Jump to content
POLITISTI.ro
Marius
Marius

Desfiinţarea patrulelor mixte şi instituţionalizarea parteneriatului în poliţie

Pentru a intra în normalitate Poliţia Română trebuie să instituţionalizeze conceptul de parteneriat prin formarea unor echipe ce acţionează în stradă doar din poliţişti şi să desfiinţeze orice forme de patrule mixte sau colaborări cu lucrători din alte instituţii.

Absolut toţi poliţiştii ştiu că aceste "colaborări" ce presupun desfăşurarea activităţilor specifice împreună cu lucrători din cadrul altor instituţii (este vorba în special de jandarmi şi gardienii locali) NU ajută cu nimic poliţia şi nici pe poliţişti. Mai mult, aceşti "parteneri de ocazie" fură cu neruşinare munca poliţistului şi raportează mincinos activitatea desfăşurată de acesta ca şi cum ar fi desfăsurată de ei. Nu este niciun secret că atât jandarmii cât şi gardienii locali, când acţionează împreună cu un poliţist, nu se implică, nu fac nimic, doar asistă impasibili la activităţile desfăşurate de poliţist, iar la finalul programului de lucru consemnează mincinos în rapoartele lor absolut toate activităţile desfăşurate de poliţist, activităţi la care ei nu au nicio contribuție ca şi cum ar fi fost desfăşurate de ei. Această practică pe care şefii din poliţie se prefac că nu o văd, nu este altceva decât un furt şi o minciună, pentru că prin aceste patrule mixte se fură cu neruşinare munca poliţistilor.

Nu intenţionăm să aducem acuze acestor instituţii ori să le minimizăm rolul în societate, dar trebuie să se ştie adevărul, pentru că nu este deloc corect ce se întâmplă şi cu siguranţă ar fi mult mai eficient ca poliţiştii să fie lăsaţi în pace, iar fiecare instituţie să îşi desfăşoare independent activităţile în funcţie de competenţe şi pregătire. Doar în acest fel se poate demonstra clar eficienţa şi importanţa în societate a fiecărei instituţii.

Este de notorietate faptul că niciun poliţist care îşi desfăşoară activitatea în structurile operative şi în special cei din stradă, nu susţine aceste patrule mixte şi absolut toţi poliţiştii îşi doresc să-şi desfăşoare activitatea împreună cu un coleg, aşa cum e normal, firesc şi aşa cum se întâmplă în toate ţările civilizate din lumea asta, motiv pentru care organizaţiile sindicale şi profesionale ale poliţiştilor trebuie să se implice şi să obţină înstituţionalizarea parteneriatului şi a echipelor formate doar din poliţişti în cadrul Poliţiei Române, aşa cum există şi în străinătate. Orice sondaj în rândul poliţiştilor referitor la acest aspect arată că peste 95% dintre aceştia îşi exprimă această dorinţă şi îşi doresc să nu mai fie amestecaţi cu jandarmii ori gardienii locali ai primăriilor.

Activitatea desfăşurată de poliţist împreună cu lucrători din alte instituţii NU este şi nici nu va putea fi vreodată "muncă în echipă" pentru că cei care formează aceaste idioţenii numite patrule mixte nu au responsabilităţi similare. Nu se poate cere lucrătorului unei instituţii care nu are atribuţii şi nici responsabilităţi într-un anumit domeniu, să se implice în soluţionarea unor situaţii/speţe pentru care ar fi necesar să-şi depăşească atribuţiile prevăzute de lege ori din fişa postului, iar acest aspect atrage în mod firesc o atitudine nepăsătoare care se regăseşte la absolut toţi lucrătorii ce aparţin instituţiilor amintite mai sus.

Munca într-o echipă formată doar din poliţişti prezintă numeroase avantaje atât din punct de vedere individual cât şi din punct de vedere instituţional. Primele şi cele mai evidente avantaje sunt cele legate de climatul afectiv pozitiv care se construieşte într-o asemenea echipă, pentru că membrii acesteia ajung să se cunoască bine, conlucrând la depăşirea oricăror dificultăţilor curente.

Un alt avantaj major este că lucrul în echipă este extrem de motivant, deoarece fiecare activitate atrage cu sine experienţa partenerului şi satisfacţia de a beneficia de sprijinul acestuia. În felul acesta instituţia îşi fidelizează angajaţii, pentru că nimic nu regretă oamenii mai mult la schimbarea unui loc de munca decât lipsa unui fost coleg. Dacă aceste legaturi ajung sa fie puternice, comfortul afectiv poate suplini şi compensa alte lipsuri, inclusiv lipsurile privind dotarea şi salarizarea. Nu salariul se constituie în cel mai important factor de motivare, ci conţinutul muncii, natura sarcinilor curente şi modul în care această activitate corespunde cel mai bine necesităţilor interne de creştere şi dezvoltare. Datorită echipelor sudate, membrii învaţă şi reţin mai eficient, iar nivelul de pregătire profesională creşte simţitor.

Acestea sunt doar câteva dintre motivele şi argumentele pentru care în Poliţia Română trebuie instituţionalizate conceptele parteneriatului între poliţişti şi formarea echipelor care acţionează în stradă doar din lucrătorii aceleaşi instituţii.

User Feedback

Recommended Comments

Patrulele mixte nu aduc niciun beneficiu Poliţiei Române! Din contră! Acest sistem a fost conceput de "specialiştii" MAI, la origini jindari, pentru a justifica numărul foarte mare de jindari, dar şi numărul redus de poliţişti din stradă. Ulterior au apărut şi gardienii locali, iar datorită intereselor politice au fost introduşi şi ei în acest sistem, la fel, pentru a-şi justifica numărul mare de angajaşi şi existenţa acestor servicii ale primăriilor.
În niciun stat din Europa nu se lucrează în sistem integrat. Mai mult, în foarte multe ţări nu există decât poliţie! O singură structură de menţinere a siguranţei publice, o singură structură bine dotată, bine plătită, bine protejată de lege. O poliţie modernă ce nu are nicio legătură cu structurile militare (jindari) sau cu politicienii (gardienii locali).
Este momentul ca Poliţia Română să scape de aceşti paraziţi! Fiecare structură să îşi desfăşoare activitatea independent. Jindarii şi gardienii locali nu trebuie să îşi mai justifice activitatea prin prisma activităţii poliţiştilor.
Nu am fost, nu sunt şi nu voi fi niciodată de acord cu patrulele mixte! Mai bine execut serviciul singur!

 

Link to comment
Share on other sites

total de acord! mai trebuie adaugat si faptul ca sistemul asta "integrat", de sa fie de capul cui la inventat, nu are decit un responsabil in caz de belea, respectiv politistul, care vrind-nevrind, scriptic este seful patrulei, dar in realitate nu stiu cum un civil este seful unui militar, ca sa nu mai povestesc ca jindarii vin la patrula mixta atunci cind culmea nu au alte misiuni gen pregatire, examen, zilele orasului, comunei, zarzarii, brinzei, toamnei etc. si te trezesti cu ei lipsa din schema asa ca deseori politistul ramine singur in patrula de noapte, ca sa nu mai spun ca la rezultate raporteaza si jindarul infractiunea constatata desi el este spectator si mai trebuie sa fii atent si la el cind ii esti sofer ca il fura peisajul si daca frinezi brusc e posibil sa-ti sparga parbrizul cu capatina si intri si in necaz ca zici ca sint muscati de musca tete.

Link to comment
Share on other sites

Am ajuns sa imi fie scarba sa mai vin la serviciu pentru ca suntem obligati sa lucram in patrule cu jindari sau locali. Imi este greata pentru ca nu stiu cu cine voi lucra in ziua respectiva. Ori cu local, ori cu jindar, nu este nicio diferenta. Nu am niciun sprijin din partea lor. Sunt ca si singur: eu centrez, eu dau cu capul, eu apar, eu ma bucur! Mai bine execut serviciul singur! Nu am niciun chef sa execut serviciul cu astfel de persoane, iar randamentul meu este scazut. Ce ma doare si mai mult este faptul ca unii politisti nu sunt deranjati de acest lucru, ba din contra, sunt mai prieteni cu localii sau jindarii decat sunt cu alti politisti. Nu ii deranjeaza, nu se implica, doar sa treaca timpul sa mearga acasa si atat!
Sunt cel mai fericit atunci cand execut serviciul cu un coleg, cu un politist, indiferent ca are sau nu experienta, indiferent ca este mai tanar sau mai in varsta. Este politist, are aceeasi pregatire, de regula, are aceeasi implicare in munca si aceeasi raspundere. Ai ce sa discuti cu un politist! In plus, randamentul meu este ridicat, si implicit, al patrulei. Execut serviciul cu placere si facem fata la orice situatie!

De ce trebuie sa executam serviciul cu militari (jindari) sau cu angajati ai primariei (locali)?
De ce domnule Oprea? Pentru ca este ordin in acest sens? Pentru ca asa vor cei din MAI? Pentru ca asa vor unii politicieni? Ordinele nu trebuie sa aibe legatura cu realitatea, nu trebuie sa tina cont de oameni? Ne punem viata in pericol si mai mult pentru ca executam serviciul cu jindari sau locali! Fiecare sa isi vada de treaba lui, sa execute serviciul independent! Tineti cont de politisti!

Se umple paharul, iar intr-o buna zi o sa curga pe langa! Toate au o limita!

Link to comment
Share on other sites

  Astazi am avut un gust amar...poate cel mai amar din ultimii ani...Scursura locala ,are pe fluturas salariul de 3300 lei...Explicatii?Nimic...

Link to comment
Share on other sites

Pun pariu ca voi cei care ati scris aici nu sunteti printe cei care nu va puteti face treba exemplar din cauza  "jindarilor" sau a politistilor locali si de asemenea cred ca nu faceti parte din categoria poltistilor respectabili. Cred ca problema voastra este ca nu mai puteti sa luati spaga sau sa mancati firmituri de la te miri ce panglicari sau interlopi in fata carora va e frica sa ridicati ochii. Tin sa va spun ca sunt "jindar" si nici mie nu-mi place sistemul de patrulare mixta  insa atunci cand e nevoie, lucrez cu placere cu orice coleg si am un deosebit respect pentru majoritatea politistilor care isi fac treaba indiferent daca lucreaza in "mixte" sau nu si o mare scarba pentru cei ca voi care ati scris aici , genul de politist care fuge de colegul de patrula ca sa cerseasca o cafea pe la chioscuri sau sa ceara 10  lei la un sofer ca nu are centura de sigurata pusa.

  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites
  • Moderator

Drepti! Pe loc repus! La copac adunarea! 

Poate ai treabă si te retinem ... aaa, scuze, voi n-aveti nicio treabă, sunteti doar niste atârnători penibili. Din păcate pentru voi nici nu realizati cât sunteti de prosti.

Link to comment
Share on other sites
  • Moderator

Stimabile jandar @MMadalin, ai trecut prea repede peste regulile/anunţurile acestui website, unde scrie foarte clar: 

Citat:

... vă informăm că părerile, obiecţiile sau opiniile jandarmilor, poliţiştilor locali sau altor categorii profesionale NU ne interesează şi nu vor fi permise pe acest website.

Încearcă să pricepi aceste rânduri, chiar nu e greu. Vă tot băgaţi ca musca-n ... calului, exact ca nişte veritabili atârnători. Chiar nu intreresează pe nimeni părerile unor soldăţei fără cap. Mai bine vă vedeţi de paza conductelor, deschisul/închisul barierelor de acces în instituţiile pe care le păziţi, altoirea manifestanţilor şi aşa mai departe, acele activităţi deosebite cu care se ocupă jandarmeria. 

Link to comment
Share on other sites

Mladin ia cu lamaie sau vezi ca sunt la ,,chioscuri`` niste sticlute gabene de plastic cu hellas. Sa iti mai treaca greata. Repetati ca niste robotei tembeli placa asta cu politistii corupti. Ce va spun prin unitati securistii care va conduc. Daca stii cazuri cu politisti care iau spaga 10 lei de la soferi eu zic ca ori esti complice ori tainuitor, pentru ca in conformitate cu legea din romanica trebuie sa sesizezi aceste fapte de coruptie .Daca inca nu ti-a spus nimeni esti obligat sa o faci.

Cand iti trece greata vorbeste cu securistul sef de la tine din unitate sa nu mai faci patrule mixte si sa vezi ce respectabili o sa fim cu tine. Iti scrie un politist nerespectabil care a lucrat ani de zile cu jandarmi in patrule mixte si care nu are nimic cu jandarmii de la sapa. Insa pe sefii vostri securisti nu ii suport.

Link to comment
Share on other sites

Ai pus pariu degeaba, jindarule! Ai pierdut! Nu ne cunoşti şi nici nu îţi doresc să ne cunoşti. Ai vrea să fii ca noi, dar asta nu o să se întâmple niciodată. De ce aproape toţi jindarii vor să fie polişti?
Aşa că, vezi-ţi de treaba ta şi nu ne mai deranja cu aberaţiile tale. Nu ne interesează! Nu contezi!

On 19.11.2015, 20:53:24, MMadalin a scris:

Tin sa va spun ca sunt "jindar" si nici mie nu-mi place sistemul de patrulare mixta  insa atunci cand e nevoie, lucrez cu placere cu orice coleg si am un deosebit respect pentru majoritatea politistilor care isi fac treaba indiferent daca lucreaza in "mixte" sau nu si o mare scarba pentru cei ca voi care ati scris aici.

Patrulele mixte au fost inventate de către nişte deştepţi din MAI, proveniţi în special din rândurile jindarilor, pentru a justifica numărul mare de jindari. Deci, mai pe scurt, pentru a vă justifica voi existenţa ca jindari, cel puţin o bună parte dintre voi. Nu aduceţi niciun beneficiu patrulei şi nici populaţiei, iar la sfârşit de program vă rugaţi de şeful patrulei, adică de poliţist, să vă spună şi vouă câteva persoane pentru a le trece în raportul vostru de activitate, asta după ce pe tot parcursul serviciului fie aţi dormit, fie aţi vorbit la telefonul mobil sau aţi "socializat" pe reţele, acolo unde vă recomandaţi ca fiind poliţişti sau luptători antitero. :ph34r:
Nu suntem colegi cu tine, jindarule!

Link to comment
Share on other sites
  • Moderator

De ceva vreme, jandarmii sunt foarte deranjaţi şi revoltaţi de această solicitare a poliţiştilor privind desfiinţarea patrulelor mixte. Cu siguranţă, distribuie şi citesc cu disperare acest articol în cercurile lor (probabil în grupuri pe facebook sau pe site-urile lor), iar din când în când, câte unul îşi înregistrează cont să adauge şi el o replică. Aşa cum am mai scris şi mai sus, dar din păcate ei nu reuşesc să priceapă, NU ne interesează absolut deloc părerile lor şi îi mai informăm încă o dată că nu vor fi publicate niciuna. Au demonstrat de atâtea ori că nu sunt capabili decât să jignească cu neruşinare şi să-şi etaleze ifosele, dovedind de fiecare dată, fără excepţie, o lipsă de educaţie.

Le înţelegem însă disperarea şi teama că o asemenea măsura ar putea fi pusă în practică şi drept consecinţă ei nu vor mai avea cum să mintă cu neruşinare referitor la activitatea desfăşurată (nu ar mai putea raporta mincinos activitatea desfăşurată de poliţişti ca şi cum ar fi desfăşurată de ei, aşa cum se întâmplă în prezent) şi nu vor mai avea posibilitatea să-şi acopere impostura. Asta e adevăratul şi singurul motiv pentru care domnii jandari au intrat în panică şi se agită aşa rău.
Dacă în schimb ar avea vreo urmă de onoare, ori o minimă înţelepciune ar fi fost normal ca şi ei să susţină o astfel de măsură şi să dovedească că sunt în stare de ceva şi singuri, nu numai aşa cum fac acum sub umbrela patrulelor mixte, care le permit să ascundă incompetenţa şi lenea.

Absolut toţi jandarmii care au încercat să adauge comentarii nu au reuşit să posteze vreun argument ori să încerce să discute civilizat despre subiectul dezbătut, doar s-au limitat să jignească în stânga şi-n dreapta ca nişte adevăraţi bădărani, iar din cauza asta NU sunt bineveniţi pe acest website.
E cât se poate de firesc ca atunci când unul îţi intră în casă şi umple de excremente covorul din sufragerie, nu stai să-i faci morală şi să-i explici că nu e bine şi nici civilizat. Eşti obligat să te apuci repede şi faci curăţenie, deschizi geamurile să iasă mirosul de spurcăciune.
Cam aşa e şi cu acesti jandari disperaţi, care intră aici să-şi etaleze ifosele şi să jignească cu neruşinare. Isteria asta a lor şi disperarea că nu sunt capabili să desfăşoare activităţi singuri fără "colaborarea" cu poliţia, le-a intrat rău în oase şi prin ea se văd simptomele bolii care le împiedică dezvoltarea şi normalizarea. Toţi cei care au intrat aici, nu au făcut decât să-şi confirme comportamentul de trântori cu memoria scurtă, apetitul pentru gargară, tendinţa de-a spurca pe aproape orice şi incultura înspăimântătoare.

Link to comment
Share on other sites


Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.