Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

• Membru
Publicat (modificat)

DGPMB, OP, Gradul de Agent de politie, Functia de Agent Principal.

Salariul functiei de baza = 1418 lei  (salariul de functie 1171 lei + salariul de grad 247 lei)

Compensatia de chirie = 503 lei.

Deci 50% aia, respectiv 503 lei din ce sa fie?

P.S. Imi cer scuze pentru off topic.

Modificat de Andrei
  • Apreciez 1
Publicat (modificat)

Din 1171 . Stiu, o sa spui ca nu este 50%, dar intreaba la financiar.  Contractul de inchiriere pe ce suma l-ai facut? Vezi sa nu ai chiria ramasa asa de pe vremea taierilor cu 25%. Eu pot sa iti spun ce prevede legea, restul depinde de tine sa te interesezi. 

Modificat de Elvis
  • Apreciez 1
  • Membru
Publicat

Cu siguranta este 50% din salariul de functie.

Asa cum ti-a zis si Elvis, vezi pe ce suma ai facut contractul de inchiriere al imobilului.

• Membru
Publicat

Hai ca o sa vad pe cine gasesc la financiar maine sa pun o intrebare. Multumesc de raspuns!

• Membru
Publicat (modificat)

Revin cu raspunsul unei doamne de la serviciul financiar, foarte "deranjata" de informatiile cerute.

"Salariul de baza il afli inmultind cu 10 sporul de conditii grele si toxicitate, intrucat acest spor reprezinta 10% din salariul de baza. Apoi imparti la 2, si ti-ai aflat suma pe care o primesti ca si compensatie de chirie. Alte nelamuriri?"

Am spor de conditii grele si toxicitate 101 lei, rezulta salariul de baza 1010 lei, adica 505 lei compensatie de chirie... Acum ar trebui sa fiu ambitios si sa cer lamuriri pentru cei 2 lei pe care nu ii primesc la chirie :))

Modificat de Andrei
  • 1 an mai târziu...
Publicat

Salut! Ma ajuta si pe mine cineva cu unele sfaturi? :D pe 14 iulie termin scoala de politie si vreau repartitie la Bucuresti, dar nu stiu cam ce sectie ar fi mai ok...din cate am auzit in Drumul Taberei e mai liniste si chiriile sunt mai mici. Si in care sector ar fi mai placut sa locuiesc(bineinteles ca imi voi cauta chirie cat mai aproape de sectie unde voi munci)? Eu as prefera sector 3, ce parere aveti? :) 

• 3 săptămâni mai târziu...
Publicat

Salut, pe 14 iulie termin scoala de politie si vreau sa imi aleg la bucuresti dar nu stiu care sectie ar fi mai ok (cat de cat linistita). Ma poate ajuta cineva cu cateva informatii? Multumesc.

Publicat

La ora actuală nici prin cimitire nu mai este liniște. Groparii se bat între ei, cereștorii la fel, sut profanate mormintele, ca să nu mai zic că sunt făcute afaceri necurate cu morminte, iar unii cetățeni de culoare pun de grătare și manele la maxim. Așa că și dacă ajungi la o secție care are pe raza ei numai cimitire, tot ai perte de acțiune.

• 4 săptămâni mai târziu...
Publicat

Mersi mult. Tocmai mi-am luat repartitie pe Bucuresti, daca ne lasa sa ne alegem sectia in functie de medie, care ar fi mai buna(sunt al 6 lea pe Buc. din 100) ? Eu ma gandeam la sectiile 21, 22 sau 25, ce parere aveti? Totusi, cineva m-a sfatuit sa ma duc in sector 3(zona linistita,curata) si sa las drumul taberei, ca e aglomerat etc... Inca ceva, credeti ca am facut o greseala ca nu am ales politia autostrazi? incep sa regret... 

• 4 ani mai târziu...
Publicat (modificat)

Deci secții de încredere ar fi secția 7 din sector 2 că odată când am avut o problemă în 2012 că aveam un club la parterul blocului unde stăteam cu chirie și noaptea când dădeau drumul prea tare la muzică și nu putea dormi lumea imediat i-a amendat pe patronii clubului cum i-am sunat, o altă secție de încredere ar fi secția 13 din sector 3, care mi-au recuperat un telefon furat, dar de neîncredere e secția 5 din sector 1 că din victimă te fac infractor, și din câte aud la TV nici secția 16 din sector 4 nu prea e de încredere! 

Modificat de Kostin
  • Displace 2
  • Membru
Publicat (modificat)

I-ai ajutat foarte mult cu aceste sfaturi. Ai putea sa scrii un manual de bune practici. 

Modificat de Alex87
  • 1 an mai târziu...
Publicat

Voi începe cu un mic background: sunt un proaspăt absolvent al Academiei, specialitatea Ordine Publică. Urmează sa aibă loc repartiția, iar eu am ales DGPMB. Din experienta anilor trecuți, in cazul în care și de data aceasta repartiția se va face în funcție de media de absolvire, as vrea sa îmi fac o imagine în legătură cu situația operativa din București deoarece vin dintr-un oraș mic și nici nu am cunoștințe în domeniu care m-ar putea lamuri.

Așadar, as dori, va rog, opinii în legătură cu secțiile/sectoarele pe care mi le recomandați si pe cele pe care sa le evit având în vedere situația  operativa și nu numai. Cu riscul de a fi judecat pe motivul ca as "fugi de munca", dat fiind faptul ca am câștigat prin muncă dreptul de a alege, as dori, ca oricare dintre noi la început, sa fac alegerea cea mai bună. 

De asemenea, în cazul în care as avea de ales între siguranta și proximitate, spre ce ma îndrumați? Va mulțumesc!

• Membru
Publicat

Fiecare secție are specificul ei și părțile bune și rele. E greu să dea cineva un sfat așa simplu.

• Moderator
Publicat
On 23.07.2023 at 21:11, whereabouts a scris:

De asemenea, în cazul în care as avea de ales între siguranta și proximitate, spre ce ma îndrumați? Va mulțumesc!

Ținând cont ca ești ofițer, la siguranță publica și patrulare vei fi la un moment dat, probabil coordonator de schimb. Vei întocmi tot felul de situații, vei face planificări, vei verifica patrulele în teren, vei merge la apeluri unde vei coordona activitatea ...vei lucra în schimburi 

La proximitate vei avea calitatea de organ de cercetare al politiei judiciare și vei lucra în dosare penale plus petiții. Aici cred ca vei avea program 08-16 (nu știu exact cum e în București, dar în principiu asa se lucrează la proximitate)

Vei avea de-a face cu școli, cu asociatii de proprietari; te vei "lovi" de treaba asta cu ordinele de protecție emise...

Vei avea tot felul de evidențe (deținătorii de câini periculoși, cei de arme, etc.)

Ti-am răspuns asa în mare, probabil în cei 3 ani de Academie, ai avut timp sa îți faci o idee, mai ales ca ai avut mai multe stagii de practica 

Cat despre secțiile din București, nu ma pricep, dar cred ca fiecare are avantaje și dezavantaje, dacă pot spune asa 

Este posibil sa eviți o secție dintr-un anume considerent și sa alegi alta și la asta din urma, sa dai de alt dezavantaj. 

"Răbdare, armata e lunga"

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.