Jump to content
POLITISTI.ro

Viitor meu - sfaturi pentru luarea unei decizii importante

campeonul00

Recommended Posts

Salut, numele meu este Laurentiu, sunt in clasa a Xi-a la un liceu tehnologic si m-am gandit ca ar cam fi cazul sa ma gandesc la ceea ce o sa fac in viitor...

Pentru inceput am de luat o decizie foarte grea: personal as prefera sa dau la jandarmi, dar pot lua in considerare si meseria de politist.

De ce vreau sa aleg acest drum? Foarte simplu! Imi place meseria de jandarm si activitate pe care o desfasoara acestia. In cazul in care as putea merge ulterior dupa absolvirea unei astfel de scoli in trupele speciala ale acestei ramuri ar fi perfect!(mai exista si alte astfel de grupari inafara de ACVILA si BSIJ?)

Iar daca ar fi sa merg pe ramura de politie in urma terminarii stadiului de la Campina as putea sa aplic pentru SIAS sau SIR?

Exista astfel de trupe si in cadrul armatei?

In legatura cu primul stadiu de admitere: unde se intra mai usor la jandarmi sau la politie?

Asta vara din lipsa de ocupatie am zis sa-mi aflu "limita", fara pic de antrenament pe 50m am scos 7s, iar pe 1000m 5minute, o saptamana am facut cateva ture de antrenament si pot afirma ca timpurile au fost destul de mult modificate: 50m 6,5s, iar 1000m am ajuns la 4minute, printr-un antrenament mai drastic as putea obtine probabil timpi mult mai buni din cate cred eu.

Am o inaltime de ~1,77m si o greutate de ~75kg.

Despre aptitudini pot spune asa: medii peste 8,70, dintre care romana 9-10, iar matematica 7, foarte bune cunostiinte in materie de depanare/reparare/operare pc.

Obtinerea permisului de conducere inainte de intrarea la o astfel de scoala ar putea fi un avantaj?(m-am gandit la unul de profesionist intr-un viitor foarte apropiat).

Ce parere aveti, am sanse la admitere? Asta in cazul in care reusesc sa iau bac-ul. :))

Cam atat am avut deocamdata de intrebat, pentru alte intrebari ulterioare o sa postez tot aici.

Edited by Administrator
Modificare și corectare titlu
  • Downvote 8

1.Daca esti interesat de jnadarmi,ai gresit forumul.

2.Timpii tai sunt de 2 lei.1000m in 5 minute ? penibil.Timpul agreeat este 3.20.

Daca esti incantat numai de ,,trupe speciale,, atunci vei fi uimit sa aflii ca Politia nu inseamna asta.Unitatile speciale din cadrul Politiei,sunt structuri de suport,adica un fel de sprijin,din linia a doua.

Iar cu media la romana...las-o jos.Titlul topicului spune mai multe despre aptitudinile tale la aceasta materie.

Dar,daca pui mana pe carte serios,si dai examen la Academia de Politie sau la o Scoala de Agenti de Politie ai sanse sa ajungi politist.Asta este una dintre conditiile obligatorii sa ajungi in unitatile speciale ale Politiei.

Totusi,nu va fi suficient.Calitatile tale fizice sunt prea sub standardele cerute.

p.s.

Acvila nu mai exista din 2009 iar BSIJ nu va mai exista din 2013 cel tarziu 2014.(asta e secret,sa nu spui ca o sti de la mine) :)

• Member

"50m am scos 7s, iar pe 1000m 5minute"

Acei 1000m i-ai facut la pas? Sunt curios, cum poti sa scoti 7sec la 50m si 5min la 1000m. Timpul tau la alergarea in viteza este unul relativ bun, pe cand la rezistenta este jenant.

PS. Daca vrei sa fii o testoasa ninja si sa dai cu pumnul in orice iti iese in cale dute la jandari.

:) Initial am vrut sa fie: "Incotro voi merge in viitor", ulterior am ales "viitorul meu", cand am editat nu am semnalat marea greseala.

Nu vreau neaparat sa fiu in linia I dupa cum spuneti dumneavoastra, eu vreau doar trupe speciale/de interventie.

Acei timpi cred ca se pot remedia printr-un antrenament specific de durata.

LE:

@BGeorge din cauza ca nu am mai alergat de mult am scos si acel timp jalnic, si eu m-am mirat.

(sper ca se observa ca acel timp de 5minute a fost primul meu timp pe acea distanta, nici nu stiu sa fi alergat candva acea distanta fara oprire)

Pe distanta aceea mare mi s-a pus splina si am mers la pas o bucata de timp pana mi-am revenit...

Edited by campeonul00
  • Member

Deci pe tine nu te intereseaza in ce arma vei fi, te intereseaza doar trupele speciale. Crezi ca e asa usor? Crezi ca e ca-n filme?

Apropo, vezi ca au si gardienii locali trupe de interventie si nu ai nevoie de atatea studii. Trebuie sa ai muschi si sa poti fugi dupa oamenii din piata. O sa fii o testoasa ninja, exact cum doresti.

• Upvote 1
  • Member

Daca vrei in politie citeste aici si daca ai rabdare poti gasi si alte informatii utile pe acest forum. Nu e necesar sa faci un topic nou in care sa-ti exprimi dorinta de a ajunge in trupele speciale. Probabil te asteptai sa primesti doar raspunsuri favorabile in care politistii sa-ti spuna cat e de frumos si cat lapte curge prin structura SAS.

Daca vrei la jandari, mergi in alta parte, aici nu vei gasi nimic util.

Dimpotriva fiecare raspuns este bun!

Prin primirea mai multor raspunsuri imi pot face o idee cat mai complexa despre ce poate fii vorba in aceste structuri.

Iti multumesc pentru informatiile aduse si chiar acum ma apuc sa citesc.

• Moderator

Ca sa ajungi in trupele speciale ale politiei trebuie in primul rand sa devii politist, adica sa urmezi cursurile uneia dintre scolile de agenti de politie ale Ministerului Afacerilor Interne, sa iti rupi cativa ani coatele si nervii prin strada la munca, dupa care sa dai concurs la o structura din cele mentionate, daca mai ai cheful si nervii necesari si daca e loc. La jandarmerie una dintre conditii e sa ai un IQ sub nivelul genunchiului broastei, sa mergi pe mentalitatea "pumnii mei minte nu are si nu cere de mancare", sa fii gata sa stai in pozitie de drepti ca un soldatoi supus indiferent de dispozitie, sa fii pregatit sa iti doresti sa fii politist si sa imiti tot ce tine de politia romana, sa iti placa sa fii impostor, sa crezi ca o carpa pe fata, purtata in mod ilegal (cagula) te face Testoasa Ninja si, era sa uit, sa copiezi, sa copiezi si iar sa copiezi.

Apropo, cand vei face 3.20 pe 1000 de metri poate vei deveni din campeon campion.

• Upvote 3
  • Moderator

De ce vreau sa aleg acest drum? Foarte simplu! Imi place meseria de jandarm si activitate pe care o desfasoara acestia.

Sfatul meu este să mergi la jandari, mai ales dacă spui că îți place și ești atras de ceea ce fac ei. Pentru că deși multă lume confundă și trăiește cu senzația că cele două instituții fac cam aceleași lucruri, în realitate nu se întâmplă deloc așa, ce fac jandarmii, NU fac polițiștii și nici invers. Mai exact, nu ai să vezi polițiști care se îmbrâncesc cu băbuțele la biserici sau mănăstiri, nu ai să vezi polițiști care să țină de garduri pe la meciurile de fotbal sau polițiști ce tumbăcesc manifestanții cu scutul și bastonul pe la mitinguri. Pentru că asta e treaba jandarmilor. Polițiștii se ocupă de cu totul și cu totul alte lucruri, au alte responsabilități, trebuie să prindă infractorii și să le documenteze activitatea infractională astfel încât indivizii să ajungă la pușcărie.

• Active member

Nici jandarmii nu te primesc. Incearca la locala.

Examenul e simplu: iti dau cagula, glock, masina de zeci de mii de euro, pe care scrie POLITIA LOCALA, si te pun sa strigi cat mai convingator: "Stai pe loc! Arunca patrunjelul!" "Nu mai urina pe gard!"

Edited by bozo
  • Upvote 8

sau incepe prin a redenumi corect gramatical topicul (nu am auzit nicaieri de VIITOR MEU, eventual VIITORul MEU) si mai reflecteaza asupra ................

Eu iti urez multa bafta in decizia ta, iti sugerez jandarmii (nu ma intreba de ce, e evident), si sa revii cu un topic, dar nu asemanator cu acesta dupa ce esti admis la bacalaureat...

Bozo, esti bestial, pacat ca n-au pus 2 plusuri...

Edited by bogdanCVB

Am explicat cateva postari mai sus de ce arata asa de urat titlul, dar se pare ca nimeni nu a bagat de seama.

La intrebarea:

Obtinerea permisului de conducere inainte de intrarea la o astfel de scoala ar putea fi un avantaj?

Nu imi puteti da un raspuns?

• Member

Sa imbunatateasca situatia permisul de conducere? Nu cred, pune mana pe carte si iti vei imbunatati situatia.

Edited by BGeorge

Chestiile astea sunt de bun simt , cum zice si domnul Marinescu , acces la autovehicule , daca partenerul este ranit poti trece pe locul lui la sofat . Daca intri in armata carnetul de sofer iti da posibilitatea sa intri la cavalerie. Exemple ar mai fi destule .

Edited by 7Coline
  • Upvote 1
  • Downvote 3

7Coline, si multe responsabilitati bineinteles. :)

Un caine , o arma , o masina , un document , toate acestea aduc un anumit grad de responsabilitate. Si adevarat , trebuie avuta multa grija sa nu ne asumam prea multe responsabilitati , ca dupa aceea apar probleme.

Edited by 7Coline