Jump to content
POLITISTI.ro

Şpăgari cercetaţi şi/ori reţinuţi pentru dare de mită

Marius

Recommended Posts

• Moderator

Un conducator auto din Arad a vrut sa scape de o sanctiune si le-a oferit politistilor o masa calda si 100 de euro.

Surpriza! Politistii insa i-au pregatit un flagrant. :))

• 1 month later...
  • Moderator

Prins în flagrant când încerca să mituiască un poliţist

Ca urmare a unui denunt formulat de un politist din cadrul Postului de Politie Ciulnita, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Ialomiţa, în colaborare cu lucrători din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ialomiţa, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa, l-au prins în flagrant, ieri, 20 mai a.c., pe cetăţeanul M.P., din judeţul Mureş, în timp ce încerca să-l mituiască pe agentul de poliţie cu suma de 300 lei.

Retinut pentru tentativa de mituire

Ieri, 20.05.2010, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Arad, cu sprijinul Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă, sub coordonarea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, l-au prin în flagrant pe cetăţeanul C. M., din comuna Bărcăneşti, judeţul Ialomiţa, în timp ce oferea suma de 400 de lei unui agent de poliţie pentru a nu-i întocmi dosar penal prietenului său, C. A., cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere.

Retinut pentru o mita de 1000 lei

Ca urmare a denunţului formulat de un poliţist din cadrul Compartimentului Rutier al Politiei oraşului Babadag, jud. Tulcea, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Tulcea, în colaborare cu lucrători din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Tulcea, sub coordonarea procurorului şef secţie urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea, l-au prins în flagrant, azi, 21 mai a.c., pe cetăţeanul Ş.T., din oraşul Babadag, jud. Tulcea, în timp ce încerca să mituiască un agent de poliţie cu suma de 1.000 lei.

• Moderator

Retinut pentru incercare de mituire a unui politist

In 25.05.2010, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Iaşi, sub coordonarea prim-procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, au prins în flagrant un cetăţean care a oferit unui agent de poliţie din cadrul Poliţiei oraşulul Tîrgu Frumos, jud. Iaşi, suma de 500 euro cu titlu de mită.

Ce vor plange romanii cand nu vor ma avea cui sa dea spaga dupa greseli facute in trafic! Nu e departe acea zi !

• Upvote 2

Ce vor plange romanii cand nu vor ma avea cui sa dea spaga dupa greseli facute in trafic! Nu e departe acea zi !

depinde cum privesti problema: sunt si romani care dau spaga (in Romania, ca in afara nu are nimeni tupeul) precum si politisti care iti cer de la obraz. asa ca eu sper pe ambele directii: unii sa nu dea iar altii sa nu ceara. Si va dispare spaga in momentul in care si politistii vor renunta la sistemul de pinda, cu masina prin tufisuri doar doar or prinde pe careva si preventia va fi la loc de cinste. Si cind vom avea si drumuri pe care sa se mearga cu o medie de macar 100 km/h.

asa ca nu sunt asa e optimist ca tine insa sper alaturi de tine ca voi prinde si acea zi.

• Downvote 5
  • Moderator

In strainatate se practica acest "sistem de panda" si nimeni nu e revoltat, nimeni nu are nicio problema.

Probabil din cauza asta nu pot respecta romanii prevederile legale, pentru ca stau politisti la panda, nu???

Pentru orice gasim scuze.

depinde cum privesti problema: sunt si romani care dau spaga (in Romania, ca in afara nu are nimeni tupeul) precum si politisti care iti cer de la obraz. asa ca eu sper pe ambele directii: unii sa nu dea iar altii sa nu ceara. Si va dispare spaga in momentul in care si politistii vor renunta la sistemul de pinda, cu masina prin tufisuri doar doar or prinde pe careva si preventia va fi la loc de cinste. Si cind vom avea si drumuri pe care sa se mearga cu o medie de macar 100 km/h.

asa ca nu sunt asa e optimist ca tine insa sper alaturi de tine ca voi prinde si acea zi.

Eu sunt italia acum si de la aeroport pana destinatia mea am vazut 5 echipaje polizia stradale ascunsi dupa poduri cu radaru si nu era anuntat si nu cred ca era vreo problema, la noi in romanica sunt aceste conceptii de panda.

In strainatate se practica acest "sistem de panda" si nimeni nu e revoltat, nimeni nu are nicio problema.

Probabil din cauza asta nu pot respecta romanii prevederile legale, pentru ca stau politisti la panda, nu???

Pentru orice gasim scuze.

nu este vb de mentalitatea romanualui, cel putin personal nu ma consider asa.

sa ma explic: exceptind deplasarile personale, -in care imi pot planifica destul de lejer programul fara sa fiu nevoit sa bat recordul la viteza - cind am deplasari de afaceri sau mai rau, dosare la instante in provincie, sunt nevoit sa respect un anumit program destul de strins. Mai ales daca am dosare la ora 8 AM, la care adauga faptul ca nu exista legaturi CFR astfel incti sa poti fi prezent la timp (nu mai pun la socoteala intirzierile cu orele pe care le are CFR). deci nu am de ales, sunt nevoit sa merg cu viteza mai mare, insa in siguranta - am experienta 15 ani, fara accidente si stiu cind si cum sa merg cu masina astfel incit sa nu existe probleme. Daca as avea legaturi rutiere in care viteza medie sa fie de cel putin 100km/h (am strabatut Italia si Franta cu o medie asemanatoare deci se poate) totul ar fi ok si nici nu m-ar interesa ce face politia rutiera. La fel am patit cind am facut turul Europei cu masina - nici nu ma uitam dupa politie insa putem merge lejer cu 120km/h si nu am simtit nevoia sa depasesc viteza.

In schimb, aici nu am de ales. daca vreau sa imi mearga treaba am nevoie sa fac cit mai multe chestii in timp scurt, sa ajung la instanta la orele respective, etc. Ti se pare normal ca Bucuresti-Alba Iulia (unde nu ai tren care sa ajunga la ora 8 AM, cind am proces la 9AM) sa il fac cu masina in 9 ore?? sunt doar 400 km, ce dracu'!!

• Downvote 4
  • Moderator

Nu stiu daca e normal sa parcurgi 400 km in 9 ore, nici nu ma intereseaza acest subiect, dar indiferent de raspuns, acest lucru nu iti da dreptul sa incalci legea.

Un singur lucru e important din punctul de vedere al politistului, ca traficul rutier sa se desfasoare in siguranta.

Indiferent de functie, pozitie sociala, nationalitate, convingeri religioase, "pile" si "relatii", etc. toti avem dreptul sa circulam in siguranta. Mai departe, problema infrastructurii din Romania, nu are nicio legatura cu Politia.

• 1 year later...

Judeţul Mehedinţi: un poliţist a refuzat o mită de 300 lei

Ieri, 6 iulie a.c., ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Mehedinţi, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi, în colaborare cu Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă (D.G.I.P.I.) au prins în flagrant un cetăţean, în timp ce încerca să mituiască un poliţist cu suma de 300 lei, pentru ca acesta să nu ia măsurile legale împotriva sa, respectiv întocmirea unui dosar penal pentru conducere pe drumurile publice a unui autoturism fără a poseda permis de conducere şi având o alcoolemie peste limita legală.

Detalii: Flux de stiri MAI

• 4 weeks later...

Persoană reţinută pentru tentativă de mituire a unui poliţist de frontieră

Luni, 01.08.2011, conducerea Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Iaşi a sesizat Direcţia Generală Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Iaşi cu privire la faptul că o persoană din Republica Moldova a încercat să mituiască doi lucrători de poliţie de frontieră din cadrul P.T.F. Iaşi – Feroviar ( Ungheni ) pentru ca aceştia să nu ia măsura suspendării permisului de mic trafic de frontieră.

Tentativă eşuată de mituire a unui agent de poliţie de la IPJ Alba

Ieri, 02.08.2011, la Direcţia Generală Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Alba a fost înregistrat denunţul unui agent de poliţie din cadrul I.P.J. Alba – Serviciul Poliţiei Rutiere cu privire la faptul că un cetăţean i-a promis bani pentru a nu-i întocmi dosar penal.

• 4 weeks later...

Judeţul Alba: Un poliţist a refuzat 2.000 de lei mită

Un bărbat din judeţul Mureş este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, ca urmare a unui flagrant în timpul căruia a fost prins în timp ce încerca să ofere unui agent de poliţie suma de 2.000 lei pentru ca acesta să nu-i întocmească dosar penal.

• 4 weeks later...

Ieri, 19.09.2011, un agent de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Suceava – Poliţia mun. Câmpulung Moldovenesc – Formaţiunea poliţiei rutiere a sesizat Direcţia Generală Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Suceava cu privire la faptul că o persoană cercetată pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice i-a oferit o sumă de bani pentru a nu-şi îndeplini atribuţiile de serviciu.

Lucrători din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Galaţi şi din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi - Serviciul Investigarea Fraudelor, sub coordonarea procurorului desemnat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, au documentat activitatea infracţională a unui angajat al unei societăţi comerciale specializată în furnizarea energiei electrice, care a solicitat de la mai multe persoane diverse sume de bani pentru a nu-şi desfăşura corespunzător atribuţiile de serviciu.

• 4 weeks later...

Un ofiţer de poliţie a refuzat o mită de 2.000 euro

Un ofiţer de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Arad a sesizat Direcţia Generală Anticorupţie cu privire la intenţia a doi cetăţeni de a-l mitui, acesta refuzând o mită de 2.000 euro. Faţă de una dintre persoanele învinuite s-a dispus măsura reţinerii pe o perioadă de 24 ore.

Vedeti fratilor ca sunt si vesti bune!!! Numai ca stirea asta nu a fost comentata pe "sticla" asa cum ar fi trebuit!!! Sa vada si poporul ca politia are si exemple bune, nu sa fim trecuti la "asa nu" !!! Bun "colegul" nostru "NewsBot"!!! :good:

Depinde de om in primul rand...este adevarat ce spui, crud dar adevarat, oricum nu exista padure fara uscaturi...

Cu toate ca esti avocat, ceva imi spune ca ai f.multi prieteni politisti si cu toate astea iti faci si meseria cu pasiune!!!

Jos palaria Maxu!!!

Oricum, am vrut sa scot in evidenta factorul pozitiv, daca pot sa-i spun asa, din aceasta stire!!!

Ma doare de fiecare data cand aud despre politisti prinsi in timp ce luau mita...nu-i plang, dar nici situatia pecuniara a politistilor nu este roz si cred ca in primul rand aici ar trebui umblat...asigura-i politistului un salariu decent si daca-l prinzi dupa, ca a luat spaga, arde-l, dar asta e o utopie...auzi tu - salariu decent pt un politist...mai bine, mai multe facilitati parlamentarilor :ner:

intrebarea care se pune in astfel de cazuri este urmatoarea: cine refuza banii din onoare si profesionalism si cine refuza de frica DGA/DNA?

Are rost să ne mai punem această întrebare maxu ? Este ilar că societatea civilă nu îşi pune aceeaşi întrebare atunci când poliţiştii iau mită. De ce au luat mită ? Pentru că au salarii mici ?, pentru că nu mai au bani de rate ?, pentru că nu mai au bani de medicamente pentru familie ?, pentru că......

• Upvote 1

am spus chiar aici pe forum ca eu nu condamn apriori orice luare de mita.

este adevarat ca nu imi place sa mi se ceara mai ales ca niciodata nu am cerut (ptr mine sau clientii mei) lucruri ilegale sau care nu era de competenta respectivului functionar dar sunt gata sa ofer bani functionarului respectiv daca sunt "servit" rapid si fara tracasari specifice procedurilor birocratice tocmai ptr ca salariile sunt mici si toti avem copii de crescut/rate bancare de achitat.

sistemul ce foloseste calea de mijloc este cel care va supravietui in Romania de azi - functionarul sa isi faca treaba 100% cf legii si competentelor profesionale si daca controbuabilul este multumit si ofera bani, atunci toata lumea este multumita. nu ma refer la ilegalitati sau lucruri de genul acesta. dar de ce sa stau 1 an de zile ptr o autorizatie cind o poti obtine in baza acelorasi acte in 3 luni? viata merge inainte, cu sau fara shpaga. prefer sa mearga inainte si sa imi termin treburile inainte de pensionare :)

Edited by maxu08
  • Upvote 1
  • Downvote 2
  • Moderator

Pentru mine NU contează. Mi se pare importantă alegerea făcută. Motivele adevărate sunt numai ale respectivei colege.

Dacă stăm să analizăm aceste aspecte, vom ajunge la concluzia că e vb despre un cerc vicios aici, indiferent din ce parte am privi lucrurile.

Cel mai important lucru este faptul că inspectorul principal de poliţie B. Lorena, din cadrul I.P.J. Arad – Serviciul de Investigare a Fraudelor, a refuzat 2.000 de euro şi a ales să-şi păstreze demnitatea şi onoarea.

Nu e o alegere la îndemâna oricui, având în vedere vremurile pe care le trăim. Şi e păcat că astfel de fapte nu sunt popularizate mai mult de mass-media.

Personal sunt mândru că am o astfel de colegă şi o felicit sincer pentru ce a făcut!

"şi a ales să-şi păstreze demnitatea şi onoarea"

doar ptr placerea discutiei (i) te contrazici - cind spui deja motivele ptr care a respins mita inseamna ca totusi conteaza de ce a facut-o; si (ii) deja ai catalogat refuzul ca fiind din onoare si demnitate si nu de frica pedepselor.

rezultatul este acelasi insa este interesant de stiut motivul ptr ca in primul caz, va refuza orice mita si in orice conditii iar in cel de-al doilea caz nu va refuza mita daca va fi data in conditii prielnice.

• Upvote 1
  • Downvote 1