Jump to content
POLITISTI.ro

Paul90

Recommended Posts

• Membru

Sunt interesat de niște cămăși cu mânecă scurtă pentru perioada caniculară, că cele primite din școală, pe lângă faptul că sunt puține (2), mai sunt și din material prost... Vreo recomandare pentru un magazine anume ?

Fac precizarea că sunt din Oradea.

• Moderator

Incearca mai intai la magazie, este de datoria lor sa asigure necesarul de echipament. 

• Moderator

Probabil că el caută cămăşi de uniformă confecţionate din alte materiale, mai de calitate.

• Moderator

Raspunsul este simplu: nicaieri! Chiar si pe piata libera, uniforma se face in bataie de joc, dupa standardele impuse/tolerate de structura de logistica, cu materiale textile ce erau la moda in 1989... camgram, tercot etc.

• Upvote 1

Daca te intereseaza camasi pentru rutiera, o mai buna calitate am putut sa o observ la cele confectionate la magazinul de la gara de nord in bucuresti. Cel putin colegii mei nu isi mai iau camasi de pe fisa de echipament, ci prefera sa procure de acolo, iar pretul unei camasi este de 80 de lei. Daca lucrezi la Op, aici nu stiu ce sa zicl desi presupun ca folosesc aceleasi materiale si la acest tip de camasi. Daca pot sa te ajut cu ceva, te ajut cu cea mai mare placere.

• Upvote 1

Din ce materiale se fabrica acum camasile? Intrebarea nu este ironica deloc, dar chiar nu stiu si nu mai sunt la curent cu ultimele noutati in domeniu. Ar fi util sa stim care materiale sunt mai bune pentru o camasa de vara, sunt mai placute la atingere, mai racorase, etc. Si de care materiale sa ne ferim cand vrem sa cumparam o camasa de la un magazin.

Mutumiri anticiapate.

• Moderator

Problema este una de principiu: caietele de sarcini întocmite de către MAI pentru achiziţionarea de echipament, prevăd foarte clar anumite tipuri de ţesătură pentru croiala uniformelor, astfel că producătorul - care este interesat să câştige licitaţia - nu o să se abată de la aceste standarde. Chiar şi cei care vând pe piaţa liberă elemente de vestimentaţie nu se orientează spre alte materiale, ricând să-şi piardă avizul MAI. Aşa că suntem obligaţi, după principiul turmei, să plătim sume fabuloase - pentru buzunarul unui poliţist - pentru echipament "uzat moral".

• Membru

Roaga un coleg din Bucuresti sa ti le cumpere de la magazinul de la Gara de Nord, mi-a luat si mie cineva si au material ma bun decat cele primite din scoala ( marimea 46 am primit eu :)) ) pe care le porti odata si sunt sifonate. 

Din ce materiale se fabrica acum camasile? Intrebarea nu este ironica deloc, dar chiar nu stiu si nu mai sunt la curent cu ultimele noutati in domeniu. Ar fi util sa stim care materiale sunt mai bune pentru o camasa de vara, sunt mai placute la atingere, mai racorase, etc. Si de care materiale sa ne ferim cand vrem sa cumparam o camasa de la un magazin.

Mutumiri anticiapate.

am luat acum 2 zile doua camasi cu maneca scurta (40% polyethersulfone(PES)adica poliester - plastic- bumbacul omului sarac si 60 % bumbac)

sunt foarte aiurea, trebuie neaparat sa ai ceva pe sub camasa ori te vei irita de la ea....nu mai vorbesc ca pana la serviciu nici nu se mai vede ca a fost calcata!

Cel mai indicat e bumbacul, adica 100% bumbac nu combinatii gen 60% bumbac si restu` nu stiu ce porcarii! am avut din scoala o camasa cu maneca lunga 100% bumbac, nici nu era nevoie sa o mai calc, si se asimtea foarte bine pe piele...am tras pe ea un an jumatate, cat s-o mai tin, s-a decolorat

• Upvote 2
  • 1 month later...

Exact Alex1988,camasile cu maneca scurta,dar si pantalonii de la tinuta de vara se sifoneaza dupa 2-3 ore.In urma cu 2-3 ani a fost achizitionat echipament foarte bun din punct de vedere calitativ,cel de acum parca-i facut din nylon

Am la mine in oras trei firme de confectii care produc camasi. Le-am dat doamnelor de acolo o camasa ca si model, si mi-au facut doua bucati la pretul de 50 lei/buc.Material de calitate, cambrate, iar emblemele le-am luat de la niste colegi de pe camasile vechi.

• 1 month later...

...cele primite din școală, pe lângă faptul că sunt puține (2), mai sunt și din material prost....

Dotarea cu uniforme a promotiei de agenti de politie 2013 este urmatoarea (cel putin la mine):

- 2 perechi pantaloni pentru uniforma de reprezentare

- 2 perechi pantaloni de serviciu

- scurta imblanita

- vesta matlasata cu maneci detasabile

- 2 buc. sepci, ambele cu 2, respectiv 3 numere mai mari

- 1 pereche pantofi

- 1 pereche ghete

- 1 pereche bocanci imblaniti

NICIO CAMASA, DAR ABSOLUT NICI MACAR O CAMASA.

Data prezentarii la IPj - 8 iulie (ne-am rugat acolo si ne-au dat cate o camasa scurta, respectiv camasa-bluza)

Dupa o luna de zile, inca mai asteptam...

• Membru

Cele mai bune camasi de uniforma: primele aparute pe piata cand s-a schimbat tinuta in 2002, 2003 sau cand s-o fi trecut la noua tinuta. Inclusiv cele primite de promotiile 2006, 2007...comparativ cu cele primite acum.

Edited by Ben
  • 2 weeks later...

Promotia 2013 se echipeaza "complet" saptamana asta si viitoare ... au venit echipamentele in Dep. Central vineri ... cat priveste calitatea, acolo mai discutam ... Daca aveti posibilitatea sa va faceti camasile pe comanda, go ahead! E mult mai recomandat si pt organism si pt aspect ...

Pentru camasi de politie rutiera am auzit astazi un coleg spunand ca anul trecut a luat de la o firma din Beclean BN, dar a pierdut numarul de telefon al doamnei cu care tinea legatura. Si eu sunt interesat de asa ceva, iar in caz ca este vreun coleg care ne poate pune in legatura cu firma respectiva il rog sa posteze aici un nr. de tel. Camasile luate de acolo erau din alea ce nu se baga in pantaloni.

• Upvote 2
  • Membru

Dotarea cu uniforme a promotiei de agenti de politie 2013 este urmatoarea (cel putin la mine):

- 2 perechi pantaloni pentru uniforma de reprezentare

- 2 perechi pantaloni de serviciu

- scurta imblanita

- vesta matlasata cu maneci detasabile

- 2 buc. sepci, ambele cu 2, respectiv 3 numere mai mari

- 1 pereche pantofi

- 1 pereche ghete

- 1 pereche bocanci imblaniti

NICIO CAMASA, DAR ABSOLUT NICI MACAR O CAMASA.

Data prezentarii la IPj - 8 iulie (ne-am rugat acolo si ne-au dat cate o camasa scurta, respectiv camasa-bluza)

Dupa o luna de zile, inca mai asteptam...

Bai frate, tu stai bine ! 90% din cei care am terminat la Cluj am primit abia cele 2 costume de reprezentare ( iarna - vara ), 2 caschete, 1 sepcuta, 2 cravate, 1 pereche pantofi iarna, 1 pereche ghete, 1 pereche bocanci VARA, 1 camasa alba ...si cam atat.  Astia de la IPJ nu au nimic si ne asigura ca o sa ne trimita Bucurestiul "candva" tot echipamentul. Pana atunci port 2 schimburi de camasi luate din stanga-dreapta, de pe la colegi - nu zic ca sunt cu 2 numere mai mari, dar macar nu merg in fundul gol la lucru :)

Nici macar curea sau centura nu ne-au dat astia ...ce sa mai zici oare ??!

• Upvote 1
  • Membru

E de plans, prietene.  Lasa, bine ca se 'baga' acuma agenti ANAF - agenti care or sa aibe uniforme, masini, dotari s.a.m.d.  ... Sic transit gloria mundi

• Upvote 1
  • 3 weeks later...

Pe 10.09.2013 am luat o parte din restul echipamentului.. totul in afara de incaltaminte. Asta dupa ce mi-a crapat tocul de la pantoful stang primit din scoala, purtat circa 9 saptamani.

Q: Unde a disparut calitatea care era inainte? Pentru ca in scoala mi-au dat o pereche de pantofi SH care m-au tinut 2 ani.

Albu, nu dispera. Esti deja la al doilea salariu. Nu ar trebui sa mai ai probleme. :) Eu mi-am cumparat deja toate camasile de care aveam nevoie. Sunt un caz fericit al agentului debutant din aceasta privinta. :))