Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

Publicat

S-a mai discutat aici in topic despre lanterne, (sper sa nu fac reclama) si am vazut aceste 2 modele.

804-2148-thickbox.jpg

813-2162-thickbox.jpg
Imi doresc o lanterna ce o voi folosi o data la 2-3 zile in schimbul de noapte pentru verificari de documente in trafic, verificari auto pe timp de noapte si pentru eventuale accidente de circulatie si vreau sa fie rezistenta la umiditate si coroziune. Bugetul meu se incadreaza undeva la 100-130 de lei pentru asa ceva. Daca aveti ceva recomandari, va rog sa nu ezitati sa le mentionati. Multumiri anticipate. :emo-yessir:

• Moderator
Publicat (modificat)

Iti recomand eu altceva cu toata increderea.... este si mai ieftina, si foarte buna... Raza mare, focalizare reglabila (cu lupa), din metal, rezistenta la apa, are si acumulator cu incarcator la 220V si suport pt 3 baterii de 1,5..... poate fi usor purtata la centura, si in plus....mai scrie si "Police" pe ea... :):naughty:

70 de lei

post-4553-0-12537200-1365539090_thumb.jppost-4553-0-13739400-1365539102_thumb.jppost-4553-0-16136400-1365539115_thumb.jppost-4553-0-68539100-1365539127_thumb.jp

Modificat de Rober7
  • Apreciez 3
  • Membru activ
Publicat

Confirm, am avut si eu una la fel, si acum am un model mai nou. E foarte rezistenta si lumineaza puternic. E copie chinezeasca dupa o lanterna de firma mult mai scumpa.

• Apreciez 1
  • Moderator
Publicat

Da, intr-adevar e facuta de "astia cu ochii mici" :) Desi sunt adeptul lucrurilor "de firma", la asta nu am mai tinut cont si acum nu regret, e foarte buna :emo-yessir:

Publicat

Rober7, imi poti spune de unde pot achizitiona o astfel de lanterna la pretul mai sus mentionat? Multumesc mult de sugestie.

• Membru activ
Publicat

Din targuri, de pe net, magazine online, etc. Vezi unde e mai ieftina, ca sunt toate la fel.

Acum exista si alte modele mai puternice. Recomand sa iti iei cu acumulator, pentru ca nu trebuie sa cumperi ulterior baterii.

Am uitat sa mentionez ca are 3 faze: lumina puternica, lumina slaba (economie), si flash, exact ca una "Police".

Publicat

Pe net ma uitam si eu si sunt o gramada de modele chinezesti, si nu stii care si cum sa cumperi.

• Moderator
Publicat

Banuiesc ca se gasesc peste tot....cum a spus si Bozo... Dar sincer nu stiu de unde, sa te indrum s-o cumperi.

Eu am luat-o de la un magazin de la mine din oras care vinde tot felul de chestii electrice si electronice.... Poate trec vineri pe acolo si il intreb pe tipul ala de unde le ia..sau eventual,(poate nu o sa vrea sa spuna), ii cer lui nr de telefon si vorbiti, si iti trimite una, dar o sa fie 10 lei in plus...transportul....

Hai ca imi bag un reminder pe telefon ca vineri am drum prin zona ;)

• Moderator
Publicat

El, probabil se referea la faptul ca de pe net nu esti sigur ce iei... Dar ma rog, din moment ce sunt atatea, nu cred ca e vorba de vreo teapa :)

Publicat

Rober7, mersi mult de sfaturi. Astazi am achizitionat o astfel de lanterna. Am dat pe ea nici mai mult nici mai putin de 50 de lei. Si a venit seara si am si testat-o. La pretul asta e mai mult decat pot cere si e ideala pentru ce am eu nevoie.

Publicat

Daca nu va deranjeaza vreau sa dau si eu un sfat referitor la lanterne si aici ma refer in special la colegii de la ordine publica . Ptr. colegii care lucreaza in strada consider ca lanternele Maglite cu 4 - 5 - 6 baterii sunt cele mai potrivite si le gasiti aici www.kaki.ro/produse/lanterna-maglite-4-baterii-neagra.php sau poate mai sunt si pe alte site-uri la preturi putin mai mici, insa cam in jur la acest pret se gasesc acest lanterne . Aceste lanterne sunt foarte rezistente si au o lumina foarte puternica iar ca sa nu mai cumparati baterii ( desi bateriile o sa va tina destul de mult ) puteti sa va cumparati acumulatori . Cel mai important aspect la care vreau sa fac referire este faptul ca aceste lanterne datorita faptului ca sunt foarte rezistente si au peste 35 cm lungime pot fi folosite cu succes ptr imobilizari ... am gasit la repezeala un clip in care sunt prezentate cateva tehnici, sper sa va fie de folos sfatul meu .

http://www.youtube.com/watch?v=Y7XijtNcOhg

• Apreciez 1
Publicat

Frumos filmuletul! Dar de la teorie pana la practica e cale lunga!

Lanterna imi place mult.

Publicat (modificat)

Acuma nu vreau sa dau lectii nimanui dar vreau sa precizez un aspect...nu cred ca este nevoie de prea multa teorie ptr a pune in practica o strangulare cu lanterna sau de a aplica cateva lovituri ptr a imobiliza o persoana ?!... si asta nu necesita sa fii expert in arte martiale ... Concret acum vre-o 6 ani am achizitionat o astfel de lanterna si in timpul unei misiuni pe timp de noapte am folosit-o cu succes ptr a imobiliza o persoana violenta ... este adevarat ca dupa ce am observat avantajele unei astfel de lanterne mi-am mai perfectionat tehnica, insa la momentul respectiv am descoperit pe pielea mea ca o pot folosi si pe post de baston ... insa asta depinde de fiecare politist in parte si de ce interes are ptr a-si forma deprinderile ca sa foloseasca materialele pe care le are asupra sa in vederea indeplinirii misiunilor .

Modificat de Marcus
  • Apreciez 1
Publicat (modificat)

Dupa parerea mea acest tip de lanterna este de domeniul trecutului. Nici americanii, unde a aparut prima data, nu o mai folosesc.

In primul rand este prea mare (lunga) si incomoda pentru a se preta sa fie purtata zilnic de un politist pe strada. In ultimii ani se poate observa ca din ce in ce mai multe agentii de politie occidentale renunta chiar si la tomfa sau baston, adoptandu-le pe cele telescopice.

Pe langa tomfa sa mai porti si o lanterna atat de lunga este cel putin incomod. Politistul cand abordeaza un cetatean pe strada nu trebuie sa arate ca un bataus sau membru al unei gasti ce flutura un ciomag si e gata sa-l altoiasca putin.

Imaginati-va cam cum ati reactiona voi sau ce stare v-ar induce o persoana ce va abordeaza, dar care are in mana o bata de baseball. Daca vedeti o astfel de persoana pe strada si voi sunteti in cautarea unei adrese, veti merge sa-l intrebati sau sa-i cereti ajutorul sau il veti evita?

Clipul cu lanterna este cel putin haios, pentru cei ce stiu ce si cum se fac imobilizarile in realitate, acolo in strada. Cel mai probabil ca este facut cu sprijinul producatorului acestor lanterne, dar nu are nicio legatura cu practica.

Modificat de crix
  • Apreciez 3
  • Displace 2
Publicat (modificat)

Sa nu ma intelegeti gresit ... si eu folosesc in acest moment lanterna tactica , insa eu o am atasata pe arma ... referitor la lanterna lunga pot sa spun faptul ca intradevar este incomoda fata de cea tactica, insa lanterna lunga are si ea rolul ei ptr colegii care lucreaza in strada, ea este folosita si in acest moment in Canada , SUA etc de catre politistii de ordine publica doar ca este adevarat faptul ca au si o laterna tactica (lux pe care nu si-l permite si politistul roman, acela de a avea 2 lanterne) , iar pe cea lunga o tin in masina si o folosesc pe timp de noapte tocmai ptr situatii in care imobilizeaza persoane suspecte (nu o pastreaza si acum ca moft sau din lipsa de fonduri ) ... este adevarat si faptul ca in LA lanterna lunga a fost scoasa din uz in urma cu cativa ani datorita unui caz extrem de mediatizat in care un politist a fost acuzat de folosirea excesiva a fortei impotriva unui suspect pe timpul imobilizarii ... cel putin eu asa vad situatia, ca o lanterna lunga ar fi mai potrivita ptr politistii de la OP ptr faptul ca se poate folosi si ptr a imobiliza o persoana suspecta si nu cred ca daca politistul are o asemenea lanterna arata ca un bataus ...Clipul l-am postat la repezeala , nici nu m-am uitat cat de realist este , am dorit doar sa arat ce se poate face cu o lanterna lunga...in fod se poate face cam acelasi lucru ce se poate face si cu un baston doar ca mai ai si lanterna (2 in 1 cum se zice). Referitor la imobilizari - Da crix ... ai dreptate nu stiu "ce si cum se fac imobilizarile in realitate, acolo in strada " ... dar promit ca o sa ma pun sa invat :) .... apropo daca lucrezi in strada si stii cum se fac imobilizarile atunci macar cere administratorilor sa iti adauge un + rosu, sa stiu ca esti coleg cu noi si atunci iti respect punctul de vedere ... pana atunci Peace Sells, but Who's Buying ?!

Modificat de Marcus
  • Apreciez 4
  • Displace 1
  • 4 săptămâni mai târziu...
Publicat

Nu numai la OP se folosesc lanternele lungi. Si Politia de frontiera foloseste aceste lanterne lungi de 30 si ceva de centimetri. Pe langa faptul ca se pot folosi pentru imobilizare si autoaparare, mai au avantajul folosirii indelungate fara reincarcare sau schimb de baterii, plus lumina foarte puternica. Reflectorul lanternei este mai mare decat la cele tactice, asta inseamna lumina mai multa cu un grad de eficienta mai mare. Un acumulator R3 are maxim 2700mAh sau 18650 care are maxim 3000mAH, pe cand un acumulator R20 are 5000mAh. Care are autonomie mai mare?

Si cea tactica are avantajele ei, ce-i drept, dar depinde de nevoia fiecaruia.

Eu am lanterna tactica cu acumulator pe care mi-am cumparat-o din bugetul propriu si una tip Maglite pe care o am in dotare.

Sunt multumit de ambele.

Sunt cu acumulatori si incarcator,

Cea tactica are 160 lumeni.

Pe cea tactica mi-a cumparat-o un coleg. O sa il intreb de unde a luat-o si revin cu detalii.

• 1 lună mai târziu...
Publicat

Salut,

Nu stiu daca mai intereseaza pe cineva dar daca vreti lanterna tactica sau atasabila va recomand FENIX. Nu va recomand chinezarii. Eu am si pe arma si in borseta :). Exista modele mici sau si modele lungi asa zise de autoaparare.

Preturile in Romania sunt de la 150 lei - 2400 lei in functie de marime si putere.

Bafta.

• Displace 3
Publicat

Este domnul G de la Neramo. Am luat si eu tzeapa cu lanterna aia.Am schimbat la baterii (acumulatori ) de m-am tampit.BA nu e bun incarcatorul,ba se arde LED-ul...

Publicat

Iti recomand eu altceva cu toata increderea.... este si mai ieftina, si foarte buna... Raza mare, focalizare reglabila (cu lupa), din metal, rezistenta la apa, are si acumulator cu incarcator la 220V si suport pt 3 baterii de 1,5..... poate fi usor purtata la centura, si in plus....mai scrie si "Police" pe ea... :):naughty:

70 de lei

attachicon.gifPhoto-0001.jpgattachicon.gifPhoto-0002.jpgattachicon.gifPhoto-0004.jpgattachicon.gifPhoto-0005.jpg

Am si eu una pe care scrie Police, dar are forma de bata de baseball si poate fi folosita si in alte scopuri. 

Publicat

Am un Maglite cu patru baterii, are 30 de cm, usoara, rezistenata la soc, o port la centura in tocul bastonului de cauciuc :) Extrem de utila.A costat 100 de lei.

• 1 lună mai târziu...
Publicat (modificat)

am gasit-o eu cu 50 lei aici ***link reclamă***

nu o fi ea cea mai buna de acolo dar cred ca merge.

uitati si un videoclip cu o lanterna,  doar asa de divertisment ca la ce pret are.... 

Modificat de Administrator
  • Displace 4
Publicat

cu 4 lei un led de 1W si o rezistenta de "citiva ohmi" am convertit o banala lanterna "solaris" (dar se poate oricare) , intr-o frumusete de lanterna high end.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.