Jump to content
POLITISTI.ro
sspinosu

Testarea in cazul accidentelor cu victime.

Recommended Posts

sspinosu

am inteles ca in cazul accidentelor din care a rezultat decesul unei persoane este obligatorie prelevarea de probe biologice in vederea stabilirii alcoolemiei, chiar daca in urma testarii cu alcooltestul, rezultatul este 0.00.Dar în cazul accidentelor soldate cu victime este obligatorie prelevarea de probe biologice sau e destul doar testarea cu alcooltestul, daca rezultatul e 0? imi puteti spune si unde este stipulat acest lucru, daca exista vreun act normativ sau este o dispozitie interna? 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ziggye

In aman2 cauzuri se testeaza. Daca rezultatul e negativ => 1 proba, daca e pozitiv => 2 probe la interval de 1 ora,( ambele prelevari se fac conform noului mod idiot de prelevare )

Share this post


Link to post
Share on other sites
sspinosu

unde este prevazut acest lucru??? 

ai zis ca in amandoua cazuri se testeaza (cu alcooltestul). pe mine ma intereseaza daca in amandoua cazurile se preleva probe biologice, chiar daca rezultatul la alcooltest este negativ, sau doar cand a rezultat decesul unei persoane.

Share this post


Link to post
Share on other sites
pashaman

in TOATE cazurile de accident rutier cu victima se preleveaza probe de sange pentru stabilirea alcoolemiei: o proba in cazul in care rezultatul testarii aerului expirat este zero, respectiv doua probe la interval de o ora in celelalte cazuri, cum a specificat si colegul mai sus.

e clar?

 • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Catalin

Există şi o procedură ce prevede cele spuse mai sus de colegii noştri. Nu ştiu să-ţi spun titulatura exactă şi numărul acesteia, dar e mai puţin relevantă, crede-i pe cuvânt pe colegii ce au postat mai sus. Şi eu tot aşa ştiu că trebuie procedat.

Share this post


Link to post
Share on other sites
sspinosu

multumesc pentru raspuns. daca cunoaste careva nr. dispozitiei sau procedurii rog sa posteze aici.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Panter

PRO-PS/PR20

 • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
adys26

OMS 1512 din 12.12.2013 acesta este ordinul care reglementeaza activitatea de prelevare a monstrelor biologice

 • Upvote 1
 • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
sspinosu

Multumesc baieti!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Similar Content

  • Marius
   By Marius
   Când este obligatorie testarea privind cunoaşterea regulilor de circulaţie?
   În următoarele situaţii este obilgatorie testarea privind cunoaşterea regulilor de circulaţie, conform prevederilor art. 106 alin.1 din OUG 195 din 2002 privind circulaţia pe drumurile publice:
   nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere, depăşirea sau trecerea la culoarea roşie a semaforului, dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulaţie din care a rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale; conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice, dacă fapta nu constituie, potrivit legii, infracţiune; când fapta a fost urmărită ca infracţiune contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, iar procurorul a dispus clasarea ori renunţarea la urmărirea penală sau instanţa a dispus renunţarea la aplicarea pedepsei ori amânarea aplicării pedepsei; când a solicitat reducerea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, conform art.104 din OUG 195 din 2002 privind circulaţia pe drumurile publice Atenţie!
   Perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule se prelungeşte cu 30 de zile, dacă titularul permisului de conducere nu promovează testul de cunoaştere a regulilor de circulaţie, în situaţiile prevazute la punctele 1, 2 şi 3, ori nu se prezintă la serviciul poliţiei rutiere pentru susţinerea verificării cunoaşterii regulilor de circulaţie.
  • Adrianiliescu
   By Adrianiliescu
   Buna ziua! In data de 11.07.2015 am fost surprins conducand un autovehicul sub influienta bauturilor alcoolice!
   Etilotestul a aratat o valoare de 0.74 mg/l,dupa care am mers la spital pentru recoltarea probelor biologice de sange!
   intrebarea mea : In cat timp voi primi rezultatele analizei alcoolemiei? Astept de 3 luni si n am nici un raspuns! exista un termen limita de solutionare,sau voi sta sa astept pana ce MAI aloca bani pentru plata analizelor? Daca MAI nu aloca bani 5 ani,5 ani voi astepta rezultatele? Va multumesc!
  • Marius
   By Marius
   Rezultatul alcoolemiei cu relevanţă penală este dat de prima prelevare de mostre biologice
    

    
   Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a emis o hotărâre pentru dezlegarea de principiu a problemei de drept vizând interpretarea şi aplicarea dispoziţiilor art. 336 alin. (1) din Codul penal, în sensul de a se stabili rezultatul alcoolemiei cu relevanţă penală în ipoteza unei duble prelevări de mostre biologice.
    
   Noul Cod penal, în art. 336 alin. (1), a incriminat fapta de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană aflată sub influenţa alcoolului, iar legiuitorul nu a preluat textul din vechea reglementare, ci a modificat condiţiile de incriminare în ceea ce priveşte momentul în care este necesară existenţa îmbibaţiei alcoolice în sângele conducătorului auto.
   Dacă din reglementarea anterioară se desprindea concluzia că îmbibaţia alcoolică peste limita prevăzută de lege trebuie să se găsească în sângele conducătorului auto la momentul conducerii autovehiculului, noua reglementare prevede că momentul relevant este cel al prelevării mostrelor biologice.
   Problema de drept ridicată, în legătură cu modificarea textului de lege, este aceea de a şti care este rezultatul alcoolemiei cu relevanţă penală în ipoteza unei duble prelevări, în condiţiile în care, conform aprobate prin Ordinul ministrului sănătăţii nr. 1512/2013, la art. 10 alin. (1) se prevede că pentru determinarea alcoolemiei se vor recolta tot două probe de sânge.
    
   Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis sesizarea şi a decis (Decizia nr. 3/2014, în vigoare de la 28 mai 2014, publicată în Monitorul Oficial nr. 392/2014) că, în aplicarea art. 336 alin. (1) din Codul penal, în ipoteza unei duble prelevări de mostre biologice, rezultatul alcoolemiei cu relevanţă penală (pentru reţinerea infracţiunii de "conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe") este cel dat de prima prelevare.
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.