unor colegi sunt evitate si ocolite de conducerea organizatiei. Poate avem noroc si primim aici cateva raspunsuri. :naughty:  1. Este adevarat ca exista o plangere/dosar penal la DNA in care sotia presedintelui Dobrescu este cercetata pentru ceva lipsuri prin casieria CNP-ului?
  2. Sedintele CNP au caracter secret?

Astept cu interes. :emo-yessir:

Multumesc.

Link to comment

Nu sotia presedintelui este casiera la CNP.

Eu am fost la presedintele CT al CNP de la mine si am studiat materialul justificativ al presedintelui si pe cel al celor ce-l acuza si nu scrie nimic de lipsa de bani din casierie.

Link to comment

Se pare ca sunt unii pe acolo care vor doar salarii, nu sa faca ceva pentru politisti si vor sa darame tot ce incearca sa construiasca presedintele si inca cativa care vor sa faca ceva cu adevarat pentru politisti. Eu cred ca decizia presedintelui de reducere a salariilor este corecta. Daca eu care cotizez am salariul redus, ei de ce sa nu si-l reduca? Corect? Nu sunt de acord cu alte iesiri ale lui dobrescu, dar cu reducerea salariilor da.

Link to comment

Din acuzatiile celor trei se pare ca vor sa-l schimbe mai repede pe dobrescu. Nu mai au rabdare pana la congres. Din ce am citit si m-am mai interesat si eu presedintele ii pune la treaba, vrea sa respecte toti programul, sa mearga prin tara sa faca intalniri cu membri CNP si unora nu le convine. E unu care de cand e la CNP si-a terminat doctoratul, a facut un curs de 6 luni la Colegiun National de Aparare, pe la CNP mai putin.

Link to comment

Nu sotia presedintelui este casiera la CNP.

Nici nu am spus eu asa ceva.

Nu stiu foarte multe amanunte, de asta am si intrebat, am inteles ca ar fi beneficiat de niste "sporuri". :hmmmt:

Link to comment

Am vazut ca in prima dumneavoastra postare ma acuzati de lipsa unor sume de bani din casierie.Eu nu sunt casiera la CNP, sunt membru in comisia de buget- finante si primesc spor de studii superioare 25% pentru ca am terminat facultatea de Contabilitate si informatice de gestiune. Am primit si un spor de 10%din salariul de baza pt viza cfp dar doar pe o perioada determinata cat presedintele comisie de buget-finante a urmat cursurile Colegiului National de Aparare si nu era in fiecare zi la serviciu. Tin sa va informez ca am restituit banii care i-am primit pt. acest spor ca sa nu mai existe discutii pe seama acestui spor. Sporul de 10% l-am primit cu avizul trezorierului general si la propunerea presedintelui comisie buget-finante, care daca presedintele a luat hotararea de a ne reduce salariile cu 25% s-a gandit sa il reclame. De ce nu a facut-o de la 1.02.2010 cand am inceput sa primesc acest spor? Nu credeam ca decizia corecta, zic eu si daca vreti ma puteti contrazice, a presedintelui de reducere a salariilor si la noi poate declansa atata ura.

Link to comment

@Rookie.

Am vazut mai tarziu topik-ul.

1.- Nu s-a bneficiat ilegal de sporuri, totul a fost legal. Au fost numai unele "rautati" din partea unor "colegi". Mai jos iti prezint un punct de vedere personal:

ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ Nr. 35 din 11 aprilie 2009 privind reglementarea unor măsuri financiare în domeniul cheltuielilor de personal în sectorul bugetar a modificat alineatul (7) al articolului 9 din Ordonanţa Guvernului nr. 119/1999 privind controlul intern şi controlul financiar preventiv, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I,nr. 799 din 12 noiembrie 2003, cu modificările ulterioare, s-a modificat şi are următorul cuprins:

"(7) Prin decizie internă a conducătorului entităţii publice, persoanele desemnate să efectueze controlul financiar preventiv propriu pot beneficia de un spor pentru complexitatea muncii de până la 25% aplicat la salariul de bază brut lunar, în măsura în care funcţia pe care o deţin nu este incompatibilă cu activitatea de control financiar preventiv."

Aceasta legislatie se aplica numai in domeniul contabilitatii si cineva trebuie sa aiba viza de CFI, conform legii.

2. Presedintilor de CT li s-a trimis un PV al sedintei Consiliului National unde s-au analizat amanuntit "acuzele" si un material explicativ al presedintelui, dupa ce anterior, grupul "talibanilor" a trimis varianta lor, printr-un "sindicalist" de marca binevoitor. Apropo trebuie respectata si prezumtia de nevinovatie...

Materialele se pot consulta si discuta prin acesti reprezentanti statutari ai nostri, nu se pot trimite la anonimi. Nu poate fi pus public pe site.

Numai bine!

Link to comment

Multumesc pentru raspuns si pentru clarificari.

In primul rand, bine ati venit pe acest forum!

antoanela inteleg din postul dvs. ca sunteti sotia presedintelui CNP, iar daca v-ati inscris pe forum si ati raspuns aici, este ceva benefic, pentru a clarifica lucrurile si a nu mai da ocazia aparitiei unor speculatii. :good:

Eu nu v-am acuzat de nimic, doar am pus o intrebare.

Acolo nu este o afirmatie, ci doar o intrebare ce a fost formulata initial de un alt coleg pe site-ul CNP, dar acolo nu a primit un raspuns serios, domnul modulator doar a ocolit subiectul.

Este interesant ce ne spuneti, mai ales ca si aici pe forum, un coleg ce este ajutor sef de post, a intrebat daca poate beneficia de sporul de conducere pe perioada cat seful de post este in concediu. Iar situatia este cat de cat similara.

Domnule radusandu, acolo in acel topic ne-ati explicat la toti, ca se poate beneficia de un astfel de spor numai daca postul este vacant, nu si in cazul in care postul este ocupat, dar titularul este in concediu.

  • Acum nu mai e valabila aceea explicatie?

Va puteti convinge citind acest topic:

In plus, daca dvs. ati inapoiat sumele de bani, acest gest imi pune niste semne de intrebare, pentru ca ma gandesc ca daca dpdv legal totul era in regula, acel spor vi se cuvinea pe buna dreptate ...

Intredevar, antoanela ai dreptate in privinta colegului, e cam pervers si lipsit de caracter colegul dvs. ce a tacut parsiveste atatea luni de zile, iar cand i-au fost lezate interesele a inceput sa scape astfel de detalii. Dar asta e ... asa mai aflam si noi ce se intampla pe acolo pe sus, pe la dvs. :naughty:

Totusi nu am inteles raspunsul la intrebarea mea, exista un dosar de cercetare penala la DNA, sau nu?

Link to comment

Eu nu am niciun dosar de cercetare penala la DNA.

Sporul l-am luat legal, dar m-am saturat de discutii pe seama acestui spor si sincer nici macar nu era o suma care sa merite atatea discutii. Daca mai vreti lamuriri ma puteti suna pe mobil.

gasiti nr pe site-ul CNP-ului

De fapt acuzatia nu au fost ca am luat eu acest spor, ci ca a semnat dispozitia presedintele care e sotul meu.

Link to comment
  • Moderator

Materialele se pot consulta si discuta prin acesti reprezentanti statutari ai nostri, nu se pot trimite la anonimi. Nu poate fi pus public pe site.

Nu vă pot înțelege de ce și care este rostul acestei „secretomanii”?!

Dacă întradevăr ceea ce spuneți aici, dacă acel spor a fost acordat legal, dacă președintele CNP a semnat legal și corect aceea dispoziție și totul este în regulă, de ce nu publicați măcar pe site-ul dvs. ca să lămuriți lucrurile și să dovediți că acolo totul se face într-un mod cât se poate de transparent.

Așa, cum procedați acum, doar dați apă la moară acelor colegi „talibani” (apropo, cum s-au ales cu această poreclă? :lol: ), iar polițiștii de rând, pe bună dreptate, vor rămâne cu impresia că acolo la dvs. e ceva putred sau necurat.

Dacă stăm să ne gândim serios un pic, niciun polițist de rând, nu va pierde din timpul său, mai ales în ziua de azi, având în vedere greutățile cu care ne confruntăm, să meargă și să ceară, apoi să stea acolo să citească documentele despre care vorbiți. E pur și simplu o pierdere de timp pt el și se va limita în a rămâne cu impresia acestor zvonuri și speculații.

Trăim într-o eră a tehnologiei și e mult mai comod să te informezi direct de acasă, din fotoliu, nu să stai și să alergi după unul sau altul sau pe la vreun birou, irosind din timpul liber. Dacă CNP-ul ar înțelege acest lucru și ar răspunde acestor zvonuri sau speculații, rapid și prompt, limitând timpul de amplificare a lor, ați avea mult mai mult de câștigat la capitolul „CREDIBILITATE”. Iar CNP-ul și sindicatele trebuie să profite de acest lucru.

Așa ... doar lăsați ca imaginația fiecăruia să lucreze în defavoarea dvs. :naughty:

Link to comment

Pentru d-l Radu Sandu, temeiul legal invocat de catre dvs (O.G. nr. 35/1999) pentru acordarea acelui spor, este absolut gresit. Sporul a fost acordat ilegal din acest punct de vedere, intrucat Corpul National al Politistilor nu este o institutie publica/bugetara, aceea ordonanta la care faceti referire reglementeaza in domeniul si citez din titlu ordonantei :,, masuri financiare in domeniul cheltuilelilor de personal in sectorul bugetar ,, Este adevarat ca C.N.P.-ul este o ,, institutie de interes public,, insa aceast lucru este altceva si nu inseamna ca a dobandit caracterul unei institutii publice bugetare ci ramane o organizatie de drept privat care prin acel caracter de interes public i se recunoaste importanta in statul de drept si poate subliniez poate beneficia de finantari ale statului in anumite conditii. Doar pentru acele finantari primite de la stat, actioneaza caracaterul public si controlul de stat nu si pe fondurile private ale organizatiei (chestie elementara de drept financiar) . Sunteti in eroare daca afirmati ca C.N.P.-ul este o institutie publica bugetara si se supune acelui act normativ. Din acest punct de vedere d-na a facut foarte bine daca a restituit suma acordata ilegal . Acel spor se putea acorda daca era expres prevazut in statutul organizatiei sau daca era adoptat ( o pseudolegiferare interna) de catre organul suprem al organizatiei ,adica Congresul. Nu sunt nici pro nici contra doamnei in cauza, insa nu pot sa imi exprim certitudinea pe care o aveam inainte de a renunta la calitatea de membru : ceva este putred acolo , dar pentru aceassta trebuie o discutie mai ampla .

  • Upvote 2
Link to comment

Așa, cum procedați acum, doar dați apă la moară acelor colegi „talibani” (apropo, cum s-au ales cu această poreclă? :lol: ), iar polițiștii de rând, pe bună dreptate, vor rămâne cu impresia că acolo la dvs. e ceva putred sau necurat.

Oricum s-au strans acolo o clica in care toti se acopera unii pe altii si fac manarii impreuna si la gramada. Daca nu ar fi nimic de ascuns ar fi mult mai transparenti. Dar nu ca modulatorul sau ca forumul de pe site-ul CNP. Practic s-au strans o gasca de ofiteri, fara functii prin sistem sau care isi doresc functii mai mari decat cele pe care erau, care au prins de ciolan si nu mai vor sa ii dea drumul. Activitatea lor?

In afara de a cheltui banii stransi din cotizatii pe la intruniri prin Sovata (cu inchirieri de hotel si alte alea), in care se intalnesc ei intre ei sa se bata pe umeri, tinde sa lipseasca cu desavarsire. Aaaa! Cu exceptia de acum cateva zile in care au semnat un document, impreuna cu cateva sindicate din sistem.

Ce e putred si necurat? Ce altceva ar trebui sa fie decat ca toaca banii din cotizatii aiurea sau pe interese personale?

De la mine asa se vede. Si din multe locuri din tara asta. De la Bucuresti, din sediul CNP-ului, se vede altfel, adica cam asa: ¨ce dracu´ mai vor si amaratii astia de la noi, niciodata nu le ajunge!¨

Asa a spus modulatorul, bineinteles folosind alte civinte si fraze, dar in esenta cam asta a rezultat.

Oricum nu le pasa. Cainii latra, ursul trece!

Link to comment
  • Member

Am si eu o intrebare pentru domnul presedinte al CNP sau daca imi poate raspunde din conucere e ok.

Domnul presedinte al CNP Dobrescu a prins in viata lui macar un singur hot?

Domnul presedinte al CNP Dobrescu a lucrat vreodata ca politist operativ?

Multumesc.

Link to comment
  • 3 weeks later...

Din ciclul ,, Perle ,, ale Corpului National aPolitistilor :

Azi la IPJ Suceava s-au impartit agende ( cadouri de la C.N.P. ) . Pana aici totul bine si frumos, astfel ca un reprezentant de la subunitatea mea ( de la circa 60 km. de sediu IPJ-ului ) a mers sa le ridice. Urmeaza Surprize, surprize : cand intra asta in birou, poftim dialog : Uite inca unul care a luat teapa,de ce ai venit cu cutia asta ? Pai sa iau agendele ? Care agende, poftim una pentru comandant, ca altele nu s-au dat ? Si atat a luat una pentru comandant .

Morala : Pana si agendele C .N.P.-ul le-a facut doar pentru comandanti, astea nu sunt de nasul plebei cotizante ( a se citi pulime, cu scuzele de rigoare pentru expresia neacademica ). Ma felicit pentru a mia oara ca am iesit din C.N.P. Am nitica compasiune pentru ceilalti cotizanti, doar in proportie de 50%, ca asa le trebuie doar nu-i tine cineva legati acolo.

P.S. D-le Radu Sandu nu astept vreo reactie sau replica de la dvs. ca am observat in ultimul timp, ca ultimul mohican , ati abdicat de la dialog.

Link to comment

@Lord

Din cate cunosc Consiliul teritorial al IPJ SV nu a comandat agende, calendare,etc

Cele repartizate de la BEC, pe judete, normal ca au fost putine, iar cine l-a trimis pe colegul dvs pentru agende a procedat gresit.

Niciodata nu se va putea comanda pentru toti membri.

Nu am abdicat de la dialog, dar cred ca nu are rost sa batem "apa in piua" pentru lucruri inutile/topicuri, iar la cele interesante pentru toti politistii am raspuns.

Numai bine!

Link to comment

D-le Radu Sandu, multumesc pentru raspuns, mai ales pentru promptitudine, cat despre continut partial sunt de acord .

In anii anteriori din cate retin Corpul a dat agende la toti membrii . In fine nu este o gaura in cer, o agenda, era vorba de gest . Prin analogie,in aceeasi zi , IPA a dat fiecarui membru o mapa destul de simpatica ( din inlocuitor de piele cu sigla lor ) asa ca daca avem in vedere cuantumul asemanator al contributiei lunare a fiecarui membru, se putea si la dvs. Eu raman la opinia mea, ca este o problema de management.

P.S. Toate cele bune.... si sper ca expresia ,, ultimul mohican,, din postarea mea anterioara , ati luat-o ca un laudatio si nu in sens peiorativ , cel putin aceasta a fost intentia mea .

Link to comment

Presedintilor de CT li s-a trimis un PV al sedintei Consiliului National unde s-au analizat amanuntit "acuzele" si un material explicativ al presedintelui, dupa ce anterior, grupul "talibanilor" a trimis varianta lor, printr-un "sindicalist" de marca binevoitor. Apropo trebuie respectata si prezumtia de nevinovatie...

Materialele se pot consulta si discuta prin acesti reprezentanti statutari ai nostri, nu se pot trimite la anonimi. Nu poate fi pus public pe site.

Numai bine!

Sa intelegem domnule radusandu ca cei care nu sunt de acord cu conducerea C.N.P. de la Bucuresti sunt teroristi sau mujahedini ,,talibani"?

Putem avea calitate dubla de ,,sindicalisti" si membrii in C.N.P.? Ca la cum tastati ,,sindicalist " este egal cam cu ugiga-l toaca.

Mare grija ca talibanii au centuri cu grenade si sunt foarte periculosi. Sa le faceti perchezitie corporala amanuntita la intrarea in sala unde veti tine Congresul. Nu se stie ce se poate intampla. Iar ,,sindicalistilor" sa le interziceti cu desavarsitre accesul in sala.

Nu vă pot înțelege de ce și care este rostul acestei „secretomanii”?!

Dacă întradevăr ceea ce spuneți aici, dacă acel spor a fost acordat legal, dacă președintele CNP a semnat legal și corect aceea dispoziție și totul este în regulă, de ce nu publicați măcar pe site-ul dvs. ca să lămuriți lucrurile și să dovediți că acolo totul se face într-un mod cât se poate de transparent.

Cum sa nu fie legal si corect un spor acordat sotiei .

@Lord

Din cate cunosc Consiliul teritorial al IPJ SV nu a comandat agende, calendare,etc

Cele repartizate de la BEC, pe judete, normal ca au fost putine, iar cine l-a trimis pe colegul dvs pentru agende a procedat gresit.

Niciodata nu se va putea comanda pentru toti membri.

Domnule radusandu , cu permisiunea dvs, am sa va dau un sfat.

Nu ca as fii un mare fan al agendelor ,pachetelor si calendarelor, dar daca va apucati sa dati agende, dati la toti membrii . Sau nu dati la nimeni .

Si nu spuneti niciodata .......niciodata. La unele judete s-au comandat pentru toti membrii.

Iar membrul C.N.P. ,,CARE L-A TRIMIS" nu a procedat gresit, pentru ca toti membrii cotizeaza.

Sau numai presdintii C.N.P. din teritoriu se pot ,,falii" ca au agende personalizate?

Cu respect

Link to comment
  • 2 weeks later...

Domnule radusandu am o intrebare pentru dvs si totodata o propunere pentru conducerea CNP.

Am observat ca in topicul cu "politisti de care suntem mandri" postati periodic cazuri de politisti ce au refuzat sa-si vanda cinstea si onoarea, denuntand DGA-ului tentativele de a fi mituiti.

V-ati gandit vreodata (ma refer la conducerea CNP) sa propuneti IGPR-ului si Ministerului o initiativa legislativa prin care sa se prevada recompensarea sau recunoasterea meritelor politistilor prin acordarea de medalii, insigne, plachete si alte obiecte artizanale de acest gen, dupa sistemul practicat prin alte tari. Mai ales acum cand se doreste a se modifica legea 360.

Aceste obiecte artizanale, chiar daca nu au o valaoare materiala insemnata, pot avea o valoare profesionala si probabil sentimentala pentru politistul de rand. De asemenea un astfel de sistem poate stimula politistii in activitatea lor.

Bine, ideal ar fi ca recompensarea sa fie si de natura materiala, dar dupa cum merg lucrurile in ziua de azi, ne putem pune pofta in cui.

Aceste decoratii, medalii, insigne sau plachete sa fie specifice politistilor si sa se poata acorda in functie de: vechime, merite deosebite, acte de eroism, etc.

Pentru a va putea da seama la ce ma refer, atasez o fotografie gasita la intamplare pe net, a unui politist de rand.

Ce parere aveti, CNP-ul ar fi interesat de o astfel de initiativa?

post-32-095696700 1294601595_thumb.jpg

Astept cu interes raspunsul dvs.

Numai bine.

Link to comment

@ King

Scuze de raspuns intarziat.

Cu DGA, avem incheiat un Protocol in acest sens. Totusi ideia dvs este interesanta. Mai ales ca recompensarea sa fie si de natura materiala. Sunt total de acord.

La prima sedinta a Consiliului National voi ridica problema aceasta si va voi aducela cunostinta.

Cu stima,

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.