Jump to content
POLITISTI.ro

Testarea in cazul accidentelor cu victime.

sspinosu

Recommended Posts

am inteles ca in cazul accidentelor din care a rezultat decesul unei persoane este obligatorie prelevarea de probe biologice in vederea stabilirii alcoolemiei, chiar daca in urma testarii cu alcooltestul, rezultatul este 0.00.Dar în cazul accidentelor soldate cu victime este obligatorie prelevarea de probe biologice sau e destul doar testarea cu alcooltestul, daca rezultatul e 0? imi puteti spune si unde este stipulat acest lucru, daca exista vreun act normativ sau este o dispozitie interna? 

In aman2 cauzuri se testeaza. Daca rezultatul e negativ => 1 proba, daca e pozitiv => 2 probe la interval de 1 ora,( ambele prelevari se fac conform noului mod idiot de prelevare )

unde este prevazut acest lucru??? 

ai zis ca in amandoua cazuri se testeaza (cu alcooltestul). pe mine ma intereseaza daca in amandoua cazurile se preleva probe biologice, chiar daca rezultatul la alcooltest este negativ, sau doar cand a rezultat decesul unei persoane.

in TOATE cazurile de accident rutier cu victima se preleveaza probe de sange pentru stabilirea alcoolemiei: o proba in cazul in care rezultatul testarii aerului expirat este zero, respectiv doua probe la interval de o ora in celelalte cazuri, cum a specificat si colegul mai sus.

e clar?

• Upvote 1
  • Moderator

Există şi o procedură ce prevede cele spuse mai sus de colegii noştri. Nu ştiu să-ţi spun titulatura exactă şi numărul acesteia, dar e mai puţin relevantă, crede-i pe cuvânt pe colegii ce au postat mai sus. Şi eu tot aşa ştiu că trebuie procedat.