Jump to content
POLITISTI.ro

Primarul de la interne - Ion Marcel Vela


Recommended Posts

  • Moderator

Am căutat acum şi spre surprinderea mea am constatat că nu a iniţiat nimeni un topic pentru actualul ministru de interne, unde să strângem "măreţele realizări". Aşa că am iniţiat eu topicul domnului fost primar Marcel Vela, actualmente ministru de interne.

Domnul ministru de interne se pare că nu reuşeşte să depăşească apucăturile de vătaf specifice primarilor şi încă trăieşte cu senzaţia că poliţiştii sunt sclaveţii lui, iar drept urmare îi poate pune să facă absolut orice consideră domnia sa că ar da bine pentru imaginea personală.

Iar acă mai aveţi vreun dubiu în privinţa competenţei celor ce ne conduc, aseară (14.04.2020) am avut confirmarea faptului că la vârful ministerului de interne se afla doar nişte ageamii, oameni ce nu au nici cele mai elementare şi minime cunoştinţe juridice. Şi mă refer aici la acordul încheiat între Ministerul Afacerilor Interne şi Patriarhia Română.

Domnul ministru şi deştepţii din aparatul central al ministerului s-au gândit ar fi frumos şi o să dea bine la public dacă poliţiştii vor distribui Sfânta Lumină, drept urmare au încheiat un acord între minister şi biserică.

Ei bine, acel acord este ILEGAL, încalcă legea! De ce? Pentru că şefii poliţiştilor, inclusiv  ministrul de interne, legal nu trebuie să emită ordine, dispoziţii ori să stabilească îndatoriri, ce nu sunt prevăzute de lege. Iar sarcinile şi îndatoririle poliţiştilor sunt prevăzute în legea 218 (priv. organizarea şi funcţ. Poliţiei Române) şi legea 360 (priv. statutul poliţistului). Nici domnul ministru şi niciun alt şef nu pot stabili sarcini sau îndatoriri poliţiştilor care să nu se regăsească în cele două acte normative. Dacă o fac, acele dispoziţii sunt ilegale.

Faptul că domnul ministru şi cei din eşalonul 2, 3, 4 şi câte or mai fi prin aparatul central al ministerului, trăiesc cu impresia că le pot da ordine polişiştilor să facă absolut orice demonstrează doar faptul că nu au nici cunoştiinţele minime necesare pentru funcţiile pe care le ocupă şi sunt tributarii unei mentalităţi de „vătaf”.

În situaţia în care domnul ministru de interne va emite un ordin al ministrului şi acest ordin va fi la fel de ilegal ca şi acordul încheiat, în niciun caz nu va legifera o nouă atribuţie pentru poliţişti, întrucât ministrul de interne nu poate acorda alte îndatoriri sau competenţe poliţiştilor în afara celor stabilite prin lege organică.

 În caz contrar, mergând pe aceeaşi logică, mâine sau poimâine ne putem trezi cu domnul primar de la interne că încheie vreun acord d-ăsta cu cine ştie cine şi atribuie prin ordin de ministru competenţe şi îndatoriri poliţiştilor să opereze prin spitale, să facă munci agricole pe la vreo fermă ori te miri ce.

Să nu cumva să credeţi că este vorba de un accident sau o scăpare, nici vorbă. Este o practică ce se perpetuează de ani de zile a celor din aparatul central al ministerului. Şi vă dau un singur exemplu, ca să înţelegeţi la ce mă refer. Deştepţii din aparatul central al ministerului trăiesc cu impresia că ei acolo pot stabili competenţe după bunul plac şi astfel de ani de zile poliţiştii execută servicii de pază a secţiilor de votare sau în prezent paza centrelor de carantinare, deşi prin lege Poliţia Română nu are astfel de atribuţii sau competenţe. Dar este evident că nu contează ce prevede legea, când este necesar ca „şmecherii” din minister să se gudure pe lângă politicienii aflaţi vremelnic la putere, pentru a-şi asigura relaţiile necesare păstrării unui loc călduţ pe-acolo prin palatul ministerului. Aceasta este explicaţia pentru apariţia prin documentele întocmite cu ocazia organizării alegerilor găsiţi un artificiu în exprimare, respectiv găsiţi acolo formulări în care se precizează că poliţiştii asigură „protecţia” nu paza secţiilor de votare.

  • Upvote 5
Link to comment
  • Moderator

Aveam mai multe aşteptări de la domnu "secrătar de ştat, cheştor – şăf" Bogdan Despescu şi directorul de cabinet al ministrului, "culonelu în rezervă" Traian Berbeceanu, dar ... din păcate ...

Nu mai încape nicio îndoială ... suntem conduşi de nişte imbecili.

  • Upvote 3
Link to comment
  • Member

Foarte slab ministru. Incă de când încerca el să ne schimbe denumirea și-a dat arama pe față. 
 

Probabil că și acum, ca și în alte dăți, vom fi lăsați să ne descurcăm cum putem. 

Link to comment
  • Moderator

Din pacate, se pare ca ministerul asta e blestemat sa fie condus numai de oameni de o valoare deosebita. Unde in lumea asta s-a mai pomenit ca intr-un stat laic, Politia sa fie obligata sa distribuie "paine binecuvantata" si "vin supermiraculos", adaugand prin forta muschilor domnului ministru atributii politistilor, peste cele stabilite prin lege organica? Sa va fie rusine, ati adus ministerul asta si Institutia Politiei in derizoriu. 

Link to comment
  • 3 weeks later...
  • Moderator

Domnu’ Vela a făcut-o de oaie, în goana lui disperată după imagine și popularitate. Mai nou ministrul de interne acordă interviuri pe youtube ...

priviți aici ce  a zis domnu’ Vela

805F0E9D-34D3-4C16-99D7-8D88DD3FE82F.png  4D6A5DB0-7A9C-4591-BE24-C3F6D04F5A1A.jpeg

Din păcate nu este o glumă, chiar asta a spus ...

 

Link to comment
  • 3 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.