Jump to content
POLITISTI.ro

Anonymous

Mandatul ministrului Radu Stroe la Ministerul Afacerilor Interne

Recommended Posts

Anonymous

Domnilor, domnişoarelor şi doamnelor colegi, după cum ştiţi avem un nou ministru în persoana domnului Radu Stroe.

Am văzut că pentru ceilalţi miniştri au fost create topicuri dedicate şi de aceea mi-am permis să-l deschid eu pe aceasta unde să strângem absolut toate ştirile, deciziile, realizările sau eşecurile noului ministru de interne.

Marea noutate ce a intervenit o dată cu mandatul lui Radu Stroe este că avem un nou minister. Ştiţi cum se intitulează acum M.A.I.-ul?

Citind comunicatul de presă al ministerului dat cu ocazia preluării mandatului, am aflat şi eu că acum facem parte din:

Ministerul Afacerilor Interne

Vă redau mai jos întregul comunicat:

Preluarea mandatului de ministru al Afacerilor Interne de către domnul ministru Radu Stroe

Sâmbătă, 22 decembrie 2012, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, domnul ministru Radu STROE a preluat mandatul de ministru al Afacerilor Interne.

După preluarea mandatului, ministrul Radu Stroe a avut o primă întâlnire operativă cu directorii direcţiilor centrale ale ministerului şi cu inspectorii generali ai Poliţiei, Jandarmeriei, Poliţiei de Frontieră şi Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, transmiţându-le că principalele priorităţi pentru zilele următoare trebuie să fie continuarea acţiunilor şi intervenţiei pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice grave care au afectat mai multe judeţe ale ţării, cât şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică pe timpul sărbătorilor de iarnă.

Ministrul Afacerilor Interne a cerut menţinerea permanenţei 24 din 24 la nivelul structurilor operative ale ministerului, mai ales în rândul celor cu atribuţii directe în asigurarea ordinii şi siguranţei publice, în intervenţia pentru salvarea de vieţi omeneşti şi ajutorarea cetăţenilor aflaţi în dificultate.

Ministrul Afacerilor Interne a mulţumit şefilor structurilor operative ale M.A.I. pentru efortul depus în acţiunile de deszăpezire, solicitând continuarea mobilizării, în caz de nevoie, şi în zilele următoare.

229050331020174891_QKpF1mAr_c.jpg

Deci deja avem o decizie a noului ministru. Domnia sa doreşte:

 • "menţinerea permanenţei 24 din 24 la nivelul structurilor operative"

Edited by Anonymous
 • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Această publicitate este afişată doar vizitatorilor. - Click aici pentru înregistrare

danpin

...am aflat şi eu că acum facem parte din:

Ministerul Afacerilor Interne

Ar fi trebuit schimbate numerele autospecialelor daca ramanea doar M.I. :naughty:

Share this post


Link to post
Share on other sites
3duard

E bine că au băgat "Afaceri" pentru că așa nu mai sunt de cheltuit alți bani pe schimbat documente și altele. Este iarăși bine că nu mai suntem în aceiași oală cu administrația. Poate așa din banii care intră în minister mai rămân și pentru noi. Cu privire la "menţinerea permanenţei 24 din 24 la nivelul structurilor operative" e o vorbă ca oricare alta. Nu cred că ştie ce înseamnă cu adevărat asta şi nici nu cred că dă doi bani pe aspectul ăsta. Probabil aşa l-au învăţat consilierii.

Share this post


Link to post
Share on other sites
romanianbpo

Traiesc cu speranta ca noul domn ministru al afacerilor interne, va pleca la drum cu frana de mana trasa, in ceea ce priveste afacerile interne ale partidului si a altora si va avea grija si de amaratii astia din structurile de executie in care se tot da cu biciul cand ceva nu merge.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Catalin

Să consemnăm aici şi o declaraţie a domnului minstru ce a făcut valuri prin presă.

Sursa mediafax.ro

"Ne este ruşine vizavi de banii de haine şi norma de hrană pentru poliţişti. 2.200 de poliţişti au arat toate drumurile şi toate străzile României unde iarna şi-a făcut de cap. Ce să le faci? Măcar banii de hrană să-i primească. Vom discuta cu ministrul Finanţelor. Vom vedea ce vom face cu banii de uniforme, va trebui să facem ceva şi cu indemnizaţia lor, pentru că nu se poate aşa. Nu mai dispun de chirie şi în plus de asta există şi anomalii. Săracul agent cu o mie pe lună trebuie să plătească aceeaşi chirie ca şi generalul cu 6.000-7.000 de lei pe lună",

a spus Radu Stroe în faţa membrilor comisiilor pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Senat şi Camera Deputaţilor.

Sunt curios să vedem dacă această declaraţie se va concretiza în vreun fel sau o să rămână la stadiul unei simple decaraţii populiste.

 • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
erasmus

Cata naivitate.....Cum credeti voi ca politistii vor primi mai multi bani?Vom avea pe hartie cat avem acum iar restul la negru?Legea unica a salarizarii o stiti cu totii, pentru anul viitor nu sunt anuntate majorari salariale, deci de unde si cum mai multi bani pentru politisti?

Share this post


Link to post
Share on other sites
bibicu

Vorbe in vant. Daca nu ne da banii cand avem nevoie de ei..... De promisiuni si vorbe goale suntem satui.

Share this post


Link to post
Share on other sites
drAGO5

DGIPI se transforma in departament si trece in subordinea directa a primului ministru, ca si Agentia Nationala Antidoping.Sefii acestora vor fi numiti de primul ministru. Prefectii, deasemeni sunt in subordinea directa a primului ministru. Sa vedem ce schimbari mai urmeaza.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Catalin

Cu alte cuvinte, DGIPI se politizează cu acte în regulă.

Iar cu timpul, este foarte mare probabilitatea ca istoria să se repete şi să aibă şi ei soarta altor structuri "plictisite" de prea mulţi şefi, ce au urmărit cu îndârjire să se delimiteze şi să devină un fel de miezul din fanta, dar până la urmă au sfârşit prin a fi desfiinţate sau absorbite de te miri ce instituţii, în funcţie de cine ajunge la butoane şi pe cine supără.

 • Upvote 3

Share this post


Link to post
Share on other sites
romanianbpo

Sa incercam sa fim mai buni in ajunul Craciunului ca in rest.......... avem timp de rautati.

 • Upvote 1
 • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
NewsBot

Imagini video declarație de presă ministrul Afecerilor Interne, Radu Stroe

Joi, 3 ianuarie, ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a susținut, la sediul instituției, o declarație de presă pe tema măsurilor dispuse pentru asigurarea liniștii și ordinii publice în perioada Sărbătorilor de Iarnă și a rezultatelor obținute ca urmare a aplicării acestora.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Catalin

Ministrul afacerilor interne, Radu Stroe, a anunţat ieri, în cadrul conferinţei de presă, că MAI va avea patru secretari de stat, dintre care unul va conduce Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI).

În principiu, eu nu vreau să dau un semnal că actualul şef al DGIPI va fi schimbat. Nici nu dau semnalul că va fi veşnic. Voi discuta cu domnul prim-ministru. Eu am informaţii că profesional este bun. (…) DGIPI trebuie să fie organismul prin care toţi lucrătorii din MAI să nu greşească. Sigur că, pentru asta, cei care-l conduc nu trebuie să fie tentaţi, cum le-am spus şi astăzi la întâlnirea cu activul de comandă: nu aveţi decât un şef, ministrul Afacerilor Interne. Şi eu sper să înţeleagă, pentru că reversul acestei cereri este că a doua zi, după ce au făcut pasul greşit, au şi plecat, cu toate riscurile pe care mi le asum

sursa | sursazilei.ro

Share this post


Link to post
Share on other sites
LORD

Radu Stroe promite că îşi dă demisia în vară dacă nu obţine bugetul necesar MAI

sursa : preluare integrala din adevarul.info din 31 ian.2013

Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a declarat că garantează cu propriul madat că la rectificarea bugetară din vară, ministerul va avea sumele necesare pentru derularea activităţii sale într-un mod care să asigure siguranţa cetăţeanului şi siguranţa naţională.

Declaraţia sa vine în contextul în care luni, la şedinţa Biroului Permanent Central al PNL, vicepreşedintele Marian Petrache i-a cerut demisia lui Radu Stroe. Petrache conduce filiala PNL Ilfov, din care face parte Stroe.

Ministrul Radu Stroe i-a rugat pe membrii comisiilor de buget-finanţe, care dezbat bugetul de stat pe anul 2013, să nu voteze niciun amendament la bugetul ministerului, el arătând că, personal, nu susţine niciunul dintre amendamentele depuse.

"Bugetul ministerului a scăzut în ultimii ani, el ajungând de la 1,36% din PIB în 2012 la 1,23% din PIB în 2013. Situaţia economică obligă la aceste cifre. Pe cheltuieli de personal, cât şi pe bunuri, servicii, dar şi pe investiţii mai avem nevoie de bani. Dar nu pot veni în faţa dumneavoastră să spun să mai luăm din altă parte", a spus Stroe.

Stroe a spus că, dacă nu vor fi alocaţi bani la rectificare şi va fi nevoit să tragă "la gard" 20.000 de maşini, atunci nu o va face şi va pleca el.

"Dar nu pot fi de acord cu niciunul din amendamente. Vă rog să le respingeţi, nu am cum să susţin amendamentele făcute. Noi avem salarii, avem uniforma restanţă pe 2012. Iar la rectificare mă pun chezăşie şi garanţie chiar cu mandatul meu în faţa dumneavostră", a spus Stroe.

Bugetul Ministerului Afacerilor Interne a fost adoptat în forma iniţială, fără amendamente, cu 31 de voturi "pentru", 4 voturi "împotrivă" şi 4 abţineri.

Comentariu propriu : Pentru colegii inca creduli le traduc ce a spus de fapt d-nul ministru : Situatia incepe ,, sa puta ,, bani nexa , presiuni de peste tot, cum sa scot camasa.... simplu cer o pasuire ca la camatari.... lasa ca va dau la rectificarea din vara !! Dupa ce ajung in vara ( am un respiro de 4-5 luni ) iar bag texte cu situatia dificila si cer o noua pasuire pana la Craciun! Si uite asa... i-am facut pe fraieri si a mai trecut un an ! Dar sa folosesc o tehnica din dresajul cainilor... o bucatica de recompensa tot trebuie sa dau.. asa ca in septembrie-octombrie 2012 le dau cate 100-200 lei restanta din 2012 ,ca doar va fi referendum pentru constitutie si am nevoie de ei la sectii .

In paralel ma asigur ca sindicatele sa faca sluj, adica sa am liniste cu ele . Cum ? Foarte simplu le dau ceva functii, o avansare la exceptional, o nepoata incadrata si am rezolvat problema ! Dar in 2014 ? Om trai si om vedea gasesc eu ceva, daca oi mai fi pe aici !

Edited by LORD

Share this post


Link to post
Share on other sites
axle15

........ va fi nevoit să tragă "la gard" 20.000 de maşini, atunci nu o va face şi va pleca el."...... Noi avem salarii, avem uniforma restanţă pe 2012. Iar la rectificare mă pun chezăşie şi garanţie chiar cu mandatul meu în faţa dumneavostră", a spus Stroe......

20.000 de masini avem numai de tras la "consevare"????Matematic ,M.A.I.daca tre' sa traga pe dreapta 20.000 de masini si trebuie sa asigure totusi obligat-fortat-legal serviciile de siguranta publica ,stingerea incendiilor+alte situatii de urgenta si protectia frontierei de stat iar acestea implica si folosirea tehnicii auto cate masini are M.A.I.-ul??????Pai cum dupa ceva cautari superficiale (!) am aflat ca IGPR = cca 53200 oameni ,ISU= cca.28.000 oameni (sursa http://www.igsu.ro/d...e_IGSU_2011.pdf ) ,IGPF = cca.16.000 oameni si IGJ=cca.28.000 (cica la alegeri au scos 14.000 de jandarmi care erau cca.1/2 din efectiv) =>cca.125.200 oameni efectiv M.A.I.adicatelea inseamna ca si daca totalul tehnicii auto,prin absurd ,este de 21000 autovehicule (ca sa ai de unde ,domnu'stroe ,sa retragi 20.000 autovehicule) atunci avem 5.9 politisti+jandami+pompieri+frontieristi la un auto :blink: ...pai atunci SUA e parfum pe linie de dotare auto la law-enforcement vis a vis de Romania.... :)) Doamne cati tampiti pot sa ocupe scaunul lui Barbu Catargiu :doh:

Sa-i spuna cineva din familia d-lui Stroe lu' musiu ministru al Afacerilor Interne :emo-secret: ca-i un incompetent ,un dezinformat si.....batut in cap!!!....si ....beep....si beep!!!!-Oups!Banned risk!

.....acum ca din 31.martie.2013 ca deadline pentru demisia promisa(ptr. neplati diverse ,etc.) de catre talharul asta de stroe s-a ajuns la rectificarea din vara cu demisia urmasului (ca si loc ocupat...ca altfel....) de rahat si de nimic al lui Barbu Catargiu nu pot decat sa-i urez d-lui stroe "vant la pupa!" si "cele bune!" mamei sale care l-a educat sa aiba "caracter".....

Stroe! :emo-box:

Edited by axle15

Share this post


Link to post
Share on other sites
alex7474

Dupa data de 31.03.2013 vom vedea intr-adevar daca are CARACTER.Sau toti ministrii din Romania stiu o treaba...,,ABURITUL''....

Share this post


Link to post
Share on other sites
teolucian63

"Aburitul" a fost ridicat de unii la rang de arta...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Dr4cus0r

Intreb si eu.... Cu ce ne incalzeste faptul ca un ministru isi da demisia? Daca actualul ministru isi da demisia deoarece nu a reusit sa rezolve problemele la data stabilita credeti ca cel care ii va lua locul va reusi? va rog sa va aduceti aminte de demisia ministrului Blaga .... cel care a venit dupa, a facut ceea ce nu dorea el.... pe noi cu ce ne-a ajutat acea demisie?

Share this post


Link to post
Share on other sites
NewsBot

Declarații conferință de presă Radu Stroe

Luni, 4 februarie 2013, ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a susținut o conferință de presă având ca temă concluziile rezultate în urma studiului referitor la eventualele acte de hărțuire sau discriminare în M.A.I.

Alături de ministrul Radu Stroe, la eveniment au mai participat inspectorul general al Poliţiei Române, chestor şef de poliţie Petre Tobă şi şeful Centrului de Psihosociologie al M.A.I., comisar şef de poliţie dr. Darius Mihai Turc.

Direcţia Informare şi Relaţii Publice - Ministerul Afacerilor Interne

Share this post


Link to post
Share on other sites
drAGO5

Am aflat ca suntem "betivi " si "nenorociti" , s-a imbogatit dex-ul cu "branconier" si altele,s-a adeverit faptul ca putem vedea si "militian repetent" , am aflat cat combustibil poate consuma o persoana intr-un an si multe altele :))

Share this post


Link to post
Share on other sites
serhente Garcia

eu nu stiu de unde naiba penuria asta "de resurse" cind avem un viceprim fara portofoliu, care si-a cistigat locul in parlament cu sloganul "aduce resurse" ?!?!?! pai sa apelam la el ... zic eu :hmmmt::naughty:

Edited by serhente Garcia

Share this post


Link to post
Share on other sites
alex7474

Cum de unde ? Voi nu stiti ? Din 400 de hoti 600 au mai ramas. De unde , daca n-are vaca lapte?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ecou

Azi a incetat imputernicirea directorului general al DGPMB.

Pacat. O pierdere pentru unitate :(.

Inca odata se dovedeste faptul ca adevaratii profesionisti nu isi gasesc locul in sistem.

 • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
retromotor

Nu, trebuie sa spui ca profesionistii nu stau sa pupe-n [cenzurat] politicienii pentru a fi tinuti pe functii.

Share this post


Link to post
Share on other sites
crix

Eu l-am vazut pe ministru la tv cum a declarat in fuga pe scarile ministerului ca dl. Cocoiu a fost schimbat pentru management defectuos si indisciplina. Mi se pare cel putin aiurea, mai ales ca in ultima vreme au fost cateva rezultate notabile. Poate ca nu sunt eu la curent cu toate evenimentele.

 • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Marius

Aşa e, când nu pupă la partide, e management defectuos.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Similar Content

  • BGeorge
   By BGeorge
   Cine este Carmen Daniela Dan?
    
    
   Sunt tare curios ce va face aceasta doamna la conducerea ministerului.
  • Catalin
   By Catalin
   Se pare că mai nou, jandarmii din Bucureşti şi Ilfov, încearcând să facă pe deştepţii, reuşesc doar să reconfirme zicala ce le este atribuită şi care face referire la legătura dintre muşchii şi mintea lor. Stimabilii refuză să execute mandatele de aducere emise de către poliţiştii din poliţia judiciară. Şi nu, nu este vorba despre un singur caz izolat, au existat mai multe astfel de situaţii. Minţile luminate cu lanterna din Jandarmerie au citit art. 265 şi 266 din Codul de Procedură Penală şi printr-o sclipire orbitoare, au ajuns la măreaţa concluzie conform căreia poliţiştii nu pot emite mandate de aducere, drept urmare, ei refuză să le pună în aplicare şi trimit răspunsuri hazlii prin care de fapt nu spun nimic concret.
   În mod firesc vă veţi întreba cum de au ajuns jandarmii la o asemenea concluzie. Într-un puseu de inteligenţă specific militărească au observat că în redactarea celor două articole legiuitorul vobeşte despre "organul de urmărire penală" şi nu despre "organul de cercetare penală ale poliţiei judiciare".  Drept urmare jandarmii au refuzat să pună în executare mandatele de aducere şi au transmis răspunsuri, în care spuneau că ei executa doar mandatele de aducere emise de magistraţi.
   Numai că jandarmii au omis să citească în Codul de Procedură Penală şi art. 55, unde legiutorul explică clar cine sunt aceste "organe de urmărire penală".
   În concluzie, ceea ce fac este să încalce legea. Nu respectă prevederile Codului de Procedură Penală. Iar această faptă este prevăzută la fel de clar tot în Codul de Procedură Penală, pe care jandarmii îl citesc pe sărite. Art. 283 prevede abaterile judiciare, unde găsim:
   Cu alte cuvinte, nexecutarea mandatelor de aducere de către jandarmi constituie abatere judiciară şi trebuie sancţionată cu amendă judiciară.
   Dacă vă aflaţi într-o astfel de situaţie, respectiv efectuaţi cercetări într-un dosar penal şi emiteţi un mandat de aducere, înaintându-l jandarmilor pentru executare dar aceştia refuză, printr-o ordonanţă sancţionaţi-l pe reprezentantul legal al persoanei juridice, mai exact pe domnul comandant al jandarmilor cu o amendă judiciară. Poate aşa va citi cu mai multă atenţie Codul de Procedură Penală.
   Nu trebuie omise nici prevederile alin. 6 ale art. 283 CPP. care spune că:
   În cazul în care stimabilii jandarmi refuză să execute mandatul, fapta trebuie cercetată de Parchetul Militar privind comiterea infracţiunii de obstrucţionare a justiţiei, prevăzută de art. 271 alin (1) Cod Penal. Dar anterior trebuie aplicată amenda judiciară, întrucât esenţial pentru existenţa infracţiunii este avertizarea prealabilă a persoanei de către organul de urmărire penală asupra consecinţelor faptei sale şi numai din acest moment, dacă persoana pesistă în atitudinea lipsită de cooperare cu organele judiciare, vor fi întrunite elementele constitutive ale acestei infracţiuni.
  • NewsBot
   By NewsBot
   Mandat european de arestare, pus în aplicare

   La data de 6 septembrie a.c., ca urmare a consultării Sistemului Informatic Schengen şi a schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Birourilor SIRENE – Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale şi Secţiei 5 Poliţie Rurală Petru Rareş – Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Bistriţa-Năsăud au depistat-o, pe raza localităţii Reteag, pe C. Teodora, de 21 ani.

   Împotriva acesteia, autorităţile judiciare din Italia au emis Mandat European de Arestare în vederea executării pedepsei de 4,6 ani închisoare pentru comiterea infracţiunilor de furt, vătămare corporală şi trafic de droguri.

   Tânăra a fost prezentată Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj, care a dispus măsura reţinerii pentru 24 ore şi a emis pe numele acesteia mandat de arestare pe o perioadă de 5 zile. Cea în cauză a fost introdusă în arestul I.P.J. Bistriţa-Năsăud.

   I.G.P.R. - Centrul de Informare şi Relaţii Publice
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.