Jump to content
POLITISTI.ro

Când e obligatorie testarea privind regulile de circulaţie


Marius

Recommended Posts

 • 4 years later...

    Buna ziua, 

 Asi dorii sa stiu daca este nevoie sau nu testarea privind cunoasterea regulilor de circulatie.

      Mi sa suspendat permisul pentru 30 de zile pentru nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere de pietoni, nu sa  savarsit cu acident ori vatamare corporala etc. In instintarea primita de la politie nu este clar ce am de facut, fiind 2 cuvinte in subliniate

     Atasat vedeti poza.

 

      

    Multumesc.

post-16933-0-78679500-1427129704_thumb.j

Link to comment
 • Moderator

În cazul tău NU este nevoie să susţii testarea obligatorie privind cunoaşterea regulilor de circulaţie, trebuie doar să aştepţi cele 30 zile, dacă permisul de conducere se află la poliţie.

Link to comment

       Va multumesc de raspuns, 

 O singura intrebare asi mai avea:

     Poate eventual o ruda sa imi ridice permisul dupa trecerea celor 30 de zile cu buletinul meu, ori cu o imputernicire semnata de mine si de dansul fara a mai merge la notar?

Link to comment
 • Moderator

Permisul de conducere se restituie doar titularului ori în baza unei procuri speciale notariale, mandatarului investit cu acest drept.

Link to comment
 • 2 weeks later...

Daca mi-a fost retinul permisul pentru 90 de zile , conducere sub influenta bauturilor alcoolice 0.29 alcool in aerul expirat , este obligatoriu sa dau testul? daca nu il dau,imi mareste la 120 de zile?

Link to comment
 • Moderator

Da, trebuie să promovezi testul de cunoaştere a regulilor de circulaţie, în caz contrar perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule se prelungeşte cu 30 de zile conform art.106 alin. (2) din

Link to comment

Multumesc pentru raspunsul rapid . Si daca il pic,se mareste cu 30 de zile , sau pot sa il dau de mai multe ori si daca il iau imi scade?!

Link to comment
 • Moderator

Te prezinţi la serviciul poliţiei rutiere care te are în evidenţă, în localitatea reşedinţă de judeţ unde ai domiciliu cu actul de identitate şi dovada înlocuitoare a permisului. Poţi susţine testarea în perioada de suspendare a dreptului de a conduce în fiecare săptămână, până reuşeşti să-l promovezi.

Link to comment
 • 1 month later...

Trebuie sa dau examen de verificare a cunostintelor daca mi-a fost retinut permisul pentru nerespectarea regulilor privind depasirea si nu s-a produs accident de circulatie?

 

Conform art 106 din Codul rutier nu trebuie examen insa in regulamentul de aplicare citesc la articolul 219 ca Restituirea permisului de conducere la cererea titularului se face la expirarea termenului de suspendare cand sanctiunea a fost aplicata ca urmare a savarsirii unei contraventii pentru care legea prevede suspendarea dreptului de a conduce pentru 30 de zile daca titularul a promovat testul de verificare a cunoasterii regulilor de circulatie.

Link to comment
 • 1 month later...

Buna ziua! 

 

Mi-a fost suspenat permisul pentru trecerea pe culoarea rosie a semaforului pentru o perioada de 30 de zile , fara a fi vorba de accident , vatamare corporala etc. 

 

In acest caz se sustine testatarea privInd cunoasterea regulilor de circulatie ? 

In caz afirmativ , se poate sustine doar la sectia de poltie unde s`a eliberat permisul ?

 

Va multumesc!

Link to comment
 • 3 weeks later...

Buna ziua,

Intrebarea mea este simpla, deoarece nu am avut timpul necesar sa ma prezint pentru a ma informa la rutiera: trebuie sa ma prezint totusi sau nu...adica casuta este taiata, sau bifata? Mentionez ca nu am avut accident, am depasit pe linie continua si agentul mi-a specificat pur si simplu ca dupa suspendare imi pot ridica permisul. In schimb am primit in posta citatia mai jos atasata. Va multumesc anticipat pentru eventualele raspunsuri.

post-18178-0-77118300-1437849292_thumb.j

Link to comment
 • 1 year later...

Buna ziua,

Chiar daca sa mai discutat eu tot nu am fost lamurit cu urmatoarea situatie:

 

 -permis suspendat 30 de zile  pentru neacordarea prioritatii pe trecerea de pietoni.(bucuresti - permis eliberat bucuresti)

- prima oara suspendare permis de cand conduc (30 ani)

- mentionez ca nu mai am alte abateri puncte sau alceva ... in perioada de valabilitate

- dupa 3 saptamani primit scrisoare de la brigada rutiera sa ma prezint in perioada de suspendare a permisului pentru verificarea cunoasterii regulilor de circulatie in conditiile art. 106 din oug 195/2002

intrebari:

- daca nu doresc reducerea celor 30 de zile - trebuie sa ma prezint pentru verificarea cunoasterii regulilor de circulatie ?

- indiferent de suspendarea permisului 30/60/90 zile - toti sunt obligati sa se prezinte pentru  verificarea cunoasterii regulilor de circulatie ? - cu avantajul reducerii suspendarii doar pentru cei cu 60/90 zile ?

-daca nu trebuie sa ma prezint cum rezolv problema adresei pentru prezentare ? ( sa nu aflu cand vreau sa ridic permisul ca am o problema... )

- care este  programul in care se poate testa verificarea cunoasterii regulilor de circulatie ? - si daca se face la udriste ?

 

... din ce stiu pentru suspendare 30 de zile nu trebuie sa se faca verificarea printr-un examen , sa schimbat legea ?

mentionez ca duarata celor 30 zile expira pe 03 .01 2017

Multumesc anticipat pentru un  raspun competent.

Cu stima, 

M.

 

 

Link to comment

am gasit tot aici pe forum:

 

Articolul 106

(1) Până la expirarea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier şi tramvai trebuie să se prezinte la serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă, pentru verificarea cunoaşterii regulilor de circulaţie, după cum urmează:
a) când permisul de conducere i-a fost reţinut pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice sau pentru nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere, depăşirea sau trecerea la culoarea roşie a semaforului, dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulaţie din care a rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale;
b) când fapta a fost urmărită ca infracţiune contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, iar procurorul a dispus clasarea ori renunţarea la urmărirea penală sau instanţa a dispus renunţarea la aplicarea pedepsei ori amânarea aplicării pedepsei;
c) când a solicitat reducerea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, conform art. 104.
(2) Perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule, tractoare agricole sau forestiere ori tramvaie se prelungeşte cu 30 de zile, dacă titularul permisului de conducere nu promovează testul de cunoaştere a regulilor de circulaţie, în situaţiile prevăzute la alin. (1) lit. a) şi b), sau nu se prezintă la serviciul poliţiei rutiere pentru susţinerea verificării cunoaşterii regulilor de circulaţie.

 

eu inteleg ca doar daca  - dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulaţie din care a rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale; - este necesara prezentarea 

 

 

Multumesc,

M

Link to comment
 • 3 weeks later...

Buna ziua,

 Mi s-a suspendat permisul de conducere la trecere calea ferata cu semibariere, semnalele acustice si optice in functiune. Suspendarea este 90 de zile fara drept de reducere, am inteles. Intrebarea este: trebuie sa dau examenul 13 din 15 sau nu si care este articolul din ordonanta?  Nu ma primesc la examinare si nu stiu cum sa fac? Am fost la noi Cluj -Napoca in data de 29.12.2016 si domnul comisar mi-a recomandat sa plec ca nu trebuie sa dau examen. Eu am vazut in ordonanta ca daca nu dau examen imi prelungeste pedeapsa cu inca 30 de zile. Si daca permisul a fost suspendat in data de 16.12.2016 fara drept de circulatie,  insemna ca il ridic in data de 16.03.2017 daca ma primeste la examinare sau daca nu ma primeste in data de 16.04.2017?

  Multumesc frumos pentru raspuns.

Link to comment
 • 5 months later...
 • 3 weeks later...

Buna ziua!!!Mi-a fost retinut permisul pe 30 dse zile pt ca am trecut pe culoarea rosie a semaforului!!!Din aceasta nu a rezultat nici o victima ,nici o avarie,etc.,nimik!!!Trebuie sa mai sustin evaluarea pentru cunostinte ???

Link to comment
 • 2 months later...

Sunt începător si am permisul suspendat pe trei luni. Am inteles ca trebuie sa dau un test daca nu primesc permisul in patru luni. Trebuie sa am si amenda plătită cand merg sa dau testul? 

Link to comment

Buna Seara! Am depasit pe linie continua, m-am ales cu retinerea permisului pe o perioada de 30 de zile, 4 puncte cu 290 lei amenda.

Intrebarea mea este, dupa perioada de 30 de zile cand o sa merg sa imi ridic permisul va trebui sa dau un test de 15 intrebari? 13 sa fie corecte?

Link to comment
 • 2 months later...

Buna!

Am permisul suspendat 90 de zile pentru accident cu victime,depasire neregulamentara...cu dosar clasat...

Inrtebarea mea este daca trebuie sa dau test 13/15,daca in decizia primita de la Rutiere scrie ca"pana la expirarea perioadei de suspendare NU trebuie sa ma prezint pentru verificarea cunosterii regulirol "...??!! Multumesc!!!

2018-01-02-22-56-47.jpg

Link to comment
 • 4 months later...

Buna! 

Mi a fost suspendat permisul pe o perioada de 60 de zile pentru mersul pe contrasens( fara a efecrua manevra de depasire).  Si as vrea sa stiu daca este obligatoriu examenul 13/15 pentru mine. Trebuie sau NU trebuie sa l dau? 

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.