Jump to content
POLITISTI.ro

Recommended Posts

  • Moderator

Politisti romani trimisi la Paris, chiar daca francezii batjocoresc romanii

În timp ce cea mai infectă şi împuţită naţie din europa ne bălăcăreşte, ne înjoseşte şi ne jignesc fără vreo urmă de bun simţ sau educaţie, Guvernul României a propus trimiterea unei echipe de 40 de poliţişti la Paris, de Crăciun, pentru combatarea cerşetoriei şi a furturilor comise de români, conform unei declaraţii a ambasadorului Franţei.

De asemenea cică până la sfârşitul anului şi un magistrat francez va sosi în România.

Link to comment
  • Moderator

Dacă ai uitat, îţi reamintesc că francezii sunt cei care înainte de aşa numita deschidere a graniţelor, erau cei care ne ţineau lecţii şi ne povesteau despre cum trebuie să tratăm ţiganii. Acum când ţiganii au ajuns şi la ei, au uitat despre principiile UE, despre declaraţia privind drepturile omului şi despre alte asemenea treburi ce dau bine numai pe hârtie.

Acum ar trebui să se descurce singuri şi nu să trimită românia poliţişti acolo, pentru a le prinde hoţii.

  • Upvote 3
Link to comment

din punctul lor de vedere (ideatic vorbind) "ei" considera ca este, pentru ca nu am fost in stare sa-i facem sa se integreze in civilizatia societatii. ce te faci insa cu faptul ca trebuie ca ei sa-si conserve traditiile?

din pacate (chiar nu stiu pentru cine) cele 2 "curente" se bat cap in cap. ca sa se integreze in NORMALUL societatii, ar trebui sa renunte la unele "traditionalismizari"

mersul la invatatura, casatoriile copiilor, daca nu am unde sa muncesc, trebuie sa fur, etc.

Link to comment

Exact, "Unitate in diversitate"... Se tot batea apa in piua ca vai dom'le sa fie multiculturalism in UE. Dar pentru ca s-a uitat cine este TOLERAT si cine este TOLERANT s-au dat drepturi cu nemiluita minoritatilor si etc...

Sa-i integreze ei, sa-i invete ei principiile de conduita sociala in diversitatea lor multicultulara si sa aiba ei grija de acesti "neadaptati la viata secolului 21".

Totusi e interesant cum nimeni in sfera internationala nu sanctioneaza atitudinea agresiva a Frantei impotriva Romaniei, ceea ce este incorect. Ei au ceva cu tiganii si infractorii, nu cu romanii.

Link to comment

Buna ziua tuturor! Nu este o idee rea din punctul meu de vedere si anume ca asa poate afla si altii ce politisti buni avem noi, doar sa nu se intample ca de fiecare data...pleaca numai "invartitii" iar "meseriasii" raman in tara...ca atunci chiar ne facem de ras!

Practic e problema lor, dar nu stiu cum sa procedeze cu tiganii nostri, de aceea au nevoie de noi...

Frank, eu totusi nu cred ca au o politie slaba...doar se confrunta cu alte genuri de infractiuni...bine, asta e parerea mea, dar oricum noi suntem peste ei ca valoare...practic noi din..... am facut bici si mai si pocneste!!! Dar sa nu uitam, e Franta, o putere economica importanta in Europa...

Link to comment

In timp ce rahatii de francezi ne fac padiuchiosi, hoti, cersetori, talhari ,tigani( ei care sunt peste 70% ,,colorati") noi continuam sa ii pupam in dos.

Parca ne tineau lectii ,,deschise" cum sa ii integram pe ,,brazilienii" nostrii.......

Hopa, si-au dat seama ca teoria nu prea bate cu practica.

Link to comment
  • 1 month later...

Cooperare poliţienească româno-franceză pe durata Sărbătorilor de iarnă

25 de poliţişti români vor acorda sprijin şi asistenţă Poliţiei Franceze pentru prevenirea faptelor antisociale

Creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor europeni aflaţi pe teritoriul Franţei, cât şi prevenirea şi combaterea faptelor antisociale constituie obiective comune ale cooperării poliţieneşti româno-franceze devenite deja tradiţie, dispozitivul comun româno-francez ce acţionează la Paris, urmând a fi suplimentat pe perioada Sărbătorilor de Iarnă.

Astfel, 25 de poliţişti români vor participa începând cu data de 26 noiembrie a.c., la misiuni poliţieneşti pe teritoriul Franţei şi vor acorda sprijin şi asistenţă Poliţiei Franceze pentru instrumentarea de cazuri în care sunt implicaţi cetăţeni români.

Aceştia au participat astăzi, 24 noiembrie a.c., la o şedinţă de pregătire în cadrul căreia au fost instruiţi de reprezentanţi ai conducerii Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională, precum şi ai Biroului Ataşatului de Afaceri Interne din cadrul Ambasadei Franţei la Bucureşti.

Cu acest prilej, inspectorul general al Inspectoratului General al Poliţiei Române, chestor de poliţie Liviu POPA a subliniat bunele rezultate obţinute de poliţiştii români aflaţi deja în Franţa, în soluţionarea cu operativitate a unor cazuri, solicitându-le celor prezenţi profesionalism şi fermitate în executarea misiunilor pe teritoriu francez.

Poliţiştii români vor desfăşura, în echipe mixte, împreună cu omologii francezi, misiuni de asigurarea a ordinii publice şi prevenire a faptelor antisociale, până la data de 15 ianuarie 2012.

Facilitarea schimbului de informaţii pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor constituie o componentă importantă a misiunii operative ce va fi derulată în Franţa, pe durata Sărbătorilor de Iarnă, sub coordonarea autorităţilor franceze.

Poliţiştii români sunt specializaţi în combaterea infracţiunilor judiciare şi de crimă organizată, au experienţă în domeniul activităţii poliţieneşti de prevenire şi combatere a criminalităţii şi sunt cunoscători ai limbii franceze.

Pentru a participa la această misiuni, cei 4 agenţi şi 21 de ofiţeri de poliţie au parcurs un proces de selecţie, care a constat în verificarea cunoştinţelor teoretice legislative, a nivelului de cunoaştere a limbii franceze, dar şi a îndeplinirii la standarde profesioniste a activităţilor specifice muncii de poliţie.

Misiunea poliţiştilor români are rolul de a consolida buna cooperare poliţienească româno-franceză, în domeniul prevenirii şi combaterii criminalităţii şi este desfăşurată ca urmare a solicitării părţii franceze.

DSC_0047.jpgDSC_0057.jpg

Link to comment

O echipă de 25 de poliţişti români participă, începând din 26 noiembrie, pe perioada sărbătorilor de iarnă, la misiuni în Franţa pentru combaterea faptelor antisociale, informează, joi, Ministerul Administraţiei şi Internelor (
MAI
). Cei 25 de poliţişti participă, în perioada 26 noiembrie 2011 - 15 ianuarie 2012, la misiuni pe teritoriul Franţei şi acordă sprijin şi asistenţă Poliţiei Franceze pentru instrumentarea cazurilor în care sunt implicaţi cetăţeni români. Poliţiştii care vor pleca în Franţa au participat, joi, la o şedinţă de pregătire, fiind instruiţi de reprezentanţi ai conducerii Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională, precum şi ai Biroului Ataşatului de Afaceri Interne din cadrul Ambasadei Franţei la Bucureşti.

"Poliţiştii români sunt specializaţi în combaterea infracţiunilor judiciare şi de crimă organizată, au experienţă în domeniul activităţii poliţieneşti de prevenire şi combatere a criminalităţii şi sunt cunoscători ai limbii franceze. Pentru a participa la această misiune, cei patru agenţi şi 21 de ofiţeri de poliţie au parcurs un proces de selecţie, care a constat în verificarea cunoştinţelor teoretice legislative, a nivelului de cunoaştere a limbii franceze, dar şi a îndeplinirii la standarde profesioniste a activităţilor specifice muncii de poliţie", se arată într-un comunicatul al
MAI
.

Şeful Poliţiei Române, chestorul Liviu Popa, a subliniat, cu prilejul şedinţei de instructaj, bunele rezultate obţinute de poliţiştii români aflaţi deja în Franţa în soluţionarea cu operativitate a unor cazuri. El le-a solicitat poliţiştilor "profesionalism şi fermitate în executarea misiunilor pe teritoriu francez".

În 19 octombrie, miniştrii de Interne român şi francez au analizat posibilitatea suplimentării dispozitivului comun de poliţişti care acţionează la Paris pe perioada sărbătorilor de iarnă, discutând inclusiv despre intensificarea cooperării combaterii traficului de fiinţe umane, în special cu minori.

Ambasadorul Franţei, Henri Paul, declara atunci că Guvernul român a propus părţii franceze să trimită, de Crăciun, un contingent de 40 de poliţişti pentru "a contracara micile furturi şi cerşetoria". "Guvernul român a propus să trimită de Crăciun un contingent de 40 de poliţişti la Paris,
mai
ales pentru că este o perioadă în care micile furturi sunt foarte uşor de făcut", a spus atunci diplomatul. Henri Paul a precizat că infracţiunile comise de români în Franţa s-au triplat în perioada 2008-2010. Ambasadorul a
mai
afirmat că în Franţa există "o anumită delincvenţă care deranjează şi care este în creştere". El a subliniat că, în acest sens, nu numai Franţa este "victimă" şi nu numai aceasta se plânge de acest fenomen.

"Problemele există şi trebuie să fie tratate. Noi le tratăm la nivelul relaţiilor cu Guvernul român", a subliniat acesta, adăugând că ministrul de Interne francez a venit în România, ocazie cu care s-a convenit asupra unui plan de cooperare la nivelul poliţiei şi al sistemului judiciar.

Potrivit afirmaţiilor sale, România şi Franţa sunt pe calea cea bună în ceea ce priveşte reprimarea acestei forme speciale de delincvenţă, existând o colaborare la nivelul poliţiei, al magistraţilor şi al investigatorilor.

Sursa: ziarul gandul

Link to comment
  • 2 months later...

AFP (Agentia France Presse-n.n.) i-a însoţit pe poliţiştii români prin Paris. Cum reacţionează conaţionalii când apare agentul român

Sursa : articol preluat integral din gandul.info.ro din 30 ian.2012

Cei 25 de poliţişti români care participă la o misiune de cooperare cu forţele de ordine franceze patrulează zonele turistice din Paris pentru a identifica şi stopa infracţionalitatea în care sunt implicaţi cetăţeni de origine română, relatează AFP, care i-a însoţit într-o astfel de patrulă.

Când apare în împrejurimile catedralei Notre-Dame din Paris, poliţistul român Gelu Manolescu, în uniforma sa cu sigla "Poliţia", provoacă mereu acelaşi efect: grupuri de tineri români care se întorc brusc şi se refugiază pe celălalt mal al Senei.

De două luni, 25 de poliţişti români în uniforme şi colegi de-ai lor francezi patrulează zonele turistice pariziene având ca misiune cunoaşterea şi oprirea delicvenţei românilor, ca urmare a multiplelor sesizări ale poliţiei din Paris. Cinci femei stau şi îl observă de departe pe poliţistul român în uniformă, împreună cu doi colegi francezi, în mijlocul capitalei Franţei. "Sunt tot timpul surprinse", declară Manolescu.

El a avut timp două luni să devină cunoscut printre delicvenţii români. La fel ca şi ceilalţi 24 colegi români, Gelu Manolescu patrulează constant locurile indicate de poliţie unde ar putea acţiona infractorii români mai , ales puncte turistice precum Montmartre, Trocadero sau Louvre.

Având 34 de ani, Manolescu şi-a lăsat acasă soţia şi copii pentru a lua parte la această misiune. El a învăţat franceza în şcoala generală. Fost purtător de cuvânt al poliţiei din Constanţa, el are 13 ani de activitate.

"Suntem aici pentru a ajuta şi a asista în mod direct autorităţile franceze în acţiunile juridice împotriva criminalităţii de drept comun care implică cetăţeni români", explică Manolescu.

Poliţiştii francezi cu care el patrulează sunt de acord. Această operaţiune le oferă şansa unei "abordări diferite", spun aceştia, chiar dacă doar pentru a "depăşi barierele lingvistice". Noutatea este faptul că pot comunica: "Atunci când poliţiştii români sunt prezenţi, ei pot comunica foarte bine" cu românii reţinuţi, spunea un poliţist francez.

Conform prefecturii poliţiei din Paris, această cooperare este o "adevărată reuşită". În urma acestei misiuni s-au putut face "aproximativ 1.000 de identificări" ale unor români de pe străzile publice.

"Cel mai important lucru este de a stabili cine sunt aceste persoane cu cine au venit în Franţa şi care le sunt resursele", declară Manolescu.

Mulţi români cu care acesta a intrat în contact sunt originari din Videle, la 70 de km de Bucureşti. Este vorba în multe cazuri despre minori, între 12 şi 16 ani, veniţi în Franţa "cu toată familia".

Autorităţile franceze au indicat frecvent problemele provocate de membrii comunităţii romilor, veniţi în marea majoritate din România. Franţa a fost criticată sever în vara anului 2010, când şi-a anunţat dorinţa de a desfiinţa taberele de romi şi trimiterea lor înapoi în România.

La Notre-Dame, "10 până la 15 români" prezenţi în fiecare zi, conform lui Manolescu, sunt cunoscuţi pentru înşelăciuni sub pretextul unor acţiuni umanitare, cerşetorie în manieră agresivă şi furturi din buzunare, chiar în interiorul catedralei.

Poliţistul român acordă o importanţă deosebită acestor fapte, având însă grijă să nu se folosească de preconcepţii în acest joc de-a şoarecele şi pisica. "Nu stigmatizăm pe nimeni. Suntem aici doar pentru a ne face meseria", spune Manolescu.El a mai menţionat faptul că în decursul acestor două luni nu s-a confruntat cu nici o situaţie într-adevăr dificilă. "Suntem respectaţi", afirmă poliţistul român.

Manolescu, care nu mai vizitase Franţa niciodată, ar dori să participe şi la o posibilă a doua misiune de acest gen. "Am adunat multe informaţii de pe stradă, pe care le lăsăm la dispoziţia autorităţilor. Acestea vor putea trage concluziile", a mai declarat Manolescu.

5141131-afp-mediafax-foto-joel-saget.jpg?width=640

Link to comment

Normal, aproape in toate misiunile din afara tarii pleaca 90% numai ofiteri cu functii de conducere. Tarile straine cheama police officers ( politisti sau ofiteri de politie?), pentru a prinde infractori romani, in special hoti de buzunare. Eu sincer nu cred ca vreunu din acei ofiteri care au ajuns acolo au lucrat vreodata pe linia asta de munca...

Link to comment

Normal, aproape in toate misiunile din afara tarii pleaca 90% numai ofiteri cu functii de conducere. Tarile straine cheama police officers ( politisti sau ofiteri de politie?), pentru a prinde infractori romani, in special hoti de buzunare. Eu sincer nu cred ca vreunu din acei ofiteri care au ajuns acolo au lucrat vreodata pe linia asta de munca...

Sigur iti spun asta - pe aceasta linie au lucrat intotdeauna subofiteri, iar sefii lor erau prea mici sa fie bagati in seama la astfel de misiuni!!!!

Link to comment
  • Active member

Sunt tare curios cata munca de politie au in cap "politistii" astia care au fost trimisi acolo. E vorba numai de imagine, nu vor realiza nimic, misiunea va avea succes numai pe hartie (ca de obicei)...

  • Upvote 1
Link to comment

La data de 31 ianuarie a.c., Inspectorul General al Inspectoratului General al Poliţiei Române, chestor de poliţie dr. Liviu Popa, împreună cu adjunctul Inspectoratului General al Poliţiei Române, chestor de poliţie Ioan Lucian Muntean au primit, la Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti, delegaţia poliţiştilor care s-au aflat în misiune în Franţa.

La revenirea în ţară, cu prilejul şedinţei de debriefing, conducerea Poliţiei Române le-a mulţumit poliţiştilor pentru profesionalismul de care au dat dovadă şi munca pe care au depus-o pe teritoriul Franţei, subliniind bunele rezultate obţinute în soluţionarea cu operativitate a cazurilor cu care aceştia s-au confruntat.

Deplasarea poliţiştilor români a fost dispusă ca urmare a solicitării părţii franceze, aceştia fiind specializaţi în combaterea infracţiunilor judiciare şi de crimă organizată.

Cei 25 de poliţişti au participat în echipe mixte, în perioada 25 noiembrie 2011 - 31 ianuarie 2012, la misiuni pe teritoriul Franţei şi şi-au desfăşurat activitatea sub coordonarea autorităţilor franceze.

Scopul misiunii l-a constituit acordarea de sprijin şi asistenţă Poliţiei Franceze în instrumentarea cazurilor în care sunt implicaţi cetăţeni români, precum şi facilitarea schimbului de informaţii pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor.

Pentru a participa la această misiune, poliţiştii au parcurs un proces de selecţie care a constat în verificarea cunoştinţelor teoretice legislative, a nivelului de cunoaştere a limbii franceze, dar şi a îndeplinirii la standarde europene a activităţilor specifice muncii de poliţie.

Cooperarea poliţienească între cele două ţări este apreciată de partea franceză, atât prin schimbul de date şi informaţii prin canalele consacrate, cât şi prin prezenţa poliţiştilor români care au contribuit la soluţionarea cazurilor în care au fost implicaţi cetăţeni români aflaţi pe teritoriul Franţei.

Urmare a rezultatelor pozitive obţinute de poliţiştii detaşaţi, partea română va analiza posibilitatea prelungirii misiunii.

Centrul de Informare şi Relaţii Publice - I.G.P.R.

Detalii: Flux de stiri MAI

Link to comment
teolucian63 cunosc situatia, dasta sunt si eu revoltat ca sa zic asa, oamenii care alearga sau care au alergat dupa hoti ani de zile, care au stat zilnic in strada dupa hoti , nu au nicio sansa sa prinda o astfel de misiune. Nici macar experienta in domeniu nu au cei care pleaca. (Sa alergi dupa hoti de buzunare iti cere un anumit talent , nu oricine poate face asta :clip: ).Ce frumos e cand vezi ca pleaca un ofiteras care sta zilnic la birou, sambata/ dumica acasa, sarbatori acasa, nu lucreaza noaptea etc... :doh:
Link to comment
  • 4 months later...

Misiune operativă a poliţiştilor români, în Franţa

Șeful Poliţiei Române, chestor principal de poliţie Petre TOBĂ, s-a întâlnit, astăzi, 11 iunie a.c.,, la sediul I.G.P.R., cu poliţiştii români care vor desfăşura, pe parcursul a trei luni, o nouă misiune operativă în Franţa.

Cu această ocazie, şeful Poliţiei Române i-a felicitat pe poliţişti pentru profesionalismul şi modul exemplar în care şi-au îndepliniat misiunea anterioară, desfăşurată în perioada 25 noiembrie 2011 - 31 ianuarie 2012.

Inspectorul general a subliniat că, participarea la o nouă misiune, dovedeşte, încă odată, profesionalismul poliţiştilor români şi încrederea acordată de partenerii străini.

Totodată, le-a urat mult succes şi i-a asigurat de întreg sprijinul.

Începând de astăzi şi până la 8 septembrie a.c., 40 de poliţişti români vor desfăşura o nouă misiune operativă în Franţa. 15 dintre aceştia vor continua activităţile desfăşurate anterior ca ofiţeri de legătură, iar 25 de poliţişti români vor desfăşura misiuni de patrulare împreună cu ofiţerii de poliţie din cadrul Prefecturii de Poliţie din Paris.

Poliţiştii români sunt specializaţi în combaterea infracţiunilor judiciare şi de criminalitate organizată, au experienţă în domeniul prevenirii şi combaterii criminalităţii şi sunt cunoscători ai limbii franceze.

Pentru a participa la această misiune, poliţiştii au parcurs un proces de selecţie care a constat în verificarea cunoştinţelor teoretice legislative, a nivelului de cunoaştere a limbii franceze, dar şi a îndeplinirii la standarde europene a activităţilor specifice muncii de poliţie.

Scopul misiunii îl constituie acordarea de sprijin şi asistenţă Poliţiei Franceze în instrumentarea cazurilor în care sunt implicaţi cetăţeni români, precum şi facilitarea schimbului de informaţii pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor.

Misiunea poliţiştilor români are rolul de a consolida buna cooperare poliţienească româno-franceză în domeniul prevenirii şi combaterii criminalităţii şi este desfăşurată ca urmare a solicitării părţii franceze, având în vedere rezultatele obţinute anterior în identificarea reţelelor criminale ce activează în regiunea pariziană.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relaţii Publice

Link to comment
  • 5 weeks later...

Cooperare politieneasca romano-britanica

9 poliţişti români îşi vor desfăşura activitatea, în următoarele trei luni, alături de poliţişti londonezi, în cadrul unei misiuni operative în Londra.

Astăzi, 11 iulie a.c., şeful Poliţiei Române, chestor principal de poliţie Petre Tobă, s-a întâlnit la sediul Inspectoratului General al Poliţiei Române cu poliţiştii români, cărora le-a urat succes în misiune.

Misiunea operativă a poliţiştilor va dura trei luni şi are ca scop acordarea de sprijin şi asistenţă Poliţiei din Londra, atât în relaţia cu victimele, cu comunitatea, cât şi în instrumentarea cazurilor în care sunt implicaţi cetăţeni români, precum şi facilitarea schimbului de informaţii pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor.

Pe parcursul celor trei luni, poliţiştii români vor lucra alături de poliţişti din cadrul Metropolitan Police şi vor fi angrenaţi în activităţi de patrulare, verificare a documentelor autoturismelor, investigare a cazurilor de criminalitate organizată şi acordarea de asistenţă pentru victimele infracţiunilor.

Poliţiştii români sunt specializaţi în combaterea infracţiunilor judiciare şi de criminalitate organizată, au experienţă în domeniul prevenirii şi combaterii criminalităţii şi sunt cunoscători ai limbii engleze.

Inspectorul general şi-a exprimat convingerea că profesionalismul poliţiştilor români va fi demonstrat încă odată, şi i-a asigurat de tot sprijinul.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment

Polițiștii români detașați la Londra au fost primiți la New Scotland Yard

Marți, 17 iulie a.c., cei zece polițiști români care urmează să își desfășoare activitatea, în următoarele trei luni, alături de poliţişti englezi, în cadrul unei misiuni operative la Londra, au fost primiți la sediul New Scotland Yard, de către șeful Metropolitan Police, comisar Bernard Hogan Howe.

La întâlnire au participat, de asemenea, ambasadorul României la Londra, Ion Jinga, atașatul de afaceri interne și ofițeri din cadrul Metropolitan Police care vor lucra alături de polițiștii români în această perioadă.

Cu acest prilej, șeful Poliției Metropolitane a mulțumit părții române pentru concretizarea, într-un timp foarte scurt a acestei inițiative de colaborare și a reiterat excelenta cooperare existentă între structurile de aplicare a legii din România și Metropolitan Police.

Oficialul britanic a mai precizat că acesta este primul proiect de o asemenea amploare organizat de către Metropolitan Police cu un partener extern, iar instituția pe care o reprezintă are în vedere extinderea colaborării cu Poliția Română, detalii în acest sens urmând să fie discutate cu prilejul vizitei pe care comisarul Bernard Hogan Howe o va efectua în luna noiembrie în România.

Prezent la eveniment, ambasadorul României la Londra a menționat faptul că acest proiect este parte a unei abordări mai ample, bazată pe schimbul de bune practici, prevenirea şi combaterea infracţionalităţii, pornind de la Parteneriatul Strategic dintre România şi Marea Britanie.

Misiunea operativă a poliţiştilor va dura trei luni şi are ca scop acordarea de sprijin şi asistenţă Poliţiei din Londra atât în relaţia cu victimele, cu membrii comunității, cât şi în instrumentarea cazurilor în care sunt implicaţi cetăţeni români. Totodată, un obiectiv important al acestei misiuni constă și în facilitarea schimbului de informaţii pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor.

Pe parcursul celor trei luni, poliţiştii români vor lucra alături de poliţişti din cadrul Metropolitan Police şi vor fi angrenaţi în activităţi de patrulare, verificare a documentelor autoturismelor, investigare a cazurilor de criminalitate organizată şi acordarea de asistenţă pentru victimele infracţiunilor.

Poliţiştii români sunt specializaţi în combaterea infracţiunilor judiciare şi de criminalitate organizată, au experienţă în domeniul prevenirii şi combaterii criminalităţii şi sunt cunoscători ai limbii engleze.

ofiteri_Marea_Britanie.JPG

ofiteri_Marea_Britanie_2.JPG

Link to comment

Misiune a poliţiştilor români pe litoralul bulgăresc

În perioada 1 iulie – 20 iulie 2012 şi-a desfăşurat activitatea pe litoralul bulgăresc, alături de poliţişti bulgari, prima serie de poliţişti români. De mâine, o nouă serie de poliţişti va acorda sprijin turiştilor români.

Cei patru poliţişti români detaşaţi în Bulgaria, în staţiunile Albena şi Nisipurile de Aur, au consiliat 280 de turişti români, cărora le-au furnizat informaţii, în special, cu privire la prevederile legislative din ţara gazdă.

De asemenea, poliţiştii români au participat, alături de cei bulgari, la 108 intervenţii la evenimente, cele mai multe vizând aplanarea unor stări conflictuale, ridicarea de autovehicule parcate ilegal, precum şi solicitările făcute în urma operaţiunilor de schimb valutar, datorită neconcordanţelor existente între cursul afişat şi cel practicat.

Poliţiştii români s-au deplasat în cele două staţiuni la recepţiile hotelurilor, împreună cu partenerii bulgari, unde au luat contact cu administratorii hotelurilor informându-i de prezenţa lor pe întreg sezonul estival, şi de disponibilitatea pentru situaţiile în care cetăţenii români solicită sprijin.

Exemple:

- La data de 4 iulie 2012, în jurul orei 05.00 în timpul activităţilor de patrulare în staţiunea Albena, patrula mixtă a identificat un autoturism marca BMW, înmatriculat în România cu geamurile deschise şi butucul rupt. În urma intervenţiei prompte a patrulei, nu s-a constatat lipsa vreunui bun din interiorul autoturismului. Poliţiştii români au acordat sprijin părţilor în relaţionare şi verificare.

- La data de 1 iulie 2012, poliţiştii români au intervenit în găsirea unui minor român care se pierduse în staţiune, facilitând comunicarea între părinţii copilului şi poliţia bulgară, în transmiterea semnalmentelor copilului.

- La data de 9 iulie 2012 poliţiştii români din Nisipurile de Aur au fost solicitaţi să acorde sprijin privind un cetăţean roman care a comis acte de huliganism în staţiune. Cetăţeanul român a fost prezentat instanţei pentru stabilirea sancţiunii.

- De asemenea, au acordat sprijin privind furtul a două genţi în care se aflau bunuri personale (telefoane mobile, documente), victime fiind două persoane de naţionalitate română.

În conformitate cu Acordul de cooperare poliţienească internaţională dintre România şi Bulgaria, în staţiunile Albena şi Nisipurile de Aur, din Bulgaria, acţionează în patrule comune de poliţişti români şi bulgari.

Începând de la 1 iulie şi până la 31 august 2012 poliţişti români desfăşoară activităţi comune de ordine şi siguranţă publică alături de poliţişti bulgari pe litoralul bulgăresc.

Misiunile de patrulare se desfăşoară în trei perioade, respectiv 1- 20 iulie, 21– iulie – 10 august şi 11 – 31 august 2012, pentru fiecare etapă fiind desemnaţi câte patru poliţişti români.

Este al treilea an în care se organizează asemenea misiuni, activităţile anterioare bucurându-se de apreciere din partea turiştilor români care au avut astfel posibilitatea de a se adresa direct poliţiştilor români pentru soluţionarea unor probleme, deşi se aflau pe teritoriul altui stat.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relaţii Publice

Link to comment

sursa cugetliber.ro

Poliţiştii români au ajutat aproape 300 de turişti are au avut probleme în Bulgaria

În perioada 1 iulie - 20 iulie 2012 şi-a desfăşurat activitatea pe litoralul bulgăresc, alături de poliţişti bulgari, prima serie de poliţişti români, iar de astăzi o nouă serie de poliţişti va acorda sprijin turiştilor români aflaţi în ţara vecină. Cei patru poliţişti români detaşaţi în Bulgaria, în staţiunile Albena şi Nisipurile de Aur, au consiliat 280 de turişti români, cărora le-au furnizat informaţii, în special, cu privire la prevederile legislative din ţara gazdă, spun reprezentanţii Poliţiei.

De asemenea, poliţiştii români au participat, alături de cei bulgari, la 108 intervenţii la evenimente, cele mai multe vizând aplanarea unor stări conflictuale, ridicarea de autovehicule parcate ilegal, precum şi solicitările făcute în urma operaţiunilor de schimb valutar, cauzate de neconcordanţele existente între cursul afişat şi cel practicat.

Poliţiştii români s-au deplasat în cele două staţiuni la recepţiile hotelurilor, împreună cu partenerii bulgari, unde au luat contact cu administratorii hotelurilor informându-i de prezenţa lor pe întreg sezonul estival şi de disponibilitatea pentru situaţiile în care cetăţenii români solicită sprijin. În conformitate cu Acordul de cooperare poliţienească internaţională dintre România şi Bulgaria, în staţiunile Albena şi Nisipurile de Aur, din Bulgaria, acţionează în patrule comune de poliţişti români şi bulgari, iar începând de la 1 iulie şi până la 31 august 2012 poliţişti români desfăşoară activităţi comune de ordine şi siguranţă publică alături de poliţişti bulgari pe litoralul bulgăresc. Misiunile de patrulare se desfăşoară în trei perioade, respectiv 1- 20 iulie, 21 iulie - 10 august şi 11 - 31 august 2012, pentru fiecare etapă fiind desemnaţi câte patru poliţişti români.

Cu ce s-au confruntat poliţiştii români în Bulgaria?

Poliţiştii români nu au avut timp să respire în Bulgaria, mai ales că, nu de puţine ori, turiştii români s-au plâns că au fost victimele unor fărădelegi în ţara vecină.

La data de 4 iulie 2012, în jurul orei 5, în timpul activităţilor de patrulare în staţiunea Albena, patrula mixtă a găsit un autoturism marca BMW, înmatriculat în România, cu geamurile deschise şi butucul rupt. În urma intervenţiei prompte a patrulei, nu s-a constatat lipsa vreunui bun din interiorul autoturismului. La data de 1 iulie 2012, poliţiştii români au intervenit în găsirea unui minor român care se pierduse în staţiune, facilitând comunicarea între părinţii copilului şi Poliţia Bulgară, în transmiterea semnalmentelor copilului. Într-un alt caz, poliţiştii români din Nisipurile de Aur au fost solicitaţi să acorde sprijin privind un cetăţean român care a comis acte de huliganism în staţiune. Cetăţeanul român a fost prezentat instanţei pentru stabilirea sancţiunii. De asemenea, oamenii legii au acordat sprijin privind furtul a două genţi în care se aflau bunuri personale (telefoane mobile, documente), victime fiind două persoane de naţionalitate română.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.