Jump to content
POLITISTI.ro

Instituţionalizarea parteneriatului între poliţişti şi formarea echipelor de acţiune doar din poliţişti  

224 voturi

1. 1. Doriţi desfiinţarea patrulelor mixte cu lucrători din cadrul altor instituţii?

Postare recomandată

Publicat (modificat)

Pacat ca nu o sa ne bage nimeni in seama referitor la doleanta noastra.Atata timp cat sefi nostri nu pun piciorul in prag si nu mai raporteaza munca noastra ca fiind a lor nu se va rezolva nimic.Toti vor trai linistiti pe spatele nostru si aici ma refer la Locali si Jandarmi.

Modificat de cristm
  • Apreciez 1
Publicat

Nu numai ca la sfarsitul programului jandarmii consemnează în rapoartele lor activităţile desfăşurate de poliţist, dar transmit la dispeceratul lor prin fax procesele verbale de constatare a diferitelor infractiuni la care au participat impreuna cu un politist. Am ramas masca in urma cu o luna cand , tinand un instructaj la intrarea in serviciu, am constatat acest lucru.

Publicat

pai si cine ii pune la dispozitie o copie a procesului verbal de constatare a infractiunii flagrante? eu nu le-as da asemenea documente pe mana.

• Apreciez 1
  • Moderator
Publicat

E trist pentru că din ce am văzut în ultima perioadă, poliţiştii rutieri din orasul unde stau sunt obligaţi să lucreze împreună cu gardieni locali, iar conducătorii auto NU MAI OPRESC la semnalul regulamentar al poliţistului, întrucât îi confundă cu gardienii.

Estimez o scădere drastică a constatărilor privind încălcarea normelor rutiere şi o creştere semnificativă a numărului de accidente. Iar toate astea doar din această cauză, pentru că poliţistul nu îşi mai poate desfăşura activitatea normală din cauza confuziei cu gardienii locali.

Publicat

doar asa incompententa jaguarilor si a amiralilor de politie locala nu va mai cadea in spinarea Politiei Romane.

Publicat (modificat)

Totul depinde de POLITISTI !!! Daca politistii vor fi uniti,nu se va mai lucra nici cu jandari si nici cu comunitari.Problemele politistilor nu sunt nici jandarii si nici comunitarii.Ci chiar politistii.In momentul cand TOTI politistii vor refuza sa lucreze in aceste patrule mixte,cand TOTI vor inainta rapoarte justificative pentru aceasta situatie,atunci se va termina cu aceste ,,cooperari,, paguboase pentru Politia Romana .Dar,din pacate inca sunt politisti care considera ca au si alti colegi in afara colegilor din Politia Romana...

Trebuiesc facuti acesti oameni sa constientizeze ca isi fac singuri rau.

Modificat de arcan
  • Apreciez 2
Publicat

E trist pentru că din ce am văzut în ultima perioadă, poliţiştii rutieri din orasul unde stau sunt obligaţi să lucreze împreună cu gardieni locali, iar conducătorii auto NU MAI OPRESC la semnalul regulamentar al poliţistului, întrucât îi confundă cu gardienii.

Estimez o scădere drastică a constatărilor privind încălcarea normelor rutiere şi o creştere semnificativă a numărului de accidente. Iar toate astea doar din această cauză, pentru că poliţistul nu îşi mai poate desfăşura activitatea normală din cauza confuziei cu gardienii locali.

sunt dezamagit sa aflu ca mai sunt si alte orase in tara in care politistii rutieri sunt obligati sa lucreze cu gardienii. Nu facem decat sa ne scada autoritatea, sa dam nastere unor confuzii in randul participantilor in trafic si sa permitem unor neica nimeni acces la niste informatii si proceduri de lucru specifice Politiei Rutiere. Noroc ca in orasul meu politistii rutieri au mai scapat o perioada de gardieni care sunt acum la cursuri la Campina.

• Moderator
Publicat

Încă un argument ce trebuie subliniat aici este acela că în urma oficializării parteneriatului dintre poliţişti, aceştia se vor cunoaşte mult mai bine între ei, vor fi prieteni, vor fi legaţi afectiv, iar în situaţii limită, vor acţiona mult mai bine. Vor fi din ce în ce mai puţine situaţiile în care un component al patrulei dă bir cu fugarii, dispare subit sau pur şi simplu asistă. Se vor cunoaşte între ei şi se vor completa unul pe altul mult mai uşor.

• Apreciez 2
Publicat

Avem si un vot cu NU ,respectiv DjGalaxy. Sunt curios care este motivatia lui...

• Moderator
Publicat

DjGalaxy nu cred că este poliţist. Probabil e gardian local sau jandarm.

Publicat

M-am gandit si eu la asta.Dar to sunt foarte curios de ce nu doreste desfintarea acestei chestii?

Publicat

Cum sa doreasca parazitii desfiintarea patrulelor mixte care pt jaguari si cocalari sunt mana cereasca??????: se plimba ca jmecheru' cu masina,raporteaza activitatea politistului,ca el nu face nimic,a scapat de control pt ca cel controlat va fi doar politistul,responsabilitate 0 ,ziua trece,leafa merge........plus ca da bine la imgine cand il vad cunoscutii ca el vine si "colaboreaza" cu politia...etc....etc....etc

• Apreciez 2
Publicat

mai este vreun loc in tara unde seful de birou iti puncteaza doar 0.5 la o infractiune???

si in cazul in care esti cu un jandar in patrula mixta acesta se inregistreaza cu o infractiune "completa".

• Moderator
Publicat

Despre ce dracu tot vorbiți frate? Sunteți la gimnastică de sunteți punctați sau ce mama dracu mai e și asta?!

• Apreciez 1
Publicat

Totusi sa nu ne imbatam cu apa rece,pana nu se face ceva la nivel national cei din teritoriu nu au de ales.

Publicat

s3rgiu, cum naiba sa te puncteze cu 0,5? Vorba lui Cristi, suntem la gimnastica? Si pana la urma cine scrie pv-ul de constatare, tu sau jandarmul? Doamne iarta-ma, dar seful ala chiar e dobitoc!

• Apreciez 1
  • Displace 1
Publicat (modificat)

M-am saturat sa discutam doar! In momentul de fata am agent debutant in tutela, dar se va termina curand tutela, si, cu prima ocazie cand voi fi repartizat cu un local, voi refuza sa execut serviciul impreuna cu el. Nu voi refuza sa execut serviciul, ci voi refuza sa merg cu el in traseu. Sa vedem, ce se va intampla.

Sper ca toti colegii imi vor urma exemplul, pentru ca daca nu luam atitudine noi, cei afectati direct, nu o sa ia nimeni atitudine, nu se va schimba nimic. Mai mult ca oricand, politistii trebuie sa fie uniti!

Modificat de Sache
  • Apreciez 2
  • Moderator
Publicat

Mai bine pleci singur în teren decât cu un coclit de local. Dacă pleci așa, vor fi forțați de împrejurări să trimită polițiștii să lucreze împreună. Nu e nimic ilegal să refuzi să ții un atârnător după tine. Da domle, merg la serviciu, mă duc pe itinerariul de patrulare, dar ăsta nu calcă cu mine. Simplu. Nu au ce să vă facă, legal vorbind.

• Apreciez 1
Publicat

Activitatea de cooperare in sistem integrat dintre principalele institutii cu atributii in domeniiul ordinii si linistii publice este reglementata de OMAI 60/2010. Pana nu se abroga acest ordin nu se va intampla nimic nou sub soare.

Publicat

OMAI 60/2010, din cate stiu, se refera doar la executarea serviciului cu jandarmii. Orice ordin se poate schimba daca prevederile sale nu se pot aplica. Ordinul este facut pentru a justifica numarul mare de jandarmi. Indiferent de ordin tot voi refuza!

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.