Jump to content
POLITISTI.ro

Despre mutarea din cadrul DGPMB


Bratyyyms13

Recommended Posts

Salut!

Lucrez de ceva timp in acest minister si acm din lipsa banior si a unei pespective mai bune, m-am hotarat sa ma mut la un ipj.

M-am interesat ce trebuie sa fac, ce legi sunt in vigoare(omai 298/2011) asa si am facut raportul.In baza omai 298/2011 art 34 in mod normal din moment ce ipj-ul m-a primit trebuia ca si capitala sa-mi dea drumul, dar nu s-a int. Poate cineva sa ma ajute cu un sfat ceva?...

Link to comment
 • Moderator

Mai faci încă un raport motivat, în care să precizezi motivele ce te determină să soliciți mutarea. Dacă primești compensația de chirie, e bine să menționezi acest lucru, întrucât în cazul unei eventuale aprobări, nu vei mai primi acesti bani.

Link to comment

Tata, am fst si in audienta si degeaba, m-au flituit pur si simplu....alti se muta din tutela frate, stiu caz care acm s-a mutat la acelasi ipj si tot din bucuresti....asta e bataie de joc......serios .....nu stiu ce sa fac ...cred ca imi dau demisia.....macar asa oricum plec.....

 • Downvote 2
Link to comment
 • Moderator

Dacă ai scris raportul cum ai scris și aici, cel mai probabil șefii au considerat că îți bați joc de ei și din cauza asta nu ai sorţi de izbândă.

Link to comment
 • Moderator

Ok, voi încerca să-ți explic.

În primul rând e vorba de respect. Exact! Respect pentru tine și pentru cei care citesc ce scrii.

Graba și neglijarea regulilor elementare de scriere lasă impresia celor care îți citesc textul că nu îți pasă de ei și că nu îi respecți, iar asta pentru că le strică plăcerea de a citi un text. Dacă tu te exprimi incorect, sau scrii cu greșeli, marea majoritate a celor ce citesc, nu se obosesc să-ți deslușească textele și nu pot fi acuzați de indiferență, tocmai pentru că nu vor să piardă timp prețios.

Mai mult, cei ce întâlnesc postări pline de greșeli gramaticale vor crede că autorului îi lipsesc educația ori cunoștințele elementare, altfel spus, că a trecut prin școală degeaba și nu cred că e cazul tău.

În al doilea rând, scriind corect arăți că ceea ce scrii are valoare. Dacă tu arați că textele tale sunt suficient de importante pentru tine încât să mai pierzi 2 - 3 minute pentru a le citi și corecta înainte de a le publica online, această valoare adaugată de tine se va reflecta la un moment dat și asupra celor care le citesc și îți răspund.

Sper să nu percepi aceste rânduri ca un afront și nu vreau să mă întelegi greșit, pentru că nu am nimic cu tine, dar nu trebuie să omitem că acest site poate fi citit de oricine, iar imaginea noastră, a tuturor celor ce activăm în această meserie are de suferit.

 • Upvote 8
Link to comment

Ai dreptate!

Eu din fire sunt mai grabit, din cauza asta am avut mereu de suferit.Orice critica trebuie luata ca un sfat, imi cer scuze fata de toti cei care au citit, pentru felul lipsit de interes cu care am postat.

In alta ordine de idei, cand am postat, eram ft suparat din cauza acestei probleme cu care ma confrunt, mutarea.Ma afecteaza enorm cand vad ca in jurul meu lumea se muta, pleaca si din tutela fara niciun stres iar eu ma lupt sa mi se respecte legea si ordinele prin care in mod normal ar trebui sa ma mut.Caut sfaturi, pareri cum ar trebui sa procedez, repet am facut raport pana si la seful Igpr, dl Toba P. si azi am vb cu persoana insarcinata cu solutionarea lucrarii mele, ca "din moment ce capitala nu mi-a aprobat, dl Toba nu trece peste el" asa ca ......

Ce vreau sa te intreb, din cunostintele tale, D.G.P.M.B este mai sus ca un I.P.J?....

Edited by Bratyyyms13
 • Upvote 4
Link to comment

Da si asta ii da lui o putere mai mare de decizie?...Adica punctul lui de vedere conteaza mai mult ca al unui sef de ipj?....offf....cand era dl Guran nu m-am gandit sa ma mut.....

Link to comment
 • Moderator

Nu ştiu, dar îţi pot spune sigur că aici nu este vorba de o situaţie de genul: care pe care

Dacă ai avea vreo "dedicaţie" de la vreun şef, atunci cu siguranţă nu ţi-ar mai pune beţe-n roate, tocmai pentru că i-ar face un favor celui ce i-a cerut să te lase să pleci. În schimb îşi permite să facă aşa cu tine, tocmai pentru că nu a intervenit nimeni pentru tine.

Link to comment

Iti multumesc pentru sfaturi, asa mi-a spus mie doamna de la Igpr, ca daca era vb intre 2 ipj-uri, se respecta in tocmai ce scrie in omai 298/2011, dar fiindca este vorba de Directie si ipj, se schimba treaba......poftim explicatie!

Link to comment
 • Moderator

O să te convingi cu trecerea timpului că nu te-a minţit deloc doamna respectivă. Cei de la Bucureşti din totdeauna s-au considerat şi se comporta ca şi cum ar avea câte trei oo iar ceilalţi sunt mai fraieri pentru că au doar două. E de notorietate această atitudine. Dar să nu crezi că la ipj-uri respectarea normelor şi a ordinelor este ceva sfânt. Ba din contră, "la ţară" se află mai greu, iar derapajele sunt mai dese.

 • Upvote 1
Link to comment

Bratyyyms13, ai fost in audienta la directorul D.G.P.M.B. la Cornel Ciocoiu si te-a flituit? Ai motivat raportul de mutare? Ce motivare ti-au dat?

Link to comment

Mi-au sp decat ca nu aproba....sectorul mi-a sp ca pana nu vine promotia, nu aproba nimic....cica....

Mergi in audienta la directorul general, adica la seful Politiei Capitalei, prezinta raportul de mutare, cu motivatiile pe care le-ai dat mai devreme...trebuie sa-ti dea un raspuns, fie ca-i alba sau neagra! Dar este varful piramidei, macar stii ca ai incercat tot ce se putea incerca! Succes!!!

Link to comment

Momentan, astept raspunsul de la igpr, m-am cerut in audienta la dl inspector general.......asta e varful zic eu.Apoi, ma gandesc la ministru.....

Am speranta ca dl inspector general imi va intelege situatia mea......

App un model de raport de mutare, ma poate ajuta cineva?....va multumesc!

Apropo, mai o intrebare: a fost vreodata cineva in audienta pentru raport de mutare la dl inspector general?.....

Link to comment

Hm... Eu am fost. Se întâmpla prin anul 2005. Întâmplător și eu lucrez tot la DGPMB și vroiam să mă transfer de la o secție la alta în sectoare diferite. Inițial am pățit la fel ca tine...foarte mulți cunoscuți se mutau fără probleme, iar eu primeam fel și fel de explicații (asta în condițiile în care nu cunoșteam pe nimeni care să mă ”îndrume” în orice fel)... Am făcut rapoarte motivate, am fost de două ori în audiență la șeful Poliției Capitalei (Marian Tutilescu) și odată la șeful IGPR (D.V. Fătuloiu). Ambele personaje menționate în paranteză au afișat o politețe de fațadă, m-au ascultat plictisiți, iar apoi mi-au spus să las raportul la secretariat. Nu a existat nicio finalitate în sensul dorit de mine, așa că am mers în audiență la Direcția Resurse Umane din cadrul MAI și am nimerit la adjunctul acestei structuri, dl. Făiniși Cristian, pe vremea aia, care s-a comportat extrem de natural, îndrăznesc să spun chiar foarte colegial și care mi-a aprobat pe loc raportul (a scris pe el că aprobă mutarea și să fie luate măsuri). Peste zece zile deja eram transferat! Spre disperarea unui șef de sector pe care îl plictisisem cu câteva zeci de rapoarte, unele ”declinate” de la DGPMB sau IGPR. :-)

 • Upvote 2
Link to comment

Multumesc pentru sfat!...Ceea ce mi-ai povestit tu, imi da sperante.Eu astept audienta de la IGPR, sper sa gasesc intelegere.Ma bucur pentru tine, uite ca se poate , daca ai norocul sa intalnesti pe cineva care sa te inteleaga si sa vrea sa te ajute.

Link to comment

App un model de raport de mutare, ma poate ajuta cineva?....va multumesc!

Model raport mutare de la o subunitate la alta

MINISTERUL ADMINISTRAȚIEI ȘI INTERNELOR

INSPECTORATUL DE POLIȚIE AL JUD. -------------

POLIȚIA MUNICIPIULUI----------------------------------

SECȚIA nr------ DE POLIȚIE RURALĂ------------------------

AG. PR.--------------------------------------------------------

APROB,

ȘEFUL I.P.J.-----------------

Cms. Șef de poliție------------------------

R A P O R T

din data de--------------------

CĂTRE DOMNUL INSPECTOR ȘEF

Am onoarea să raportez următoarele:

Sunt angajat al IPJ---------------------și îndeplinesc funcția de agent de siguranță publică în cadrul Secției nr.-----Poliție Rurală -------------, din data de---------------, fiind absolvent al Școlii de Poliție ”Vasile Lascăr” din Câmpina, promoția 2011.

Vă aduc la cunoștință că locuiesc la aproximativ 50 de km. distanță față de secția unde îmi desfășor activitatea, efectuând zilnic naveta între locul de muncă și domiciliu aproximativ 100 de km. dus-întors și de la data încadrării nu am beneficiat de nicio indemnizație de chirie, sau alte indemnizații bănești.

Totodată vă mai raportez faptul că am un credit bancar (ipotecar), care îmi epuizeză mare parte din veniturile salariale, am un copil în vârstă de-----iar soția mea/părinții este/sunt gravi bolnavi, necesitând o atenție sporită din partea subsemnatului.

Având în vedere cele de mai sus, vă rog să analizați și aprobați oportunitatea mutării subsemnatului la Poliția Municipiului-------------------care se află în localitatea de domiciliu.

Față de cele raportate rog dispuneți

Semnătura,

Bineînțeles că raportul este pur orientativ, urmând ca voi să îl cosmetizați în funcție de nevoile și problemele voastre pe care neapărat trebuie să le ridicați în raport, alfel se va considera că doriți doar să vă satisfaceți un moft, iar subunitatea voastră să piardă poate un polițist de valoare. Raportul trebuie să îl depuneți la secretariat și să cereți nr. de înregistrare, eventual faceți o copie pe care să vă fie trecut nr. de înregistrare. Puteți indica în raport(dacă este cazul) și faptul că sunteți un polițist care a obținut numai calificative de foarte bine, că ați fost recompensat în acești ani, acest lucru contează foarte mult și pentru șeful care urmează a vă avea în subordine, mai ales că și acela are de obicei un cuvânt de spus. Dacă mai aveți întrebări nu ezitați să întrebați. Succes !

Nu vreau să te bat la cap dar evită să mai scrii cu prescurtări gen messenger. Suntem pe un site serios care este citit și de cei din afara sistemului și nu vrem să alimentăm preconcepțiile eronate de altfel ale cetățenilor. Succes cu raportul !

Link to comment
 • 1 year later...

Cred ca in momentul de fata a te muta din DGPMB reprezinta una dintre cele mai grele "incercari carieristice"...

  .. si totusi sunt cam 5-6 cazuri incununate de succes pe saptamana ... 

 • Upvote 1
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.