Jump to content
POLITISTI.ro

Poliţiştii de la transporturi, la datorie, de sărbători


NewsBot

Recommended Posts

Poliţiştii de la transporturi, la datorie, de sărbători

Peste 1.550 de poliţişti din cadrul Direcţiei Poliţiei Transporturi vor acţiona în aceste zile pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniştea cetăţenilor.

În perioada 30 decembrie 2011 – 2 ianuarie 2012, având în vedere afluenţa persoanelor care se vor afla în tranzit cu ocazia sărbătorii Revelionului şi a Anului Nou 2012, peste 1.550 de poliţişti din cadrul Poliţiei Transporturi vor patrula zilnic pe trenuri de călători (cu precădere cele care circulă pe Valea Prahovei sau nordul Moldovei), în staţii şi triaje de cale ferată, precum şi în aerogările internaţionale şi naţionale, pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice, protejarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor, patrimoniului acestora, precum şi pentru prevenirea oricăror fapte antisociale.

Pentru a petrece în linişte şi siguranţă, Poliţia Transporturi recomandă:

Dacă optaţi pentru o călătorie cu trenul:

- Fiţi atenţi atunci când urcaţi pe scara vagonului! În astfel de momente, puteţi deveni uşor o victimă a celor care fură din buzunare;

- Priviţi în jurul dvs. mai ales la cei care nu au bagaje. De regulă, hoţii au numai o sacoşă sau o haină pe mână pe care le folosesc pentru a-i împiedica pe ceilalţi să observe cum sustrag bunuri;

- Mare atenţie când cineva se ciocneşte de dvs. „din greşeală” - în timpul acesta, persoana respectivă vă poate fura portofelul. Verificaţi imediat valorile pe care le aveţi asupra dvs. pentru a nu-i da timp hoţului să scape;

- Dormind în tren sau în sălile de aşteptare, puteţi rămâne fără portofele, genţi sau bagaje;

- Nu vă faceţi „prieteni” de ocazie dintre persoanele din compartiment şi nu consumaţi băuturi sau alimente de la necunoscuţi. Acestea pot conţine somnifere şi vă „treziţi” fără bagaje;

- Supravegheaţi-vă bunurile şi valorile pe care le aveţi la dvs. atunci când vă aflaţi la ghişeele caselor de bilete şi în locuri aglomerate;

- Nu încredinţaţi bunurile personale şi bagajele unor persoane necunoscute;

- La plata legitimaţiilor de călătorie, nu expuneţi la vedere întreaga sumă de bani pe care o aveţi la dumneavoastră;

- Evitaţi transportarea unor sume mari de bani sau valori dacă nu vă luaţi măsuri de siguranţă corespunzătoare;

- Cereţi să vi se prezinte, şi verificaţi cu atenţie, legitimaţiile persoanelor care îşi declină calităţi oficiale, reţineţi numele acestora şi instituţia din care fac parte;

- Dacă pe timpul călătoriei luaţi cunoştinţă despre săvârşirea vreunei infracţiuni, sesizaţi de îndată poliţia transporturi din staţiile de cale ferată şi trenurile de călători.

În mijloacele de transport în comun:

- Daţi dovadă de vigilenţă şi atenţie faţă de conduita persoanelor de lângă dumneavoastră, atunci când aşteptaţi mijloacele de transport în comun;

-Ţineţi, pe cât posibil, bagajul aşezat în faţa dumneavoastră;

-Supravegheaţi atent buzunarele şi geanta în care aveţi bani şi documente, pentru a preveni furtul acestora.

I.G.P.R. - Centrul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment
  • 11 months later...

Poliţiştii de la transporturi, la datorie, de sărbători

Poliţiştii Direcţiei Poliţiei Transporturi din cadrul I.G.P.R. vor acţiona în perioada sărbătorilor de iarnă pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniştea călătorilor.

În perioada 22 decembrie 2012 – 8 ianuarie 2013, având în vedere afluenţa persoanelor care se vor afla în tranzit cu ocazia sărbătoririi Crăciunului, Revelionului 2013, peste 900 de poliţişti din cadrul Poliţiei Transporturi vor patrula zilnic pe trenuri de călători, în staţii şi triaje de cale ferată, precum şi în aerogările internaţionale şi naţionale, pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice, precum şi pentru prevenirea oricăror fapte antisociale.

Pentru a petrece în linişte şi siguranţă, Poliţia Transporturi recomandă:

Dacă optaţi pentru o călătorie cu trenul:

Fiţi atenţi atunci când urcaţi pe scara vagonului! În astfel de momente, puteţi deveni uşor o victimă a celor care fură din buzunare!

Priviţi în jurul dumneavoastră, mai ales la cei care nu au bagaje. De regulă, hoţii au numai o sacoşă sau o haină pe mână pe care le folosesc pentru a-i împiedica pe ceilalţi să observe cum sustrag bunuri!

Acordaţi atenţie când cineva se ciocneşte de dumneavoastră „din greşeală” - în timpul acesta, persoana respectivă vă poate fura portofelul. Verificaţi imediat valorile pe care le aveţi asupra dumneavoastră, pentru a nu-i da timp hoţului să scape!

Dormind în tren sau în sălile de aşteptare, puteţi rămâne fără portofele, genţi sau bagaje.

Nu vă faceţi „prieteni” de ocazie dintre persoanele din compartiment şi nu consumaţi băuturi sau alimente de la necunoscuţi. Acestea pot conţine somnifere şi vă „treziţi” fără bagaje;

Supravegheaţi-vă bunurile şi valorile pe care le aveţi la dvs. atunci când vă aflaţi la ghişeele caselor de bilete şi în locuri aglomerate!

Nu încredinţaţi bunurile personale şi bagajele unor persoane necunoscute!

La plata legitimaţiilor de călătorie, nu expuneţi la vedere întreaga sumă de bani pe care o aveţi la dumneavoastră!

Evitaţi transportarea unor sume mari de bani sau valori dacă nu vă luaţi măsuri de siguranţă corespunzătoare!

Cereţi să vi se prezinte, şi verificaţi cu atenţie, legitimaţiile persoanelor care îşi declină calităţi oficiale, reţineţi numele acestora şi instituţia din care fac parte!

Dacă pe timpul călătoriei luaţi cunoştinţă despre săvârşirea vreunei infracţiuni, sesizaţi de îndată poliţia transporturi din staţiile de cale ferată şi trenurile de călători.

Centrul de Informare și Relaţii Publice - I.G.P.R.

Link to comment
  • 1 year later...

Călătorii cu trenul, în siguranță

 

20 infracţiuni au fost constate şi peste 200 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate de poliţiştii de la transporturi, în urma unei acţiuni desfăşurate pe parcursul a două zile, în trenurile care circulă pe trei magistrale feroviare.

În zilele de 21 și 23 decembrie a.c., sub coordonarea Direcţiei de Poliţie Transporturi din cadrul I.G.P.R., poliţiştii Secţiilor Regionale de Poliţie Transporturi au patrulat în 654 de trenuri de călători care circulă pe magistralele feroviare Bucureşti – Oradea, Bucureşti – Suceava şi Bucureşti – Timişoara, precum şi în 454 de staţii şi triaje.

De asemenea, au fost verificate 181 de sisteme de pază şi 93 de locuri de păstrare şi manipulare a valorilor monetare.

În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au depistat o persoană urmărită în temeiul legii, au constatat 20 de infracţiuni şi au aplicat 226 de sancţiuni contravenţionale.

Dintre acestea, 154 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 40 la H.G. nr. 203/1994 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele privind transporturile pe căile ferate române și 6 sancţiuni contravenţionale la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

Valoarea totală a contravenţiilor aplicate a fost de 37.000 de lei, iar a bunurilor ridicate în vederea confiscării, de 2.100 de lei.

Totodată, au fost identificaţi 822 de călători frauduloşi, cărora personalul specializat le-a aplicat taxe şi suprataxe în valoare totală de 9.000 de lei.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
  • 7 months later...
Călătoriile cu trenul, de "Sfânta Maria", vegheate de poliţiştii de la transporturi
 
Poliţia Română recomandă călătorilor care vor pleca la drum cu trenul, în minivacanţa de Sfânta Maria, să fie atenţi la bagaje, când se află la ghişeele caselor de bilete sau în locuri aglomerate și când urcă pe scara vagonului!
 
În perioada minivacanței prilejuite de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, peste 650 de poliţişti de la Transporturi vor patrula zilnic, în trenurile de călători, în staţii şi triaje de cale ferată, precum şi în aerogări, pentru o călătorie ferită de evenimente neplăcute. 
 
657 de poliţişti de la structurile de poliţie transporturi vor asigura patrularea, în medie, a 278 de trenuri de călători, cu precădere pe rutele către și dinspre staţiunile montane şi litoral, a 307 staţii şi triaje de cale ferată, pentru combaterea tâlhăriilor, furturilor de / din bagaje şi din buzunare, precum şi a 15 aerogări internaţionale şi naţionale. Totodată, 68 de trenuri de marfă vor şi însoţite, pe durata deplasării, de către poliţişti. 
La data de 15 august se sărbătoreşte şi Ziua Marinei Române, respectiv Ziua Forţelor Navale. Poliţiştii de la transporturi vor fi prezenţi în toate porturile şi oraşele de la Dunăre şi mare. Aceştia vor acţiona cu navele din dotare pe Dunăre şi pe Canalul Dunăre-Marea Neagră, pentru a asigura buna desfăşurare a manifestărilor în zonele de competenţă.
 
* * * 
 
Poliţia Română, prin intermediul Direcţiei de Poliţie Transporturi, recomandă călătorilor să fie atenţi atunci când urcă pe scara vagonului, pentru a nu deveni o victimă a celor care fură din buzunare. 
 
Supravegheaţi-vă bunurile şi valorile pe care le aveţi la dvs. atunci când vă aflaţi la ghişeele caselor de bilete şi în locuri aglomerate! Nu încredinţaţi bunurile personale şi bagajele unor persoane necunoscute!
 
Dormind în tren sau în sălile de aşteptare, puteţi rămâne fără portofele, genţi sau bagaje. Nu vă faceţi „prieteni” de ocazie dintre persoanele din compartiment şi nu consumaţi băuturi sau alimente de la necunoscuţi. 
 
Dacă pe timpul călătoriei luaţi cunoştinţă despre săvârşirea vreunei infracţiuni, sesizaţi, de îndată, poliţiştii de la transporturi din staţiile de cale ferată şi trenurile de călători sau din aeroporturi.
 
I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.