Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Permis suspendat 30 de zile+amenda,trecere pietoni.


ionut21

Question

Buna ziua,

Am nevoie de un raspuns.Am fost oprit de Politie pentru ca nu am acordat prioritate unei persoane.Conducem masina pe o strada cu doua benzi pe sens (sensurile sunt despartite de un scuar),circulam pe banda 1 .In momentul in care persoana a pus piciorul pe trecere, eu am trecut(se vede pe filmare).Agentii erau pe o strada in lateral de unde filmau cu radar Pyt672... .Agentii stateau la panda,stiind ca zona este un aglomerata  si cu o buna acoperire pentru ei.Ok,ideea este ca am fost oprit la vreo 3 km de incident,fara sa fug s-au ceva de genu'(trafic intens),s-au cerut actele ,etc.

PV a fost completat cu obiectiuni.Cearta ,injuriile nu au existat.

Ce sanse sunt, ca eu sa castig procesul tinand cont de faptul ca am fost filmat din lateral fara a se observa/vedea numarul de inmatriculare???Singurul martor :filmarea laterala

 

Ps.Urmeaza o luna in care ,chiar am nevoie de permis.

 

Multumesc anticipat pentru mesajele dvs. prompte,

O zi buna,

Link to comment

2 answers to this question

Recommended Posts

  • 0
  • Moderator

N-are nicio relevanţă dacă stăteau la pândă sau nu. Această "pândă" este o activitate poliţienească ce se învaţă în toate şcolile de poliţie din lume şi se aplică peste tot, numai că are o altă denumire prin manuale, ceva mai "tehnică". Faptul că poliţiştii ar fi stat sau nu la pândă, nu te-a determinat pe tine să încalci legea. Dacă ai fi acordat prioritate puteau să stea ăia la pândă acolo până la adânci brătâneţi. Tot ceea ce trebuia tu să faci era doar să respecţi legea. 

La fel şi referitor la distanţa la care ai fost orpit. Nu există o obligaţie de a fi oprit în 10 metri, 15, 50 sau 15000 de metri. La fel de bine nu poţi fi oprit atunci pe loc şi poţi primi acasă o înştiinţare să te prezinţi la sediul poliţiei pentru clarificarea unor probleme legate de calitatea de conducător auto. Deci dacă te-au oprit "abia după 3 km" nu înseamnă că e prea târziu sau că fapta ta s-a prescis ori nu mai poate fi sancţionată. 

Cât despre fimarea din lateral, din nou poţi sta liniştit, se va face o planşă foto cu mai multe fotografii din care să poţi fi identificabil.

 

În concluzie, dacă ai aşa mare nevoie de permisul de conducere trebuie să-ţi adaptezi stilul de a conduce astfel încât să respecţi legea şi să nu îţi mai pui în pericol permisul. Tot ce trebuie să faci este doar să circuli respectând legea, nimic mai mult. 

  • Upvote 4
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.