Jump to content
POLITISTI.ro

Mandatul ministrului Radu Stroe la Ministerul Afacerilor Interne


Anonymous

Recommended Posts

Domnilor, domnişoarelor şi doamnelor colegi, după cum ştiţi avem un nou ministru în persoana domnului Radu Stroe.

Am văzut că pentru ceilalţi miniştri au fost create topicuri dedicate şi de aceea mi-am permis să-l deschid eu pe aceasta unde să strângem absolut toate ştirile, deciziile, realizările sau eşecurile noului ministru de interne.

Marea noutate ce a intervenit o dată cu mandatul lui Radu Stroe este că avem un nou minister. Ştiţi cum se intitulează acum M.A.I.-ul?

Citind comunicatul de presă al ministerului dat cu ocazia preluării mandatului, am aflat şi eu că acum facem parte din:

Ministerul Afacerilor Interne

Vă redau mai jos întregul comunicat:

Preluarea mandatului de ministru al Afacerilor Interne de către domnul ministru Radu Stroe

Sâmbătă, 22 decembrie 2012, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, domnul ministru Radu STROE a preluat mandatul de ministru al Afacerilor Interne.

După preluarea mandatului, ministrul Radu Stroe a avut o primă întâlnire operativă cu directorii direcţiilor centrale ale ministerului şi cu inspectorii generali ai Poliţiei, Jandarmeriei, Poliţiei de Frontieră şi Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, transmiţându-le că principalele priorităţi pentru zilele următoare trebuie să fie continuarea acţiunilor şi intervenţiei pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice grave care au afectat mai multe judeţe ale ţării, cât şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică pe timpul sărbătorilor de iarnă.

Ministrul Afacerilor Interne a cerut menţinerea permanenţei 24 din 24 la nivelul structurilor operative ale ministerului, mai ales în rândul celor cu atribuţii directe în asigurarea ordinii şi siguranţei publice, în intervenţia pentru salvarea de vieţi omeneşti şi ajutorarea cetăţenilor aflaţi în dificultate.

Ministrul Afacerilor Interne a mulţumit şefilor structurilor operative ale M.A.I. pentru efortul depus în acţiunile de deszăpezire, solicitând continuarea mobilizării, în caz de nevoie, şi în zilele următoare.

229050331020174891_QKpF1mAr_c.jpg

Deci deja avem o decizie a noului ministru. Domnia sa doreşte:

 • "menţinerea permanenţei 24 din 24 la nivelul structurilor operative"

Edited by Anonymous
 • Upvote 1
Link to comment
 • Moderator

...am aflat şi eu că acum facem parte din:

Ministerul Afacerilor Interne

Ar fi trebuit schimbate numerele autospecialelor daca ramanea doar M.I. :naughty:

Link to comment

E bine că au băgat "Afaceri" pentru că așa nu mai sunt de cheltuit alți bani pe schimbat documente și altele. Este iarăși bine că nu mai suntem în aceiași oală cu administrația. Poate așa din banii care intră în minister mai rămân și pentru noi. Cu privire la "menţinerea permanenţei 24 din 24 la nivelul structurilor operative" e o vorbă ca oricare alta. Nu cred că ştie ce înseamnă cu adevărat asta şi nici nu cred că dă doi bani pe aspectul ăsta. Probabil aşa l-au învăţat consilierii.

Link to comment

Traiesc cu speranta ca noul domn ministru al afacerilor interne, va pleca la drum cu frana de mana trasa, in ceea ce priveste afacerile interne ale partidului si a altora si va avea grija si de amaratii astia din structurile de executie in care se tot da cu biciul cand ceva nu merge.

Link to comment
 • Moderator

Să consemnăm aici şi o declaraţie a domnului minstru ce a făcut valuri prin presă.

Sursa mediafax.ro

"Ne este ruşine vizavi de banii de haine şi norma de hrană pentru poliţişti. 2.200 de poliţişti au arat toate drumurile şi toate străzile României unde iarna şi-a făcut de cap. Ce să le faci? Măcar banii de hrană să-i primească. Vom discuta cu ministrul Finanţelor. Vom vedea ce vom face cu banii de uniforme, va trebui să facem ceva şi cu indemnizaţia lor, pentru că nu se poate aşa. Nu mai dispun de chirie şi în plus de asta există şi anomalii. Săracul agent cu o mie pe lună trebuie să plătească aceeaşi chirie ca şi generalul cu 6.000-7.000 de lei pe lună",

a spus Radu Stroe în faţa membrilor comisiilor pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Senat şi Camera Deputaţilor.

Sunt curios să vedem dacă această declaraţie se va concretiza în vreun fel sau o să rămână la stadiul unei simple decaraţii populiste.

 • Upvote 2
Link to comment
 • Member

Cata naivitate.....Cum credeti voi ca politistii vor primi mai multi bani?Vom avea pe hartie cat avem acum iar restul la negru?Legea unica a salarizarii o stiti cu totii, pentru anul viitor nu sunt anuntate majorari salariale, deci de unde si cum mai multi bani pentru politisti?

Link to comment

DGIPI se transforma in departament si trece in subordinea directa a primului ministru, ca si Agentia Nationala Antidoping.Sefii acestora vor fi numiti de primul ministru. Prefectii, deasemeni sunt in subordinea directa a primului ministru. Sa vedem ce schimbari mai urmeaza.

Link to comment
 • Moderator

Cu alte cuvinte, DGIPI se politizează cu acte în regulă.

Iar cu timpul, este foarte mare probabilitatea ca istoria să se repete şi să aibă şi ei soarta altor structuri "plictisite" de prea mulţi şefi, ce au urmărit cu îndârjire să se delimiteze şi să devină un fel de miezul din fanta, dar până la urmă au sfârşit prin a fi desfiinţate sau absorbite de te miri ce instituţii, în funcţie de cine ajunge la butoane şi pe cine supără.

 • Upvote 3
Link to comment
 • 2 weeks later...

Imagini video declarație de presă ministrul Afecerilor Interne, Radu Stroe

Joi, 3 ianuarie, ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a susținut, la sediul instituției, o declarație de presă pe tema măsurilor dispuse pentru asigurarea liniștii și ordinii publice în perioada Sărbătorilor de Iarnă și a rezultatelor obținute ca urmare a aplicării acestora.

Link to comment
 • Moderator

Ministrul afacerilor interne, Radu Stroe, a anunţat ieri, în cadrul conferinţei de presă, că MAI va avea patru secretari de stat, dintre care unul va conduce Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI).

În principiu, eu nu vreau să dau un semnal că actualul şef al DGIPI va fi schimbat. Nici nu dau semnalul că va fi veşnic. Voi discuta cu domnul prim-ministru. Eu am informaţii că profesional este bun. (…) DGIPI trebuie să fie organismul prin care toţi lucrătorii din MAI să nu greşească. Sigur că, pentru asta, cei care-l conduc nu trebuie să fie tentaţi, cum le-am spus şi astăzi la întâlnirea cu activul de comandă: nu aveţi decât un şef, ministrul Afacerilor Interne. Şi eu sper să înţeleagă, pentru că reversul acestei cereri este că a doua zi, după ce au făcut pasul greşit, au şi plecat, cu toate riscurile pe care mi le asum

sursa | sursazilei.ro

Link to comment
 • 4 weeks later...

Radu Stroe promite că îşi dă demisia în vară dacă nu obţine bugetul necesar MAI

sursa : preluare integrala din adevarul.info din 31 ian.2013

Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a declarat că garantează cu propriul madat că la rectificarea bugetară din vară, ministerul va avea sumele necesare pentru derularea activităţii sale într-un mod care să asigure siguranţa cetăţeanului şi siguranţa naţională.

Declaraţia sa vine în contextul în care luni, la şedinţa Biroului Permanent Central al PNL, vicepreşedintele Marian Petrache i-a cerut demisia lui Radu Stroe. Petrache conduce filiala PNL Ilfov, din care face parte Stroe.

Ministrul Radu Stroe i-a rugat pe membrii comisiilor de buget-finanţe, care dezbat bugetul de stat pe anul 2013, să nu voteze niciun amendament la bugetul ministerului, el arătând că, personal, nu susţine niciunul dintre amendamentele depuse.

"Bugetul ministerului a scăzut în ultimii ani, el ajungând de la 1,36% din PIB în 2012 la 1,23% din PIB în 2013. Situaţia economică obligă la aceste cifre. Pe cheltuieli de personal, cât şi pe bunuri, servicii, dar şi pe investiţii mai avem nevoie de bani. Dar nu pot veni în faţa dumneavoastră să spun să mai luăm din altă parte", a spus Stroe.

Stroe a spus că, dacă nu vor fi alocaţi bani la rectificare şi va fi nevoit să tragă "la gard" 20.000 de maşini, atunci nu o va face şi va pleca el.

"Dar nu pot fi de acord cu niciunul din amendamente. Vă rog să le respingeţi, nu am cum să susţin amendamentele făcute. Noi avem salarii, avem uniforma restanţă pe 2012. Iar la rectificare mă pun chezăşie şi garanţie chiar cu mandatul meu în faţa dumneavostră", a spus Stroe.

Bugetul Ministerului Afacerilor Interne a fost adoptat în forma iniţială, fără amendamente, cu 31 de voturi "pentru", 4 voturi "împotrivă" şi 4 abţineri.

Comentariu propriu : Pentru colegii inca creduli le traduc ce a spus de fapt d-nul ministru : Situatia incepe ,, sa puta ,, bani nexa , presiuni de peste tot, cum sa scot camasa.... simplu cer o pasuire ca la camatari.... lasa ca va dau la rectificarea din vara !! Dupa ce ajung in vara ( am un respiro de 4-5 luni ) iar bag texte cu situatia dificila si cer o noua pasuire pana la Craciun! Si uite asa... i-am facut pe fraieri si a mai trecut un an ! Dar sa folosesc o tehnica din dresajul cainilor... o bucatica de recompensa tot trebuie sa dau.. asa ca in septembrie-octombrie 2012 le dau cate 100-200 lei restanta din 2012 ,ca doar va fi referendum pentru constitutie si am nevoie de ei la sectii .

In paralel ma asigur ca sindicatele sa faca sluj, adica sa am liniste cu ele . Cum ? Foarte simplu le dau ceva functii, o avansare la exceptional, o nepoata incadrata si am rezolvat problema ! Dar in 2014 ? Om trai si om vedea gasesc eu ceva, daca oi mai fi pe aici !

Edited by LORD
Link to comment

........ va fi nevoit să tragă "la gard" 20.000 de maşini, atunci nu o va face şi va pleca el."...... Noi avem salarii, avem uniforma restanţă pe 2012. Iar la rectificare mă pun chezăşie şi garanţie chiar cu mandatul meu în faţa dumneavostră", a spus Stroe......

20.000 de masini avem numai de tras la "consevare"????Matematic ,M.A.I.daca tre' sa traga pe dreapta 20.000 de masini si trebuie sa asigure totusi obligat-fortat-legal serviciile de siguranta publica ,stingerea incendiilor+alte situatii de urgenta si protectia frontierei de stat iar acestea implica si folosirea tehnicii auto cate masini are M.A.I.-ul??????Pai cum dupa ceva cautari superficiale (!) am aflat ca IGPR = cca 53200 oameni ,ISU= cca.28.000 oameni (sursa http://www.igsu.ro/d...e_IGSU_2011.pdf ) ,IGPF = cca.16.000 oameni si IGJ=cca.28.000 (cica la alegeri au scos 14.000 de jandarmi care erau cca.1/2 din efectiv) =>cca.125.200 oameni efectiv M.A.I.adicatelea inseamna ca si daca totalul tehnicii auto,prin absurd ,este de 21000 autovehicule (ca sa ai de unde ,domnu'stroe ,sa retragi 20.000 autovehicule) atunci avem 5.9 politisti+jandami+pompieri+frontieristi la un auto :blink: ...pai atunci SUA e parfum pe linie de dotare auto la law-enforcement vis a vis de Romania.... :)) Doamne cati tampiti pot sa ocupe scaunul lui Barbu Catargiu :doh:

Sa-i spuna cineva din familia d-lui Stroe lu' musiu ministru al Afacerilor Interne :emo-secret: ca-i un incompetent ,un dezinformat si.....batut in cap!!!....si ....beep....si beep!!!!-Oups!Banned risk!

.....acum ca din 31.martie.2013 ca deadline pentru demisia promisa(ptr. neplati diverse ,etc.) de catre talharul asta de stroe s-a ajuns la rectificarea din vara cu demisia urmasului (ca si loc ocupat...ca altfel....) de rahat si de nimic al lui Barbu Catargiu nu pot decat sa-i urez d-lui stroe "vant la pupa!" si "cele bune!" mamei sale care l-a educat sa aiba "caracter".....

Stroe! :emo-box:

Edited by axle15
Link to comment

Intreb si eu.... Cu ce ne incalzeste faptul ca un ministru isi da demisia? Daca actualul ministru isi da demisia deoarece nu a reusit sa rezolve problemele la data stabilita credeti ca cel care ii va lua locul va reusi? va rog sa va aduceti aminte de demisia ministrului Blaga .... cel care a venit dupa, a facut ceea ce nu dorea el.... pe noi cu ce ne-a ajutat acea demisie?

Link to comment

Declarații conferință de presă Radu Stroe

Luni, 4 februarie 2013, ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a susținut o conferință de presă având ca temă concluziile rezultate în urma studiului referitor la eventualele acte de hărțuire sau discriminare în M.A.I.

Alături de ministrul Radu Stroe, la eveniment au mai participat inspectorul general al Poliţiei Române, chestor şef de poliţie Petre Tobă şi şeful Centrului de Psihosociologie al M.A.I., comisar şef de poliţie dr. Darius Mihai Turc.

Direcţia Informare şi Relaţii Publice - Ministerul Afacerilor Interne

Link to comment

Am aflat ca suntem "betivi " si "nenorociti" , s-a imbogatit dex-ul cu "branconier" si altele,s-a adeverit faptul ca putem vedea si "militian repetent" , am aflat cat combustibil poate consuma o persoana intr-un an si multe altele :))

Link to comment

eu nu stiu de unde naiba penuria asta "de resurse" cind avem un viceprim fara portofoliu, care si-a cistigat locul in parlament cu sloganul "aduce resurse" ?!?!?! pai sa apelam la el ... zic eu :hmmmt::naughty:

Edited by serhente Garcia
Link to comment
 • Member

Azi a incetat imputernicirea directorului general al DGPMB.

Pacat. O pierdere pentru unitate :(.

Inca odata se dovedeste faptul ca adevaratii profesionisti nu isi gasesc locul in sistem.

 • Upvote 1
Link to comment

Eu l-am vazut pe ministru la tv cum a declarat in fuga pe scarile ministerului ca dl. Cocoiu a fost schimbat pentru management defectuos si indisciplina. Mi se pare cel putin aiurea, mai ales ca in ultima vreme au fost cateva rezultate notabile. Poate ca nu sunt eu la curent cu toate evenimentele.

 • Upvote 1
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.