Jump to content
POLITISTI.ro

Mandatul ministrului Radu Stroe la Ministerul Afacerilor Interne


Recommended Posts

Anonymous

Domnilor, domnişoarelor şi doamnelor colegi, după cum ştiţi avem un nou ministru în persoana domnului Radu Stroe.

Am văzut că pentru ceilalţi miniştri au fost create topicuri dedicate şi de aceea mi-am permis să-l deschid eu pe aceasta unde să strângem absolut toate ştirile, deciziile, realizările sau eşecurile noului ministru de interne.

Marea noutate ce a intervenit o dată cu mandatul lui Radu Stroe este că avem un nou minister. Ştiţi cum se intitulează acum M.A.I.-ul?

Citind comunicatul de presă al ministerului dat cu ocazia preluării mandatului, am aflat şi eu că acum facem parte din:

Ministerul Afacerilor Interne

Vă redau mai jos întregul comunicat:

Preluarea mandatului de ministru al Afacerilor Interne de către domnul ministru Radu Stroe

Sâmbătă, 22 decembrie 2012, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, domnul ministru Radu STROE a preluat mandatul de ministru al Afacerilor Interne.

După preluarea mandatului, ministrul Radu Stroe a avut o primă întâlnire operativă cu directorii direcţiilor centrale ale ministerului şi cu inspectorii generali ai Poliţiei, Jandarmeriei, Poliţiei de Frontieră şi Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, transmiţându-le că principalele priorităţi pentru zilele următoare trebuie să fie continuarea acţiunilor şi intervenţiei pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice grave care au afectat mai multe judeţe ale ţării, cât şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică pe timpul sărbătorilor de iarnă.

Ministrul Afacerilor Interne a cerut menţinerea permanenţei 24 din 24 la nivelul structurilor operative ale ministerului, mai ales în rândul celor cu atribuţii directe în asigurarea ordinii şi siguranţei publice, în intervenţia pentru salvarea de vieţi omeneşti şi ajutorarea cetăţenilor aflaţi în dificultate.

Ministrul Afacerilor Interne a mulţumit şefilor structurilor operative ale M.A.I. pentru efortul depus în acţiunile de deszăpezire, solicitând continuarea mobilizării, în caz de nevoie, şi în zilele următoare.

229050331020174891_QKpF1mAr_c.jpg

Deci deja avem o decizie a noului ministru. Domnia sa doreşte:

 • "menţinerea permanenţei 24 din 24 la nivelul structurilor operative"

Edited by Anonymous
 • Upvote 1
Link to post
Share on other sites
 • Replies 60
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

 • NewsBot

  12

 • Catalin

  8

 • axle15

  5

 • teolucian63

  4

Top Posters In This Topic

Popular Posts

M-a surprins placut ministrul cand am vazut pozitia sa in primul rand fata de ideea de trecere a OP-ului si pol rutiere la primarie, dar si fata de circul de la bac, pozitie care s-a si concretizat in

DOS este probabil una dintre putinele structuri ale IGPR care functioneaza dupa principii occidentale, cu dotare super-moderna si condusa de un grup de politisti in adevaratul sens al cuvantului! Prob

Cu alte cuvinte, DGIPI se politizează cu acte în regulă. Iar cu timpul, este foarte mare probabilitatea ca istoria să se repete şi să aibă şi ei soarta altor structuri "plictisite" de prea mulţi şef

Posted Images

 • Moderator

...am aflat şi eu că acum facem parte din:

Ministerul Afacerilor Interne

Ar fi trebuit schimbate numerele autospecialelor daca ramanea doar M.I. :naughty:

Link to post
Share on other sites

E bine că au băgat "Afaceri" pentru că așa nu mai sunt de cheltuit alți bani pe schimbat documente și altele. Este iarăși bine că nu mai suntem în aceiași oală cu administrația. Poate așa din banii care intră în minister mai rămân și pentru noi. Cu privire la "menţinerea permanenţei 24 din 24 la nivelul structurilor operative" e o vorbă ca oricare alta. Nu cred că ştie ce înseamnă cu adevărat asta şi nici nu cred că dă doi bani pe aspectul ăsta. Probabil aşa l-au învăţat consilierii.

Link to post
Share on other sites
romanianbpo

Traiesc cu speranta ca noul domn ministru al afacerilor interne, va pleca la drum cu frana de mana trasa, in ceea ce priveste afacerile interne ale partidului si a altora si va avea grija si de amaratii astia din structurile de executie in care se tot da cu biciul cand ceva nu merge.

Link to post
Share on other sites
 • Moderator
Catalin

Să consemnăm aici şi o declaraţie a domnului minstru ce a făcut valuri prin presă.

Sursa mediafax.ro

"Ne este ruşine vizavi de banii de haine şi norma de hrană pentru poliţişti. 2.200 de poliţişti au arat toate drumurile şi toate străzile României unde iarna şi-a făcut de cap. Ce să le faci? Măcar banii de hrană să-i primească. Vom discuta cu ministrul Finanţelor. Vom vedea ce vom face cu banii de uniforme, va trebui să facem ceva şi cu indemnizaţia lor, pentru că nu se poate aşa. Nu mai dispun de chirie şi în plus de asta există şi anomalii. Săracul agent cu o mie pe lună trebuie să plătească aceeaşi chirie ca şi generalul cu 6.000-7.000 de lei pe lună",

a spus Radu Stroe în faţa membrilor comisiilor pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Senat şi Camera Deputaţilor.

Sunt curios să vedem dacă această declaraţie se va concretiza în vreun fel sau o să rămână la stadiul unei simple decaraţii populiste.

 • Upvote 2
Link to post
Share on other sites

Cata naivitate.....Cum credeti voi ca politistii vor primi mai multi bani?Vom avea pe hartie cat avem acum iar restul la negru?Legea unica a salarizarii o stiti cu totii, pentru anul viitor nu sunt anuntate majorari salariale, deci de unde si cum mai multi bani pentru politisti?

Link to post
Share on other sites

DGIPI se transforma in departament si trece in subordinea directa a primului ministru, ca si Agentia Nationala Antidoping.Sefii acestora vor fi numiti de primul ministru. Prefectii, deasemeni sunt in subordinea directa a primului ministru. Sa vedem ce schimbari mai urmeaza.

Link to post
Share on other sites
 • Moderator
Catalin

Cu alte cuvinte, DGIPI se politizează cu acte în regulă.

Iar cu timpul, este foarte mare probabilitatea ca istoria să se repete şi să aibă şi ei soarta altor structuri "plictisite" de prea mulţi şefi, ce au urmărit cu îndârjire să se delimiteze şi să devină un fel de miezul din fanta, dar până la urmă au sfârşit prin a fi desfiinţate sau absorbite de te miri ce instituţii, în funcţie de cine ajunge la butoane şi pe cine supără.

 • Upvote 3
Link to post
Share on other sites
 • 2 weeks later...

Imagini video declarație de presă ministrul Afecerilor Interne, Radu Stroe

Joi, 3 ianuarie, ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a susținut, la sediul instituției, o declarație de presă pe tema măsurilor dispuse pentru asigurarea liniștii și ordinii publice în perioada Sărbătorilor de Iarnă și a rezultatelor obținute ca urmare a aplicării acestora.

Link to post
Share on other sites
 • Moderator
Catalin

Ministrul afacerilor interne, Radu Stroe, a anunţat ieri, în cadrul conferinţei de presă, că MAI va avea patru secretari de stat, dintre care unul va conduce Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI).

În principiu, eu nu vreau să dau un semnal că actualul şef al DGIPI va fi schimbat. Nici nu dau semnalul că va fi veşnic. Voi discuta cu domnul prim-ministru. Eu am informaţii că profesional este bun. (…) DGIPI trebuie să fie organismul prin care toţi lucrătorii din MAI să nu greşească. Sigur că, pentru asta, cei care-l conduc nu trebuie să fie tentaţi, cum le-am spus şi astăzi la întâlnirea cu activul de comandă: nu aveţi decât un şef, ministrul Afacerilor Interne. Şi eu sper să înţeleagă, pentru că reversul acestei cereri este că a doua zi, după ce au făcut pasul greşit, au şi plecat, cu toate riscurile pe care mi le asum

sursa | sursazilei.ro

Link to post
Share on other sites
 • 4 weeks later...

Radu Stroe promite că îşi dă demisia în vară dacă nu obţine bugetul necesar MAI

sursa : preluare integrala din adevarul.info din 31 ian.2013

Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a declarat că garantează cu propriul madat că la rectificarea bugetară din vară, ministerul va avea sumele necesare pentru derularea activităţii sale într-un mod care să asigure siguranţa cetăţeanului şi siguranţa naţională.

Declaraţia sa vine în contextul în care luni, la şedinţa Biroului Permanent Central al PNL, vicepreşedintele Marian Petrache i-a cerut demisia lui Radu Stroe. Petrache conduce filiala PNL Ilfov, din care face parte Stroe.

Ministrul Radu Stroe i-a rugat pe membrii comisiilor de buget-finanţe, care dezbat bugetul de stat pe anul 2013, să nu voteze niciun amendament la bugetul ministerului, el arătând că, personal, nu susţine niciunul dintre amendamentele depuse.

"Bugetul ministerului a scăzut în ultimii ani, el ajungând de la 1,36% din PIB în 2012 la 1,23% din PIB în 2013. Situaţia economică obligă la aceste cifre. Pe cheltuieli de personal, cât şi pe bunuri, servicii, dar şi pe investiţii mai avem nevoie de bani. Dar nu pot veni în faţa dumneavoastră să spun să mai luăm din altă parte", a spus Stroe.

Stroe a spus că, dacă nu vor fi alocaţi bani la rectificare şi va fi nevoit să tragă "la gard" 20.000 de maşini, atunci nu o va face şi va pleca el.

"Dar nu pot fi de acord cu niciunul din amendamente. Vă rog să le respingeţi, nu am cum să susţin amendamentele făcute. Noi avem salarii, avem uniforma restanţă pe 2012. Iar la rectificare mă pun chezăşie şi garanţie chiar cu mandatul meu în faţa dumneavostră", a spus Stroe.

Bugetul Ministerului Afacerilor Interne a fost adoptat în forma iniţială, fără amendamente, cu 31 de voturi "pentru", 4 voturi "împotrivă" şi 4 abţineri.

Comentariu propriu : Pentru colegii inca creduli le traduc ce a spus de fapt d-nul ministru : Situatia incepe ,, sa puta ,, bani nexa , presiuni de peste tot, cum sa scot camasa.... simplu cer o pasuire ca la camatari.... lasa ca va dau la rectificarea din vara !! Dupa ce ajung in vara ( am un respiro de 4-5 luni ) iar bag texte cu situatia dificila si cer o noua pasuire pana la Craciun! Si uite asa... i-am facut pe fraieri si a mai trecut un an ! Dar sa folosesc o tehnica din dresajul cainilor... o bucatica de recompensa tot trebuie sa dau.. asa ca in septembrie-octombrie 2012 le dau cate 100-200 lei restanta din 2012 ,ca doar va fi referendum pentru constitutie si am nevoie de ei la sectii .

In paralel ma asigur ca sindicatele sa faca sluj, adica sa am liniste cu ele . Cum ? Foarte simplu le dau ceva functii, o avansare la exceptional, o nepoata incadrata si am rezolvat problema ! Dar in 2014 ? Om trai si om vedea gasesc eu ceva, daca oi mai fi pe aici !

Edited by LORD
Link to post
Share on other sites

........ va fi nevoit să tragă "la gard" 20.000 de maşini, atunci nu o va face şi va pleca el."...... Noi avem salarii, avem uniforma restanţă pe 2012. Iar la rectificare mă pun chezăşie şi garanţie chiar cu mandatul meu în faţa dumneavostră", a spus Stroe......

20.000 de masini avem numai de tras la "consevare"????Matematic ,M.A.I.daca tre' sa traga pe dreapta 20.000 de masini si trebuie sa asigure totusi obligat-fortat-legal serviciile de siguranta publica ,stingerea incendiilor+alte situatii de urgenta si protectia frontierei de stat iar acestea implica si folosirea tehnicii auto cate masini are M.A.I.-ul??????Pai cum dupa ceva cautari superficiale (!) am aflat ca IGPR = cca 53200 oameni ,ISU= cca.28.000 oameni (sursa http://www.igsu.ro/d...e_IGSU_2011.pdf ) ,IGPF = cca.16.000 oameni si IGJ=cca.28.000 (cica la alegeri au scos 14.000 de jandarmi care erau cca.1/2 din efectiv) =>cca.125.200 oameni efectiv M.A.I.adicatelea inseamna ca si daca totalul tehnicii auto,prin absurd ,este de 21000 autovehicule (ca sa ai de unde ,domnu'stroe ,sa retragi 20.000 autovehicule) atunci avem 5.9 politisti+jandami+pompieri+frontieristi la un auto :blink: ...pai atunci SUA e parfum pe linie de dotare auto la law-enforcement vis a vis de Romania.... :)) Doamne cati tampiti pot sa ocupe scaunul lui Barbu Catargiu :doh:

Sa-i spuna cineva din familia d-lui Stroe lu' musiu ministru al Afacerilor Interne :emo-secret: ca-i un incompetent ,un dezinformat si.....batut in cap!!!....si ....beep....si beep!!!!-Oups!Banned risk!

.....acum ca din 31.martie.2013 ca deadline pentru demisia promisa(ptr. neplati diverse ,etc.) de catre talharul asta de stroe s-a ajuns la rectificarea din vara cu demisia urmasului (ca si loc ocupat...ca altfel....) de rahat si de nimic al lui Barbu Catargiu nu pot decat sa-i urez d-lui stroe "vant la pupa!" si "cele bune!" mamei sale care l-a educat sa aiba "caracter".....

Stroe! :emo-box:

Edited by axle15
Link to post
Share on other sites

Dupa data de 31.03.2013 vom vedea intr-adevar daca are CARACTER.Sau toti ministrii din Romania stiu o treaba...,,ABURITUL''....

Link to post
Share on other sites

Intreb si eu.... Cu ce ne incalzeste faptul ca un ministru isi da demisia? Daca actualul ministru isi da demisia deoarece nu a reusit sa rezolve problemele la data stabilita credeti ca cel care ii va lua locul va reusi? va rog sa va aduceti aminte de demisia ministrului Blaga .... cel care a venit dupa, a facut ceea ce nu dorea el.... pe noi cu ce ne-a ajutat acea demisie?

Link to post
Share on other sites

Declarații conferință de presă Radu Stroe

Luni, 4 februarie 2013, ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a susținut o conferință de presă având ca temă concluziile rezultate în urma studiului referitor la eventualele acte de hărțuire sau discriminare în M.A.I.

Alături de ministrul Radu Stroe, la eveniment au mai participat inspectorul general al Poliţiei Române, chestor şef de poliţie Petre Tobă şi şeful Centrului de Psihosociologie al M.A.I., comisar şef de poliţie dr. Darius Mihai Turc.

Direcţia Informare şi Relaţii Publice - Ministerul Afacerilor Interne

Link to post
Share on other sites

Am aflat ca suntem "betivi " si "nenorociti" , s-a imbogatit dex-ul cu "branconier" si altele,s-a adeverit faptul ca putem vedea si "militian repetent" , am aflat cat combustibil poate consuma o persoana intr-un an si multe altele :))

Link to post
Share on other sites
serhente Garcia

eu nu stiu de unde naiba penuria asta "de resurse" cind avem un viceprim fara portofoliu, care si-a cistigat locul in parlament cu sloganul "aduce resurse" ?!?!?! pai sa apelam la el ... zic eu :hmmmt::naughty:

Edited by serhente Garcia
Link to post
Share on other sites
 • Membru

Azi a incetat imputernicirea directorului general al DGPMB.

Pacat. O pierdere pentru unitate :(.

Inca odata se dovedeste faptul ca adevaratii profesionisti nu isi gasesc locul in sistem.

 • Upvote 1
Link to post
Share on other sites

Eu l-am vazut pe ministru la tv cum a declarat in fuga pe scarile ministerului ca dl. Cocoiu a fost schimbat pentru management defectuos si indisciplina. Mi se pare cel putin aiurea, mai ales ca in ultima vreme au fost cateva rezultate notabile. Poate ca nu sunt eu la curent cu toate evenimentele.

 • Upvote 1
Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Similar Content

  • Catalin
   By Catalin
   Am căutat acum şi spre surprinderea mea am constatat că nu a iniţiat nimeni un topic pentru actualul ministru de interne, unde să strângem "măreţele realizări". Aşa că am iniţiat eu topicul domnului fost primar Marcel Vela, actualmente ministru de interne.
   Domnul ministru de interne se pare că nu reuşeşte să depăşească apucăturile de vătaf specifice primarilor şi încă trăieşte cu senzaţia că poliţiştii sunt sclaveţii lui, iar drept urmare îi poate pune să facă absolut orice consideră domnia sa că ar da bine pentru imaginea personală.
   Iar acă mai aveţi vreun dubiu în privinţa competenţei celor ce ne conduc, aseară (14.04.2020) am avut confirmarea faptului că la vârful ministerului de interne se afla doar nişte ageamii, oameni ce nu au nici cele mai elementare şi minime cunoştinţe juridice. Şi mă refer aici la acordul încheiat între Ministerul Afacerilor Interne şi Patriarhia Română.
   Domnul ministru şi deştepţii din aparatul central al ministerului s-au gândit ar fi frumos şi o să dea bine la public dacă poliţiştii vor distribui Sfânta Lumină, drept urmare au încheiat un acord între minister şi biserică.
   Ei bine, acel acord este ILEGAL, încalcă legea! De ce? Pentru că şefii poliţiştilor, inclusiv  ministrul de interne, legal nu trebuie să emită ordine, dispoziţii ori să stabilească îndatoriri, ce nu sunt prevăzute de lege. Iar sarcinile şi îndatoririle poliţiştilor sunt prevăzute în legea 218 (priv. organizarea şi funcţ. Poliţiei Române) şi legea 360 (priv. statutul poliţistului). Nici domnul ministru şi niciun alt şef nu pot stabili sarcini sau îndatoriri poliţiştilor care să nu se regăsească în cele două acte normative. Dacă o fac, acele dispoziţii sunt ilegale.
   Faptul că domnul ministru şi cei din eşalonul 2, 3, 4 şi câte or mai fi prin aparatul central al ministerului, trăiesc cu impresia că le pot da ordine polişiştilor să facă absolut orice demonstrează doar faptul că nu au nici cunoştiinţele minime necesare pentru funcţiile pe care le ocupă şi sunt tributarii unei mentalităţi de „vătaf”.
   În situaţia în care domnul ministru de interne va emite un ordin al ministrului şi acest ordin va fi la fel de ilegal ca şi acordul încheiat, în niciun caz nu va legifera o nouă atribuţie pentru poliţişti, întrucât ministrul de interne nu poate acorda alte îndatoriri sau competenţe poliţiştilor în afara celor stabilite prin lege organică.
    În caz contrar, mergând pe aceeaşi logică, mâine sau poimâine ne putem trezi cu domnul primar de la interne că încheie vreun acord d-ăsta cu cine ştie cine şi atribuie prin ordin de ministru competenţe şi îndatoriri poliţiştilor să opereze prin spitale, să facă munci agricole pe la vreo fermă ori te miri ce.
   Să nu cumva să credeţi că este vorba de un accident sau o scăpare, nici vorbă. Este o practică ce se perpetuează de ani de zile a celor din aparatul central al ministerului. Şi vă dau un singur exemplu, ca să înţelegeţi la ce mă refer. Deştepţii din aparatul central al ministerului trăiesc cu impresia că ei acolo pot stabili competenţe după bunul plac şi astfel de ani de zile poliţiştii execută servicii de pază a secţiilor de votare sau în prezent paza centrelor de carantinare, deşi prin lege Poliţia Română nu are astfel de atribuţii sau competenţe. Dar este evident că nu contează ce prevede legea, când este necesar ca „şmecherii” din minister să se gudure pe lângă politicienii aflaţi vremelnic la putere, pentru a-şi asigura relaţiile necesare păstrării unui loc călduţ pe-acolo prin palatul ministerului. Aceasta este explicaţia pentru apariţia prin documentele întocmite cu ocazia organizării alegerilor găsiţi un artificiu în exprimare, respectiv găsiţi acolo formulări în care se precizează că poliţiştii asigură „protecţia” nu paza secţiilor de votare.
  • Marius
   By Marius
   Pentru că foarte mulţi "specialişti" părerologii şi aşa-zis jurnalişti îşi dau cu părerea peste tot despre situaţia de la Caracal şi susţin cu tărie că poliţiştii respectivi trebuiau să intre fără mandat în locuinţa suspectului, cred că e necesar să lămurim acest aspect.
   În primul rând, acolo nu a fost vorba de o operaţiune de salvare contratimp, din moment ce identificarea / stabilirea locaţiei s-a făcut prin investigaţii. În al doilea rând, orice persoană cu un minim de pregătire juridică care analizează mai profund situaţia şi care nu se mulţumeşte să preia opiniile de pe facebook şi din media, trebuie să realizeze că la momentul respectiv nu au existat niciun fel de indicii cu privire la infracţiunea de omor. Suspiciunile privind săvârşirea infracţiunii de omor au apărut şi au fost descoperite abia dimineaţa după pătrunderea în locuinţă. Aprecierea gravităţii pe care mulţi o fac acum, după ce se ştie că a fost vorba de o infracţiune extrem de gravă (omorul) este alta în comparaţie cu momentul în care nu se ştia de aşa ceva. După "război" mulţi viteji se arată, iar într-un mod complet eronat apreciază şi cântăresc faptele acum, când există mult mai multe date şi în alt fel ar fi apreciat la acel moment fără să ştie că aveau de a face cu un posibil criminal.

   Din păcate, în legislaţia română NU există prevederi clare care să acorde poliţistului dreptul de a pătrunde în locuinţă fără autorizarea magistratului pentru înlăturarea unei primejdii privind viaţa ori integritatea fizică. Există doar prevederile art. 27 alin.(2) din Constituţie, care spun că de la principiul fundamental (constituţional) al inviolabilităţii domiciliului se pot face derogări prin lege numai numai în situaţiile prevăzute la literele literele a)-d).
   Există un PROIECT DE LEGE privind întârirea autorităţii poliţistului (foto - dreapta), ce prevede un astfel de drept al poliţistului, dar acesta a fost contestat la CCR, iar drept urmare nu este în vigoare la ora actuală. 
   Nici măcar în cazul infracţiunilor flagrante grave, de natură să pună în primejdie viaţa ori integritatea fizică a unei persoane, poliţistul NU se poate pătrunde în locuinţă fără mandat de percheziţie sau fără consimţământul persoanei care le foloseşte, decât în condiţiile stării de legitimă apărare sau stării de necesitate prevăzute de art. 19 şi art. 20 din C.pen. Aceste cauze justificative sunt doar nişte norme cu caracter general aplicabile oricărui cetăţean şi presupun încălcarea legii.
   Să putem discuta despre stare de necesitate, trebuie precizat că se consideră faptă săvârşită în stare de necesitate doar atunci când pericolul este imediat, când este pe cale să se producă şi are caracter iminent, iar cea mai importantă condiţie e să fie inevitabil, adică să nu poată fi înlăturat în alt mod decât prin săvârşirea unei fapte prevăzute de legea penală. Această condiţie lasă loc interpretărilor şi practic trimite pe cel ce invocă starea de necesitate într-o loterie juridică. Drept dovadă în literatura de specialitate veţi găsi viziuni potrivit cărora pentru îndeplinirea condiţiei referitoare la existenţa unui pericol iminent, se vorbeşte despre "ivirea pericolului", iar pentru a se considera îndeplinită această condiţie pericolul trebuie generat de un eveniment accidental, ori în cazul de la Caracal nu putem vorbi de un eveniment accidental, pentru că individul şi-a premeditat toate acţiunile.
   În cazul poliţistului care comite o astfel de faptă situaţia este şi mai complicată, pentru că tot în literatura de specialitate se susţine că persoana obligată să înfrunte pericolul trebuie să acţioneze alegând soluţiile cele mai bune în exercitarea obligaţiilor ce-i incumbă în acţiunea de salvare pe care o întreprinde şi orice abuz sau neglijentă din partea sa îi antrenează răspunderea. Mai mult, orice probe obţinute în urma unei asemenea acţiuni pot fi anulate de către instanţă. Nu este de neglijat nici faptul că încălcarea normelor legale expune respectivul poliţist în voia hazardului, adică urmează să fie cercetat/anchetat de magistrat şi să depindă ulterior de decizia acestuia, riscând nu doar să-şi piardă locul de muncă, ci şi libertatea. În plus, în situaţia poliţistului există dispoziţii suplimentare înclusiv în legea de organizare şi funcţionare a poliţiei cât şi în Statutul poliţistului care îl obligă pe acesta să respecte legile ţării.
   Referitor la opiniile care susţin că trebuia intrat în locuinţă imediat după emiterea mandatului de percheziţie fără să se aştepte ora 6, Constituţia României spune foarte clar că percheziţiile în timpul nopţii sunt interzise cu excepţia infracţiunilor flagrante, iar în doctrină s-a stabilit că pentru existenţa stării de flagranţă nu este suficientă numai descoperirea faptei în momentul săvârşirii sau imedicat după săvârşire, ci este necesară şi prinderea făptuitorului în acel moment sau imediat după aceasta", ori în situaţia de la Caracal nu au existat nicio certitudine că făptuitorul putea fi găsit/prins în locuinţă, din moment ce după identificarea locaţiei nu au fost semne de activitate din interior.
   Există şi un document oficial emis de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie care spune negru pe alb şi confirmă ce am scris mai sus, că nu se poate pătrunde într-o locuinţă fără mandat, mai exact, Nota nr. 11332 din 28 noiembrie 2018 ce tratează "activităţile ce pot fi desfăşurate în cazul infracţiunilor flagrante, dacă pentru constatarea infracţiunii organele de poliţie pot pătrunde intr-un domiciliu în sensul art. 157 alin.(2) C.proc.penală fără mandat de percheziţie, flagrantul încadrându-se într-una dintre situaţiile derogatorii prevăzute de art. 27 alin.(2) din Constituţie". Documentul conţine inclusiv propuneri legislative pentru modificarea art. 61 din C.proc.penală privind includerea unei noi dispoziţii cu caracter derogatoriu de la principiul inviolabilităţii domiciliului, a situaţiilor de excepţie prevăzute de art. 27 alin.(2) din Constituţie.
      
   În analogie, există însă şi situaţii prevăzute clar în legislaţie ce oferă poliţistului dreptul să pătrundă în domiciliul sau reşedinţa unei persoane fără învoirea acesteia în vederea îndeplinirii mandatului de executare a pedepsei - art. 557 alin.(2) C.proc.penală cât şi pentru reţinerea unei persoane în baza mandatului de arestare european - art. 100 alin.(6) din Legea 302/2004, dispoziţii ce au fost emise exact în baza situaţiilor de excepţie prevăzute de art. 27 alin.(2) din Constituţie. Astfel se poate observa că în cazul infractorilor ce se sustrag (pe numele cărora există emis un mandat) legiuitorul a dat posibilitatea clară poliţistului de a pătrunde oriunde consideră necesar astfel încât infractorul să fie prins, în schimb pentru înlăturarea unei primejdii privind viaţa ori integritatea fizică a persoanei nu a oferit o astfel de posibilitate poliţistului.
   În concluzie, dacă societatea doreşte să aibă poliţişti care să intervină fără ezitare în situaţii de acest gen, trebuie să ofere instrumentele necesare (prevederi legislative clare), să-i ofere acestuia protecţia necesară aşa cum se întâmplă în ţările civilizate.
  • Catalin
   By Catalin
   Senator ales in Circumscripţia electorală nr.14 Constanţa.
   Experienţă profesională - Activitate
   1977-1980: Sef Lot (punere in functiune Grup nr.1) - Energomontaj Turceni
   1980-1986: Sef Brigada, coordonator lucrari de constructii montaj ecluzele Navodari si Cernavoda - Energomontaj Navodari
   1986-1991: Director adjunct Management - Energomontaj CNE Cernavoda, sectorul Termocentrale Electrice
   1991-1993: Subprefect, Jud. Constanta
   1993-2003: Manager coordonator lucrari constructii-transport; SC.TRACON SRL
   1996-2000 Presedinte - Televiziunea Neptun Constanta
   2003-2004: Subprefect, jud. Constanta
   2004-2008: Manager coordonator lucrari constructii transport; SC TRACON SRL
   2008-2012 SENATOR - Parlamentul României , Vicepreşedinte Comisia pentru Apărare, Ordine Publică si Siguranţă Naţională
   2012 - 2014 SENATOR - Parlamentul României, Vicepreședinte Senat
   2014 - Prezent SENATOR - Parlamentul României, Chestor Senat
   Educaţie şi formare - Studii
   1973-1977: Institutul Politehnic Bucuresti, Facultatea de Energetica, Specializarea Centrale Termoelectrice
   2002-2004: Universitatea Ecologica Bucuresti - Studii postuniversitare Management si Finantare Locala
   2002-2006: Universitatea Ecologica Bucuresti, Facultatea de Drept si Stiinte Juridice
   2011 Universitatea Naţională de Apărare Carol I
   Diplome
   2011 Universitatea Naţională de Apărare Carol I. Certificat de absolvire
   Experienţă politică - Activitate
   Din 2003 Membru PSD, membru Comitetul Executiv Constanta
   Consilier Municipal in Consiliul Municipal Constanta
   Activitate civică - Organizaţii
   Membru Fondator Universitatea "Ovidius" Constanta
   Membru Fondator Unversitatea "Andrei Saguna" Constanta
   Activitate publicistică
   1996-2000 Preşedinte Televiziunea Neptun Constanţa
   Alte informaţii
   Limbi straine: rusa, franceza
   Brevet pilot aeronave ultrausoare motorizate
   Permis ambarcatiuni navale
   Permis conducere auto (A,B,C,D,E)
   Naţionalitate - Româna
   Stare civilă - Căsătorit
   sursa: senat.ro
   Conform hotnews.ro este membru PSD din 2003 şi este parlamentar de Constanța la al treilea mandat. Nicolae Moga este, din 1992, beneficiarul unui certificat de revoluționar, având calitatea de „luptător cu merite deosebite”.

   Se pare că domnului Nicolae MOGA nu-i place să i se atragă atenţia: 
   “Am apreciat munca desfăşurată de această instituţie. Dar de acolo şi până la faptul că faceţi mai mult caz decât ar trebui, este un lucru cert. V-am spus, nu îmi doresc să fiţi un Cattani al judeţului Constanţa, al litoralului românesc pentru că nu vreau să sfârşiţi cum a sfârşit el. Vă rog faceţi-vă datoria. Eu vreau să vă atrag atenţia că dumneavoastră nu aveţi dreptul să ne atrageţi atenţia pentru că dacă procedaţi cu noi aşa mă gândesc cum procedaţi cu un agent economic. Acel agent economic trebuie respectat, pentru că munceşte să câştige un ban, instituţiile statului trebuie să respecte agentul economic şi apoi acolo unde greşeşte să-l îndrume”, a declarat parlamentarul social-democrat.
   Nicolae Moga este "luptător pentru victoria Revoluției din 1989", răsplătit pentru curaj cu un valoros teren pe litoral, unde şi-a construit un hotel de 5 stele.
   În perioada 1991-1993, Nicolae Moga a fost subprefect al județului Constanța. În timpul exercitării acestei funcții a primit calitatea de "luptător cu merite deosebite" la Revoluţie, prin Decretul nr. 226/1992, la recomandarea Asociaţiei "Tomis" din Constanţa. O căutare a numelui său pe site-ul Secretariatului de Stat pentru recunoașterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instalat în România în perioada 1945-1989 confirmă rapid că Nicolae Moga are calitatea de luptător cu merite deosebite în victoria Revoluției, la fel ca fratele său mai mare, Traian Moga.
   Din 1993, vreme de 10 ani, îl găsim pe Moga în mediul privat, la firma Tracon SRL, despre afacerile căreia presa, în special cea constănțeană, a scris în repetate rânduri. În perioada 1996-2000, în paralel cu funcția managerială de la Tracon, Moga ajunge președinte la Neptun TV din Constanța, post de televiziune înființat de primarul Radu Mazăre.
   În perioada 2003-2004, este din nou subprefect, pentru ca în 2004 să revină la Tracon SRL, unde rămâne până în 2008, când este ales parlamentar.
   În declarația de avere depusă la începutul mandatului 2016-2020, dar şi în precedentele declaraţii de avere de la intrarea în Parlament, Nicolae Moga menționează un teren de 4.608 metri pătrați în Mamaia-Sat, Năvodari, pe care spune că l-a obținut prin Legea 42. (Legea 42/1990 vizează cinstirea eroilor-martiri și acordarea unor drepturi urmașilor acestora, răniților, precum și luptătorilor pentru victoria Revoluției din decembrie 1989)
   În 2004, Moga a construit în Mamaia-Sat, unde are acel teren, două clădiri: o locuință și o casă de vacanță. A acordat împrumuturi în nume personal către un anume Șerban Constantin și către propriul fiu, în cuantum total de 523.400 de lei, și a contribuit cu 63.000 de lei la campania electorală a PSD Constanța.
   În 2008, în declarația de interese a senatorului PSD apărea și firma Sigma Trading SRL, la care au mai fost asociați Radu Mazăre și Sorin Strutinsky.
   Fiul senatorului, Răzvan Moga, deține și astăzi, printr-o firmă, acțiuni la Neptun TV.
   În 2011, senatorul Nicolae Moga, alături de Nicolae Manea (prefect de Brăila în guvernarea Adrian Năstase), a deschis Arena Regia Hotel &Spa, un hotel de cinci stele din complexul luxos Marina Regia Residence.
   Pe booking.com Arena Regia Hotel & Spa - Marina Regia Residence arată aşa:

   Conform declaraţiei de avere găsită pe site-ul Senatului domnul Nicolae MOGA pe lângă indemnizaţia de senator mai încasează lunar două pensii.
   „România Curată“ a scris despre faptul că Nicolae Moga, a avut afaceri cu statul, citând o anchetă a jurnaliştilor de la Dezvăluiri. Sub titlul „Consiliul Judeţean i-a făcut cadou baronului PSD Nicolae Moga drum şi heliport până la pârtia sa de schi“, jurnaliştii vorbesc despre faptul că investiţia din Dobrogea este a lui Răzvan Moga, fiul lui Nicolae Moga. În ce constă investiţia din Brebeni? „Prin 2010 aici a fost construit un adevărat resort cu circuit închis, cu cabană de vânătoare şi pârtie de schi cu toate dotările: tunuri pentru zăpadă şi instalaţie de teleschi. În imediata apropierea a staţiunii, lângă drum, a fost construită o platformă asfaltată cu o suprafaţă însemnată, de peste o mie de metri pătraţi, pe care se poate vedea semnul de heliport“.  
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.


×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.