Jump to content
POLITISTI.ro

Instituţionalizarea parteneriatului între poliţişti şi formarea echipelor de acţiune doar din poliţişti  

224 voturi

1. 1. Doriţi desfiinţarea patrulelor mixte cu lucrători din cadrul altor instituţii?

Postare recomandată

Publicat

Daca intr-adevar vrei sa devii un lider adevarat incearca macar sa privesti problema in ansamblu. Stiu ca este greu, dar este un obiectiv pentru viitor.

Ecou te rog eu frumos ramai echidistant cum te-am cunoscut.

Ca sunt eu lider adevarat sau nu demonstreaza faptele, ca la vorbe frumoase ne pricepem toti.

Sistemul mixt exista decat in inchipuirea ta si altor sefi care nu aveti nimic in comun cu realitatea.

Cum dracu vrei tu sa colaboreze leii cu hienele nu am priceput...........in mixt..............

Acest sistem nu exista, nu a existat si nici nu va exista, dar va place voua cei care nu aveti nicio treaba cu strada sa credeti ca el este,,viu".

La fel cum cred si domnii procurori ca este ,,cool'' sa ia jandarii la perchezitii!

Ce fac unii platiti cu salarii babane prin minister cand bataia suprema de joc la adresa politistilor atinge cote alarmante ca apele Dunarii?

Nimic....................

Nu crezi ca ar colabora mai bine jandarii cu MAN -ul la impartirea ,,fituicilor"? Militari de , aceiasi ,,bransa".........

Sau cocalarii cu evidenta populatiei la impartirea cartilor de alegator?

Ecou eu am intrebat la minister mai zilele trecute in ce tara europeana mai exista patrule mixte.

Si cand se vor realiza mult trambitatele parteneriate intre politistii din strada ,,fraierii" aia care patruleaza noapte in timp ce voi dormiti ca bursucii.

Donii sefi de ,,directii' s-au uitat unii la altii si au tacut.

Numai ca si tacerea este un raspuns.................

• Apreciez 1
  • Displace 1
  • Membru
Publicat

Ecou cum ar arata Politia Romana cu 137.000 de functii?

Un citat din Skizzo Skills - "Bini di tăt" :D:D:D

Eu sunt egoist. I-as vrea si pe cei din SPP pentru paza demnitari si pe cei din SRI ca sectiune speciala de informatii, sa fie treaba, treaba :)

• Membru
Publicat

Ecou, știu că ți se pare amuzant, dar nu știu cât de amuzant li se pare polițiștilor din mediul rural care sunt obligați să lucreze câte doi la post, sau chiar unul, fără număr la orele suplimentare, fără viață personală și mereu cu urechea pe telefon, dar cu pretenții din ce în ce mai crescute. Ca exemplu, un coleg de-ai mei de la un post de poliție a fost atenționat de către SPOP că a venit la ora 8.27 la post în condițiile în care omul pleacă de la serviciu în fiecare zi în jurul orelor 20.00. Asta e idioțenia sistemului mixt, un bici făcut din rahat care nu plesnește, pentru a ascunde realitatea din teren, adică faptul că NU SUNT SUFICIENȚI POLIȚIȘTI!

• Membru
Publicat (modificat)

Nu stiu daca nr mare de politisti ar rezolva problema, ci mai degraba o mai buna gestionare a resurselor umane. Spre exemplu, unitatea in care lucrez eu, avea acum ceva ani 7-8 politisti pe judet. In prezent ne-am triplat, iar problemele sunt mai putine, dar asta nu datorita nr mai mare de politisti. Cu totul si cu totul altele sunt cauzele.

Dar nimeni nu va avea vreun interes sa mareasca efectivele sau sa imbunatateasca logistica pt atunci nu vor mai fi solicitari de la "fortele complementare" (desi e impropriu sa consideri gardienii o forta), iar existenta lor nu ar mai fi justificata, plus ca vor trebui sa se descurce pe cont propriu, sa aiba propriile rezultate, sa nu-i mai tina in carca "militienii" care sunt capusati de indivizii astia. Asa ca ce-aveti? Ati innebunit? :) Ei de unde sa mai ciupeasca?

In alta ordine de idei, daca se "sparge robinetul" la scolile de politie cu nr de locuri, nu stiu daca selectia va mai fi atat de selectiva, ca sa ma exprima asa, iar cu incadrarile directe nu sunt de acord, deci si marirea efectivelor de politisti e cu dus si intors si trebuie facuta cu cap. Mai bine mai putini si buni, decat multi si ... De obicei, notiunile "calitativ" si "cantitativ" sunt invers proportionale.

Situatia ideala pt mine si realizabila in acelasi timp, ar fi fiecare cu ... ma-sii. Fara sisteme integrate, patrule mixte, ca iese un ghiveci. Comunitarii macar sa se rezume la atributiile pe care le au, dar si la obligatii, sa aiba uniformele si masinile conform regulamentului de functionare, Macar atat, sa-si respecte propriile acte normative care-i vizeaza, ca impresiile de "colega, colega" n-o sa le scoata nimeni din cap.

Modificat de Ben
Publicat

Ben cand esti singur la post cuvantul cantitativ capata alte ,,valente".......................combinatii de n luate cate k........

Publicat

La sectia rurala unde lucrez avem aproape zilnic cate un jandarm la sch.3 (patrula mixta) care procedeaza exact cum s-a scris mai sus, adica e papusa gonflabila si nu te sprijina, nu are initiativa si copiaza raportul tau.Nu mai vorbesc de procentul serios de idioti cu care poti sta 8 ore de crezi ca esti Einstein pe langa ei.

Singurul lucru folositor e ca jandarmul asta zilnic face posibil un serviciul de patrulare 7/7 zile in conditiile lipsei de personal.

Logic ca patrula e mult mai eficienta cu 2 politisti dar sa fim realisti : nu vor desfiinta aceste patrule si nu vor aseza institutiiile politiei, jandarmeriei si politiei locale pe atributiile firesti, pentru ca nu au interes in eficienta si calitatea muncii, ci in mentinerea unor institutii mult prea stufoase fata de cata utilitate au in societate ( vezi structura i.j.j.)care sa corespunda intereselor fiecarui smecher ( vezi politia locala pt primar).

Dar de patrula mobila a jandarmeriei in care sunt 7-8 insi intr-o duba pe 4 strazi si trec in raport 5 persoane legitimate si alea taranii cu branza ce spuneti?

• Apreciez 2
  • Membru
Publicat

Ecou, știu că ți se pare amuzant, dar nu știu cât de amuzant li se pare polițiștilor din mediul rural care sunt obligați să lucreze câte doi la post, sau chiar unul, fără număr la orele suplimentare, fără viață personală și mereu cu urechea pe telefon, dar cu pretenții din ce în ce mai crescute. Ca exemplu, un coleg de-ai mei de la un post de poliție a fost atenționat de către SPOP că a venit la ora 8.27 la post în condițiile în care omul pleacă de la serviciu în fiecare zi în jurul orelor 20.00. Asta e idioțenia sistemului mixt, un bici făcut din rahat care nu plesnește, pentru a ascunde realitatea din teren, adică faptul că NU SUNT SUFICIENȚI POLIȚIȘTI!

1. Ma bucur ca sustii cele expuse de mine.

2. Eu nu rad si nu voi rade niciodata de politisti. Poate imi voi permite vreodata sa iau in bascalie unele structuri sau formatiuni care se cred "superioare" si care habar n-au cum este organizata politia si ca fara cei 20.000 de politisti de ordine publica s-ar duce dracu orice ordine sociala in tara asta.

Crede-ma, stiu tot ce se intampla, la toate nivelurile, mai ales in mediul rural. Din pacate concluzia este simpla si trista: Cat timp nu se va investi in Politia Romana, nu se va schimba nimic...

• Apreciez 3
Publicat

Cum sa se schimbe ceva, cand cei din conducerea ipj-urilor transmit la IGPR ca nu au probleme cu personalul, ca au destui oameni. Poate ca sunt destui oameni, dar nu si in strada. Sunt pline birourile de oameni, marea majoritate dintre ei tineri, iar la structurile de ordine publica si rutiera cu greu reusesti sa acoperi cele trei schimburi, mai ales in perioada concediilor. Poate ca marea problema este la fiecare ipj si cred ca ar trebui facuta o reevaluare a functiilor. Dar e mai usor sa obligi oamenii sa lucreze cu toti impostorii si jindarii.

• Membru
Publicat

Cum a spus si un coleg mai sus, nu e nevoie sa plantezi politist din 10 in 10 m la fiecare stalp si sa consideri ca aia este munca de politie si gata, am nimicit criminalitatea. Infractorii se dovedesc si "din birouri" cum le place unora sa spuna. Sfatul meu e sa nu mai avem discursuri si gandiri de genul "cat mai multi in strada, mii si mii de politisti". Numai primarul Nichita de la Iasi se lauda cu gardienii lui care stau in strada ca ciorchinele de vita, iar "Politia sta in birouri si face procese-verbale". Sa n-aveti aceeasi mentalitatea. Prezenta asta permanenta si omniprezenta a Politiei, triplata de jandarmi si locali, pe multa lume irita si nu aceea care se afla de cealalta parte a legii, ci oameni cu bun simt, educati.

• Apreciez 3
Publicat

azi dimineatza mi-a ajuns si era cat pe ce sa rabufnesc.

toata noaptea s-a plimbat jandaru ca un catzel teleghidat dupa mine dupa mine neinteresandu-l absolut nimic. verificam masinile prin parcari cu lanterna si nu stiu cum dracu tot in calea mea statea. cand ma opream eu sa ma uit la ceva si el se oprea dar al naibii daca se dadea 2 cm din fata mea, doar in campul meu vizual ii placea sa se opreasca ca sa fiu eu nevoit sa-l ocolesc.

cand mai stateam la cate o terasa, nu dura 5 minute si incepea sa sforaie. si colac peste pupaza dimineatza cand am facut raportu atata de grabit era la 5:40 de zici ca la 6 fix trebuia sa fie deja acasa in pat. l-am lasat sa fiarba la masa in timp ce eu scriam. s-a dat mai aproape de mine cica sa vada sa scrie si el in acelasi timp, dar n-a scris nimic si mai multi nervi mi-a facut stand la 10 cm de mine in timp ce scriam. i-am atras atentia sa-mi lase spatiu si l-a cam durut undeva. dupa ce am terminat raportu i l-am dat sa faca ce se pricepe el mai bine. pana mi-am scris persoanele in registru el nu scrisese nimic...si ma mai si roaga sa-i dictez ca am scris mic si el nu vede.

am vazut negru si rosu in fata ochilor, dupa ce ca dormit toata noaptea pe unde apuca, dupa ce ca l-a durut in p..a de sector, ma mai si pune sa fac dictare cu el ca la gradinita. pachet de nervi am ajuns acasa. nu mai scapam dracu odata de ei si de localari?

• Apreciez 1
Publicat (modificat)

Andrew85 in situatia ta suntem toti, doar ca cei cu putere de decizie se prefac ca nu vad si nu aud ceea ce noi scriem pe aici,noi cei care trebuie sa ii suportam pe jandarmi si locali trebuie sa schimbam ceva,altfel vom ramane cu ei de gat pe vecie,pe nimeni nu intereseaza.Oare ce s-ar intampla daca toti (atentie am scris TOTI)politistii din tara asta ar refuza sa iese in serviciu cu acestia ?Atunci abia ar avea loc un impact major si lucrurile se vor schimba in cel mai scurt timp,altfel ,,cainii latra,ursul isi vede de drum,,

Modificat de rustic
  • Apreciez 1
Publicat

Rustic, ar fi o solutie radicala, dar cred ca ar schimba lucrurile! Dar oare avem cu cine sa facem acest lucru? Pentru ca stiu destui care s-ar da loviti. In spate, in "umbra", comenteaza, au pretentii, se manifesta, dar in fata sefilor sunt niste carpe! Nu prea exista unitate si asta din cauza celor care ne "manageriaza" pe principiul "Dezbina si condu!". Ar fi timpul sa lasam discutiile si sa luam atitudine cu adevarat! Sustin orice initiativa, oricat ar fi de radicala! Toti pentru unul si unul pentru toti!

• 2 săptămâni mai târziu...
Publicat

Buna ziua tuturor. Chiar am avut timpul necesar azi de a citi postarile de mai sus si vreau sa confirm si eu ceea ce sustineti toti si anume ca nu este bine sa amesteci jandarmii si localii in treburile politiei, aa ca putem colabora pentru binele societati in care ne regasim toti este altceva. Pot spune ca daca v-om duce catre exterior problemele discutate aici o sa reusim sa facem schimari daca nu, o sa ramana doar un loc unde ne varsam nervi si atata tot. Eu in locul jandarmilor a-s fi mandru de ceea ce sunt ei, si ei singuri ar fi frumos sa faca propuneri in a se separa de a face patrule mixte cu noi pentru ca nu cred ca nu o sa fie de lucru si pentru ei, la fel si localii sa fie mandri ca au trecut de la gardieni publici la politisti locali si de ce nu sa dovedeasca ca merita sa li se spuna politisti si sa ne faca concurenta. Asadar in acest sens vin cu o propunere. " haideti sa facem in felul urmator ... sa facem un tabel cu lucratori politisti de la fiecare loc de munca in parte cu toti care sunt de acord sau nu sa mai facem mixte si in momentu in care avem semnaturile ne auzim aici, le strangem, desemnam un reprezentat care sa le depuna la minister si asteptam raspuns ... ce spuneti ? ... poate fi un inceput eu asa cred. ... O zi buna tuturor.

Publicat (modificat)

gardienii primarilor nu au ce sa dovedeasca......eventual sa faca singuri greva sa nu li se mai spuna politisti locali..... ci maidanezi!

Modificat de s3rgiu
  • Apreciez 1
  • 1 an mai târziu...
  • Moderator
Publicat

La o secţie de poliţie din Craiova, toţi poliţiştii din cadrul compartimentului Siguranţă Publică au întocmit rapoarte scrise în care au spus că nu mai doresc să facă serviciu în patrule mixte, iar de atunci la secţia respectivă nu mai vin nici jandari şi nici comunitari.

Dacă se vrea, se poate.

• Apreciez 4
Publicat

Marius, dacă se poate, aș vrea să mă pui și pe mine în legatura cu unul din lucratorii acelei secții dun Craiova. Vreau sa discut cu toți colegii să avem un demers similar pentru că e jale! Am observat cu uimire cum colegii de la siguranță publică își planifică liberele în funcție de datele in care nu vin jandarmii, incercând sa reduca numarul de zile in care lucreaza in patrule mixte.

• Apreciez 3
Publicat

Lucrez la un post de politie si sunt singur pe tura, dar prefer asa decat sa mai imi vina jandarmi care la unu noaptea sa ma intrebe unde sta si el o ora doua ca e obosit,ca a muncit toata ziua,sau daca fac patrulare si controale pe 333 sa imi spuna daca nu pot sa il incui in post.

Publicat (modificat)

Bmnicu faceti o sesizare catre sindicatul din care faceti parte si intocmiti raport ca nu doriti sa mai executati serviciul cu jandarmii iar daca se va mai intampla cine dispune aceasta masura este direct raspunzator pentru eventualele ultraje etc.

Domnule presedinte subsemnatii politisti in cadrul sectie ....copartimentul OP prin prezenta va sesizam urmatoarele......

Iar aici descrieti situatiile si motivele pentru care nu doriti sa mai lucrati cu atarnatorii. Exemple si motive.

O sa incerc sa iti dau cateva idei pe langa faptul ca ne fura munca:

-patrulele auto care executa filtre rutiere sunt condamnate la eficienta 50% deoarece jandarmul nu are calitate de politist  si nu poate sa constate contraventii, nu poate opri autovehicule, nu poate constata infractiuni etc deci prin urmare numarul de sanctiuni contraventionale sau infractiuni este mult mai mic decat in cazul unui filtru format din doi politisti

- in cazul constatarii de infractiuni jandarmul nu ajuta cu nimic politistul , acesta neavand dreptul de a intocmi vreun act procedural , principala preocupare a jandarmului fiind de a raporta superiorilor activitatea pe care a desfasurat-o politistul, el neavand niciun merit

- jandarmii sunt plimbati cu autospecialele politiei, iar autospecialele jandarmilor se ,,odihnesc" in unitati

- la interventiile 112 jandarmii de pe patrulele auto sunt elemente de butaforie

- interventiile din strada sunt dificile si de multe ori pun in pericol integritatea fizica a politistului deoare ce jandarmii sunt ca si inexistenti, sunt la numar, astfel cazurile de ultraj sunt mult mai frecvente in cazul patrulelor mixte etc.

- in Uniunea Europeana si in tarile civilizate patrulele mixte nu exista, nu poti sa pui sa lucreze un profesionist civil , politist cu un militar

Puteti sa dezvoltati cu situatii concrete pe care le-ati trait.

Intocmiti un tabel cu semnaturi pe care il anexati la seizare.

Ca sa fiti viermanosi in incheiere puteti sa spuneti ca voi nu aveti nimic impotriva ca atarnatorii sa execute serviciul in mod independent pe raza sectie.

Modificat de Elvis
Publicat

"- interventiile din strada sunt dificile si de multe ori pun in pericol integritatea fizica a politistului deoare ce jandarmii sunt ca si inexistenti, sunt la numar, astfel cazurile de ultraj sunt mult mai frecvente in cazul patrulelor mixte etc"

sau daca intervin, o fac fara tact, riscind sa inflameze gloata ..

• Apreciez 1
  • Displace 1
Publicat

Elvis, mulțumesc, am început să fac raportul, bazându-mă pe ce ați scris voi în acest thread și pe ce am perceput eu însumi în ultima perioadă. Ce nu prea înțeleg eu este discrepanța între suma nemulțumirilor  polițiștilor pe această temă, la nivel național, și reacțiile concrete!  Cu astfel de demersuri izolate, un raport la Craiova, unul la Constanța, este mai greu să schimbi ceva!  Care e problema dacă luăm toți atitudine  (în scris)  legat de aceste patrule mixte!?

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.