Jump to content
POLITISTI.ro

Instituţionalizarea parteneriatului între poliţişti şi formarea echipelor de acţiune doar din poliţişti  

224 voturi

1. 1. Doriţi desfiinţarea patrulelor mixte cu lucrători din cadrul altor instituţii?

Postare recomandată

Publicat

La o secţie de poliţie din Craiova, toţi poliţiştii din cadrul compartimentului Siguranţă Publică au întocmit rapoarte scrise în care au spus că nu mai doresc să facă serviciu în patrule mixte, iar de atunci la secţia respectivă nu mai vin nici jandari şi nici comunitari.

Dacă se vrea, se poate.

care e sectia aia?

• Apreciez 1
  • Displace 1
Publicat

Azi am cautat pe Intrapol si nu am reușit sa gasesc dispozitia IGPR nr. 643/2005.

După ce vom avea un răspuns scris la raportul semnat de toți polițiștii secției (presupun ca va fi negativ), ce părere aveți, are sens o acțiune în instanță?

• Apreciez 1
  • Membru
Publicat

Parerea mea ca pana nu se epuizeaza forurile superioare, IGPR, MAI nu are rost sa apelati la instanta, dar chiar si asa nu pot sa vad cum ar putea o instanta de judecata sa reglementeze o chestie de organizare interna a MAI. Pana la urma, ce legi civile, penale, Constitutie, ordine ale ministrului sau principii de drept se incalca prin aceste echipe mixte? Pt ca pe asta s-ar baza o judecata. Sigur, sunt motive serioase pt care sa se renunte la ideea asta de echipe mixte, dar care nu prezinta interes pt instanta pt ca rolul instantei nu este acela de eficientiza munca sau alte chestiuni care tin de chestii interne. De-asta exista conducere si "management" al IGPR si MAI. N-o sa vina instanta de judecata sa ne faca noua curat in curte. Parerea mea. Poate gresesc.

• Apreciez 2
Publicat

Da, corect. Vom vedea. Oricum nu renunț, o să fac acest raport, nu văd ce am avea de pierdut.

• Apreciez 2
Publicat

Ben, imi aduc eu aminte, daca nu m-a lasat memoria, ca prin anul 2002 ne-au demilitarizat!

Asa imi aduc eu aminte........

Cand militarii intra cu bocancii in casele civililor se incalca ceva?

Sa inteleg ca tie ti se par in regula aceste patrule mixte?

• Membru
Publicat (modificat)

Mai citeste o data postul meu anterior si o sa vezi ca nu am spus ca mi se par in regula, dimpotriva.  Ideea postului meu anterior era alta.

Modificat de Ben
  • Apreciez 2
Publicat (modificat)

Ben daca in conducerea si,,managementul" despre care aminteai ar exista politisti adevarati nu am ajunge niciodata in instanta pentru drepturile noastre. Daca nu ne ajutam singuri degeaba privim spre Steaua Polara..era sa zic rosie!

Eu asa stiu ca patrula este formata din minim doi politisti, nu mai vorbesc despre raportul de forte, tact, proceduri etc.

In O.M.A.I. nr 60 / 2010 care ne este bagat cu forta pe gat la art. 1 punctul 2 este stipulat foarte clar,,Jandarmeria Romana si Politia de Frontiera participa la executarea activitatilor de mentinere a ordinii si sigurantei publice ,sub conducerea POLITIEI ROMANE!"

Ce dracu o intelege Steaua Rosie, pardon Steaua Polara nu stiu?

Si mai exista in acelasi ordin un art. 19...,,analiza eficientei activitatii de mentinere a ordinii si sigurantei publice desfasurate de catre patrulele mixte se realizeaza zilnic de catre politie...."!

Care o fi eficienta nu stiu?

Inca nu pot raspunde la aceasta intrebare, dar ca fost ,,talpas" pot sa-ti spun care este de fapt rolul acestor patrule.

Doni sefuti ca sa isi acopere fundul incompetent cred in mintea lor bolnava ca daca au mai multe patrule, acopera cat mai multe zone sunt si eficiente iar in cazul unor evenimente nedorite au pe cine sa arunce vina. In loc sa puna mana pe pixulet sa solicite functii deoarece atat in urban cat si in rural schema este mult subdimensionata din orice punct de vedere, cad in genunchi si stau cu caciula in mana sa le dea securistii de la jandarmi cativa trepadusi. Sa nu intelegi ca as avea ceva cu trepadusii dar pe sefii lor securisti nu-i suport !

Este total eronat si as putea sa vorbesc pana maine dimineata.

Jandarii pe langa durerea in p... deoarece nu au niciun fel de raspundere, nu fac in aceleasi zone, nu cunosc situatia operativa si populatia, nu mai vorbim despre legislatie sau alte ,,avioane", nu au alta grija decat sa contabilizeze activitatea politistilor cu, care ,,executa" serviciul.

De parca in Politia Romana nu ar exista foarte multi ,,contabili".

Basca le mai intocmeasc si cate un ,,raportel" din cand in cand ...asta vine la oferta!

Ba mai mult politistii plimba cu autospecialele politiei jandarii, de parca ar fi oameni de stiinta, care stau frumusel in dreapta cu o mana pe statie si una pe telefon ca nu cumva sa piarda momentul operativ cand trebuie sa rapoteze ca politistul a aplicat o contraventie la centura de siguranta!

Imi aduc aminte ca nu demult solicitau copii xerox dupa raportul politistului si culmea le si primeau!

Bine nu ca patrulele auto ar fi in exces, dar si pe alea doua, de regula, in dreapta sta un jandar!

Dar donii manageri prefera sa aiba curtea sectiilor pline de masini inscriptionate si sa formeze patrule pedestre mixte....iti dai seama cata eficienta?

Tactica, incredere, parteneriate intre politisti, eficienta, profesionalism, viteza de reactie etc.....picturi abstracte! 

Iti mai aduci aminte de bicicletele cu girofar? Batjocura suprema!

Parerea mea de profan in ale OP .....cu cinci patrule auto acoperi orice sectie urbana din Craiova!

Nu iti trebuie altceva, 10 politisti si 5 masini! Restul sunt basme pentru adormit copiii!

Mariiiiii manageri din Politia Romana trebuie sa le dea de mancare si ,,prietenilor" de la jandari in amintirea vremurilor trecute cand faceau armata impreuna la trupele de securitate!

Capusele securiste care nici ei nu mai stiu cate unitati de jandari sunt intr-o curte si cate functii de conducere babane au!

Iar noi politistii care tragem cu carca, imi pare rau ca o spun, acceptam!

Modificat de Elvis
  • Apreciez 1
  • 2 săptămâni mai târziu...

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.