Jump to content
POLITISTI.ro

Ministrul de interne - Nicolae Moga


Recommended Posts

  • Moderator

Moga Nicolae.jpgSenator ales in Circumscripţia electorală nr.14 Constanţa.

Experienţă profesională - Activitate
1977-1980: Sef Lot (punere in functiune Grup nr.1) - Energomontaj Turceni
1980-1986: Sef Brigada, coordonator lucrari de constructii montaj ecluzele Navodari si Cernavoda - Energomontaj Navodari
1986-1991: Director adjunct Management - Energomontaj CNE Cernavoda, sectorul Termocentrale Electrice
1991-1993: Subprefect, Jud. Constanta
1993-2003: Manager coordonator lucrari constructii-transport; SC.TRACON SRL
1996-2000 Presedinte - Televiziunea Neptun Constanta
2003-2004: Subprefect, jud. Constanta
2004-2008: Manager coordonator lucrari constructii transport; SC TRACON SRL
2008-2012 SENATOR - Parlamentul României , Vicepreşedinte Comisia pentru Apărare, Ordine Publică si Siguranţă Naţională
2012 - 2014 SENATOR - Parlamentul României, Vicepreședinte Senat
2014 - Prezent SENATOR - Parlamentul României, Chestor Senat

Educaţie şi formare - Studii
1973-1977: Institutul Politehnic Bucuresti, Facultatea de Energetica, Specializarea Centrale Termoelectrice
2002-2004: Universitatea Ecologica Bucuresti - Studii postuniversitare Management si Finantare Locala
2002-2006: Universitatea Ecologica Bucuresti, Facultatea de Drept si Stiinte Juridice
2011 Universitatea Naţională de Apărare Carol I
Diplome
2011 Universitatea Naţională de Apărare Carol I. Certificat de absolvire

Experienţă politică - Activitate
Din 2003 Membru PSD, membru Comitetul Executiv Constanta
Consilier Municipal in Consiliul Municipal Constanta

Activitate civică - Organizaţii
Membru Fondator Universitatea "Ovidius" Constanta
Membru Fondator Unversitatea "Andrei Saguna" Constanta

Activitate publicistică
1996-2000 Preşedinte Televiziunea Neptun Constanţa

Alte informaţii
Limbi straine: rusa, franceza
Brevet pilot aeronave ultrausoare motorizate
Permis ambarcatiuni navale
Permis conducere auto (A,B,C,D,E)
Naţionalitate - Româna
Stare civilă - Căsătorit

sursa: senat.ro

Conform hotnews.ro este membru PSD din 2003 şi este parlamentar de Constanța la al treilea mandat. Nicolae Moga este, din 1992, beneficiarul unui certificat de revoluționar, având calitatea de „luptător cu merite deosebite”.


nicolae moga.PNGSe pare că domnului Nicolae MOGA nu-i place să i se atragă atenţia: 

Am apreciat munca desfăşurată de această instituţie. Dar de acolo şi până la faptul că faceţi mai mult caz decât ar trebui, este un lucru cert. V-am spus, nu îmi doresc să fiţi un Cattani al judeţului Constanţa, al litoralului românesc pentru că nu vreau să sfârşiţi cum a sfârşit el. Vă rog faceţi-vă datoria. Eu vreau să vă atrag atenţia că dumneavoastră nu aveţi dreptul să ne atrageţi atenţia pentru că dacă procedaţi cu noi aşa mă gândesc cum procedaţi cu un agent economic. Acel agent economic trebuie respectat, pentru că munceşte să câştige un ban, instituţiile statului trebuie să respecte agentul economic şi apoi acolo unde greşeşte să-l îndrume”, a declarat parlamentarul social-democrat.

Nicolae Moga este "luptător pentru victoria Revoluției din 1989", răsplătit pentru curaj cu un valoros teren pe litoral, unde şi-a construit un hotel de 5 stele.
În perioada 1991-1993, Nicolae Moga a fost subprefect al județului Constanța. În timpul exercitării acestei funcții a primit calitatea de "luptător cu merite deosebite" la Revoluţie, prin Decretul nr. 226/1992, la recomandarea Asociaţiei "Tomis" din Constanţa. O căutare a numelui său pe site-ul Secretariatului de Stat pentru recunoașterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instalat în România în perioada 1945-1989 confirmă rapid că Nicolae Moga are calitatea de luptător cu merite deosebite în victoria Revoluției, la fel ca fratele său mai mare, Traian Moga.

Din 1993, vreme de 10 ani, îl găsim pe Moga în mediul privat, la firma Tracon SRL, despre afacerile căreia presa, în special cea constănțeană, a scris în repetate rânduri. În perioada 1996-2000, în paralel cu funcția managerială de la Tracon, Moga ajunge președinte la Neptun TV din Constanța, post de televiziune înființat de primarul Radu Mazăre.
În perioada 2003-2004, este din nou subprefect, pentru ca în 2004 să revină la Tracon SRL, unde rămâne până în 2008, când este ales parlamentar.

În declarația de avere depusă la începutul mandatului 2016-2020, dar şi în precedentele declaraţii de avere de la intrarea în Parlament, Nicolae Moga menționează un teren de 4.608 metri pătrați în Mamaia-Sat, Năvodari, pe care spune că l-a obținut prin Legea 42. (Legea 42/1990 vizează cinstirea eroilor-martiri și acordarea unor drepturi urmașilor acestora, răniților, precum și luptătorilor pentru victoria Revoluției din decembrie 1989)
În 2004, Moga a construit în Mamaia-Sat, unde are acel teren, două clădiri: o locuință și o casă de vacanță. A acordat împrumuturi în nume personal către un anume Șerban Constantin și către propriul fiu, în cuantum total de 523.400 de lei, și a contribuit cu 63.000 de lei la campania electorală a PSD Constanța.
În 2008, în declarația de interese a senatorului PSD apărea și firma Sigma Trading SRL, la care au mai fost asociați Radu Mazăre și Sorin Strutinsky.
Fiul senatorului, Răzvan Moga, deține și astăzi, printr-o firmă, acțiuni la Neptun TV.

În 2011, senatorul Nicolae Moga, alături de Nicolae Manea (prefect de Brăila în guvernarea Adrian Năstase), a deschis Arena Regia Hotel &Spa, un hotel de cinci stele din complexul luxos Marina Regia Residence.

Pe booking.com Arena Regia Hotel & Spa - Marina Regia Residence arată aşa:

arena-hotel.jpg

Conform declaraţiei de avere găsită pe site-ul Senatului domnul Nicolae MOGA pe lângă indemnizaţia de senator mai încasează lunar două pensii.

„România Curată“ a scris despre faptul că Nicolae Moga, a avut afaceri cu statul, citând o anchetă a jurnaliştilor de la Dezvăluiri. Sub titlul „Consiliul Judeţean i-a făcut cadou baronului PSD Nicolae Moga drum şi heliport până la pârtia sa de schi“, jurnaliştii vorbesc despre faptul că investiţia din Dobrogea este a lui Răzvan Moga, fiul lui Nicolae Moga. În ce constă investiţia din Brebeni? „Prin 2010 aici a fost construit un adevărat resort cu circuit închis, cu cabană de vânătoare şi pârtie de schi cu toate dotările: tunuri pentru zăpadă şi instalaţie de teleschi. În imediata apropierea a staţiunii, lângă drum, a fost construită o platformă asfaltată cu o suprafaţă însemnată, de peste o mie de metri pătraţi, pe care se poate vedea semnul de heliport“.  

  • Upvote 1
Link to comment
  • Catalin changed the title to Propunerea guverului pt ministrul de interne - Nicolae Moga
  • Moderator

Noul ministru a facut si primele declaratii:

 

Răspunzând unei întrebări referitoare la incidentele din 10 august, din Piaţa Victoriei, ministrul Nicolae Moga a spus că a fost ”un eveniment nefericit. Cer ca niciun cetăţean să nu mai fie bătut de un  jandarm atât timp cât respectă legea, dar niciun jandarm să nu mai fie jignit sau bătut de către un cetăţean care încalcă legea”.

În opinia sa, este necesar să se stabilească ce sistem se aplică la nivelul ordinii publice.

”Ne place modelul din UE, atunci stăm de vorbă şi o să facem aşa cum e acolo”, a spus ministrul dând ca exemplu Germania, Franţa, dar şi SUA.

El a ţinut să sublinieze că nu a vrut să ocupe funcţia de ministru de Interne, pe care a acceptat-o cu greu.

„Nu sunt copil fără minte care şi-a asumat o răspundere atât de mare fără să ştie despre ce e vorba. O să fac în aşa fel încât să rezolv cât mai multe probleme. Să nu se aştepte lumea de la mine că a venit Mesia şi rezolvă toate problemele! NU. 

Nu mă aşteptam să mă laude lumea. Referitor la calitatea mea de revoluţionar. Am făcut rost de toate documentele din arhivă. Sunt revoluţionar din 1992, când nu se dăseau facilităţi pentru revoluţionar. Nu sunt profitor. Sunt mândru că am participat la Revoluţia română“, a precizat ministrul. 

Nicolae Moga a precizat că nu s-a întâlnit cu predecesoarea sa, Carmen Dan, întrucât aceasta a avut o problemă de sănătate.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.