Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

Publicat

am inteles ca in cazul accidentelor din care a rezultat decesul unei persoane este obligatorie prelevarea de probe biologice in vederea stabilirii alcoolemiei, chiar daca in urma testarii cu alcooltestul, rezultatul este 0.00.Dar în cazul accidentelor soldate cu victime este obligatorie prelevarea de probe biologice sau e destul doar testarea cu alcooltestul, daca rezultatul e 0? imi puteti spune si unde este stipulat acest lucru, daca exista vreun act normativ sau este o dispozitie interna? 

Publicat

In aman2 cauzuri se testeaza. Daca rezultatul e negativ => 1 proba, daca e pozitiv => 2 probe la interval de 1 ora,( ambele prelevari se fac conform noului mod idiot de prelevare )

Publicat

unde este prevazut acest lucru??? 

ai zis ca in amandoua cazuri se testeaza (cu alcooltestul). pe mine ma intereseaza daca in amandoua cazurile se preleva probe biologice, chiar daca rezultatul la alcooltest este negativ, sau doar cand a rezultat decesul unei persoane.

Publicat

in TOATE cazurile de accident rutier cu victima se preleveaza probe de sange pentru stabilirea alcoolemiei: o proba in cazul in care rezultatul testarii aerului expirat este zero, respectiv doua probe la interval de o ora in celelalte cazuri, cum a specificat si colegul mai sus.

e clar?

• Apreciez 1
  • Moderator
Publicat

Există şi o procedură ce prevede cele spuse mai sus de colegii noştri. Nu ştiu să-ţi spun titulatura exactă şi numărul acesteia, dar e mai puţin relevantă, crede-i pe cuvânt pe colegii ce au postat mai sus. Şi eu tot aşa ştiu că trebuie procedat.

Publicat

multumesc pentru raspuns. daca cunoaste careva nr. dispozitiei sau procedurii rog sa posteze aici.

Publicat

OMS 1512 din 12.12.2013 acesta este ordinul care reglementeaza activitatea de prelevare a monstrelor biologice

• Apreciez 1
  • Displace 1

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.