Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

Publicat

Pentru cei care doresc sa ajunga la Brigada Rutiera, atunci cand veti avea repartitia pe sectii si veti completa preferintele reprezentand sectiile de politie, o veti pune prima optiune. Departajarea se face dupa media de absolvire, iar un avantaj il au si cei care au categoria A. Multa bafta si va asteptam! :emo-yessir:

Publicat

AndreiS chiar ai reușit să mă amuzi teribil la faza cu ”Departajarea se face dupa media de absolvire...” :)) . Îmi amintesc de mine acum vreo șapte ani când, ”înarmat” cu o medie foarte mare și o copie a unei dispoziții unde se preciza că repartiția se va face strict în ordinea mediilor, m-am prezentat în audiență la directorul general al DGPMB (Tutilescu), evident fiind total nemulțumit de repartiție. Acesta mi-a spus, citez din memorie (că încă mai țin minte :) ) că ”prioritare sunt problemele instituției și nu o dispoziție oarecare” apoi m-a redirecționat către SMRU. Ofițerul de la Resurse Umane mi-a spus să merg la secția unde am fost repartizat și după șase luni să revin la el și apoi mă va ajuta să mă transfer unde vreau! După șase luni revin la același ofițer, îi expun situația (el uitase evident :lol: ) la care el îmi zice textual că acum nu mai poate face nimic pentru mine și că dacă aveam vreo nemulțumire trebuia să merg la el în momentul repartiției inițiale :doh: ! Finalitatea a fost că deși optasem pentru alte secții, am ajuns la Secția 7, iar alți colegi cu medii mai mici au ajuns unde vroiam eu, după niște criterii neînțelese de mine :hmmmt: ! Am expus această situație, care este 100% reală, cu scopul de a ajuta pe acei colegi care sunt poate la fel de naivi/ idealiști ca mine în acel moment.

Publicat (modificat)

Legat de asta, vroiam la un moment dat sa cunosc care sunt cele mai periculoase zone din Bucuresti (zone de evitat, ore de evitat), din ce cauza (talharii? Scandaluri?), ar fi misto sa fie pe forum un sticky legat de comportamentul pe care trebuie sa il aiba cineva ca sa evite si sa iasa din dificultati (cum sa te feresti de hoti de buzunare in piete, cum sa procedezi daca esti acostat pe strada noaptea? Fugi, urli, dai telefon, ameninti cu politia, dai primul ca...aia e).

Unde iti poti gasi telefonul mobil proaspat furat (am inteles ca il poti cumpara inapoi tot prin zona). Cum sa vorbesti cu derbedeii ca sa nu ii provoci, dar nici sa nu pari o tinta buna? Lucruri de acest gen.

Apropo de sectia 7, de ce este asa rau sa lucrezi aici? In ce zone din Colentina se petrec lucruri urate, ca eu din fericire nu prea am vazut?

Modificat de Insanity66
  • Apreciez 2
  • Displace 5
Publicat

Mie nu îmi plăcea Secția 7 din Colentina, în principal pentru că era foarte departe de locuința mea și făceam cam 4 ore pe drum dus/întors (cu RATB-ul) deși locuiesc în București. În rest diferențele între secțiile de poliție din București nu sunt extrem de mari. Și ai dreptate... în Colentina nu este chiar rău, dar în alte părți sigur este mai bine! :) Cât despre probleme referitoare la prevenirea comiterii de infracțiuni sau cum să fii mai puțin vulnerabil, din păcate nu există rețete universal valabile în acest sens.

Iar dacă vrei sfaturi despre cum să nu devii victimă există pe site-ul IGPR un link intitulat ”Prevenirea criminalității” . Poate îl vei găsi interesant...

Publicat

eu am lucrat la sectia 7 si chiar mi-a placut.intr-adevar este sectia cu cele mai multe fapte din capitala(furturi de/pe/din auto,din locuinta si talharii,daca nu ma insel,poate chiar nu la toate) si cele mai multe apeluri 112,dar daca vrei sa te calesti in munca de politie pentru 2-3 sau 4 ani alege sectia 7 politie.crede-ma nu te mai sperie nimic.

Publicat

daca se va lua dupa medie atunci cand ajungi la DGPMB e cam nasol de ultimii ca oricat de mult ar vrea sa-si aleaga sectii le raman doar variante gen sectia 7 sau centru(unde dupa cum descria un coleg mai sus ai multe apeluri pe zi...deci nu freci menta)

• Membru
Publicat

In promotia mea, cei cu media cea mai mica au mers la sectia 19 si a fost vorba de un grup de 30 de agenti, asa ca nu prea sunt de acord cu tine.

In 2010 bataie mare a fost pe sectiile din Drumul Taberei, acolo au mers cei cu medii mari, daca acolo si-au dorit, restul pe unde au mai avut optiuni valabile sau trimisi aleatoriu.

Publicat (modificat)

Eu unul sunt confuz tare, după ce calcule mi-am făcut până acum nu am de unde să scot banii să mă așez cu chirie in București (eu cu încă un coleg de garsonieră, apartament, cameră, cameră de așteptare în gară). Vreun cunoscător poate să-mi spună cam de câți bani ar fi nevoie să o duci cât de cât până la primul salariu? Informația cum că la chirie în București trebuie să plătești avans 2 luni + garanție mă pune pe gânduri...

Modificat de ionutptk
  • Membru
Publicat

In mod normal se cere minim chiria pe prima luna + garantie, care este echivalentul unei chirii. Daca mai inchei contractul sau iti gasesti un apartament printr-o agentie imobiliara, mai trebuie sa platesti si acolo jumatate de comision, deci nu te-as sfatui sa incerci o astfel de metoda. Mai bine incerci pe cont propriu, chiar daca dureaza ceva mai mult.

Concluzia: cam in orice oras te-ai duce, asa se procedeaza. De obicei, ti se cere si garantia (cel putin) pt a se asigura gazda ca-si acopera eventualele pagube pe care le-ai provoca.

PS Primul salariu il vei lua pe 14 ianuarie 2013. Deocamdata, in decembrie vei prima doar norma de hrana, care se da pt luna in curs, spre deosebire de salariu.

• Apreciez 1
Publicat

Asta-i problema, că eu am auzit că se cere plata pe 2 luni+garanția și astfel am ajuns la suma de +4.000 lei, cel puțin, de care am avea nevoie noi 2 cei care căutăm. Mâine începem să dăm telefoane să vedem exact cum se face plata dar vreau să știu dacă am exagerat cu calculele sau e o sumă acceptabilă.

Publicat

prima luna e nasol rau de tot....fara ajutorul parintilor nu facem fata in prima luna si sa mananci si sa platesti o chirie!

• Membru
Publicat (modificat)

prima luna e nasol rau de tot....fara ajutorul parintilor nu facem fata in prima luna si sa mananci si sa platesti o chirie!

Eu si acum vin de pe o luna pe alta cu datoriile facute prin ianuarie :)

Sfat - nu aruncati banii pe porcarii. Nu-i tineti la ciorap asteptand pensia, dar nici sa-i aruncati in stanga si-n dreapta.

Modificat de Ben
Publicat

Si pentru criminalisti ce sectii recomandati?

Depinde ce vrei sa faci ca criminalist ... Oricum in Bucuresti criminalistii au fost deja repartizati ca mi se pare ca sunt doar 2 sau 3 si sectiile se stiu...

• Apreciez 1
  • 6 luni mai târziu...
Publicat

Este cineva la Sectia nr 13 Bucuresti? Sunt curios daca sunt posturi libere, pentru ca acolo vreau sa merg cu repartitia in Bucuresti.

Publicat

daca vi la 13, te astept la o bere.. :) am copilarit si locuiesc in zona... 

• Apreciez 1
Publicat

Warren, de ce neaparat la Sectia 13? Parca aveai alte ganduri...Nu am nimic cu aceasta sectie, dar sunt curios, de ce tocmai asta?

• 2 ani mai târziu...
  • Membru
Publicat

Nu prea iese la socoteala, Elvis. Din care salariu e 50%?

Publicat (modificat)

La care socoteala?

1. a) 50% din salariul de bază, dacă locuiesc în municipii, staţiuni turistice ori balneare sau în localităţi cu situaţii deosebite;

b) 40% din salariul de bază, dacă locuiesc în alte localităţi decât cele prevăzute la lit. a).

(2) Staţiunile turistice ori balneare prevăzute la alin. (1) lit. a) sunt cele definite şi atestate astfel, în condiţiile prevăzute în Ordonanţa Guvernului nr. 109/2000 privind staţiunile balneare, climatice şi balneoclimatice şi asistenţa medicală balneară şi de recuperare, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 343/2002, şi în Hotărârea Guvernului nr. 1.122/2002 pentru aprobarea condiţiilor şi a procedurii de atestare a staţiunilor turistice, precum şi pentru declararea unor localităţi ca staţiuni turistice de interes naţional, respectiv local, cu completările ulterioare.

(3) Localităţile cu situaţii deosebite prevăzute la alin. (1) lit. a) sunt cele care îndeplinesc criteriile privind acordarea sporului pentru activitatea desfăşurată în localităţi sau în zone izolate ori cele din judeţele unde încadrarea personalului se face cu greutate, stabilite prin ordin al ministrului administraţiei şi internelor.

Modificat de Elvis

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.