Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

Publicat

Primarul orasului Craiova a fost arestat pentru 29 de zile .

Ce parere aveti? angry.gif

• Moderator
Publicat

Situaţia pare destul de simplă.

Solomon, este cercetat pentru luare de mită în formă continuată, fals intelectual şi uz de fals. Principalul motiv pentru care este cercetat este că în perioada februarie 2006 – noiembrie 2006 a primit suma totală de 50.000 euro de la un acţionar principal al SC PIC SA, pentru a emite, cu încălcarea normelor legale, autorizaţia de construcţie pentru hipermarketul PIC Craiova şi pentru a înlesni aprobarea unei cereri privind asigurarea transportului public până în zona unde era amplasat hipermarketul PIC Craiova.

Dacă e adevărat că l-a pus necuratul să pună mâna pe caşcaval, să se ducă unde îi este locul. Eu nu am nici cel mai mic regret sau sentiment de compasiune pentru un astfel de specimen.

Sincer nu prea cred în nevinovăţia primarului, numai când mă gândesc că la percheziţie i-au fost găsiţi în casă aprox. 200 000 euro cash.

• Apreciez 1
  • Moderator
Publicat

E de la PDL? <_<

Da si asta tot de la PD-L este, cum a fost si cel de la Rm. Valcea. :D

• Moderator
Publicat

Din pacate, dupa cum spuneam si pe celalalt topic, se pare ca mai nou romanii au o slabiciune pentru infracori.

Pe principiul pagubos si total nesanatos: " lasa-l domnule ca si daca era altul tot ar fi furat ", de parca odata cu castigarea mandatului de primar si-a castigat si dreptul de a incalca legea, am vazut o stire conform careia aprox. 500 de persoane au manifestat in centrul Craiovei impotriva deciziei de arestare preventiva a primarului. :huh:

Oare ce va mai urma ... daca am ajuns ca si deciziile unui judecator le rezolvam in strada, in conditiile in care exista cai legale si democartice de atac a acestei decizii ?

Repet ... ne meritam soarta. :(

Publicat

Si la Valcea nu l-au ales pe primar cetatean de onoare?Sau ceva de genul asta...

Asa este,ne meritam soarta.

Publicat (modificat)

Halal natie care isi onoreaza spagarii!

Dupa ce il condamna probabil il fac si cetatean de onoare al orasului. Eventual si o statuie ca sa fie mai smecheri decat cei din Rm. Valcea.

Am citit ca majoritatea participantilor la acel miting de sustinere au fost angajatii primariei din Craiova (pupincuristi penibili).

Ma gandesc ca saptamana viitoare o sa mai iese in strada sa protesteze si cand se va pune problema strazilor pline de gropi.

Oricum acu merita sa le dea o prima de reveneala dupa protest, corect ... nu ?

Modificat de Rookie
Publicat

hai sa fim seriosi spuneti-mi un primar care nu fura si am sa tac!!! dar nu exista deci nu voi tacea :) si voi continua cu dicutia.Daca spune-ti ca s-a gasit 200.000 de euro in casa lui foarte bn i-au facut(nu prea cred ca se castiga asa de bine ca primar 200.000 euro :o ) bn i-a facut,si in privinta oamenilor care ai iesit in strada sa le fie rusine,dar asa este la noi totul se rezolva in strada repet:TOTUL.....

Si tin sa va contrazic cu ceva: Eu nu CRED CA NE MERITAM SOARTA,MAI DEGRABA NE-O FACEM CU MANA NOASTRA!!!

• Moderator
Publicat

Si ce daca mai sunt primari care fura, asta e o scuza sau circumstanta atenuanta?

Daca toti fura trebuie sa ne impacam cu ideea si sa incepem sa o vedem ca pe o normalitate ?

Daca absolut toti fura, atunci de la primul pana la ultimul trebuie sa platesca pt ce fac. Dar daca sunt multi care gandesc asa si la noi ... probabil ca vom ajunge sa vedem spaga ca pe ceva firesc si normal. Imi pare rau ca cineva asa tanar, ca tine, gandeste in acest fel.

• Moderator
Publicat

Recursul la decizia de arestare a primarului Solomon s-a amânat pentru Luni - 8 martie, din cauza lipsei apararii, întrucât avocatii edilului nu s-au prezentat la proces.

Mai mulţi susţinători şi-au anunţat prezeţa la Piteşti, de aceea a fost nevoie de aproximativ 20 de poliţişti şi mai multe echipaje ale Jandarmeriei pentru a se preveni eventuale evenimente neplăcute.

Publicat

Bai frate dar angajatii aia din primarie se comporta ca si cum ar fi slugile lui Solomon asta! Parca primaria aia ar fi SRL-ul primarului!

Oare cei care s-au dus la Pitesti dupa el erau in timpul programului de lucru?

• Moderator
Publicat

La bursa zvonurilor se spune ca Solomon a primit de la Penescu 50 000 euro, pe care trebuia sa-i imparta cu viceprimarul de atunci Nedelescu si caruia nu i-a mai dat nimic.

Nedelescu, suparat ca nu si-a primit partea, a mers la Pitesti si s-a plans lui Penescu, dar acesta din urma, avand unele inclinatii si apucaturi de regizor, ar fi inregistrat pe suport video discutia respectiva.

Filmuletul ar fi fost gasit la perchezitia informatica efectuata asupra unuia din calculatoarele ridicate de la Penescu.

• Moderator
Publicat

A mai fost vehiculata informatia conform careia suma totala gasita de procurori este de 300 000 euro cash, 200 000 euro au fost gasiti acasa la primar, iar 100 000 euro au fost gasiti in biroul sau din primarie. :huh:

Publicat

draga catalin m-ai inteles gresit.Eu am spus sa plateasca pentru fapta lui,nu sa nu plateasca.Deci sunt 100% de acord cu arestarea lui :rolleyes:

• Moderator
Publicat

Spăgarul rămâne în arest, Curtea de Apel Piteşti a respins recursul primarului.

• Moderator
Publicat

Deutsche Welle a publicat un articol intitulat:

Cetăţeni de onoare în ţara şpăgii

din care spicuiesc cateva pasaje:

Şpaga: un model de succes

Consilierii locali din Râmnicu-Vâlcea modifică cu eficienţă regulamentul de acordare a titlului de cetăţean de onoare nu pentru a onora vreo minte strălucită a oraşului, ci pentru a-l recompensa pe primarul condamnat definitiv ca şpăgar.

...

Antonie Solomon este supranumit „primarul din inimile noastre”, un spectacol de balet de pe scena teatrului local este anulat pentru a face loc unei manifestări de susţinere la care participă actori şi oameni de cultură ai oraşului, iar în biserica satului unde Antonie Solomon are o casă de vacanţă se invocă ajutorul Divinităţii pentru primarul nedreptăţit.

...

Şpaga: fiziologie românească

În România, actul primirii de mită s-a integrat atât de bine în mentalul colectiv încât, pentru anumite părţi ale comunităţilor locale, el nu mai este asimilat domeniului penal, ci unui fenomen fiziologic ruşinos - pentru că nu se face la vedere - dar normal şi sănătos.

...

Mentalitatea iobagului legat de moşie pare să fi supravieţuit foarte bine trecerii anilor şi pentru că reflexele democratice în România au avut prea puţin parte de o întărire de tip pavlovian.

Gasiti intreg articolul publicat pe site-ul oficial Deutsche Welle.

• 2 săptămâni mai târziu...
  • Moderator
Publicat

Tribunalul Argeş a decis astăzi prelungirea arestului preventiv al primarului suspendat Antonie Solomon pentru încă 60 de zile, constatând legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive. Decizia poate fi atacată cu recurs, care se va judeca la Curtea de Apel Piteşti. :naughty:

Este posibil să fie transferat la Colibaşi, unde se află şi fostul primar al Râmnicului Mircia Gutău ... :lol:

Publicat

Mi se pare ca mai este unul prin Baia Mare. O sa faca consiliul primarilor PDL arestati la Colibasi.

Publicat (modificat)

Este totusi bine ca nemtii sunt cinstiti si recunosc ca pun pret pe reflexele democratiei de tip pavlovian. Pana la urma, metoda lor de a face ce este corect din obligatie, pentru ca asa trebuie, a dat roade, pentru ca deja este de domeniul miticului faptul ca lor ceea ce este corect le- a intrat atat de tare in constiinta, incat respecta legea din instinct.

Genetic vorbind, ba chiar din punct de vedere freundian, noi (N.B. "romanii") nu avem cum sa fim vreodata ca ei, pentru ca nu ne sta in fire.

Iar privitor la aspectul ca la noi totul se rezolva in strada, iarasi aveau nemtii dreptate. La noi s- a transmis atat de bine conservat spiritul iobagesc incat inca se aplica vorba aia:

" Prosti, da' multi, Maria Ta" :P

Doar cine nu munceste nu greseste, doar cine nu greseste nu plateste. Parerea mea este ca daca a luat ( si ca simpla opinie, cred ca a luat) sa suporte consecintele legale!

Modificat de Tyson
Publicat

Domnule Tyson, o sa va contrazic in ceea ce ii priveste pe nemti. Respecta legea dintr un singur motiv : de frica. Cu respect.

Publicat (modificat)

Se poate si- asa, dar o sa va dau un exemplu. Cineva de la mine din familie, fiind in Germania, acum mai multi ani, dupa ce si- a luat un pachet de tigari, a aruncat folia si staniolul din mers, pe trotuar, fara sa- si dea seama ca nu mai era in Romania, si ca acolo lucrurile stau altfel.

Dupa 2- 3 pasi s- a simtit batut pe umar de cineva. Cand s- a intors, o femeie ii atragea atentia ca aruncase pe jos.

Eu zic ca nu de frica, pentru ca pana la urma nu ea risca sa fie sanctionata, ci din instinct l- a avertizat pe respectivul, si din spirit civic.

Poate ca ar trebui inasprita si la noi legea, sau poate ca ar trebui lucrat putin la modalitatile de executare a pedepselor ca sa o respectam si noi, macar de frica biciului.

Modificat de Tyson
Publicat

Cine greseste plateste ! Sa fie doar un foc de paie ? Vom vedea .

• Moderator
Publicat

Cred că va primi o condamnare cu executare.

DNA au făcut public rechizitoriul prin care Antonie Solomon a fost trimis în judecată, alături de Cornel Penescu, şi de alţi doi angajaţi ai magazinului.

Gasiţi în el detaliile picante despre conversaţiile lui Cornel Penescu, mărturiile funcţionarilor din Primăria Craiova şi rezultatele testului cu poligraful ale fostului arhitect-şef, Daniel Mărculescu. Tot din rechizitoriu aflaţi cum s-a eschivat secretarul primăriei, Nicoleta Miulescu, de la testul cu detectorul de minciuni.

rechizitoriu_solomon.pdf

• 1 lună mai târziu...
  • Moderator
Publicat

Avocatii lui Antonie Solomon au renunţat la cererea de liberare a acestuia sub control judiciar si au cerut magistratilor de la Tribunalul Arges eliberarea pe cautiune. Judecatorii au acceptat acest lucru, astfel ca Solomon va trebui sa plateasca pana poimaine, atunci cand se judeca eliberarea, suma de 50.000 de lei. :huh:

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.