Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

Publicat

Bună seara, vreau sa știu dacă interpretez eu greșit legislația din România. art 6 alineat 1 din Oug 195/2002: acordare a priorităţii - obligaţia oricărui participant la trafic de a nu îşi continua deplasarea sau de a nu efectua orice altă manevră, dacă prin acestea îi obligă pe ceilalţi participanţi la trafic care au prioritate de trecere să îşi modifice brusc direcţia sau viteza de deplasare ori să oprească. 

Prin acest articol înțeleg ca orice autovehicul, tramvai, etc. are obligația sa oprească înainte de trecerea de pietoni semaforizata în cazul în care deplasarea pe sensul înainte (fiind coloana) ar însemna să se opreasca/staționeaze pe trecerea de pietoni un timp mai îndelungat. Interpretez corect aceasta lege?

Se întâmplă foarte frecvent, la culoarea verde la pietoni, sa nu pot traversa trecerea de pietoni, aceasta fiind blocata de tramvai. Tramvaiul nu poate fi ocolit pe nici o parte fiind prea lung și riscând sa prind culoarea roșie la semafor în timpul traversării trecerii de pietoni.

În afara de a aștepta eliberarea trecerii de pietoni, cum pot reclama aceasta situație și către ce autoritate?

Doresc sa menționez ca uneori se face de 2 ori verde la pietoni și trecerea nu se eliberează.

Multumesc anticipat pentru raspuns

• Marius a deschis acest topic

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.