Jump to content
POLITISTI.ro

Poliţiştii de la transporturi, la datorie, de sărbători


NewsBot

Recommended Posts

Poliţiştii de la transporturi, la datorie, de sărbători

Peste 1.550 de poliţişti din cadrul Direcţiei Poliţiei Transporturi vor acţiona în aceste zile pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniştea cetăţenilor.

În perioada 30 decembrie 2011 – 2 ianuarie 2012, având în vedere afluenţa persoanelor care se vor afla în tranzit cu ocazia sărbătorii Revelionului şi a Anului Nou 2012, peste 1.550 de poliţişti din cadrul Poliţiei Transporturi vor patrula zilnic pe trenuri de călători (cu precădere cele care circulă pe Valea Prahovei sau nordul Moldovei), în staţii şi triaje de cale ferată, precum şi în aerogările internaţionale şi naţionale, pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice, protejarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor, patrimoniului acestora, precum şi pentru prevenirea oricăror fapte antisociale.

Pentru a petrece în linişte şi siguranţă, Poliţia Transporturi recomandă:

Dacă optaţi pentru o călătorie cu trenul:

- Fiţi atenţi atunci când urcaţi pe scara vagonului! În astfel de momente, puteţi deveni uşor o victimă a celor care fură din buzunare;

- Priviţi în jurul dvs. mai ales la cei care nu au bagaje. De regulă, hoţii au numai o sacoşă sau o haină pe mână pe care le folosesc pentru a-i împiedica pe ceilalţi să observe cum sustrag bunuri;

- Mare atenţie când cineva se ciocneşte de dvs. „din greşeală” - în timpul acesta, persoana respectivă vă poate fura portofelul. Verificaţi imediat valorile pe care le aveţi asupra dvs. pentru a nu-i da timp hoţului să scape;

- Dormind în tren sau în sălile de aşteptare, puteţi rămâne fără portofele, genţi sau bagaje;

- Nu vă faceţi „prieteni” de ocazie dintre persoanele din compartiment şi nu consumaţi băuturi sau alimente de la necunoscuţi. Acestea pot conţine somnifere şi vă „treziţi” fără bagaje;

- Supravegheaţi-vă bunurile şi valorile pe care le aveţi la dvs. atunci când vă aflaţi la ghişeele caselor de bilete şi în locuri aglomerate;

- Nu încredinţaţi bunurile personale şi bagajele unor persoane necunoscute;

- La plata legitimaţiilor de călătorie, nu expuneţi la vedere întreaga sumă de bani pe care o aveţi la dumneavoastră;

- Evitaţi transportarea unor sume mari de bani sau valori dacă nu vă luaţi măsuri de siguranţă corespunzătoare;

- Cereţi să vi se prezinte, şi verificaţi cu atenţie, legitimaţiile persoanelor care îşi declină calităţi oficiale, reţineţi numele acestora şi instituţia din care fac parte;

- Dacă pe timpul călătoriei luaţi cunoştinţă despre săvârşirea vreunei infracţiuni, sesizaţi de îndată poliţia transporturi din staţiile de cale ferată şi trenurile de călători.

În mijloacele de transport în comun:

- Daţi dovadă de vigilenţă şi atenţie faţă de conduita persoanelor de lângă dumneavoastră, atunci când aşteptaţi mijloacele de transport în comun;

-Ţineţi, pe cât posibil, bagajul aşezat în faţa dumneavoastră;

-Supravegheaţi atent buzunarele şi geanta în care aveţi bani şi documente, pentru a preveni furtul acestora.

I.G.P.R. - Centrul de Informare şi Relaţii Publice

Link to post
Share on other sites
 • 11 months later...

Poliţiştii de la transporturi, la datorie, de sărbători

Poliţiştii Direcţiei Poliţiei Transporturi din cadrul I.G.P.R. vor acţiona în perioada sărbătorilor de iarnă pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniştea călătorilor.

În perioada 22 decembrie 2012 – 8 ianuarie 2013, având în vedere afluenţa persoanelor care se vor afla în tranzit cu ocazia sărbătoririi Crăciunului, Revelionului 2013, peste 900 de poliţişti din cadrul Poliţiei Transporturi vor patrula zilnic pe trenuri de călători, în staţii şi triaje de cale ferată, precum şi în aerogările internaţionale şi naţionale, pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice, precum şi pentru prevenirea oricăror fapte antisociale.

Pentru a petrece în linişte şi siguranţă, Poliţia Transporturi recomandă:

Dacă optaţi pentru o călătorie cu trenul:

Fiţi atenţi atunci când urcaţi pe scara vagonului! În astfel de momente, puteţi deveni uşor o victimă a celor care fură din buzunare!

Priviţi în jurul dumneavoastră, mai ales la cei care nu au bagaje. De regulă, hoţii au numai o sacoşă sau o haină pe mână pe care le folosesc pentru a-i împiedica pe ceilalţi să observe cum sustrag bunuri!

Acordaţi atenţie când cineva se ciocneşte de dumneavoastră „din greşeală” - în timpul acesta, persoana respectivă vă poate fura portofelul. Verificaţi imediat valorile pe care le aveţi asupra dumneavoastră, pentru a nu-i da timp hoţului să scape!

Dormind în tren sau în sălile de aşteptare, puteţi rămâne fără portofele, genţi sau bagaje.

Nu vă faceţi „prieteni” de ocazie dintre persoanele din compartiment şi nu consumaţi băuturi sau alimente de la necunoscuţi. Acestea pot conţine somnifere şi vă „treziţi” fără bagaje;

Supravegheaţi-vă bunurile şi valorile pe care le aveţi la dvs. atunci când vă aflaţi la ghişeele caselor de bilete şi în locuri aglomerate!

Nu încredinţaţi bunurile personale şi bagajele unor persoane necunoscute!

La plata legitimaţiilor de călătorie, nu expuneţi la vedere întreaga sumă de bani pe care o aveţi la dumneavoastră!

Evitaţi transportarea unor sume mari de bani sau valori dacă nu vă luaţi măsuri de siguranţă corespunzătoare!

Cereţi să vi se prezinte, şi verificaţi cu atenţie, legitimaţiile persoanelor care îşi declină calităţi oficiale, reţineţi numele acestora şi instituţia din care fac parte!

Dacă pe timpul călătoriei luaţi cunoştinţă despre săvârşirea vreunei infracţiuni, sesizaţi de îndată poliţia transporturi din staţiile de cale ferată şi trenurile de călători.

Centrul de Informare și Relaţii Publice - I.G.P.R.

Link to post
Share on other sites
 • 1 year later...

Călătorii cu trenul, în siguranță

 

20 infracţiuni au fost constate şi peste 200 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate de poliţiştii de la transporturi, în urma unei acţiuni desfăşurate pe parcursul a două zile, în trenurile care circulă pe trei magistrale feroviare.

În zilele de 21 și 23 decembrie a.c., sub coordonarea Direcţiei de Poliţie Transporturi din cadrul I.G.P.R., poliţiştii Secţiilor Regionale de Poliţie Transporturi au patrulat în 654 de trenuri de călători care circulă pe magistralele feroviare Bucureşti – Oradea, Bucureşti – Suceava şi Bucureşti – Timişoara, precum şi în 454 de staţii şi triaje.

De asemenea, au fost verificate 181 de sisteme de pază şi 93 de locuri de păstrare şi manipulare a valorilor monetare.

În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au depistat o persoană urmărită în temeiul legii, au constatat 20 de infracţiuni şi au aplicat 226 de sancţiuni contravenţionale.

Dintre acestea, 154 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 40 la H.G. nr. 203/1994 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele privind transporturile pe căile ferate române și 6 sancţiuni contravenţionale la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

Valoarea totală a contravenţiilor aplicate a fost de 37.000 de lei, iar a bunurilor ridicate în vederea confiscării, de 2.100 de lei.

Totodată, au fost identificaţi 822 de călători frauduloşi, cărora personalul specializat le-a aplicat taxe şi suprataxe în valoare totală de 9.000 de lei.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to post
Share on other sites
 • 7 months later...
Călătoriile cu trenul, de "Sfânta Maria", vegheate de poliţiştii de la transporturi
 
Poliţia Română recomandă călătorilor care vor pleca la drum cu trenul, în minivacanţa de Sfânta Maria, să fie atenţi la bagaje, când se află la ghişeele caselor de bilete sau în locuri aglomerate și când urcă pe scara vagonului!
 
În perioada minivacanței prilejuite de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, peste 650 de poliţişti de la Transporturi vor patrula zilnic, în trenurile de călători, în staţii şi triaje de cale ferată, precum şi în aerogări, pentru o călătorie ferită de evenimente neplăcute. 
 
657 de poliţişti de la structurile de poliţie transporturi vor asigura patrularea, în medie, a 278 de trenuri de călători, cu precădere pe rutele către și dinspre staţiunile montane şi litoral, a 307 staţii şi triaje de cale ferată, pentru combaterea tâlhăriilor, furturilor de / din bagaje şi din buzunare, precum şi a 15 aerogări internaţionale şi naţionale. Totodată, 68 de trenuri de marfă vor şi însoţite, pe durata deplasării, de către poliţişti. 
La data de 15 august se sărbătoreşte şi Ziua Marinei Române, respectiv Ziua Forţelor Navale. Poliţiştii de la transporturi vor fi prezenţi în toate porturile şi oraşele de la Dunăre şi mare. Aceştia vor acţiona cu navele din dotare pe Dunăre şi pe Canalul Dunăre-Marea Neagră, pentru a asigura buna desfăşurare a manifestărilor în zonele de competenţă.
 
* * * 
 
Poliţia Română, prin intermediul Direcţiei de Poliţie Transporturi, recomandă călătorilor să fie atenţi atunci când urcă pe scara vagonului, pentru a nu deveni o victimă a celor care fură din buzunare. 
 
Supravegheaţi-vă bunurile şi valorile pe care le aveţi la dvs. atunci când vă aflaţi la ghişeele caselor de bilete şi în locuri aglomerate! Nu încredinţaţi bunurile personale şi bagajele unor persoane necunoscute!
 
Dormind în tren sau în sălile de aşteptare, puteţi rămâne fără portofele, genţi sau bagaje. Nu vă faceţi „prieteni” de ocazie dintre persoanele din compartiment şi nu consumaţi băuturi sau alimente de la necunoscuţi. 
 
Dacă pe timpul călătoriei luaţi cunoştinţă despre săvârşirea vreunei infracţiuni, sesizaţi, de îndată, poliţiştii de la transporturi din staţiile de cale ferată şi trenurile de călători sau din aeroporturi.
 
I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice
Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Similar Content

  • Andrei2289
   By Andrei2289
   Salut,as vrea sa stiu daca imi trebuie un document cu care as putea sa zbor cu vesta mea balistica 
  • NewsBot
   By NewsBot
   Poliţia Rutieră, vă recomandă!

   Poliţiştii de la rutieră acţionează zilnic, pe principalele căi de comunicaţie, pentru diminuarea riscului rutier. Întrucât mulţi cetăţeni au ales să-şi petreacă sărbătorile de iarnă în staţiunile montane, valorile de trafic înregistrate pe D.N. 1 sunt ridicate. Conducătorii auto sunt sfătuiţi să adopte o conduită preventivă în trafic şi să respecte indicaţiile poliţiştilor rutieri.
   Poliţiştii rutieri acţionează cu precădere pe principalele drumuri, pentru fluidizarea traficului rutier şi preîntâmpinarea producerii unor evenimente nedorite.
   În această perioadă sunt folosite la capacitate maximă aparatele video de supraveghere a traficului şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor.
   Poliţiştii recomandă conducătorilor de autovehicule să circule cu prudenţă, să reducă viteza de deplasare şi să evite manevrele riscante, care nu sunt absolut necesare, precum depăşirile hazardate.
   În acelaşi context, se recomandă pietonilor să evite să circule pe partea carosabilă şi să folosească pentru traversare numai trecerile pentru pietoni marcate şi semnalizate, asigurându-se temeinic înainte de a traversa.
   De asemenea, poliţiştii reamintesc conducătorilor auto că în această perioadă, efectivele de poliţie rutieră care se află la datorie pentru a asigura fluenţa traficului rutier vor avea în vedere şi depistarea şi sancţionarea celor care conduc autovehicule în timp ce se află sub influenţa băuturilor alcoolice, sens în care vor fi efectuate controale în trafic.
   Având în vedere că suntem în plin sezon de iarnă, pentru a preîntâmpina evenimentele neplăcute, Direcţia Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, face următoarele recomandări participanţilor la trafic:
   Conducătorii auto, înainte de a pleca la drum, să se informeze temeinic despre condiţiile meteo şi starea drumurilor!
   Aceştia sunt sfătuiţi să adapteze permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic şi, chiar dacă se află în localităţi sau în afara lor, iar partea carosabila este umedă ori acoperită cu polei, gheaţă, zăpadă, mâzgă, sau drumul este din piatră cubică, trebuie să circule cu viteza redusă!
   Poliţiştii rutieri recomandă ca luminile de întâlnire să fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri, în cazul în care vizibilitatea este redusă. Atenţie deosebită necesită şi sistemul de ventilaţie-dezaburire a parbrizului şi luneta maşinii care trebuie să funcţioneze foarte bine.
   Poliţiştii rutieri le recomandă şoferilor ca înainte de a porni la drum să verifice starea tehnică a maşinii, să o echipeze corespunzător pentru sezonul rece şi să se informeze în privinţa traseului pe care urmează să-l străbată, să nu plece la drum fără anvelope de iarnă, lanţuri şi material antiderapant. De asemenea, să verifice farurile, nivelul uleiului, combustibilul, antigelul, lichidul de parbriz şi instalaţia de încălzire.
   Poliţiştii recomandă conducătorilor de vehicule să circule cu viteză redusă, pentru a putea frana în condiţii de siguranţă şi să menţină o distanţă mai mare între maşina dumneavoastră şi cea din faţă!
   Evitaţi să acţionaţi brusc frâna şi mecanismele de direcţie, deoarece puteţi derapa foarte uşor. Folosiţi cu precădere frâna de motor. Pe porţiunile acoperite cu polei, nu trebuie să viraţi şi sa frânaţi în acelaşi timp!
   Operatorii de transport ce deţin autovehicule cu masa mai mare de 3,5 tone, au obligaţia legală de a monta pe roţi lanţuri sau alte echipamente antiderapante omologate, pe perioadele si pe drumurile stabilite!
   Păstraţi rândul în coloană şi nu vă hazardaţi în efectuarea unor depăşiri neregulamentare! Asiguraţi-vă la schimbarea direcţiei de mers. Oricând, din spate sau din faţă poate un alt autovehicul!
   Curăţaţi în permanenţă farurile şi blocurile de semnalizare şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie - climatizare!
   Nu efectuaţi depăşiri riscante, pentru ca puteţi derapa foarte uşor!
   Conducătorii auto începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului în condiţii de drum alunecos, pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere. De asemenea, dacă au mai puţin de un an vechime în conducere, viteza maximă admisă pentru aceştia în afara localităţilor este cu 20 km/h mai mică decât viteza legală.
   Poliţia Rutieră recomandă tuturor participanţilor la trafic să respecte cu stricteţe semnificaţia indicatoarelor şi îndrumările agenţilor de circulaţie!
   Nu vă urcaţi la volan, daca aţi consumat băuturi alcoolice!
   Conduceţi cu multă atenţie şi răbdare!
   Respectaţi ceilalţi participanţi latrafic, indiferent dacă sunt pietoni sau conduc biciclete,mopede,motociclete!
   Cetaţenilor români care s-au întors acasă le reamintim că legislaţia în domeniu este la fel de fermă şi în România, iar regulile de circulaţie trebuie respectate oriunde s-ar deplasa.
   Pietonii surprinşi şi accidentaţi ca urmare a traversării prin locuri nepermise sau a nerespectării altor obligaţii stabilite de normele rutiere poartă întreaga răspundere a accidentării lor, în condiţiile în care conducătorul vehiculului respectiv a respectat prevederile legale privind circulaţia prin acel sector!
   Traversaţi străzile numai pe marcajul pietonal, prin dreptul indicatoarelor ,,Trecere pentru pietoni”, iar acolo unde sunt instalate semafoare numai la culoarea verde!
   Siguranţa rutieră este o prioritate naţională. Oamenii trebuie să conştientizeze că siguranţa traficului rutier, reprezintă şi siguranţa lor.

   DRUM BUN!

   I.G.P.R. - CENTRUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.